Προς το περιεχόμενο

Κώδικας 431.322.12 του νόμου ιδιωτικότητας Διαδικτύου του Bill Clinton

tony_pap3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε κάποιες σελίδες έχω δει το παρακάτω κείμενο.

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Ποιος είναι αυτός ο νόμος και τι ισχύ έχει για το Ελληνικό κράτος;

Πρίν εισέλθετε στην ιστοσελίδα, παρακαλώ διαβάστε τους παρακάτω όρους και διατάξεις:

· Εάν συνδέεστε με οποιαδήποτε κυβέρνηση, με ομάδα αντι-πειρατείας ή αστυνομική ή οποιαδήποτε άλλη σχετική ομάδα, ή είσαστε εργαζόμενος κάποιου εκ των προηγούμενων ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να μπείτε σε αυτόν τον ιστοχώρο, δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε από τα αρχεία του και δεν μπορείτε να δείτε οποιοδήποτε από τα αρχεία HTML. Εάν μπαίνετε σε αυτήν την περιοχή και δεν είστε σύμφωνος με αυτούς τους όρους, παραβιάζετε τον κώδικα 431.322.12 του νόμου ιδιωτικότητας Διαδικτύου που υπογράφεται από το Bill Clinton το 1995 και αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να απειλήσετε τον isp (s) μας ή οποιοδήποτε πρόσωπο (α) ή την επιχείρηση που αποθηκεύει αυτά τα αρχεία, και δεν μπορείτε να διώξετε ποινικώς οποιοδήποτε πρόσωπο (α) που συνδέονται με αυτήν την σελίδα συμπεριλαμβανομένου την οικογένεια, τους φίλους ή τα άτομα που τρέχουν ή μπαίνουν σε αυτόν τον ιστοχώρο. Όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν κάτω από την τρέχουσα περιοχή, τοποθετήθηκαν για ιδιωτικούς λόγους, δεν επιτρέπεται να αποθηκευτούν στο προσωπικό σας υπολογιστή, ούτε να διαβαστούν ούτε να χρησιμοποιηθούν. Κατά συνέπεια ο εκάστοτε ιδιοκτήτης ή η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων που φιλοξενεί αυτήν την περιοχή δεν παίρνει καμία ευθύνη για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες από αυτήν την περιοχή. Εάν μπαίνετε σε αυτήν την περιοχή και δεν συμφωνείτε με τους τρέχοντες όρους δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε πληροφορία του ISPs μας ή οποιωνδήποτε προσώπων και που σχετίζονται με τον παρόν ιστοχώρο επειδή οι ενέργειές σας θα υπολογιστούν ως παραβίασης του νόμου ιδιωτικότητας Διαδικτύου σύμφωνα με τον κώδικα αριθ. 431.322.12 του 1995.

· Με την είσοδό σας σε αυτήν την περιοχή, πιστοποιείτε ότι είστε 18 ετών ή μεγαλύτερης ηλικίας και, 21 ετών ή μεγαλύτερης ηλικίας αν αυτό απαιτείται από την νομοθεσία της χώρα σας όπου βλέπετε αυτόν τον ιστοχώρο, και έχετε διαβάσει και έχετε συμφωνήσει με τους ανωτέρω όρους της χρήσης.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πιστεύω ότι ο "ποιητής" έγραψε αυτό το "ποίημα" για την Αμερική και μόνο.

Κάθε χώρα έχει την δική της νομοθεσία και αυτή εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση.

Απλά, θεωρώ ότι το κείμενο μπαίνει στην αρχή ορισμένων ιστοελίδων για να αποθαρρύνει κάποιους από την είσοδο τους σε αυτές.

Δεν νομίζω ότι σημαίνει κάτι για τους Έλληνες

Ούτε έχει κάποια νομική ισχύ στον ελλαδικό χώρο.

Κάποιος σοφότερος ας εκθέσει τις απόψεις του............................

Δημοσ.
Εχω και εγώ την εντύπωση πως ο "ποιητής" θέλει να εξασφαλιστεί και εκτός συνόρων του ellinadikoy χώρου μας.....

στον χώρο του ellinadikoy βρίσκεται το μήνυμα γραμμένο στη γλώσσα μας.

γενικότερα στο διαδίκτυο κυκλοφορεί πολύ σε αγγλική γλώσσα αυτός ο νόμος

ρίξε μια ματιά σε αυτή την σελίδα: http://www.snopes.com/legal/privacy.htm

Δημοσ.

Αυτό που ήθελα να πω πριν και ίσως δεν έγινα κατανοητός, είναι ότι επειδή έχεις αυτό το "ποίημα" στην σελίδα σου, αυτό δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ για οποιοδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΗ "κυβερνητική", "αντιπειρατική", "αστυνομική" ή άλλη σχετική οργάνωση.

Έχουμε εφαρμογή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ νομοθεσίας σε κάθε περίπτωση.........(έτσι πιστεύω)............................

Όσον αφορά την ηλικία (>18 ή >21), άντε να αποδείξεις εσύ μετά ότι μόνο ενήλικοι επισκέπτονταν την ιστοσελίδα σου.........Πως αποκλείεις ότι αυτός δεν είναι ανήλικος;;;

Ή, άντε να βρεις και να στραφείς δικαστικά εναντίον κάποιου ο οποίος "συμφώνησε" να εισέλθει στην ιστοσελίδα σου, χωρίς να πληρεί τις ανωτέρω προυποθέσεις....................

Δημοσ.

Δυστυχώς παιδιά, στην Ελλάδα η νομοθεσία σχετικά με το ίντερνετ ειναι ακόμη πολυυυυ πίσω! Είμαι χρόνια web developer και μου έχουν συμβει πολλά με αποτέλεσμα να βγάζω μόνο ένα συμπέρασμα. Το ίντερνετ έχει γίνει η μεγαλύτερη πηγή αναρχίας κάθε μορφής και όσο δεν το μαντρώνουν οι κυβερνήσεις με τους εκάστοτε νόμους, τόσο αυτο ξεφεύγει και δεν γυρίζει πίσω! Απο που να αρχίσει κανείς;;; Απο τα πνευματικά δικαιωματα των γραφικών του;;; απο τα κείμενα του;;; απο που;;; Όλα έχουν γίνει κοινόχρηστα πια! Μακαρι να μπορουσαν να έκαναν κατι οι ανώτεροι αλλα δεν υπαρχει φως στο τουνελ του διαδικτύου!

• Super Moderators
Δημοσ.

Όπως πολύ ορθά λέει το μέλος tsatsar, αυτή η ακατάσχετη μπουρδολογία που μερικοί αναρτούν στην εισαγωγική σελίδα του site τους δεν έχει καμία ισχύ στην Ελλάδα. Ακόμα κι αν ίσχυε ο νόμος στην Αμερική (πράγμα που δεν συμβαίνει - ρίξτε μια ματιά στο link που δίνει το μέλος tony_pap3), δεν θα ίσχυε στην Ελλάδα καθώς, την τελευταία φορά που τσέκαρα, η Ελλάδα δεν είναι μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής - τουλάχιστον όχι επίσημα... :-P

Δημοσ.

πάντως tsatsar αν φτιάξω μια σελίδα, μπορώ να δω τις ΙΡ που με επισκέπονται κάποια δεδομένη χρονική στιγμή. Και αν τυχόν "στραβώσει" κάτι, πάντα υποθετικά & σε συνεργασία με αστυνομία και ISP, μπορώ να βρω ποιος και από ποιο τηλέφωνο έγινε η κλήση στον ISP και μπήκε στην σελίδα μου.

Δημοσ.

ερώτηση: μήπως παίζει ρόλο η χώρα όπου γίνεται host η εκάστοτε ιστοσελίδα (π.χ. Αμέρικα) ;

Και αν ναι, τότε εγώ ο δεκαεξάχρονος που μπαίνω στην ιστοσελίδα, παρανομώ στην Αμερική ή στην Ελλάδα;

Υ.Γ. Δεν έχω κανένα σκοπό να φτιάξω ιστοσελίδα που να περιέχει μεμπτο περιεχόμενο και να γράψω και αυτή την μπούρδα στην εισαγωγική σελίδα

• Super Moderators
Δημοσ.
ερώτηση: μήπως παίζει ρόλο η χώρα όπου γίνεται host η εκάστοτε ιστοσελίδα (π.χ. Αμέρικα) ;

Και αν ναι' date=' τότε εγώ ο δεκαεξάχρονος που μπαίνω στην ιστοσελίδα, παρανομώ στην Αμερική ή στην Ελλάδα;

[...']

Να το θέσω ως εξής: Αν μπεις από την Ελλάδα σε ιστοσελίδα και κατεβάσεις παράνομα αντιγραμμένο πρόγραμμα ή ταινία ή οτιδήποτε, παρανομείς εκεί που βρίσκεσαι, δηλ. στην Ελλάδα.

Δεν έχει σχέση αν στην Ζιμπάμπουε (που γίνεται hosting η σελίδα) είναι ΝΟΜΙΜΟ να έχεις στην κατοχή σου ή να μοιράζεις παράνομο υλικό.

Δημοσ.

Μήπως εδώ ταιριάζει το πρόβλημα πού μπαίνει σε πολλά διαγωνίσματα της νομικής;

"Αν ταχυδρομήσω μια βόμβα από την Αγγλία στην Ελλάδα, τότε σε ποια χώρα παρανομώ;"

Κάτι τέτοιο μου μυρίζεται και στην περιπτωση του "νόμου" του Bill.

Οπότε φίλε paredwse έχει πολύ μεγάλη σχέση αν στην χώρα που γίνεται hosting η σελίδα είναι νόμιμο να έχεις στην κατοχή σου ή να μοιράζεις υλικό το οποίο θεωρείται παράνομο (τόσο για χώρα όπου βρίσκεσαι, όσο και για χώρα που γίνεται hosting η σελίδα)

Δημοσ.

Και στην e-Ελλάδα τί ακριβώς ισχύει; Υπάρχει κάποια ειδική νομοθεσία για το Διαδίκτυο;

Μήπως έχει σημασία και η κατάληξη του domain σε όλα αυτά που λέτε; Ας μας πει κάποιος που γνωρίζει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...