chek2fire Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μια και αυτό τον καιρό πήρα ένα επαγγελματικό monitor της Dell το U2410 που απαιτεί calibration όμως για να αποδόσει τα μέγιστα να πω ένα εξεραιτικό open source tool που υπάρχει για linux και είναι το argyll http://www.argyllcms.com/ υπάρχουν διάφορα εργαλεία calibration που κυκλοφορουν στην αγορά και ένα από τα gui που χρησιμοποιεί είναι το dispcalGUI http://hoech.net/dispcalGUI/ μερικά από τα συμβατά calibration tool με το πρόγραμμα είναι τα παρακάτω X-Rite: DTP20 "Pulse" - "swipe" type reflective spectrometer, that can be used untethered. DTP22 Digital Swatchbook - spot type reflective spectrometer. DTP41 - spot and strip reading reflective spectrometer. DTP41T - spot and strip reading reflective/transmissive spectrometer. DTP51 - strip reading reflective colorimeter. DTP92 - CRT display colorimeter. DTP94 "Optix XR" or "Optix XR2" or "Optix Pro"- display colorimeter. ColorMunki Design or Photo - spot and "swipe" reflective/emissive spectrometer (UV cut only). ColorMunki Create - display colorimeter. (Treated as a Eye-One Display 2) Lenovo W - built in laptop Huey display colorimeter. Eye-One Display 3 - Xrite i1 DisplayPro and ColorMunki Display Gretag-Macbeth (now X-Rite): Spectrolino - spot reflective/emissive spectrometer. SpectroScan - spot reflective/emissive, XY table reflective spectrometer . SpectroScanT - spot reflective/emissive/transmissive, XY table reflective spectrometer. Eye-One Pro "EFI ES-1000" - spot and "swipe" reflective/emissive spectrometer. Eye-One Monitor - spot and "swipe" emissive spectrometer. Eye-One Display 1 or 2 or LT - display colorimeter. HP DreamColor or APS - display colorimeter. (Treated as a Eye-One Display 2) CalMAN X2 - display colorimeter. (Treated as a Eye-One Display 2) Huey - display colorimeter. Sequel imaging (Now X-Rite): MonacoOPTIX - display colorimeter (Treated as an Eye-One Display 1) [The Sequel Chroma 4 may also work.] Lacie Blue Eye: - see Eye-One Display DataColor ColorVision: Spyder 2 - display colorimeter (Note that the user must supply firmware) [The Spyder 1 has also been reported as working, but this has not been confirmed.] Spyder 3 - display colorimeter. Other: Colorimètre HCFR - display colorimeter (Not on MSWindows 64 bit) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregmits Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Ψάχνω πρόγραμμα για στατική επίλυση (Ν-Q-M) φορέων. Όχι τίποτα πολύπλοκο, κάτι σαν τα προγράμματα που έχουν τα κομπιουτεράκια Texas για όσους είναι Πολιτικοί Μηχανικοί. Έχει κανείς καμία ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregmits Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Να σας πω οτι βρήκα το linpro και δοκίμασα την έκδοση για windows μέσω wine. Δουλεύει αρκετά καλά. Η έκδοση για linux δυστυχώς θέλει δουλειά ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Θελω μια εφαρμογη ημερολογιο για να κραταω ιστορικο του τι εκανα σημερα κλπ. Εχετε να προτεινετε καποια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomnier12345 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 και κατι άσχετο,επειδη εχω τρελαθει πως μπορω να κανω μια συντομευση στο πληκτρολογιο μου ωστε να αλλαζω γλώσσα γραφής Σε τι διανομή είσαι;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Σε τι διανομή είσαι;; Αυτο ειναι "independent διανομης" http://www.insomnia.gr/topic/427378-xfce-desktop-environment-%cf%83%cf%85%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-info/page__view__findpost__p__4407734 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomnier12345 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Αυτο ειναι "independent διανομης" http://www.insomnia.gr/topic/427378-xfce-desktop-environment-%cf%83%cf%85%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-info/page__view__findpost__p__4407734 Οκ, δεν το ήξερα.. Είμαι καινούριος ακόμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Τον qupzilla τον ξερατε? Καιρος να τον μαθετε λοιπον Webkit browser (οπως ο chrome) σε qt (οπως οι arora και rekonq), που παραδοξως ειναι πολυ καλος. http://www.qupzilla.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Τον qupzilla τον ξερατε? Καιρος να τον μαθετε λοιπον Webkit browser (οπως ο chrome) σε qt (οπως οι arora και rekonq), που παραδοξως ειναι πολυ καλος. http://www.qupzilla.com/ Τον έχω δοκιμάσει. Όταν βγουν μερικά κομβικά plugins (όπως για παράδειγμα ορθογραφικός έλεγχος, έλεγχος σε λογαριασμούς email) θα φυσάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Πριν λιγες μερες, η corel εβγαλε το aftershop pro και για λινουξ. Το συγκεκριμενο θεωρειται ανταγωνιστης του adobe lightroom, οποτε καταλαβαινετε για τι επιπεδο μιλαμε. Επισης δεν ειναι τζαμπα. http://www.corel.com/corel/product/index.jsp?pid=prod4670071 Το αντιστοιχο opensource alternative του ειναι το darktable. Τελος, τα παραπανω δεν ειναι εφαρμογες επεξεργασιας εικονας οπως ειναι το photoshop, το paintshop pro ή το gimp. Απλα αναμεσα στις δυνατοτητες οργανωσης, sharing κλπ που εχουν, εχουν και μερικες βασικες επιλογες για επεξεργασια εικονας, πχ crop . Μιας και ειμαι φανατικος χρηστης photoshop εδω και χρονια, μπορω να πω οτι ουτε αυτο μου κανει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kesmarag Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Πριν λιγες μερες, η corel εβγαλε το aftershop pro και για λινουξ. Το συγκεκριμενο θεωρειται ανταγωνιστης του adobe lightroom, οποτε καταλαβαινετε για τι επιπεδο μιλαμε. Επισης δεν ειναι τζαμπα. http://www.corel.com/corel/product/index.jsp?pid=prod4670071 Το αντιστοιχο opensource alternative του ειναι το darktable. Τελος, τα παραπανω δεν ειναι εφαρμογες επεξεργασιας εικονας οπως ειναι το photoshop, το paintshop pro ή το gimp. Απλα αναμεσα στις δυνατοτητες οργανωσης, sharing κλπ που εχουν, εχουν και μερικες βασικες επιλογες για επεξεργασια εικονας, πχ crop . Μιας και ειμαι φανατικος χρηστης photoshop εδω και χρονια, μπορω να πω οτι ουτε αυτο μου κανει. Απ' ότι είδα έχουν χρησιμοποιήσει τον κώδικα του bibble για το aftershop και δεν έχουν και ουσιαστικές διαφορές. Πάντως πολύ καλό πρόγραμμα και περιέχει και το πολύ καλό noise ninja! Επίσης πολύ καλό πρόγραμμα της ίδιας λογικής είναι το lightzone το οποίο και αυτό τρέχει σε linux! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jeep13 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 καποιο προγραμμα που να διαχειριζεσαι την επιφανεια κλπ με ενα gamepad; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 λίγες απλές απορίες. έχω ένα netbook. θα του χώσω Ubuntu. για μουσική πρόγραμμα; για ταινίες/υπότιτλους; για επεξεργαστή κειμένου; browser; torrent πρόγραμμα; νομίζω με αυτά θα είμαι καλυμένος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 λίγες απλές απορίες. έχω ένα netbook. θα του χώσω Ubuntu. για μουσική πρόγραμμα; για ταινίες/υπότιτλους; για επεξεργαστή κειμένου; browser; torrent πρόγραμμα; νομίζω με αυτά θα είμαι καλυμένος 1) audacious ή deadbeef 2) mplayer+smplayer ή κλασσικά vlc 3) αν δεν το θες για κάτι το ιδιαίτερο abiword, αλλιώς βάλε μόνο το writer από το libreoffice 4) chrome;;; εγώ εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ opera. Όποιος σε βολεύει. 5) εδώ δεν ξέρω κάτι περίμενε να σου απαντήσουν και οι υπόλοιποι. Ελπίζω να βοήθησα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 ευχαριστώ φιλε μου! οποιαδήποτε άλλη γνώμη ευπρόσδεκτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα