jim_p Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Darling is a translation layer that lets you run macOS software on Linux https://www.darlinghq.org/ https://github.com/darlinghq/darling Αν υποστηριξουν εφαρμογες με gui και το πακεταρουν κιολας, θα ειμαι ο πρωτος που θα το δοκιμασει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 A Spotify client for the terminal written in Rust. https://github.com/Rigellute/spotify-tui LOL. Και να σκεφτει κανεις οτι η επισημη εφαρμογη ειναι σε electron! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Προς οσους εχουν εκτυπωτη hp και το hplip εγκατεστημενο. Δοκιμαζω εναν ασυρματο εκτυπωτη (laserjet p1002sw) στο δικτυο μου. Μπορω να τον διαχειριστω απο το hplip ή περιοριζομια μονο στα οσα δειχνει το web interface του και το hplip ειναι μονο για τις εκτυπωσεις? Παραδεχομαι εδω οτι μισω τους εκτυπωτες λογω των παραξενιων που βγαζουν χωρις κανενα λογο. Ο συγκεκριμενος ηταν συνδεδεμενος ασυρματα σε ενα ρουτερ και δουλευε για 7+ χρονια χωρις κανενα προβλημα και προχτες, που λογω αλλαγης ρουτερ χρειαστηκε να ξαναρυθμιστει, αρχισε τα κουλα. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 50 minutes ago, jim_p said: Προς οσους εχουν εκτυπωτη hp και το hplip εγκατεστημενο. Εγώ είχα HP Inkjet εκτυπωτή και τώρα Brother Laser, και οι δυο συνδεδεμένοι με WiFi, και στις δύο περιπτώσεις νομίζω με το CUPS είσαι καλυμμένος. Το Hplip δεν ξέρω τι είναι και αν χρειάζεται σε κάτι, ίσως απλά για "ευκολία χρήσης". Δες μήπως βγάλεις άκρη απο CUPS λογικά βρίσκεται στο http://localhost:631/printers/ - αν τρέχει το service. On 07/10/2020 at 08:26, jim_p said: A Spotify client for the terminal written in Rust. https://github.com/Rigellute/spotify-tui Με την ευκαιρία αφου απάντησα στο άλλο, προσπάθησα προχτες να το βάλω και το έκοψα γιατί δεν κατάλαβα ποτέ αν είναι κάτι που επιτρέπεται απο το Spotify. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από Luciddream Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, jim_p είπε Μπορω να τον διαχειριστω απο το hplip Δεν ξερω πως το εννοεις το "διαχειριστω" αλλα ειναι αρκετα χρησιμο το hplip. Περα απο τις πληροφοριες που μπορεις να δεις για τον εκτυπωτη (status , ink levels ) , μπορει να ρυθμισεις ο,τι εχει σχεση με την εκτυπωση ( orientation , size , tray , κλπ) αλλα και να κανεις εργασιες συντηρησης π.χ. align/clean heads , print test page , κλπ. Με λιγα λογια κανεις καποιου ειδους διαχειρισης... 🙂 Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ενα απο τα πραγματα που θελω να τσεκαρω ειναι η εκτυπωση και στις 2 πλευρες. Εχει κατι μηνες που εχει σταματησει να την κανει. Τυπωνει την μια πλευρα και μετα δεν ζηταει να μπει ξανα το χαρτι για να συνεχισει, οποτε κολλαει την ουρα εκτυπωσης. Αυτο υπαρχει τροπος να το ορισω μεσα απο το hplip? ---edit Εβαλα λοιπον cups, hplip και το system-config-printer, γιατι το hplip θελει κατι για να τρεξει. "Εγκατεστησα" τον εκτυπωτη μεσω του cups, επιλεγοντας την πρωτη απο τις ΤΡΕΙΣ επιλογες που ειχε (= αυτοματα, βρηκε τον ιδιο εκτυπωτη με 3 διαφορετικα "ονοματα"), και τωρα τον εχω στο cups να λεει ενα "HP LaserJet Professional p 1102w, hpcups 3.20.5, requires proprietary plugin" και οτι στελνω δεν τυπωνεται. Εχω κανει 3 δοκιμες: την test page απο το system-config-printer, μια τυχαια σελιδα απο τον browser και ενα τυχαιο pdf απο το σκληρο. Σε κανενα δεν κανει ουτε κιχ! ---ξαναedit Αν θελω να τον σβησω απο το cups για να κανω τη διαδικασια απο την αρχη, πως τον σβηνω? Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dancer_69 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Απ' τις ρυθμίσεις εκτύπωσης με δεξί κλικ πάνω του. Αν είναι απενεργοποιμένα έχει ένα κουμπι(πάνω δεξιά σε μένα) που γράφει "Ξεκλείδωμα" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, jim_p είπε Αν θελω να τον σβησω απο το cups για να κανω τη διαδικασια απο την αρχη, πως τον σβηνω? Πας στο web interface του cups και πας στο μενου "Printers" και τον σβηνεις απο εκει. 3 ώρες πριν, jim_p είπε "Εγκατεστησα" τον εκτυπωτη μεσω του cups Οχι. Πως το εκανα εγω , σε archlinux. Εγκατεστησα cups και ενεργοποιησα το service. Ετρεξα το hplip και προσθεσα απο αυτο τον εκτυπωτη. Οταν το πρωτοτρεχεις ανοιγει αυτοματα ενα παραθυρο για να σεταρεις εκτυπωτη εφοσον δεν βρισκει καποιον εγκατεστημενο. Αλλιως πας στο μενου Device-Setup Device. Στο παραθυρο λοιπον αυτο , επιλεγεις network/ethernet/wireless network και μετα το μονο που μου δουλευει σιγουρα ειναι στα Advanced options - Manual Discovery (tick) και βαζω χειροκινητα το ip του εκτυπωτη που υποθετω το ξερεις απο πριν. Βρισκει εκτυπωτη , βρισκει το ppd του και απλα κλικ κλικ next next και τελος. Πλεον το hplip θα εχει τον εκτυπωτη στο main window με ολες τις πληροφοριες του. Οσο για την duplex εκτυπωση στις ρυθμισεις του hplip για τον δικο μου εκτυπωτη δεν βλεπω καποια σχετικη ρυθμιση. Δεν ξερω αν πρεπει να υπαρχει duplex unit στον εκτυπωτη για να βγαλει σχετικη ρυθμιση ή γενικως αν δεν την εχει..τι να σου πω.. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το σκετο hplip που εβαλα εδω εχει αυτα τα εκτελεσιμα και σε ΟΛΑ γκρινιαζει οτι θελει διπλα καποια παραμετρο οταν τρεχω καποιο απο το τερματικο. Σημερα ανακαλυψα οτι εχει και gui που εινια σε διαφορετικο πακετο και το βαζω τωρα $ dpkg -L hplip | grep bin /usr/bin /usr/bin/hp-align /usr/bin/hp-check /usr/bin/hp-clean /usr/bin/hp-colorcal /usr/bin/hp-config_usb_printer /usr/bin/hp-doctor /usr/bin/hp-firmware /usr/bin/hp-info /usr/bin/hp-levels /usr/bin/hp-logcapture /usr/bin/hp-makeuri /usr/bin/hp-pkservice /usr/bin/hp-plugin /usr/bin/hp-probe /usr/bin/hp-query /usr/bin/hp-scan /usr/bin/hp-setup /usr/bin/hp-testpage /usr/bin/hp-timedate ---edit Ειναι η ιδεα μου ή το λογισμικο της hp ειναι μαπα, τοσο στα windows οσο και στο λινουξ? Ο εκτυπωτης εινια συνδεδεμενος στο δικτυο, τον βρισκει μια χαρα το cups (και η αναζητηση εκτυπωτη των windows), αλλα το hplip (και το αντιστοιχο προγραμμα της hp για windows) θελει να τον συνδεσω με usb οπωσδηποτε για να τον βρει! Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2020 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, jim_p είπε αλλα το hplip (και το αντιστοιχο προγραμμα της hp για windows) θελει να τον συνδεσω με usb οπωσδηποτε για να τον βρει! 11 ώρες πριν, mphxths είπε επιλεγεις network/ethernet/wireless network και μετα το μονο που μου δουλευει σιγουρα ειναι στα Advanced options - Manual Discovery (tick) και βαζω χειροκινητα το ip του εκτυπωτη Δοκιμασες με αυτον τον τροπο και δεν τον βρισκει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δικιο εχεις, με την δευτερη επιλογη, και οχι την τριτη που παταγα εγω επειδη ελεγε wireless, τον βρηκε κανονικα. Νωριτερα βεβαια τον εγκατεστησα μεσω command line με hp-setup 192.168.1.106 Την επιλογη για εκτυπωση και απο τις 2 πλευρες δεν την βρισκω με τιποτα. Θα ανοιξω ενα θεμα στο σωστο μερος γιατι κανει πραγματικα πολλα κουλα ο εκτυπωτης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δεν μπόρεσα να διαβάσω όλα τα post 🙇🏻 ,όμως παραθέτω και εγώ μια ιστοσελίδα με open software εδω ελπίζω να είναι ενδιαφέρουσα η σελίδα , αν δεν την γνωρίζεται ήδη 🙂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδες. Θελω να μαθω τα βασικα του linux (κυριως να παιξω με το terminal με τις βασικες εντολες, οπως αλλαγη directory, ανοιγμα, κλεισιμο, διαγραφη, μεταφορα αρχειων, κλπ Προσπαθησα να φτιαξω μια Virtual Machine με το Virtual Box για Ubuntu με 1ΜΒ RAM, ομως οταν προσπαθω να μπω ο δισκος χτυπαει κατευθειαν 100% και μπλοκαρει τελειως ο υπολογιστης μου και τα Windows Υπαρχει καποια εναλλακτικη για αυτο; Καποιο ελαφρυτερο distro για παραδειγμα; Αν βαλω πολυ χαμηλη RAM θα δουλεψει λετε (τοσο τα Windows οσο και το Linux, να μη σερνεται αν βαλω πχ 250 RAM) Αν δεν υπαρχει λυση για αυτο, εναλλακτικα ξερετε καποιο αξιολογο σαιτ με Linux terminal, ασκησουλες, κλπ για να κανω εξασκηση? Ευχαριστω Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από archer100 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, archer100 είπε Προσπαθησα να φτιαξω μια Virtual Machine με το Virtual Box για Ubuntu με 1ΜΒ RAM Πες οτι τρολλαρεις 🙂 Τα πιο ελαφρια distro θελουν περιπου 300mb-400mb ram. Καποιες πιο ελαφριες ισως παιξουν λιγο πιο κατω αλλα μιλαμε για "κομμενες" διανομες χωρις πολλες δυνατοτητες. Ειπαμε οτι καποιες διανομες ειναι ελαφριες..αλλα το 1mb ram ειναι απλα στην σφαιρα της φαντασιας. Για να πεις οτι θα παιξεις στο virtualbox σαν ανθρωπος θα δωσεις 1gb και θα παιξεις με διανομες με γραφικο περιβαλλον xfce/lxde. Το ubuntu εχει το gnome3 το οποιο θελει για πλακα 1gb ram. Απο τα πιο βαρια ( αλλα και πιο ολοκληρωμενα ) γραφικα. Αν δεν μπορει το μηχανημα σου να σηκωσει αξιοπρεπη virtual machines , μην το κανεις καν. Στην τελικη φτιαξε ενα στικακι με καποιο live iso καποιας διανομης , μπουταρε με αυτο και παιξε μαζι του. Απλα ο,τι κανεις θα χαθει στο reboot/shutdown. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, mphxths είπε Πες οτι τρολλαρεις 🙂 Τα πιο ελαφρια distro θελουν περιπου 300mb-400mb ram. Καποιες πιο ελαφριες ισως παιξουν λιγο πιο κατω αλλα μιλαμε για "κομμενες" διανομες χωρις πολλες δυνατοτητες. Ειπαμε οτι καποιες διανομες ειναι ελαφριες..αλλα το 1mb ram ειναι απλα στην σφαιρα της φαντασιας. Για να πεις οτι θα παιξεις στο virtualbox σαν ανθρωπος θα δωσεις 1gb και θα παιξεις με διανομες με γραφικο περιβαλλον xfce/lxde. Το ubuntu εχει το gnome3 το οποιο θελει για πλακα 1gb ram. Απο τα πιο βαρια ( αλλα και πιο ολοκληρωμενα ) γραφικα. Αν δεν μπορει το μηχανημα σου να σηκωσει αξιοπρεπη virtual machines , μην το κανεις καν. Στην τελικη φτιαξε ενα στικακι με καποιο live iso καποιας διανομης , μπουταρε με αυτο και παιξε μαζι του. Απλα ο,τι κανεις θα χαθει στο reboot/shutdown. Σορρυ εννοουσα 1GB προφανως. Ο ΗΥ εχει συνολικα 4 GB Απορω γιατι ο δισκος τερματιζει αμεσως μολις ανοιγω το VM κολλανε τα παντα. Μηπως αν αλλαζα καποιες ρυθμισεις θα προχωρουσε; Υπαρχουν και αλλα προγραμματα που τρωνε 1GB RAM αλλα δεν κολλαει ο δισκος. Γιατι να συμβαινει αυτο με το VM; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα