tony_pap3 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 mou fenete pws auftos o nomos den yparxei... για κάτι που δεν υπάρχει, εμφανίζεται αρκετά συχνά
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Μήπως εδώ ταιριάζει το πρόβλημα πού μπαίνει σε πολλά διαγωνίσματα της νομικής; "Αν ταχυδρομήσω μια βόμβα από την Αγγλία στην Ελλάδα' date=' τότε σε ποια χώρα παρανομώ;" Κάτι τέτοιο μου μυρίζεται και στην περιπτωση του "νόμου" του Bill. Οπότε φίλε paredwse έχει πολύ μεγάλη σχέση αν στην χώρα που γίνεται hosting η σελίδα είναι νόμιμο να έχεις στην κατοχή σου ή να μοιράζεις υλικό το οποίο θεωρείται παράνομο (τόσο για χώρα όπου βρίσκεσαι, όσο και για χώρα που γίνεται hosting η σελίδα)[/quote'] Πίστεψέ με, η ελληνική έννομη τάξη δεν δίνει δεκάρα για το αν είναι νόμιμη μια σελίδα με warez στην χώρα όπου η σελίδα αυτή έχει hosting. Το θέμα είναι τι κάνω εγώ εδώ. Να δώσω παράδειγμα: στην Ολλανδία, η αγορά και κατοχή μικροποσότητας ινδικής κάνναβης δεν είναι αδίκημα. Αν εγώ, που βρίσκομαι στην Ελλάδα, αγοράσω μέσω διαδικτύου ινδική κάνναβη από Ολλανδία, μπορεί για τον Ολλανδικό νόμο να είμαι νόμιμος αλλά στην Ελλάδα θα έρθει η Δίωξη Ναρκωτικών να μου κόψει τα οπίσθια. Επέτρεψέ μου, τέλος, να σε διορθώσω: Το κλασσικό παράδειγμα της Νομικής δεν έχει Ελλάδα και Αγγλία, έχει Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γιατί αν στείλω μία βόμβα από Ελλάδα σε Αγγλία και αν στην Αγγλία η αποστολή βόμβας ΔΕΝ είναι αδίκημα, τότε θα με κυνηγήσει μόνο η Ελλάδα - στην Αγγλία δεν έχω διαπράξει αδίκημα. Και στην e-Ελλάδα τί ακριβώς ισχύει; Υπάρχει κάποια ειδική νομοθεσία για το Διαδίκτυο; Μήπως έχει σημασία και η κατάληξη του domain σε όλα αυτά που λέτε; Ας μας πει κάποιος που γνωρίζει... Δεν υπάρχει ειδική νομοθεσία για το Διαδίκτυο, πλην των Οδηγιών και των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχύουν ΚΑΙ στην Ελλάδα. Κατά τα λοιπά, τα warez και τα παράνομα αντίγραφα ταινιών και τραγουδιών καλύπτονται από τον ελληνικό νόμο περί προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας.
Dikemou Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Δυστυχώς παιδιά, στην Ελλάδα η νομοθεσία σχετικά με το ίντερνετ ειναι ακόμη πολυυυυ πίσω! Είμαι χρόνια web developer και μου έχουν συμβει πολλά με αποτέλεσμα να βγάζω μόνο ένα συμπέρασμα. Το ίντερνετ έχει γίνει η μεγαλύτερη πηγή αναρχίας κάθε μορφής και όσο δεν το μαντρώνουν οι κυβερνήσεις με τους εκάστοτε νόμους, τόσο αυτο ξεφεύγει και δεν γυρίζει πίσω! Απο που να αρχίσει κανείς;;; Απο τα πνευματικά δικαιωματα των γραφικών του;;; απο τα κείμενα του;;; απο που;;; Όλα έχουν γίνει κοινόχρηστα πια! Μακαρι να μπορουσαν να έκαναν κατι οι ανώτεροι αλλα δεν υπαρχει φως στο τουνελ του διαδικτύου! Na to mantrosoume ligo akoma diladi e... tromara sou... :-x
_BASSstarlet_ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Δυστυχώς παιδιά, στην Ελλάδα η νομοθεσία σχετικά με το ίντερνετ ειναι ακόμη πολυυυυ πίσω! Ευτυχώς,όχι δυστυχώς. Και ξανά ευτυχώς,που η νομοθεσία και στην Ρωσία είναι το ίδιο ανύπαρκτη ή απλά την "γράφουν",και απολαμβάνουμε το περιεχόμενο των σελίδων με κατάληξη .RU :razz: :razz: :razz:
tony_pap3 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Ευτυχώς' date='όχι δυστυχώς.Και ξανά ευτυχώς,που η νομοθεσία και στην Ρωσία είναι το ίδιο ανύπαρκτη ή απλά την "γράφουν",και απολαμβάνουμε το περιεχόμενο των σελίδων με κατάληξη .RU :razz: :razz: :razz: [/color'] Αν, λέω αν, κάποια μέρα χτυπήσει η αστυνομία την πόρτα μου; Τι θα πω μετά; Φταίει ο Ρώσος που δεν έχει νόμους; Επέτρεψέ μου' date=' τέλος, να σε διορθώσω: Το κλασσικό παράδειγμα της Νομικής δεν έχει Ελλάδα και Αγγλία, έχει Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γιατί αν στείλω μία βόμβα από Ελλάδα σε Αγγλία και αν στην Αγγλία η αποστολή βόμβας ΔΕΝ είναι αδίκημα, τότε θα με κυνηγήσει μόνο η Ελλάδα - στην Αγγλία δεν έχω διαπράξει αδίκημα.[/quote'] Σωστή η διόρθωση, αν και εννούσα πως και στις 2 χώρες είναι αδίκημα Αν και δεν έχω λάβει μια ξεκάθαρη απάντηση στο κατά πόσο ισχύει ή όχι η ιστορία του Bill, εντούτοις μου μυρίζει μούφα καραμούφα η δουλειά.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 [...]Αν και δεν έχω λάβει μια ξεκάθαρη απάντηση στο κατά πόσο ισχύει ή όχι η ιστορία του Bill' date=' εντούτοις μου μυρίζει μούφα καραμούφα η δουλειά.[/quote'] Σου το λέω ξεκάθαρα: στην Ελλάδα ΔΕΝ ισχύει αυτή η ηλιθιότητα (ακόμα κι αν ισχύει στην Αμερική, πράγμα που αμφιβάλλω σφόδρα). Όποιος βάζει κάτι τέτοιο στο site του για να 'προστατευτεί' από ανεπιθύμητες επισκέψεις το μόνο που καταφέρνει είναι να αυτογελιοποιείται.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Ti ginete omos otan o server tou site den exei paranomo warez alla mono links pros warez ?
random Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Και στην e-Ελλάδα τί ακριβώς ισχύει; Υπάρχει κάποια ειδική νομοθεσία για το Διαδίκτυο;Μήπως έχει σημασία και η κατάληξη του domain σε όλα αυτά που λέτε; Ας μας πει κάποιος που γνωρίζει... επι τον νομικών το αφήνω στους ειδικούς. σε τεχνικό θεμα, για την καταληξη του domain, δεν εχει σχέση με την φυσικη τοποθεσία. Site με καταληξη .gr μπορει να στεγάζεται σε οποιαδήποτε χώρα.
nzeppos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Επί του συγκεκριμένου εδαφίου δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφωνία ότι δεν έχει καμία απολύτως ισχύ σε κανένα μέρος στον κόσμο. Κώδικας 431.322.12 δεν υπάρχει. Όλα τα άλλα όμως που αναφέρθηκαν από τους insomniacs, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Από κει και πέρα ο καθένας, ανάλογα σε ποια μεριά βρίσκεται, βλέπει αυτή την ανεξέλεγκτη ελευθερία με καλό ή κακό μάτι.
Adavis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Για να το πω με ένα παράδειγμα. Έχω την σελίδα http://www.onoma_site.gr και μέσα από εκεί δίνω links για MP3. To hosting μου είναι στις ΗΠΑ. Ποιανού ευθύνη είναι να με κλείσει; Δλδ τί έχει σημασία όταν παρανομείς; Η χώρα που κάνεις το hosting ή η κατάληξη του domain;
tony_pap3 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Για να το πω με ένα παράδειγμα. Έχω την σελίδα http://www.onoma_site.gr και μέσα από εκεί δίνω links για MP3. To hosting μου είναι στις ΗΠΑ. Ποιανού ευθύνη είναι να με κλείσει; Δλδ τί έχει σημασία όταν παρανομείς; Η χώρα που κάνεις το hosting ή η κατάληξη του domain; κατά την ταπεινή μου άποψη, και οι δύο χώρες μορούν να σε κλείσουν, αρκεί να είναι το downloadin των MP3 αδίκημα και για τις 2 χώρες.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Για να το πω με ένα παράδειγμα. Έχω την σελίδα http://www.onoma_site.gr και μέσα από εκεί δίνω links για MP3. To hosting μου είναι στις ΗΠΑ. Ποιανού ευθύνη είναι να με κλείσει; Δλδ τί έχει σημασία όταν παρανομείς; Η χώρα που κάνεις το hosting ή η κατάληξη του domain; 1. Στο παράδειγμά σου, ας υποθέσουμε ότι εσύ βρίσκεσαι στην Ζιμπάμπουε, όπου τα mp3 τραγουδιών δεν απαγορεύονται. Έχεις λοιπόν το site http://www.onoma_site.gr, το οποίο γίνεται hosting στις ΗΠΑ και δίνεις links. Στις ΗΠΑ μπορούν να σου κλείσουν το site (μέσω της εταιρείας host). Στην Ελλάδα δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτις, το πολύ-πολύ να σου "κόψουν" το domain name (αφού είναι .gr υπόκειται στην ΕΕΤΤ). Στη Ζιμπάμπουε (όπου κατοικείς και αράζεις) δεν θα σου κάνουν τίποτα. 2. Αν τώρα βρίσκεσαι στην Ελλάδα (αντί για την Ζιμπάμπουε) τότε: Στις ΗΠΑ θα σου κλείσουν το site μέσω της εταιρείας hosting. Τίποτε άλλο. Στην Ελλάδα θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον σου για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Στη Ζιμπάμπουε, οι Ζιμπαμπουανοί θα γελάνε. Κοινώς: η κατάληξη domain ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ. Το πολύ-πολύ να σου αφαιρέσουν το domain name. Ρόλο παίζει η φυσική σου παρουσία (πού βρίσκεσαι ως άνθρωπος).
magma Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Ναι αλλά αν ήσουν στην Ελλάδα (ή και στην Αμερική) και το hosting ήταν στη Ζιμπάμπουε (που δεν είναι παράνομο το filesharing), τότε δεν θα ήσουν cool και άνετος? Αφού δεδομένου οτι δεν παρανομείς στη ζιμπάμπουε (και υποθέτουμε οτι δεν έχει κάποια σχεση τύπου ευρωπαικής ένωσης), ο ISP δεν έχει κανέναν λόγο να δώσει τα στοιχεία σου στην Ελληνική ή αμερικάνικη κυβέρνηση για να βρει ποιος είσαι. Έτσι δεν είναι? Εννοώ οτι αν έχεις διαλέξει καλό μέρος για Hosting (δλδ να είναι νόμιμα και να μην συνεργάζεται σε νομικό επίπεδο με τις ασφάλειες άλλων χωρών) είσαι οκ από παντού. ε?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Ναι αλλά αν ήσουν στην Ελλάδα (ή και στην Αμερική) και το hosting ήταν στη Ζιμπάμπουε (που δεν είναι παράνομο το filesharing), τότε δεν θα ήσουν cool και άνετος? Αφού δεδομένου οτι δεν παρανομείς στη ζιμπάμπουε (και υποθέτουμε οτι δεν έχει κάποια σχεση τύπου ευρωπαικής ένωσης), ο ISP δεν έχει κανέναν λόγο να δώσει τα στοιχεία σου στην Ελληνική ή αμερικάνικη κυβέρνηση για να βρει ποιος είσαι. Έτσι δεν είναι? Εννοώ οτι αν έχεις διαλέξει καλό μέρος για Hosting (δλδ να είναι νόμιμα και να μην συνεργάζεται σε νομικό επίπεδο με τις ασφάλειες άλλων χωρών) είσαι οκ από παντού. ε? Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες. Αν δεν δώσει ο ISP τα στοιχεία σου, είσαι εντάξει. Δεν πα να λες ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ ΥΠΗΚΟΟΣ μέσα στο site, αν δεν έχουν τα στοιχεία σου δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.