Sorath Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 1ον: Όταν κάνεις μια ερώτηση και ζητάς μια βοήθεια, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να ειρωνεύεσαι και να χαρακτηρίζεις τις πράξεις του άλλου βλακώδεις. 2ον: Έκανα λάθος. Νόμιζα οτι είχαμε τον ίδιο controller αλλά έχω τον ITE 8212F. Δεν μπορούσα να ήμουν σίγουρος αφού βρισκόμουν στην δουλειά μου. Στοιχεία για τον δικό σου μπορείς να βρείς εδώ:ITE 8211F Για το M/B σου εδώ:ASUS P5lD2 Ναι δεν μπορείς να κάνεις συστοιχία RAID παρα μόνο σε SATA. Εξάλλου δεν βλέπω πουθενά στην απάντησή μου να προτείνω να κάνεις το ίδιο. Απλά αναφέρω οτι έτσι χρησιμοποιώ τον δικό μου controller. Και σαφώς χρειάζοντε τουλάχιστον 2 δίσκοι για να κάνεις RAID 0, όπως και RAID 1. 3ον: Ο λόγος που έχω RAID χρησιμποιώντας IDE δίσκους, είναι γιατί τον ένα 200άρη τον είχα αγοράσει ένα χρόνο πριν πάρω το νέο μου Η/Υ. Και επειδή ήθελα να έχω RAID αναγκάστηκα να αγοράσω έναν ίδιο. 4ον: Εσύ πιστεύεις δηλαδή οτι θα είχε διαφορά αν ήταν σε SATA το RAID; Να σου θυμίσω οτι ακόμα οι SATA δεν έχουν αποδείξει οτι προσφέρουν κάτι το παραπάνω σε σχέση με τους IDE. Το έχουν αποδείξει και οι μετρήσεις των περιοδικών του χώρου. Κάποιοι υποστηρίζουν οτι ούτε καν οι SATA II έκαναν την διαφορά αλλά για αυτούς ακόμα δεν έχω άποψη. 5ον: Χάρη στην απάντησή σου, μπορώ ελεύθερα να χαρακτηρίσω εντελώς βλακώδες τον ισχυρισμό σου οτι ο controller που έχεις είναι μόνο για storage purposes και οτι δεν μπορείς να εγκαταστήσεις λειτουργικό. Φτιάξε μια δισκέτα με τους drivers του controller σου, bootαρε με τον CD των Windows, και όταν σου ζητήσει να πατήσεις ένα πλήκτρο (δεν θυμάμαι ποιό) φόρτωσε τους drivers απο την δισκέττα για τον controller σου, και θα μπορείς να κάνεις κανονικότατα την εγκατάσταση των XP. Μάλλον αυτό το στάδιο δεν το έχεις παρατηρήσει, γιατί στο setup των windows, δεν σταματάει για να σου κάνει αυτή την ερώτηση, αλλά εμφανίζεται μόνο για λίγα δευτερόλεπτα κάτω αριστερά η επιλογή αυτή. Οπότε, έσω έτοιμος! Ελπίζω να σε βοήθησα, Φιλικά πάντα Νίκος
gremlin Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 αν νομιζεις οτι σε ειρωνευτηκα κακο στον εαυτο σου κανεις...στο κατω κατω το προβλημα μου το ελυσα κ θα μπορουσα να μην ξανασχοληθω με το συγκεκριμενο post... αν παντως σε πειραξε τοσο πολυ το "βλακωδες" (που αλλωστε εξηγησα γιατι το ειπα, οταν το ειπα, κ μαλιστα σου εδωσα κ το ελαφρυντικο του να τους εχεις απο παλια οπως κ συνεβη) τοτε φιλε μου συγνωμη...τι αλλο να σου πω. τελος παντων για να κλεισει το θεμα οι drivers του controller φορτωνονται αμεσα απο το bios κατα την εκκινηση του pc οποτε δεν χρειαζοταν να κανω καποια παραπανω ενεργεια οπως προτεινεις...απλα το συστημα ΔΕΝ θελει, και επιμενει οτι ο primary δισκος του συστηματος πρεπει (και λογικα αν ειναι IDE) να ειναι κουμπωμενος στη θυρα που ελεγχεται αμεσα απο το chipset του mb...και αν πιστευεις οτι ειναι βλακωδες να χρησιμοποιουνται οι εν λογω θυρες μονο για storage, εγω απλα σου παραθετω μερικες γραμμες απο το manual του mb: ITE IDE Connectors These connectors are for Ultra ATA 133/100/66 signal cables. The ITE IDE connectors support up to four IDE hard disk drives for easier data storage and data transfer. Make sure that you install the ITE 8211 IDE driver from the support cd before using the IDE device to any of these connectors. ευχαριστω για τα links που εψαξες κ βρηκες, αλλα ειχα ηδη παει σε αντιστοιχα site οντας απελπισμενος με τις ιδιοτροπιες του εν λογω mb. να σαι καλα και chill out...δεν ειρωνευτηκα...πηρες φωτια χωρις λογο.
Sorath Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Οκ φίλε μου. Δεν υπάρχει θέμα. Απλά κάπως μου έκατσε το βλακώδες. These connectors are for Ultra ATA 133/100/66 signal cables. The ITE IDE connectors support up to four IDE hard disk drives for easier data storage and data transfer. Το αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά. Δεν εννοεί οτι υπάρχει αυτός ο controller για να κάνεις data storage. Απλά το "easier data storage and data transfer" το αποδίδει στο οτι έχεις επιπλεον 4 υποδοχές για IDE συσκευές. Πάντως θα επιμείνω, οτι μπορείς να στήσεις λειτουργικό αν κάνεις τα βήματα που σου περιέγραψα. Τεσπα, αφού έλυσες το πρόβλημά σου είσαι ΟΚ. ΥΓ: Επειδή άλλαξα λίγο την υπογραφή μου και παρουσιάστηκαν μερικές βλακώδες συσκευές, μην με κατηγορήσεις, έχουν έρθει απο το παλιότερο μου PC για λόγου οικονομίας. Στο μέλλον θα αντικατασταθούν! ;-) :grin: :grin: Να 'σαι καλά....
gremlin Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 και εγω λογω χρηματων οπως αρχικα ειπα, εχω ακομα εναν IDE σκληρο...αμα φτασουν τα χριστουγεννα θα παρω κανα δυο SATA και θα βρω την ηρεμια μου... να σαι καλα κ εσυ
_DiMoN_ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Είχα συναντήσει κι εγώ αυτό το πρόβλημα κατά την εγκατάσταση και τελικά το έλυσα, αλλά μιας κι έχετε αυτό το Motherboard έχω δύο απορίες (εγώ το έχω σε δύο υπολογιστές): 1)Και στους δύο δεν έχω audio, ενώ είναι ενεργοποιημένο από το BIOS, ενώ το πλέπει το device manager δεν παίζει ήχους. Κάνω εγκατάσταση το RealTek αλλά πουθενά δεν εμφανίζεται το menu της. 2)Στον ένα υπολογιστή ήθελα να βάλω 1 SATA 1 Cd-rom IDE 1 HDD IDE Το cd-rom το έβαζα στο μπλε, τον sata στην είσοδο και τον σκληρό στο κόκκινο και δεν το έβρισκε με τίποτα, όπως και να έβαζα τα jumpers (master, slave, cable select) Το μόνο που λειτουργούσε ήταν και τα 2 στο Μπλε.. Γίνεται κάπως αλλιώς;;
sb68s Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Παιδιά γεια σας Τη βοήθεια σας θα ήθελα, έχουμε και λέμε έχω τη μητρική p5ld2 deluxe, το λειτουργικό σε δίσκο sata με δύο partision και στον primary ide τους οδηγούς dvd. Προσπαθώ να στήσω σε Raid 1 τους δύο σκληρούς IDE στους άλλους δύο έλεγκτες αλλά δε γίνεται με τίποτα. Αυτό που κατάλαβα με τις λίγες γνώσεις μου είναι ότι ο συγκεκριμένος ελεγκτής ITE 8211F δεν το υποστηρίζει. Όμως στο εγχειρίδιο της μητρικής λέει ότι μπορείς να στήσεις RAID 0, 1 κτλ., προφανώς θα εννοεί στο primary ide! Κατάλαβα κάτι λάθος? Κάθε απάντηση-βοήθεια ευπρόσδεκτη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.