miza Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Ξέρετε κανένα πρόγραμμα που να μπορώ, να αποθηκεύω τα password μου κρυπτογραφημένα και εννοείται για να το ξεκλειδώνω και να μπορώ να τα δω να χρειάζεται κάποιο password.
subdee Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Ξέρετε κανένα πρόγραμμα που να μπορώ, να αποθηκεύω τα password μου κρυπτογραφημένα και εννοείται για να το ξεκλειδώνω και να μπορώ να τα δω να χρειάζεται κάποιο password. Τo KeePassX κάνει αυτή τη δουλειά.
mandos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 και το KDE πρέπει να έχει κάτι σαν kwallet που να κάνει αυτή τη δουλειά
tr3quart1sta Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 προσπαθησα να κανω >sudo dd if=/dev/sda of=~/backup1.img ενω εχω περιπου 13GB γεματα, το αρχειο αυτο εγινε 70GB και το εκοψα (θα μεγαλωνε και αλλο) τι εγινε λαθος?
angmar Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Τίποτα δεν έγινε λάθος, έτσι λειτουργεί το dd. Κάνει bit by bit copy. Δε καταλαβαίνει από filesystems και κενό χώρο. Αν έχεις 1 δίσκο 1ΤΒ με μια φωτογραφία μέσα και κάνεις dd θα έχεις ένα image 1ΤΒ. Θέλεις άλλο εργαλείο για τη δουλειά σου. Τύπου ghost, acronis, clonezilla. Ή δοκίμασε με tar, π.χ. >tar cvpjf ~/backup1.tar.bz2 /dev/sda
mandos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 angmar δεν νομίζω ότι η εντολή που δίνεις με την ταρ θα έχει αποτέλεσματα... δεν ξέρω και όλας. Μετά πως θα επαναφέρει το συστημά του? Τα ghost,acronis γνωστά, δεν ξέρω τι θα κάνουν με το gpt και το btrfs όμως. Το clonezilla δεν το ξέρω, θα το δοκιμάσω!
tr3quart1sta Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 ετσι το κανω τωρα >tar cvpzf backup.tgz --exclude=/proc --exclude=/lost+found --exclude=/backup.tgz --exclude=/mnt --exclude=/sys / http://ubuntuforums....ead.php?t=35087 για να δουμε.. θελει πολυ ωρα ακομα..
tritonas00 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 το tar δε θα σου κανει backup τον mbr ομως. μετα θες chroot, mount proc sys dev και επανεγκατασταση-ενημερωση grub
tritonas00 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 εμ, αλλο το files/partition backup (πχ tar) αλλο το full disk cloning (πχ dd) παντως δεν ειναι τιποτα η επαναφορα του grub, ειδικα του 2 > mount --bind /dev /your/mountpoint/dev mount -t proc /proc /your/mountpoint/proc mount -t sysfs /sys /your/mountpoint/sys >chroot /your/mountpoint grub-install --target=i386-pc /dev/sdX (X ο δισκος σου) >chroot /your/mountpoint grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg Στα debian-οειδη λογικα μπορεις να κανεις >chroot /your/mountpoint update-grub Επισης, μια πιο ολοκληρωμενη tar, χωρις σκουπιδια μεσα: >cd / mkdir backups tar cvpzf /backups/fullbackup.tgz --exclude=/run/* --exclude=/lost+found --exclude=/dev/* --exclude=/proc/* --exclude=/sys/* --exclude=/boot/grub/* --exclude=/media/* --exclude=/tmp/* --exclude=/mnt/* --exclude=/backups / και η επαναφορα: >tar xvpfz fullbackup.tgz -C /your/mountpoint
maggle Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 υπαρχει προγραμμα επεξεργασιας υποτιτλων για το linux mint?
jim_p Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Επειδη δεν ξερω ποιο απο ολα εχει η διανομη στα repo της, θα πω μερικα σκορπια. - subtitlecomposer - gnome-subtitles - gaupol - aegisub
tritonas00 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Kαι εδω χρησιμοποιω το gnome-subtitles και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος
mandos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Skype 4.0 Από την 2beta στην 4?? Ελπίζω να το έφτιαξαν λίγο (άραγε να έβγαλαν και 64bit?)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα