Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 18/03/2020 at 18:38, jim_p said:

COVID-19 Cases Plasmoid
https://github.com/kacpi2442/plasma-applet-covid-19

Ποσο αρρωστος στο μυαλο μπορει να εινια καποιος για να κανει κατι τετοιο? Ελεος δηλαδη!

Η ενημέρωση είναι αρρώστια; 'Η απλά είδαμε plasma και κράζουμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αρχη, οχι δεν εχω κανενα προβλημα με το οτι ειναι plasmoid. Τα ιδια θα ελεγα και αν ηταν πχ σκριπτακι για να τα βλεπεις στο conky.
Για την ενημερωση που λες. Δεν ειναι κακο ή περιεργο που υπαρχουν apis τα οποια δινουν πληροφοριες για τον ιο, πχ κρουσματα και θανατοι ανα χωρα. Περιεργο εινια να θελει καποιος να τα βλεπει ολα αυτα σε "ζωντανη μεταδοση" στο desktop. Για σενα μπορει να ειναι ενημερωση, για μενα ειναι κατι ψυχοφθορο. No offence παντα.

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σκεφτομαι εδω και λιγες μερες (= οι παρενεργειες της καραντινας), να φυγω απο το lastpass που εχω εδω και λιγα χρονια και να παω καπου αλλου. Ελεγα για bitwarden στην αρχη, αλλα μετα ειδα οτι εχει μια εφαρμογη και αυτη σε electron και λεω να το αποφυγω. Η επομενη επιλογη ειναι το keepass, αλλα εχω μια απορια. Πως συγχρονιζει τους κωδικους μεταξυ των συσκευων? Εκτος αν εινια εντελως local...

• Like 1
Δημοσ.

Το keepass αποθηκεύει τους κωδικούς σε αρχείο σε δικό του τύπο βάση δεδομένων. Το αρχείο το επιλέγεις εσύ (όνομα και διαδρομή). Μπορείς λοιπόν να το έχεις σε dropbox (ή κάποιαν άλλη  αντίστοιχη υπηρεσία).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jim_p είπε

Σκεφτομαι εδω και λιγες μερες (= οι παρενεργειες της καραντινας), να φυγω απο το lastpass που εχω εδω και λιγα χρονια και να παω καπου αλλου. Ελεγα για bitwarden στην αρχη, αλλα μετα ειδα οτι εχει μια εφαρμογη και αυτη σε electron και λεω να το αποφυγω. Η επομενη επιλογη ειναι το keepass, αλλα εχω μια απορια. Πως συγχρονιζει τους κωδικους μεταξυ των συσκευων? Εκτος αν εινια εντελως local...

Δεν νομίζω από default να συγχρονίζει με τίποτα, αυτή είναι η βασική διαφορά με lastpass (οτι δεν είναι cloud based). Από όσο θυμάμαι φτιάχνει μια encrypted (με AES-256,Twofish etc) DB τοπικά με master ή usbkey και that's it. Ακόμη και για autofill στον browser θέλει με hotkey να τρέξει και να δει τιτλο site κλπ και μετά να δώσει τον κωδικό.

Πρέπει να υπάρχουν plugins κλπ βέβαια αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες.

Επεξ/σία από PerfectParanoia
it στο that's it
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jim_p είπε

Synchronize your vault using the cloud or your own server (Dropbox, Google Drive, SFTP, WebDAV and many more).
You can use "Keepass2Android Offline" if you don't need this feature.

Εγώ χρησιμοποιώ το offline και συγχρονίζω με rclone σε κρυπτογραφημένο remote.!! Για τους browsers υπάρχει extension 
Στο desktop  είχα βάλει ένα πρόγραμμα , και καλά για διαχείριση κωδικών αλλά εκτός του ότι είναι στο αγαπημένο μας mono, δεν το χρειάστηκα ποτέ, και το σούταρα.

Για το android rclone explorer Για linux rclone browser  και στον thunar σκριπτακια για push -pull στο dropbox μου.

Επεξ/σία από SV8XXX
  • Like 1
Δημοσ.

Σας ξαναφερνω λιγο στο θεμα του keepass. Απο τα keepassx, keepassxc και keepass2 ποιο προτιματε? Αυτα μονο δινει η διανομη μου σε πακετα.
Το keepass2 το απορριπτω για αρχη επειδη απαιτει mono. Τα αλλα 2 ειναι γραμμενα σε qt.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

jim_p σέβομαι πολύ τη γνώμη σου και με έχεις βοηθήσει στο παρελθόν. Το γράφω για να μη νομίζεις ότι κριτικάρω. Ρωτάω για να μαθαίνω. Επίσης διευκρινίζω ότι ήμουν από παιδική ηλικία (και εξακολουθώ να είμαι) υπέρμαχος των τοπικά εγκατεστημένων προγραμμάτων σε σύγκριση με cloud. Αλλά ποιο είναι το νόημα των τοπικών εφαρμογών για password managers; Τα password προκειμένου να τα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να τα έχεις μαζί σου οπότε έτσι όπως το σκέφτομαι υπάρχουν δύο λύσεις: (1) Τα έχεις πραγματικά μαζί σου (είτε γραμμένα με το χέρι σε τετράδιο είτε σε φλασάκι) και (2) Τα έχεις κάπου online aka cloud (είτε σε κάποια εφαρμογή είτε σε κάποιο χώρο online). Προσωπικά ήμουν στο (1) μέχρι πολύ πρόσφατα και πλέον είμαι στο (2) χρησιμοποιώντας bitwarden ως ad-don στον Firefox (χρησιμοποιεί το email μου για να συντονίζει τους διάφορους Firefox στα διάφορα μηχανήματα).

Άρα μετά από όλη αυτή την εισαγωγή και τις διευκρινήσεις ακολοθεί επιτέλους και το ερώτημα: γιατί να θέλει κάποιος να κάνει εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής; Ποιά είναι η επιπλέον χρησιμότητα;

Επεξ/σία από noa113
Διόρθωση
Δημοσ.

Στον δικο μου password manager εχω αποθηκευμενους κωδικους απο γνωστους και φιλους που απλα κανουν ενα νεο λογαριασμο στην ταδε υπηρεσια, μετα τον ξεχνανε και οταν μενουν απεξω γκρινιαζουν. Συν 1-2 κωδικους δικους μου, για τον ιδιο λογο :P

Αυτα λοιπον δεν θελω να τα εχω διαθεσιμα μονο στον browser αλλα οπουδηποτε, γιατι δεν ξερω ποτε θα μου χρειαστουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...