Προς το περιεχόμενο

Λίστα προγραμμάτων για Linux

fotisman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξέρετε κανά πρόγραμμα αντίστοιχο του dbpoweramp; Θέλω να μετατρέψω μπόλικα flac σε mp3 οπότε χρειάζομαι και υποστήριξη multithreading γιατί με singlethread δε γίνεται δουλειά, είχα φτιάξει ένα bash script που το έκανε αλλα αργούσε αρκετά..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 λεπτά πριν, jim_p είπε

Δοκιμασες με ffmpeg -threads x (οπου x τα threads της cpu σου που θα διαθεσεις)?

Όχι δε το ήξερα αλλά το έβαλα τώρα και δε βλέπω διαφορά, πάλι σε ένα πυρήνα τρέχει, το script είναι αυτό:

#!/bin/bash

src="/path/to/source"
dst="/path/to/destination"

shopt -s globstar nocaseglob nocasematch  # enable ** and globs case-insensitivity

for inputfile in "$src"/**/*.flac ; do
    subpath="$(realpath --relative-to="$src" "$(dirname "$inputfile")")"

outputfolder="$dst/$subpath"
    mkdir -p "$outputfolder"

outputfile="$outputfolder/$(basename "${inputfile%.flac}").mp3"

ffmpeg -i "$inputfile" -threads 16 -ab 320k -map_metadata 0 -id3v2_version 3 "$outputfile" > ffmpeg.log
done 

11 λεπτά πριν, accipio είπε

Το fre:ac - βγαίνει και σε Linux.

Ενδιαφέρον φαίνεται. ξέρεις αν διατηρεί τη δομή των directories στο destination;

Δηλαδή αν το

src

--dir

----song.flac

θα γίνει

dst

--dir

----song.mp3

Το έχω χρησιμοποιήσει σε Windows μόνο, όχι σε Linux. Για να διατηρηθεί η δομή των φακέλων της πηγής, πρέπει να επιλέξεις στις ρυθμίσεις, στο Encoders → Output Filenames, το <directory>\<filename>.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, accipio είπε

Το έχω χρησιμοποιήσει σε Windows μόνο, όχι σε Linux. Για να διατηρηθεί η δομή των φακέλων της πηγής, πρέπει να επιλέξεις στις ρυθμίσεις, στο Encoders → Output Filenames, το <directory>\<filename>.

Τέλεια, λογικά θα βγάλω άκρη. Θα το δοκιμάσω αργότερα και θα επανέλθω!

Edit:

Φωτιά το πρόγραμμα, έκανα δουλειά μου, ευχαριστώ πολύ!

~3500 flac σε mp3 σε ~30' με ~60-70% χρήση CPU (~10 threads) υποθέτω έτρωγε bottleneck απ' τα I/O του δίσκου καθώς ανάγνωση και εγγραφή ήταν στον ίδιο HDD.

Επεξ/σία από SOADNICK

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μερικους μηνες να χρησημοποιησω το Linux. 

Πριν λιγες μερες εβαλα Arch Linux Gnome και εγκατεστησα nvidia drivers, αλλα στο προγραμμα nvidia-settings εβλεπα μονο 2 -3 επιλογες. Οι αλλες επιλογες δεν φαινοταν. Εχω μια καρτα ''Nvidia MSI TU117 GeForce''. Το γυρισα σε Xorg και παλι δεν φαινονται ολες η επιλογες στις ρυθμισεις nvidia.

Μετα εσβησα arch και εβαλα fedora 37 και ειχα το ιδιο προβλημα και εκει αλλα μονο σε Wayland, σε xorg τα βλεπει ολα μια χαρα. Αν βαλω arch linux πως μπορω να εχω ολες τις ρυθμισεις στις nvidia-settings ειτε wayland ειτε xorg;

Τωρα δεν εχω κανενα linux, ειμαι μονο με Windows.

edit: Μαλλον θα βαλω fedora για να τελειωνω, μπορει ομως να βαλω opensuse tumbleweed για να εχω τον τελευταιο ''Deepin Music Player'' που μου αρεσει. Σε fedora δεν νομιζω να μπορω να βαλω καποια εκδοση +6 του συγκεκριμενου player.

Επεξ/σία από fearless

21 ώρες πριν, headbanger είπε

πριν ενα εκατομύριο χρόνια που χρησιμοποιούσα nero, είχε έκδοση και για λίνουξ

υπάρχει στο archive με serial και τρέχει κανονικα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρησιμοποιει κανεις vala-panel να μου πει αν εχει tray? Γιατι εδω δεν βλεπω καποιο plugin του να δινει τη δυνατοτητα για tray.

(66)

2023-04-04-071726_1139x567_scrot.png

Επεξ/σία από jim_p

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To stig ειναι frontend του transmission για το τερματικο. Κατι τετοιο θες? Αν ναι, δες το tremc που εινια το python3 fork του transmission-remote-cli, το οποιο ηταν σε python2 και σταματησε να αναπτυσσεται.

Το σημερινο tremc δεν υποστηριζει transmission 4 ομως, οποτε, αν εχεις ηδη transmission 4 θα το τρεχεις με την παραμετρο -X για να μην γκρινιαζει.

(63)

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...