crach13 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 kainorgio prama.ti lete?kai tsampa prama.ti les tora??????????????
Voorhees Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δεν πολυ κατάλαβα. Πάνω σε τη τι λέμε; Τι είναι τζάμπα πράμα; Τι είναι καινούριο; Δεν έδωσες κανένα link.
iccon Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Malon anaferete stis : http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=39379178&Nav_Section_Id=0&Catalog_Id=5&Product_Id=289728&Merchant_Id=1&sts_cid=3 http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=39379178&Nav_Section_Id=0&Catalog_Id=5&Product_Id=289737&Merchant_Id=1&sts_cid=3 H 17' den tha elega oti einai tzampa LG 17'' 1750SQ-SN sta idia xrimata kai me idio RS 8ms
Voorhees Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 A OK δικό μου λάθος. Για την 17 κι εγώ δεν θα το έλεγα. Ακριβή μου φαίνεται. Πάλι για την 19 καλό κομμάτι.
Voorhees Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Ένα πράμα μόνο δεν μ' άρεσε τώρα που είδα καλύτερα τα στοιχεία της. Γωνία Θέασης 150 / 135 Αυτή δεν κάνει για να βλέπεις ταινίες ας πούμε με την παρέα σου εκτός κι αν κάνετε το τρενάκι. Ο ένας πίσω απο τον άλλο για να φαίνεται καθαρά.
Sorath Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Αυτή δεν κάνει για να βλέπεις ταινίες ας πούμε με την παρέα σου εκτός κι αν κάνετε το τρενάκι. Ο ένας πίσω απο τον άλλο για να φαίνεται καθαρά. Χα,χα,χα......!!!! :grin: :grin: :grin: Πολύ καλό φίλε μου! Κατά την γνώμη μου, μακριά απο τέτοια προϊόντα! Άκου οθόνη TURBO-X :-? Παίζει να είναι ΑOC ή TARGA που συνεργάζονταν ακόνα παλιότερα. Μπρρρρ....
k_w_t Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Άκου οθόνη TURBO-X :-? Παίζει να είναι ΑOC ή TARGA που συνεργάζονταν ακόνα παλιότερα. Μπρρρρ.... Μπορει να ειναι και CLEVO (ονομα κι αυτο) όπως τα laptop turbo-x
Voodooman Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Μη μασάς τόσο με τις μάρκες, στο τέλος της ημέρας το panel θα είναι samsung ή philips. Πήγαινε, κοίταξέ την, έλεγξε για καμμένα pixels και αν σου κάνει, παρ'την.
crach13 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 sorry paidia pou den edosa kanena link!!!mou ksefige.Pantos oute ego tis kovo.... A re plaisio!!!!An kai tha pao mia volta apo to plaisio kai tha tis do apo konta.thanks
KOSTAS4_XT Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 ειδα την 19". Πολυ καλο χρώμα και να σας πω την αλήθεια μου αρεσε περισότερρο απο την 730bf που είχαν δίπλα δίπλα! Και γενικά το χρώμα της ήταν καλύτερο. Τώρα... απόφαση δεν πήρα, αλλά θα ξαναπάω!
crach13 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 emena pali den me entiposiase re paidia.Tin eida apo konta.Alla oute kai h 738BF mou ekane entiposi.Kai ego ayton ton kairo psaxnomai kai den exo kataliksi akoma poia othoni tha agoraso.Ego eimai anamesa pantos stin Eizo M1700 kai Philips 170x6 alla kai stin 730BF,parolo pou den me entiposiase!!!
KOSTAS4_XT Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 ρε φιλε crach13! Μήπως να σκεφτόμασταν λίγο πιο σοβαρά την αγορά CRT 19"? Σε ενα αρθρο που εδωσε ο Γκαρυ_Κοκιν, ελεγε πως οι CRT εχουν ακομα το καλύτερο χρώμα, αλλα και πάλι η αλήθεια ειναι οτι οι TFT έχουν αυτό το κάτι...
De@th L0rd Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Paidia an kapoios 8elei na parei TFT as diale3ei thn kalytherh kata thn apopsh tou KAI MONO ,na krinei aftos kapoios monos tou me afta pou lene ta ta specs kai ta matia kai oxi afta pou proteinoun o ka8e asxetos-sxetikos , o ka8e brand-maniac ,o ka8e porwmenos me thn marka pou exei kai thn 8ewrei kalyterh apo oles xwris na exei alla3ei o idios kana dyo o8ones oute na exei empeiries apo alles o8ones apla na 8etei "atrantaxta epixeirhmata" oti h o8onh h X einai "gam@th" kai h allh Y einai gia ta "skoupidia" xwris kan na thn exei dei tis perissoteres fores, kai akoma perissoteres fores na antigrafei pragmatika "skoupidia" apo diafora Review pou ta exei vrei 3 depterolepta prin apo to google xyma sto kyma pou o ka8enas leei to makry tou kai to konto tou.Kala ta reviews,kales oi proswpikes gnwmes alla oso paizei rolo kyriarxo o an8rwpinos paragontas den prokeitai na vgalei akrh pote kapoios apo tous allous an den to e3etasei monos tou.Paidia ta poio eleina review eilikrina sas milaw einai afta pou fwtografizoun tis o8ones....logos?Poios mou leei oti h pshfiaki mhxanh pou ta photografizoun exei swsto CCD einai swsta ry8mismenh kai tairiazei to polarise ths me to polarise ths o8onhs.Pote den egine fotografish antikeimenikh o8onhs kai an ginei pote 8a arghsei.Kalw opoiondhpote diafwnei me thn apopsh mou peri ths geleias photografishs twn o8onwn na antikrousei thn apopsi mou ME EPIXEIRHMATA.Kai na plhroforeisw kai toys kyrious pou 8avoun tis AOC na tous plhroforhsw oti oi akrives AOC(CRT) apo to plaisio exoun aristh eikona kai sygekrimena h AOC 19" A+ exei poly kalyterh eikona apo thn antistixh ths Samsung pou exw ka8ws kai apo mia 17" sony E250 pou exw.Den einai 8ema markas.Apokleioume mia o8onh epeidh leei epanw Turbo-X.Me sygxwrite alla oute emena mou aresei afto parallhla omws to 8ewrw ka8ara complex! alla an h o8onh einai kalh giati na mhn thn parw kai na kanw thn douleia mou?Oso gia tis EIZO wxrioun pragmatika apo konta sthn turbo-x kai genika mhn pw oti htan apo tis xeiroteres pou exw dei se TFT.3ekollate epitelous apo thn EIZO!!!Stis CRT htan h koryfh stis TFT einai mono to ONOMA.Epeishs egw proswpika 8a arghsw na parw TFT giati akoma san hlektronikos pistevw oti exoun arketa pswmia akoma mexri na ginoun oso a3iopistes einai oi CRT.Kai apo oti eida apo 8ema eggyshs h kalyterh einai h turbo-x kai oses exoun eggysh 0 pixel oi opoies eite einai panakrives eite einai se logikes times alla h antiprwsopeia ths einai san na mhn yparxei.Na mhn milhsw gia to kostos episkevhs an ginei kati pou den to kalyptei h eggysh.Oi perissoteres vlaves pou mporoun na symvoun se mia TFT einai poly dyskolo ews adynato na episkevastoun sta gelia "service" twn antiproswpeiwn.stis CRT mporeis na episkevaseis sxedon opoiadhpote vlavh me arketa xamhlo kostos kai den einai toso evais8htes stis toumpes pou trwne apo tous lakamades pou tis metaferoun apo tis antiprosopeies sta katasthmata kai apo ta katasthmata spiti mas.Kai oso gia ta "trenakia" pou ypotei8etai oti 8a kanoun kapoioi gia na vlepoun tainies,exw na pw oti posh diafora exei h turbox TFT me mia CRT pou exei thn kalyterh gwnia 8eashs???Na pw elaxisth?Giati exw dei kai alles pou exoun ypoti8etai "Large Viewing Angle" NAI ALLA ti VIEWING o enas vlepei to mavro mavro pou einai sto kentro kai aftos pou sthn akrh ths viewing angle to vlepei mov.Varethika na grafw pragmata pou 8a prospathisoun na mou ta antikrousoun PALI gia EKATOSTH POLLOSTH fora me aerologies xwris nohma kai ousia.Sygnwmh pou sas zalisa. P.S:mpravo se olous osous pragmatika gnwrizoun kai ekferoun dikh tous gnwmh pou exei kyros.
St@rk Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Λοιπον φίλε Death , καταλαβαίνω από αυτά που λές ,πώς γενικά είσαι ψαγμένο άτομο, όμως σου ξεφεύγουν 2-3 πραγματάκια. Σε κάθε επιστημονικό ζήτημα υπάρχει η αντικειμενική και η υποκειμενική άποψη. Σε ζητήματα θετικών επιστημών η αντικειμενική άποψη πρέπει να βασίζεται σε στοιχεία ,πειράματα ,μελέτες ,τεχνικά χαρακτηριστικά που επιβεβαιώνονται με τέστ,πολύ απλά σε αριθμητικά δεδομένα και μάλιστα παραμένουν αναλοίωτα και έπαναλαμβάνονται όσες φορές και να γίνουν οι αντίστοιχες μετρήσεις.Η αντικειμενική άποψη ισχύει εξ ορισμού γιά ΟΛΟΥΣ τούς τρίτους παρατηρητές (ανεξάρτητα αν για υποκειμενικούς λόγους την δέχονται ή όχι). Η υποκειμενική άποψη είναι αυτό που πολύ απλά λέμε ,...μου κάνει κλικ τα πρώτα 20 δευτερόλεπτα.. και αφορά ΜΟΝΟ το συγκεκριμένο άτομο. Μάλιστα η δύναμη του νού και της αυθυποβολής είναι τέτοια , πού ενώ αντικειμενικά πάσχεις από μία ανίατη ασθένεια θεραπεύεσαι ή ενώ αντικειμενικά είσαι μιά χαρά πεθαίνεις επειδή πιστεύεις βαθιά μέσα σου ότι είσαι βαριά άρωστος( αναφέρομαι σε ακραία παραδείγματα αλλά αρκετά συχνά στην διεθνή βιβλιογραφία) Υποκειμενικά λοιπόν μπορεί να σε ενοχλεί 1 καμένο pixel στήν κάτω δεξιά γωνία ή μπορεί να μην σε ενοχλούν και 10 καμένα pixel (αντικειμενικά πάντως στην πρώτη περίπτωση έχεις 1 και στην δεύτερη 10 καμένα Pixel- αυτό δεν αλλάζει) Αντικειμενικά λοιπόν η AOC ΄19 ειναι σαφώς υποδεέστερη από την EIZO s1910. Αυτό επιβεβαιώνεται κοιτάζοντας τις αντικειμενικές μετρήσεις σε δεκάδες έγκυρα περιοδικά και sites(ενα που μου έρχεται πρόχειρο PRAD.de). Δεν μιλάω για τα ωραία λογάκια που γράφονται ...τα ζωντανότερα χρώματα , η πιο ξεκούραστη οθόνη , το πιό μαύρο -μαύρο ,αλλα αναφέρομαι σε μετρήσεις contrast ratio 1000:1,2nits σε μαύρο,500 cd ανα m2,gama correction,θερμοκρασία χρώματος 6500 Κelvin,ακόμα και σε response time αρκεί να μετράμε πάντα με τα ίδια μέτρα (πχ, χρόνος πλήρους μετάβασης απο άσπρο σε μαύρο και όχι χρόνο ημιμετάβασης-είναι απλά ο μισός-,είτε χρόνο μετάβασης απο άσπρο σε γκρί ,είτε απο χρώμα σε χρώμα) και κατά προτίμηση βασιζόμενοι σε διεθνώς αναγνωρισμένα μέτρα και σταθμά (πχ. DIN-Normen). Η αδιαμφισβήτητη υπεροχή της ΕΙΖΟ επιβεβαιώνεται και αν απλά συγκρίνεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέρουν οι ιδιοι κατασκευαστές (με όποιες επιφυλάξεις πρέπει να έχουμε). Εκτός και αν για ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ λόγους θεωρείς ότι η εταιρεία που βγάζει εδώ και 20 χρόνια μόνο οθόνες(και έχει προσφέρει κάποια κορυφαία monitors στην αγορά -με το αντίστοιχο κόστος φυσικά) ψεύδεται ,ενώ η ΑΟC είναι αληθής 100%.(Παρεπιπτόντως να αναφέρω ,ότι η AOC ,δεν είναι μιά άσχετη noname εταιρία ,όπως πολλοί νομίζουν ,αντιθέτως είναι μια αμερικάνικη εταιρία απο το SanFracisco και βγάζει οθόνες που είναι σημαντικά καλύτερες από άλλες hotrunners στην ελληνική αγορά (βλ. LG) και έχει κάποια μοντέλλα που είναι πολύ καλά και άλλα που είναι απλώς μέτρια) Εδώ βέβαια φτάνουμε λοιπόν στό κόστος και λέμε οτι ναί τα μοντέλλα της ΕΙΖΟ είναι σχετικά ακριβά. Παίρνεις δηλαδή πχ. 20% καλύτερη ποιότητα ,αλλά πληρώνεις 40% ακριβότερη τιμή. Βέβαια αν λάβουμε υπόψη ,την ποιότητα των πρωτογενών υλικών και κατ' επέκταση το MTBF (MeantimeBeTweenFailure=ΜΟ χρόνου μεταξύ 2 βλαβών) που είναι διεθνώς αποδεκτός τρόπος μέτρησης ποιότητας τεχνολογικών προιόντων ,η ψαλίδα κλείνει . Εξάλλου φαντάζομαι πως γνωρίζεις ότι η βιομηχανική παραγωγή ,νομοτελειακά, παράγει διάφορες κατηγορίες ποιότητας του ιδίου προιόντος (δεν το θέλουν αλλά δεν γίνεται διαφορετικα βλ. αστοχία υλικών ). Οπόταν το ίδιο εργοστάσιο που φτιάχνει transistors παράγει ΑΑ προιόντα αλλά και ΑΒ και Β και Γ κατηγορίας και φυσικά οι τιμές διαφέρουν. Ετσι εξηγείται γιατι σπάνια θα ακούσεις οτι κάποια ΕΙΖΟ έχει καμμένο pixel ,ενώ συχνά θα ακούσεις "εκστασιασμένους " αγοραστές LG να λένε 'οτι είναι το 3ο monitor που αλλάζουν λόγω καμμένου pixel. Λόγω επαγγέλματος (Dipl-Ιng ) έχω δεί πάνω απο 500 monitors και έχω δουλέψει με 50 διαφορετικά . Συνήθως για CRT να σου πώ που θυμάμαι, τα φτηνά μoνιτορ κρατάνε σε 24ωρη χρήση 1,5 με 2 χρόνια(συνήθως 2-3 μηνες αφού λείξει η εγγύηση !!)και τα EIZO 4 με 5 χρόνια και φυσικά εκεί κοντά και κάποια άλλα ποιοτικά μόνιτορ που συνήθως είναι άγνωστα στην ελλάδα (πχ Viewsonic). Οπόταν και πάλι βλέπεις ότι τελικά το φτηνό είναι ακριβό,αφού και στερείσαι κορυφαία χαρακτηριστικά αλλά και η ποιότητα κατασκευής και διάρκεια ζωής του προιόντος είναι η μισή. Τώρα ότι όπως λές η συγκεκριμένη ΑΟC έχει καλύτερη εικόνα από την SONY δεν αποτελεί για μένα έκπληξη. Βέβαια για την παγκοσμίως γνωστή και συμετέχουσα σε όλα τα τεστ και αριστεύσασα TURBO-Χ τι να πώ?? Για ανέκδοτο είναι καλό. Είναι κάτι σαν το customer service του eshop που χτές βρισκόμενος εκεί ,άκουσα τον "υπεύθυνο καταστήματος" να ζητά από πελάτη με χαλασμενο PC ενεαμήνου να μην διαμαρτήρεται και άκουσον-άκουσον να "σεβαστεί τον χώρο που βρίσκεται " λες και βρισκόμασταν σε εκκλησία ή στη λυρική και παρακολούθουσαμε Μονσερά Καμπαγιέ΄.Μάλλον ο υπεύθυνος ξέχασε ότι το κατάστημα οφείλει να σέβεται τον πελατη! Οσον αφορά δέ αυτό που λές για τίς φωτογραφήσεις οθονών συμφωνώ απόλυτα ότι είναι άνευ ουσίας,όπως και η παράθεση στα καταστήματα ,γιατι με μία απλή απο-ρύθμιση ,ακόμα και τα κορυφαία monitors των 3000 Ε που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για Video και Photo επεξεργασία φαίνονται ξεπλυμένα,σκοτεινά και τρεμοπαίζουν , ενώ η νέα Princeton οθονάρα 19'' ,με όλα στο φούλ φαίνεται απίστευτη. Να και πάλι που συναντάμε την υποκειμενική εικόνα (στρεβλομένη φυσικά ),ενώ αντικειμενικά τα πράγματα είναι ανάποδα. Εγώ προσωπικά έμαθα από το Πολυτεχνείο να πιστεύω σε μετρήσεις ,νούμερα και στοιχεία και όχι όπως σωστά λες σε κάθε ένα "ειδικό". Αφού λοιπόν έχω καταλήξει σε 2 επιλογές εντός budget ,φυσικά και βλέπω τα υποψήφια monitor ζωντανά , δουλεύω λίγο τις ρυθμίσεις και διαλέγω αυτό που υποκειμενικά μου αρέσει περισσότερο η μου κάνει κλικ....όμως οι επιλογές μου ετσι κι αλλοιώς ..αντικειμενικά ήταν οι καλύτερες. Αυτό και προτείνω στον κάθε φίλο που θα διαβάσει αυτό το post. Υποκειμενική επιλογή ανάμεσα στα αντικειμενικά καλύτερα προιόντα. !! Και αντικειμενικά η ΕΙΖΟ S1910 είναι εξαιρετικό μόνιτορ ,που υποκειμενικά τυχαίνει να μου αρέσει κιόλας! Αυτά ξέρω ότι σας κούρασα ,αλλά είναι τόσο ξεκούραστο μόνιτορ η S1910 που δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα !! ΥΓ.Πιστεύω φίλε Death να μην είσαι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Πλαισίου (πού και εγώ είμαι πελάτης του σε αρκετά είδη ,γιατί είναι πράγματι μια σοβαρή εταιρία),επειδή έχεις κάποια εργασιακή σχέση μαζί τους (οπόταν ,πάω πάσο και έχεις όλο το δίκιο μαζί σου),όπως και εγώ δεν έχω κάποιο συμφέρον από την EIZO. Απλώς θεωρώ πραγματικά τόσο υπερβόλικη την σύγκριση που έκανες που πραγματικά δεν μπόρεσα να μην απαντήσω ,ενω σπάνια γράφω σε φόρουμ !! ΥΓ2.Πιστεύω ότι τα ελληνικά είναι απείρως ωραιότερη και καλύτερη γλώσσα από τα Γκρικλισσ !! _________________________________________________________________ Μην αντιπαρατίθεσαι ποτέ με έναν ανόητο ! Θα σε κατεβάσει στο επίπεδό του για να συνενοηθείτε .. και θα σε κερδίσει λόγω πείρας !!
myrmidon Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Φίλε St@rk Μίλας πολύ σωστά για αντικειμένικες μετρήσεις και πως αυτές μπορούν να επηρεάσουν την αποφασή μας. Μετά βλέπω ότι γράφεις ''Βέβαια για την παγκοσμίως γνωστή και συμετέχουσα σε όλα τα τεστ και αριστεύσασα TURBO-Χ τι να πώ?? Για ανέκδοτο είναι καλό. Είναι κάτι σαν το customer service του eshop που χτές βρισκόμενος εκεί ,άκουσα τον "υπεύθυνο καταστήματος" να ζητά από πελάτη με χαλασμενο PC ενεαμήνου να μην διαμαρτήρεται και άκουσον-άκουσον να "σεβαστεί τον χώρο που βρίσκεται " λες και βρισκόμασταν σε εκκλησία ή στη λυρική και παρακολούθουσαμε Μονσερά Καμπαγιέ΄.Μάλλον ο υπεύθυνος ξέχασε ότι το κατάστημα οφείλει να σέβεται τον πελατη!'' Όταν λές ότι η συγκεκριμένη οθόνη είναι μόνο για ανέκδοτο,σημάινει ότι έχεις κάτσει έχεις δουλέψει με αυτήν, την έχεις ''μετρήσει'' ή έχεις δει κάπου αλλού ''μετρήσεις'' και έβγαλες την συγκεκριμένη ετυμηγορία ή απλά δεν σου αρέσει το όνομα. Επίσης δεν κατάλαβα που κολλάει ακριβώς το αν είναι καλή ή όχι η οθόνη με το συμβάν στο e-shop.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.