jim_p Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Τι μπορει να μου λειπει και δεν μπορω να ανοιξω αρχεια .tar.xz με τον file-roller? Το xz-utils το εχω εγκατεστημενο και απο cli το tar -xJf file.tar.xz αποσυμπιεζει κανονικα.
tritonas00 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Τι μπορει να μου λειπει και δεν μπορω να ανοιξω αρχεια .tar.xz με τον file-roller? Το xz-utils το εχω εγκατεστημενο και απο cli το tar -xJf file.tar.xz αποσυμπιεζει κανονικα. τον gtk3 file roller εχεις? τσεκαρε αν εχεις την libarchive
jim_p Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Ο file-roller ειναι σε gtk3 επειδη ειανι gnomoεφαρμογη. Εφοσον το gnome εχει περασει σε gtk3 εδω και κατι χρονια, αρα και ο file-roller εχει περασει σε gtk3. Την libarchive την εχω.
tritonas00 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Εφοσον το gnome εχει περασει σε gtk3 εδω και κατι χρονια, αρα και ο file-roller εχει περασει σε gtk3. Επειδη ομως ο νεος file roller ειναι για τα μπαζα: https://aur.archlinux.org/packages/file-roller2-nn/ για αυτο ρωτησα
jim_p Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μπα δεν εχουμε τετοιο θεμα εδω στο debian, αν και θυμαμαι παλιοτερα που ειχε σαν εξαρτηση μια libnautilusκατι.
dimitrisOP Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Εχει δοκιμασει κανεις το καινουργιο skype (alpha)?
jim_p Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 @pmav99 Ναι, το λεω παραπανω οτι κανει κανονικα αποσυμπιεση με cli. @dimitrisOP Ναι, εχω κανει ενα εκτενες review-θαψιμο στην ειδηση του insomnia οταν βγηκε. http://www.insomnia.gr/_/articles/internet/skype/η-microsoft-φέρνει-την-πλήρη-εμπειρία-skype-στο-r12211
jim_p Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Υπαρχει κανεις που να χρησιμοποιει τον smplayer με mpv για backend? Το δοκιμασα σημερα, αλλα μου φαινεται πιο αργο στην αποκριση απο τον mplayer. Σε ορισμενες περιπτωσεις βγαινει και το κυκλακι του loading/buffering κατω δεξια :/ Εννοειται με τις ιδιες ρυθμισεις σε ολα, πχ vdpau video output, σκετη alsa για audio out κλπ.
Le Perv Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μαλλον εγω . Χρησιμοποιω σχεδον αποκλειστικα mpv player. Τωρα πως βρεθηκε στο συστημα μου μεσα, ουτε εγω ξερω. Μου ελυσε τα χερια. Ειναι ταχυτατος. Ακομα και τη μουσικη εκει την παιζω. Αν μπορω να βοθησω, πως βλεπω ποιο backend χρησιμοποιει ο smplayer? Mε vdpau ειμαι. Απο το log του smplayer PlayerID::Player: player_bin: "/usr/bin/mpv" filename: "mpv"
jim_p Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Παλι εχω προβλημα με τους υποτιτλους, στον smplayer αυτη τη φορα. Ουτε bold ειναι, ουτε 32αρια, απλα ειναι tahoma. Και οτι και να ορισω στις ρυθμισεις για μεγεθος δεν αλλαζει κατι, μενει με σκετα tahoma. Smplayer 16.9 με mpv 0.21 για backend. Στον σκετο mpv η γραμματοσειρα φαινεται κανονικα bold και 32αρα. ---edit Βαζοντας τον mplayer για backend η γραμματοσειρα φαινεται οπως εχει οριστει, 32αρα bold tahoma. Αρα ειναι προβλημα του smplayer με τον mpv για backend μονο.
jim_p Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Ξερει κανεις το ash shell? Εβαλα χτες alpine linux σε ενα vm και το εχει για default shell. Υπαρχει καποιος τροπος να το αλλαξω? # echo $SHELL /bin/ash
blackpete Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 http://unix.stackexchange.com/questions/1373/how-do-i-switch-from-an-unknown-shell-to-bash ? 1
mphxths Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Το πιο λογικο που μπορεις να κανεις jim_p και εφοσον το π.χ. bash ειναι εγκατεστημενο..πας στο /etc/passwd και το δηλωνεις σαν shell στον χρηστη. Πρεπει να υπαρχει και εντολη που να το αλλαζει αυτοματα αλλα και χειροκινητα στο προαναφερθεν αρχειο λογικα θα κανει την δουλεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα