Em_Zed Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 ...Του πλασαρανε και την σταμπα Based on a true story και βγαλαν την ταινια με σκοπο το κερδος.. Ο κύριος λόγος που το έκαναν αυτό είναι γιατί πολύ απλά είναι Based on a true story. Τουλάχιστον εδώ βλέπεις ότι έχει γίνει και μια έρευνα πάνω σε αυτά τα θέματα, αυτά που σου λέει είναι αλήθεια και όχι χόκους πόκους... Από την άλλη πάλι, αν θέλουμε να είμαστε απολυτα αντικειμενικοί, αυτή η φράση αναιρείται αυτόματα από το γεγονός οτι το όνομα της αληθινής κοπέλας δεν ήταν Εμιλυ, δεν ζούσε στις ΗΠΑ, δεν ήταν στην συγχρονη εποχή... Ενα συν και στην κοπελα που επαιζε την Emily(που αλλου εχει παιξει αυτη?) Έπαιζε στο white chicks. Είναι θεατρική ηθοποιός, και την περασμένη χρονιά, αν δεν κάνω λάθος, έπαιζε σε ένα έργο με την Laura Linney. Όταν ο παραγωγός τα'χε φτύσει γιατί δεν έβρισκε κοπέλα, η Λίνευ του πρότεινε εκείνη, και του είπε ότι είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς που ήξερε. Όταν πήγε στην οντισιόν, τους άφησε όλους άφωνους αφού το παιξιμό της ήταν ανατριχιαστικό. Αν ήταν σαν και αυτό που είδαμε εμείς, τους καταλαβαίνω απόλυτα !!
mert Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 As i said το θεμα δεν το εχω ερευνησει και η αποψη ηταν υποκειμενικη και θα μου πεις "ε αυτος δεν ειναι λογος να γραφεις οτι σου κατεβει" και θα εχεις δικιο . Πραγματι καλη ηταν.
Em_Zed Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2005 E, λοιπόν όχι, δεν θα το πω ! Εξάλλου, η ταινία δεν προυπόθετε την γνώση και την ανάλυση των πραγματικών γεγονότων και δεν είναι και υποχρεωμένος κάποιος να τα ξέρει. Ας είναι... σημασία έχει μόνο αυτό : Πραγματι καλη ...
random Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Την ειδα προχτές, χωρις να δω αυτο το τοπικ, και χωρις να δώ τρέιλερ. μια υποθεση διαβασα, και 2-3 γνωμες στο Αθηνόραμα.ΓΡ που ελεγαν οτι πραγματι δεν ειναι το στανταρ τρομος, ή σπλατερ, αλλα εχει και αρκετο δικαστήριο. Το α' μέρος ειναι αρκετά δυνατό, σε κλανιδι και καρδιακά (τουλαχιστον για οσους δε βλέπουν 1-2 τέρρορ τη βδομαδα) το β' εχει περισσότερο αγορευσεις στη δικη, αλλα και την 10-15 λεπτη σεκάνς του εξορκισμού. Ασχετο, για μενα κορυφή της ταινειας δεν ηταν ο στάβλος, αλλα η τελική αγόρευση της συνηγόρου, μαζι με τα ρολόγια. τικ, τικ, τικ 2.59, τικ, τικ, τικ 3.00 !!! Καλύτερα να μην ηταν based on true story. Εχει τοση σχέση με τα γεγονότα, όσα και οι ταινίες Τροία και Μ.Αλέξανδρος με τα αντίστοιχα γεγονότα. Η ταινια δειχνει σε 1ο πλάνο, το τι "νομίζει" ο σεναριογράφος οτι ηταν τότε στο μυαλό της κοπέλας ή (τραβηγμένα) του παπά. Ταινίες σαν την "Πτώση" στις ΗΠΑ δεν γίνονται. Ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς, και τα πάντα έχουν τα τέλεια. Θεατές, και χρηματοδότες δεν υπάρχουν για τέτοια στύλ, οπότε ξεχάστε το. και το θεμα, πιστευω, δεν εχει και πολύ ζουμι για να γινει ταινια. Αν εδιχνε τι πραγματικά εγινε τότε, ή θα κοιμόμασταν, ή θα βγαίναμε άρρωστοι απο την αίθουσα. Στη wikipedia, λέει οτι βγαίνει και Γερμανική ταινία βασισμένη στα γεγονότα "expected to stay truer to the real events". συν, οτι σπάστηκα διαβάζοντας το στορυ της Anneliese Michel (ευτυχώς, κι αυτό μετά την προβολή, αλλιως δεν θα πήγαινα). Αν τη δεις σα σκετη ταινια, έργο σκηνοθέτη, τεχνικών εφφε και ηθοποιών ειναι μια χαρά. Οχι αριστουργημα, αλλα ανωτερο απο πολύ σαβούρα που κυκλοφορεί.
leukonas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Kalo san ergo alla kakos o xaraktirismos true strory.Isos ena meros tis tenias ine basismeno se true strory alla den ine tru story.Katarxin opos anaferthike kai pio pano i xronologia den ine sosti.Allo 1970 kai allo 2005.Allo Emily Rose kai allo to onoma tis kopela(den to thimame).Pantos san tenia ine kali gia to eidos tis.
Em_Zed Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2005 Ίσως θα ήταν καλύτερα όλες αυτές οι ταινίες να χρησιμοποιούσαν άλλη φράση, inspired by true events ή based on real facts.. Όπως και να το κάνουμε, δεν μπορεί να είναι 100% based γιατί τότε πολύ απλά, θα έπρεπε να δείξει τα πράγματα ακριβώς όπως έγιναν. Αλλά έχει καταντήσει αυτή η φράση κάτι σαν μπόνους στις ταινίες, και καλά θα τραβήξει πολύ κόσμο. Αλλά μάλλον αρνητικά λειτουργεί τελικά.
Sorath Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Μόλις χθές την είδα την ταινία, παρόλο που την είχα κανά μήνα στην διάθεσή μου. Αρκετά καλή για το είδος της. Καιρό είχε να με καθηλώσει ένα θριλεράκι έτσι. Η κοπέλα έπαιζε πολύ καλά τον ρόλο της, πραγματικά νόμιζες οτι ήταν δαιμονισμένη. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, κι εμένα μου άρεσε που η ταινία σου έδινε την δυνατότητα να διαλέξεις εσύ ποιά εκδοχή θες να πιστέψεις. Του δαιμονισμού ή της επιλιπτικής και ψυχικής αρρώστιας. Πάντως ωραίο ήταν και το τέλος, όπου για πρώτη φορά βλέπω σε ταινία, δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον κατηγορούμενο αλλά αυτός να φεύγει ελεύθερος! Καλό
antreas18 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2006 Kali tainia..apla i ithopoios pou ekane ti dikigoro xalase to ergo..poli atalanti,se antithesi me ti kopela pou ekane tin emily
tzinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 oxi kai atalanth h laura liney, den einai protoklasath star alla exei kanei shmantikh kariera (mystic river, kinsey, truman show,primal fear, life of david gale....) kai exei kai arketes ypopsifiothtes kai brabeia. Isos einai ligo psyxrh h xamhlon tonon to styl ths, emena mou aresei pantos. kalo to emily rose, alla ena allo pali me excorcism pou kykloforei to exei dei kaneis, na kseroume an skizei th paraggelia ston theio? Exorcism: The Possession of Gail Bowers legetai
antreas18 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2006 nai isos imoun ligo upervolikos..pantos se auti ti tainia den moy arese katholoy opos epaize,de kserw..borei na min tis pigaine kai o rolos
Jheremias Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Θα έλεγα οτι απλά ήταν Σχιζοφρενής, επιλιπτική, και υπερβολικά θρήσκα με αποτέλεσμα να αυθυποβάλλεται. Επίσης ήταν και καταθλιπτική. Με κόλλησε όμως ο akpe στον τοίχο εχτές ρωτώντας με πως εξηγώ το γεγονός οτι μιλούσε σε γλώσσες που ποτέ δεν είχε μάθει (πράγμα που συνέβενε και στην πραγματικότητα) σύμφωνα με την Wikipedia (http:// http://en.wikipedia.org/wiki/Anneliese_Michel). Η ψυχιατρική τότε ήταν πολύ πίσω. Πάντως σε δαιμονισμούς και εξορκισμούς δεν πρόκειται να πιστέψω! Είμαι λάτρης της Ιατρικής :-P
bchris Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Χαιρετε. Η ταινια ειναι based σε αληθινη ιστορια. Αυτο σημαινει: 1) Δεν ειναι ντοκυμαντερ του national geographic και αρα θα εχει ψευδη στοιχεια. 2) Οτι εχει σαν βαση (aka inspired) απο αληθινα γεγονοτα. Το που θα οδηγησει η εμπνευση τον ποιητη, ειναι αλλο θεμα... Εμενα μου αρεσε πολυ η ταινια αυτη, γιατι οντως σε φερνει αντιμετωπο με τον τρομο μεσω μιας νεας οδου, ειχε πολυ καλες ερμηνειες και γενικα πολυ ωραια ατμοσφαιρα. Μακαρι να βγουν κι αλλα θρησκευτικα θριλερ σαν κι αυτο.
BIAP Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Eιδα εχθες την ταινια, μετα απο αρκετο καιρο που την ειχα στη διαθεση μου. Το οτι ειναι βασισμενη σε αληθινη ιστορια δεν σημαινει οτι πρεπει να απεικονισει πιστα τα γεγονοτα. Οι δημιουργοι εμπνεονται απο καποια θεματα που θιγει η πραγματικοτητα, και στην πορεια παρουσιαζουν τη δικη τους εκδοχη, δραματοποιωντας και τονιζοντας οσα αυτοι θεωρουν αξια προβληματισμου. Η επιλογη να αποκαλυφθει η ιστορια της Εμιλυ μεσα απο μαρτυριες στο δικαστηριο και τις αναμνησεις οσων την γνωριζαν πιστευω ηταν πετυχημενη. Ο γενικοτερος ρυθμος εναλλαγων των σκηνων επισης πετυχημενος κατα τη γνωμη μου. Το πρωτο μισο της ταινιας το βρηκα καθηλωτικο, με υπεροχα εφε, να κραταει το θεατη σε εγρηγορση με λιτα σχετικα μεσα, και το μυστηριο γυρω απο το προσωπο της κοπελας να ξετιλισσεται δυναμικα και αβιαστα. Η παρουσιαση επισης του γενικοτερου περιβαλλοντος στο οποιο μεγαλωσε και οι νοοτροπιες που την περιεβαλλαν, ηταν σαφης και δημιουργικα εκτελεσμενη. Στο δευτερο μισο, πιστευω η ταινια αρχισε σταδιακα να χανει σε ρυθμο, και η σκηνη του εξορκισμου με απογοητευσε. Ειχα την αισθηση οτι οι δημιουργοι εχτιζαν σταδιακα την κορυφωση σε αυτη τη σκηνη, κι ενω τα επιμερους στοιχεια εδεναν καλα, ο εξορκισμος δοθηκε υπερβολικα και σπασμωδικα. Η ερμηνεια της ηθοποιου που υποδυεται την Εμιλυ εξαιρετικη. Τωρα τα θεματα που πραγματευεται η ταινια ειναι απο μονα τους κλισε, οποτε και η παρουσιαση τους δεν γλυτωσε απο αυτα. Σε γενικες γραμμες αρτιο καλλιτεχνικο δημιουργημα, η φωτογραφια μου αρεσε ιδιαιτερα, συγκριτικα με αλλα thrillers κλασεις ανωτερο, αλλα απο μονο του απλα καλο.
BIAP Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Eιδα εχθες την ταινια, μετα απο αρκετο καιρο που την ειχα στη διαθεση μου. Το οτι ειναι βασισμενη σε αληθινη ιστορια δεν σημαινει οτι πρεπει να απεικονισει πιστα τα γεγονοτα. Οι δημιουργοι εμπνεονται απο καποια θεματα που θιγει η πραγματικοτητα, και στην πορεια παρουσιαζουν τη δικη τους εκδοχη, δραματοποιωντας και τονιζοντας οσα αυτοι θεωρουν αξια προβληματισμου. Η επιλογη να αποκαλυφθει η ιστορια της Εμιλυ μεσα απο μαρτυριες στο δικαστηριο και τις αναμνησεις οσων την γνωριζαν πιστευω ηταν πετυχημενη. Ο γενικοτερος ρυθμος εναλλαγων των σκηνων επισης πετυχημενος κατα τη γνωμη μου. Το πρωτο μισο της ταινιας το βρηκα καθηλωτικο, με υπεροχα εφε, να κραταει το θεατη σε εγρηγορση με λιτα σχετικα μεσα, και το μυστηριο γυρω απο το προσωπο της κοπελας να ξετιλισσεται δυναμικα και αβιαστα. Η παρουσιαση επισης του γενικοτερου περιβαλλοντος στο οποιο μεγαλωσε και οι νοοτροπιες που την περιεβαλλαν, ηταν σαφης και δημιουργικα εκτελεσμενη. Στο δευτερο μισο, πιστευω η ταινια αρχισε σταδιακα να χανει σε ρυθμο, και η σκηνη του εξορκισμου με απογοητευσε. Ειχα την αισθηση οτι οι δημιουργοι εχτιζαν σταδιακα την κορυφωση σε αυτη τη σκηνη, κι ενω τα επιμερους στοιχεια εδεναν καλα, ο εξορκισμος δοθηκε υπερβολικα και σπασμωδικα. Η ερμηνεια της ηθοποιου που υποδυεται την Εμιλυ εξαιρετικη. Τωρα τα θεματα που πραγματευεται η ταινια ειναι απο μονα τους κλισε, οποτε και η παρουσιαση τους δεν γλυτωσε απο αυτα. Σε γενικες γραμμες αρτιο καλλιτεχνικο δημιουργημα, η φωτογραφια μου αρεσε ιδιαιτερα, συγκριτικα με αλλα thrillers κλασεις ανωτερο, αλλα απο μονο του απλα καλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.