gremlin Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Καλησπέρα παιδες, πριν 2 μέρες πήρα ένα νεο σύστημα, το οποίο κ εστησα μόνος μου. Αυτο περιέχει: MB:ASUS P5LD2 CPU:P4 630 (3GHz) RAM:512MB Kingston PC2-5300 667MHz Graphics: ASUS Extreme N6600 Επειδη δεν ηθελα να ξεφύγω οικονομικα, έβαλα αρχικα εναν 40αρη Western Digital IDE σκληρο που ειχα απο το παλιο μου συστημα σε μια απο τις IDE θύρες του MB και κοντα στα χριστουγεννα θα παρω έναν SATA για καλυτερες επιδοσεις. Προσπαθώντας να βάλω τα win xp έβαλα κανονικα το cd και το συστημα μπουταρε κανονικα περνώντας επιτυχως όλα τα τεστ. Μπήκα στην αρχική οθόνη της εγκατάστασης κ αφου φορτώθηκαν όλοι οι απαραίτητοι drivers μου έβγαλε την ενδειξη "Starting windows xp setup". Περιμενοντας να λαβω την κλασσικη οθονη με τους ορους της microsoft, έλαβα μια μπλε οθόνη που φαίνεται στο συννημένο αρχείο (οπως την φωτογραφισα με το κινητο μου)... Έκανα restart κ ξαναπροπσαθησα...τα ιδια...μετα δοκιμασα αλλο cd με xp...τιποτα....μετα τα win me....τιποτα...μετα τα 2000, τα server 2003...παντα το ιδιο μπλε αποτελεσμα... Απελπιστηκα κ εβαλα μια boot των 98 (!!!) και εσβησα το τρεχον partition του σκληρου και δημιουργησα ενα καινουργιο fat32 το οποιο κ εκανα format...δοκιμασα παλι...τιποτα. η μπλε οθονη ακομα εκει... ΤΙ γινεται....ολα καινουργια ειναι στο κουτι...μονο ο σκληρος ειναι σχετικα παλιος (μεχρι πριν κατι ωρες δουλευε αστερι στο παλιο συστημα) κ το dvd drive.... εψαξα στο forum αλλα δεν βρηκα κατι που να με βοηθησει...heeeelp
dali13gr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Mallon provlima stis mnimes mou fainetai...
dali13gr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Akyro... Des edw: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;324103 Des mipws exeis Enabled apo to BIOS ton SCSI controller. Pithanwn na kanei conflict me ton IDE controller kai na sou petaei mple othoni. Diavase kai tis protaseis tis MS kai ksanapostare. Filika
gremlin Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Ρε γαμ%%% τι σοι προβλημα να εχει η μνημη....ολοκαινουργια kingston ειναι κ μαλιστα η ακριβοτερη κ η γρηγοροτερη του εμποριου...το memory check που κανει οταν bootαρει το συστημα λεει πως ολα ειναι οk...βρισκει μαλιστα οτι εχω 512mb ram σε single-channel mode (το mb υποστηριζει και dual-channel mode να εχεις δυο ολοιδια chipακια...)
gremlin Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 ευχαριστω dali13gr...παω να κοιταξω...
firewalker Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δες εδώ: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q314082
mandal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 file gremlin akribws to idio prob eixa k egw me th sygekrimenh motherb. sthn periptwsh mou eixa syndesei ta cd rom sto secondary ide (kokkino) enw 8a eprepe na einai sto mple pou einai k to primary. molis ta alla3a to setup synexise kanonika... bebaia egw eimai k asxetos opote dikaiologoumai.. gia elen3e to na sai sigoyros...
mandal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 molis prose3a k to screenshot auto einai sigoura,thn o8onh auth thn eida panw apo 10 fores mexri pou ekana auto pou sou eipa parapanw
gremlin Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 φιλε mandal ισως εισαι η λυση στο προβλημα μου γιατι απλα εχεις το ιδιο mb...λοιπον εχουμε κ λεμε. το συγκεκριμενο mb σε οτι αφορα IDE συνδεσεις εχει 3 θυρες που ελεγχονται απο 2 διαφορετικους controllers. οι 2 κοκκινες θυρες ελεγχονται απο το ITE 8211F controller (που μαλιστα χρειαζεται κ συγκεκριμενο driver για να δουλεψει σωστα στα xp, οπως λεει στο manual του mb). Αυτες οι θυρες ειναι για Ultra ATA 133/100/66 συσκευες και προφανως επειδη ειναι δυο, η μια ειναι primary και η αλλη secondary. η μια και μοναδικη μπλε θυρα ελέγχεται απο το Intel ICH7R south bridge chipset και δεχεται Ultra DMA 100/66 συσκευες. Η συνδεση που εχω τωρα ειναι: HD--> master στη μπλε θυρα, μιας κ ελέγχεται αμεσα απο το chipset κ οχι απο καποιον βοηθητικο controller DVD--> master στην primary κοκκινη θυρα αυτη η συνδεση με οδηγησε στο πουθενα...μετα αλλαξα κ εβαλα: HD--> master στην primary κοκκινη θύρα DVD--> master στη secondary κοκκινη θυρα παλι τιποτα......... εσυ τι σκληρο εχεις/??? ide οπως εγω ή SATA???
mandal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 o sklhros mou einai sata. dokimase to dvd sthn mple k to sklhro opws ton exeis sthn kokkinh.
gremlin Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 θα το τσεκαρω...εν τω μεταξυ οσες αλλες ιδεες δεκτες...
gremlin Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 λοιπον μετα απο μερικα ακομα πειραματα κατεληξα στη λυση... εχουμε κ λεμε λοιπον για να ξερουν κ οσοι αντιμετωπισουν παρομοιο προβλημα με το συγκεκριμενο mb στο μελλον. οπως εχω ηδη πει η μια και μοναδικη μπλε θυρα ελέγχεται απο το Intel ICH7R south bridge chipset και δεχεται Ultra DMA 100/66 συσκευες. Αυτή κ μονο η θύρα πρεπει κ μπορει να εχει συνδεδεμενο ενα σκληρο IDE με λειτουργικο, αφου ελέγχεται αμεσα απο το chipset του mb -διαφορετικα μονο sata. οι 2 κοκκινες θυρες ελεγχονται απο το ITE 8211F controller κ οπως επισης εχω ηδη αναφερει χρειαζεται συγκεκριμενος driver για να δουλεψει σωστα στα xp, που βρισκεται στο cd του mb. Για αυτον ακριβως τον λογο οι κοκκινες θυρες μπορουν να εχουν σκληρους ΜΟΝΟ για storage και οχι για λειτουργικο συστημα. Επισης μπορουν να εχουν συσκευες cd/dvd οι οποιες ομως εμφανιζονται στα xp μονο μετα την εγκατασταση των drivers... αποτελεσμα: εαν θελετε να εγκαταστησετε λειτουργικο σε IDE δισκο, συνδεστε στην μπλε θυρα τον σκληρο (master) και ενα cd/dvd drive (slave). -εγω μαλιστα αντιμετωπισα κ το προβλημα του να μην ειναι ευκολο χωροταξικα στο κουτι να συνδεσω τον σκληρο με ενα cd/dvd drive λογω του οτι βρισκονται σχετικα μακρια κ το καλωδιο IDE δεν εφτανε, αναγκαστηκα λοιπον να κανω την εγκατασταση με μια προσωρινη αλα macguyver συνδεση κ μετα εστειλα το cd/dvd drive σε μια κοκκινη θυρα. Γενικα, οτι υπαρχει στις κοκκινες θυρες "φαινεται" μονο μετα την εγκατασταση των xp και του ειδικου driver. Επομενως μετα την εγκατασταση των xp μην βιαστειτε να στειλετε το drive σε κοκκινη θυρα...καντε πρωτα κ εγκατασταση του driver για ITE 8211F controller για να ειναι μετα την μετακινηση ορατο... μετα απολα αυτα η εγκατασταση ολοκληρωθηκε χωρις κανενα προβλημα... απλα να ρωτησω τον φιλο mandal που εχει το ιδιο mb μηπως αντιμετωπισε καποιο προβλημα με την onboard soundcard...εγκαθιστω τους drivers απο το cd της mb αλλα δεν φαινεται να "βλεπει" το συστημα την καρτα ηχου...μηπως υπαρχει καποιο setting του bios που μου διαφευγει????
Sorath Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Φίλε μου Gremlin κάνεις λάθος!!!! Έχω mobo με το ίδιο ITE Controller και έχω κάνει κανονικά εγκατάσταση απο την αρχή τα XP πάνω σε RAID 0. Απλά κατά την εγκατάσταση πρέπει να δηλώσεις με δισκέτα τους drivers του controller. Ύστερα προχωρά κανονικά. Φυσικά και μπορείς να εγκαταστήσεις λειτουργικό σε αυτό τον Controller. Απλά το manual λέει οτι δεν δέχεται και δεν αναγνωρίζει ATAPI συσκευτές (πχ CD-Rom, DVD-Rom κτλ)
gremlin Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Φιλε Sorath... Πρωτο και σημαντικοτερο: στο ASUS P5LD2 μπορεις να κανεις συστηχια σκληρων τυπου RAID, μονο σε SATA δισκους και οχι σε IDE δισκους (οπου και αν ειναι αυτοι συνδεδεμενοι) Δευτερο: αν το mb σου κανει RAID και σε IDE, με γεια σου κ χαρα σου. αν κ μεταξυ μας επειδη βλεπω την συνθεση σου ειναι βλακωδες (εκτος κ αν τους ειχες απο πριν) να εχει δυο σκληρους 200GB IDE και οχι SATA σε RAID 0 σε ενα τετοιο συστημα. Τριτο: θυμισε μου λιγο πως κανει καποιος RAID σε ενα σκληρο IDE (ακομα κ αν υποστηριζε το mb μου RAID σε IDE...). Αν δεν με απατουν οι περιορισμενες γνωσεις μου, RAID κανεις με δυο δισκους...Ολο το post ξεκινησε γιατι απλα ηθελα να βαλω σε εναν κ μοναδικο IDE δισκο λειτουργικο συστημα, τη στιγμη που το mb μου θεωρητικα αναμενει SATA δισκους για βασικους... φιλικα Νικος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.