triplex1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 6 λεπτά πριν, Aris_ είπε Ψάχνω πρόγραμμα (server για linux) που να ελέγχω από win10 client ένα linux mint 20 host αν κάποιος έχει κάτι απλό χωρίς πολλά σε config και αν γίνεται να το έχει δοκιμάσει από win10 remote services του συστήματος, ακομα και ενα link οδηγός ευπρόσδεκτο ριξε μια ματια εδω τι κανει το καθενα https://www.electronicshub.org/best-home-server-software/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Στις 6/4/2022 στις 12:10 ΜΜ, asfodelus είπε Γενικά η κατάσταση είναι ένα μεγάλο χάλι. Προσωπικά σε μένα οι λοιπές επιλογές της kpdl δεν μου δούλεψαν, αλλά έχω πληκτρολόγιο sun type 6 σε gnome με iBus σαν input method και με κλασσικό X11 (όχι wayland). Πολλά τα επίπεδα ... πρέπει να το δουλέψω σε κάτι απλό στην αρχή, σε κάποιο vm να γλυτώνω τις επανεκκινήσεις τουλάχιστον Το γαλλικό πληκτρολόγιο δεν νομίζω να κάνει θέμα. Το ένα είναι alphanumeric_keys το άλλο είναι keypad_keys οπότε θεωρητικά (λολ) δεν θα πρέπει να πειράζει. Αν θέλεις η αλλαγή να είναι μόνιμη απλά αντικαθιστάς αυτή την γραμμή και βάζεις κάτι άλλο από το αρχείο /usr/share/X11/xkb/symbols/kpdl. Θέλει επανεκκίνηση ο Xserver το φτιάχνεις μια φορά και το ξεχνάς. Καμιά επιπλοκή η μπλεξίματα με Input Methods, gnome-settings-daemoon, ποια απο τις τουλάχιστον 3 διαφορετικές μεθόδους χρησιμοποιεί το X για να μιλήσεις με το πληκτρολόγιο (γιατί στο X11 δεν σβήνουμε ποτέ κώδικα) , ..... Μπορείς να κάνεις τις αλλαγές και στο $HOME (δες το σύνδεσμο στην απάντηση μου κάτω απο το άρθρο) σε εμένα δεν δούλεψε σωστά. Προσπάθησα να το του δώσω μια ευελιξία με το script. Είμαι περίεργος να δω που δουλεύει και που όχι. Η ακόμα καλύτερα κάποιος να δώσει μια καλύτερη λύση. Κάποιες αλλαγές στο σύστημα του πληκτρολογίου είναι σχετικά πρόσφατες και δεν έχουν ενημερωθεί τα πάντα downstream Στον Firefox δεν δουλεύει μου τυπώνει πάντα κόμμα ενώ στις άλλες εφαρμογές τυπώνει τελεία! Στον Thunderbird τυπώνει τελεία Παράξενο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asfodelus Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, DIMITRISG είπε Στον Firefox δεν δουλεύει μου τυπώνει πάντα κόμμα ενώ στις άλλες εφαρμογές τυπώνει τελεία! Με πια μέθοδο; Ενεργοποίησες το 4° επίπεδο; Δες στο άλλο φόρουμ την τελική μου λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Κανεις με gnome να μας πει αν οντως ισχυουν αυτα για τον nautilus? https://randthoughts.github.io/little-rant-about-gnomes-file-manager-aka-nautilus/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, jim_p είπε Κανεις με gnome να μας πει αν οντως ισχυουν αυτα για τον nautilus? https://randthoughts.github.io/little-rant-about-gnomes-file-manager-aka-nautilus/ ειμαι με fedora 35 στο laptop της δουλειας και επιβεβαιώνω σίγουρα το πρόβλημα με τα thumbnail. Δεν νοείται σε λάπτοπ με NVME high end ssd να αργεί τόσο σε φακέλους φωτογραφιών. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2022 από haris013 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asfodelus Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εδώ κάποιο background Info: https://blogs.gnome.org/antoniof/2021/12/29/the-icon-view-is-dead-long-live-the-icon-view/ και λίγη νοσταλγία Επεξ/σία 11 Απριλίου 2022 από asfodelus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 18 ώρες πριν, asfodelus είπε Με πια μέθοδο; Ενεργοποίησες το 4° επίπεδο; Δες στο άλλο φόρουμ την τελική μου λύση. Μόλις το έκανα και δοκιμάζω στον Firefox και δουλεύει. Παράξενο δεν έκανα επανεκκίνηση ακόμα... [dglent@localhost ~]$ setxkbmap -query rules: evdev model: pc105 layout: fr,gr variant: , options: kpdl:dotoss,kpdl:dot,compose:rwin,grp:lalt_lshift_toggle Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Στις 10/4/2022 στις 1:12 ΜΜ, Aris_ είπε Ψάχνω πρόγραμμα (server για linux) που να ελέγχω από win10 client ένα linux mint 20 host αν κάποιος έχει κάτι απλό χωρίς πολλά σε config και αν γίνεται να το έχει δοκιμάσει από win10 remote services του συστήματος, ακομα και ενα link οδηγός ευπρόσδεκτο Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Πως εννοείς τον έλεγχο; Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Πως εννοείς τον έλεγχο; Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες. απλα όταν άνοιγα τις υπηρεσίες server xrdp στo mint ειχα θέμα με τo remote desktop connection στα win10, θέλω κατι δοκιμασμένο ελαφρυ και free βρήκα το tigervnc θα το δοκιμάσω να δω , υπάρχει κατι καλύτερο να δω ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 PhotoQt is a simple yet powerful and good looking image viewer, based on Qt/QML. https://photoqt.org/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, Aris_ είπε απλα όταν άνοιγα τις υπηρεσίες server xrdp στo mint ειχα θέμα με τo remote desktop connection στα win10, θέλω κατι δοκιμασμένο ελαφρυ και free βρήκα το tigervnc θα το δοκιμάσω να δω , υπάρχει κατι καλύτερο να δω ? Για τέτοια θέματα χρησιμοποιώ το tightvnc εδώ και... αιώνες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prixtis Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 39 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Για τέτοια θέματα χρησιμοποιώ το tightvnc εδώ και... αιώνες. Για remote από linux σε win προτιμώ remmina. Remote από linux σε linux x2godesktopsharing. Χρησημοποιεί ssh για encryption. Πρέπει να έχει και client για Win. Free and open source. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, prixtis είπε Για remote από linux σε win προτιμώ remmina. Remote από linux σε linux x2godesktopsharing. Χρησημοποιεί ssh για encryption. Πρέπει να έχει και client για Win. Free and open source. Από Linux σε win είπε. Το tightvnc είναι κορυφαίο. Ανάποδα τα λες. Το remmina είναι client του Linux και το χρησιμοποιώ κι εγώ. Για client σε Win μιλάμε. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2022 από RTW4ever Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prixtis Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 54 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Από Linux σε win είπε. Το tightvnc είναι κορυφαίο. Ανάποδα τα λες. Το remmina είναι client του Linux και το χρησιμοποιώ κι εγώ. Για client σε Win μιλάμε. x2go έχει και για Win client. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Στις 13/4/2022 στις 10:58 ΜΜ, prixtis είπε x2go έχει και για Win client. είναι πιο απλο από το tigervnc server ??? γιατί εχει ολο αυτο να γίνει setup σε linux How To Install and Configure TigerVNC server on Ubuntu - nixCraft (cyberciti.biz) εντωμεταξύ ειμαι mate και δεν ξερω αν θα κάτσει ο οδηγος είναι gnome θέλω κατι απλο, δοκιμασμένο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα