Προς το περιεχόμενο

Gecube X800GTO

babbar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχει το R480.

Αλλά δεν είναι unlockable ( αν αυτό σκέφτεσαι... αφού εκεί πάει ο νούς όλων ).

95% unlockable είναι η Sapphire Radeon X800GTO2...την οποία θα πρέπει να παραγγείλεις από το εξωτερικό μιας και στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Th gecube ksereis ama tin exei dokimasei kaneis me ayto to tool wste na dei an einai i oxi sta sigoura? Outos i allos lew na agorasw tin gecube epeidi mexri ekei eimai sta oikonomika kai episis exei aristes kritikes apo benchmarks....

thank you...

Έχει το R480.

Αλλά δεν είναι unlockable ( αν αυτό σκέφτεσαι... αφού εκεί πάει ο νούς όλων ).

95% unlockable είναι η Sapphire Radeon X800GTO2...την οποία θα πρέπει να παραγγείλεις από το εξωτερικό μιας και στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

Μήπως έχεις κάποιο link απο eshop του εξωτερικού?

Th gecube ksereis ama tin exei dokimasei kaneis me ayto to tool wste na dei an einai i oxi sta sigoura? Outos i allos lew na agorasw tin gecube epeidi mexri ekei eimai sta oikonomika kai episis exei aristes kritikes apo benchmarks....

thank you...

Μόνο για αποτυχίες έχω διαβάσει με την GeCube.

Η μόνη που έχει σχεδόν απόλυτη επιτυχία είναι η Sapphire X800GTO2.

Είτε παίρνεις την Sapphire και είσαι σχεδόν σίγουρος, είτε παίρνεις άλλη, και δεν έχεις πιθανότητες για unlocking.

Η διαφορά της Sapphire GTO[2] απο την X800XL ότι η πρώτη έχει 12 pipelines σε αντίθεσή με τη δεύτερη που έχει 16, τα οποία όμως με το κατάλληλο modding μπορούν να γίνουν 16 σωστά? Εκτός αυτού, σε τι άλλο διαφέρουν? Μήπως η X800XL "σηκώνει" περισσότερο overclocking, έτσι ώστε να πίανει τις επιδόσεις μιας X850 πιο "άνετα"???

Αλήθεια, απο θερμοκρασία και θόρυβο πως τα πάνε? Έχω την εντύπωση ότι οι ΑΤΙ υστερούν σε αυτούς τους τομείς σε σχέση με τις αντίστοιχες κάρτες με NVIDIA τσιπάκι... Δεν μπορώ να μιλήσω με νούμερα γιατί δεν γνωρίζω... Correct me if I am wrong!

Η διαφορά της Sapphire GTO[2] απο την X800XL ότι η πρώτη έχει 12 pipelines σε αντίθεσή με τη δεύτερη που έχει 16' date=' τα οποία όμως με το κατάλληλο modding μπορούν να γίνουν 16 σωστά? Εκτός αυτού, σε τι άλλο διαφέρουν? Μήπως η X800XL "σηκώνει" περισσότερο overclocking, έτσι ώστε να πίανει τις επιδόσεις μιας X850 πιο "άνετα"???

Αλήθεια, απο θερμοκρασία και θόρυβο πως τα πάνε? Έχω την εντύπωση ότι οι ΑΤΙ υστερούν σε αυτούς τους τομείς σε σχέση με τις αντίστοιχες κάρτες με NVIDIA τσιπάκι... Δεν μπορώ να μιλήσω με νούμερα γιατί δεν γνωρίζω... Correct me if I am wrong![/quote']

1) Η X800GTO2 έχει τον πυρήνα της X850XT και έχει πολύ μεγαλύτερες ανοχές στο overclocking από την πολύ overclockεριστικά περιορισμένη X800XL.

2) Θερμοκρασιακά είναι στα ίδια επίπεδα, ίσως και λίγο χαμηλότερα από τις αντίστοιχες nVIDIA

3) Η μαμίσια ψύκτρα δεν είναι ούτε αθόρυβη, ούτε πολύ φασαριόζα :D

Ο ανεμιστήρας μπορεί να ελέγχεται και μέσω software ( constant speed, or variable speed depending on core temperature )

Με άλλα λόγια:

X800GTO2 vs X800XL = 3-0 :)

Τέλεια! Εν αναμονή της GTO2 λοιπόν και στα ελληνικά καταστήματα, αλλιώς υπάρχει και η οδός του εξωτερικού...

Δεν πιστεύω πως θα έρθει ποτέ στα Ελληνικά καταστήματα.

Επίσης δεν έχει και άπλετο stock η Sapphire, οπότε καλύτερα εξωτερικό και γρήγορα πρωτού την βρίσκεις μόνο στα όνειρά σου :)

Πήρα την X800GTO2 και την άνοιξα, την ανέβασα κτλ. Θέλω όμως να πω ότι με το άνοιγμα των 16 pipelines, βλέπεις μία αύξηση της τάξεως των 8%. Αν της κάνεις μόνο o/c με τα 12pipes, βλέπεις μία αύξηση 25%. Αν τα κάνεις & τα δύο, γίνεται 35%.

Πού θέλω να καταλήξω. Και την X800GTO να πάρεις με τα 12 pipelines, αν την ανεβάσεις έχει πολύ καλές επιδόσεις. Καλύτερες από μία ανεβασμένη X800XL. Με 12pipelines, έβγαλα στο 3DMark2005 περίπου 5700 βαθμούς.

Πήρα την X800GTO2 και την άνοιξα' date=' την ανέβασα κτλ. Θέλω όμως να πω ότι με το άνοιγμα των 16 pipelines, βλέπεις μία αύξηση της τάξεως των 8%. Αν της κάνεις μόνο o/c με τα 12pipes, βλέπεις μία αύξηση 25%. Αν τα κάνεις & τα δύο, γίνεται 35%.

Πού θέλω να καταλήξω. Και την X800GTO να πάρεις με τα 12 pipelines, αν την ανεβάσεις έχει πολύ καλές επιδόσεις. Καλύτερες από μία ανεβασμένη X800XL. Με 12pipelines, έβγαλα στο 3DMark2005 περίπου 5700 βαθμούς.[/quote']

Aυτό που περιγράφεις είναι φαινόμενο που δεν περιορίζεται σε μια κάρτα όμως. Περίπου ίδια συμπεριφορά είχα δει και εγώ στην απλή 6800 για παράδειγμα. Χωρίς υπερχρονισμό το ξεκλείδωμα καθεαυτού δεν κάνει την τρομερή διαφορά. Ξεκλείδωμα + υπερχρονισμός όμως μπορεί άνετα να ισούται με μια "σχετική" αναβάθμιση (του τύπου 9700PRO-->9800PRO).

Το καλό με τις κάρτες που έχουν πιθανότητες να ξεκλειδωθούν μονάδες είναι ότι αν είναι ο χρήστης τυχερός, αποκτάει ένα σεβαστό ποσοστό επιδόσεων επιπλέον "for free". Σε κάθε άλλη περίπτωση (δεν ξεκλειδώνουν μονάδες ή έχουν ζημιά) ότι πλήρωσε πήρε. Χαμένος δεν είναι σε καμία περίπτωση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...