iforbet Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Κατέβασα ένα προγραμματάκι που προτείνετε εδώ το virtual dub αλλά μου κάνει κάπως περίπλοκο για τη δουλειά που το θέλω, αν και φαίνεται πολύ αξιόλογο και διαβάζωντας το help κατανοείς και πολλά πράγματα. Εγώ θέλω να κάνω το εξής απλό έχω ορισμένα avi που είναι captures από stream encoded με το codec του divx και με ήχο mp3 96kb, θέλω να τα βάλλω κάπου σε timeline να κόψω και να ράψω ορισμένα κομμάτια και να τα σώσω ως ένα ενιαίο (ορθογραφία αρχείο. Απλά. Τώρα με το camtasia studio, το host movie maker του camtasia, αλλά και με το προαναφερθές των windows τη κοπτοραπτική δουλειά τη κάνω, αλλά μετά για να τα σώσω μου ζητά να τα κωδικοποιήσω και μου προτείνει και ρυθμίσεις, ξέρω εγώ σε wmv, αλλά εγώ θέλω απλώς να τα επανασυνδέσω και να τα σώσω ως έχουν. Τι κάνω; Μήπως κάνω κάτι λάθος;
iforbet Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 α, και για να καταλάβω κάτι, ουσιαστικά, τα editing προγράμματα αποκοδηκοποιούν το video όταν τους το εισάγεις, μαζί και τον ήχο, και τον επανακοδηκοποιούν όταν το σώζεις για αυτό μου ζητάει τις ρυθμίσεις; Μου το εξηγεί κάποιος. Γιατί αν ο ήχος είναι σε mp3 (lossy codec) και μετά μου τον επανακοδηκοποιεί ξέρω εγώ σε wmv θα έχω περαιτέρω χάσιμο δεδομένων, έτσι δεν είναι;
rebel2000 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Εφόσον θέλεις να επεξεργαστείς τα βίντεο δυστυχώς δεν γλιτώνεις την επανασυμπίεση.Αν τα βιντεάκια ήταν πχ dv τότε θα μπορούσες να κάνεις το editing και να τα σώσεις χώρις να υπάρχει εμφανής διαφορά στην ποιότητα. Τώρα που είναι divx το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι με το virtualdub να κάνεις την κοπτοραπτική αλλά να είναι σε direct stream mode και δε θα έχεις επανασυμπίεση. Επίσης κυκλοφορούν και άλλα utilities που κάνουν κάτι παρόμοιο χωρίς επανασυμπίεση...search... Ενοείτε όμως οτι τα βιντεάκια πρεπει να έχουν το ίδιο framerate,frame size,codec κτλ..
iforbet Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Σε ευχαριστώ rebel. Αλλά δε καταλαβαίνω, μου λες ότι δε τι γλιτώνω την επανασυμπίεση , αλλά μετά μου λες ότι στο virtualdub μπορώ να κόψω, να συνδέσω κλπ και αν είμαι σε direct stream mode δε θα επανασυμπιεστουν, άρα μπορώ σε προγράμματα σε στιλ virtualdub αλλά όχι στο moviemaker της ms; Καλά κατάλαβα; Με τον ήχο τι γίνεται, απ όσο ξέρω σε ένα avi που είναι container file type υπάρχουν παράλλληλα δύο υπόαρχεία, του βίντεο και του ήχου, άρα λογικά μπορεί να διατηρήσει τον ήχο ως έχει; Την ίδια απορία έχω με προγράμματα μετατροπής όπως το Blaze media pro, εάν ένα divx που έχει γραφτεί σαν και αυτό που λέω με ανεξάρτητο mp3 ήχο interleaved στη μετατροπή σου δίνεται η δυνατότητα να πειράξεις μόνο το video αλλά όχι το audio?
rebel2000 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Αν το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι κόψιμο-ράψιμο κάντο με το virtualdub κρατώντας την εικόνα και τον ήχο σε direct stream mode για να μην έχεις επανασυμπίεση, η μόνο το ένα απο αυτα. Αν ήθελες πχ να βάλεις φίλτρα-μεταβάσεις στα βίντεο τότε δε γλυτώνεις την επανασυμπίεση είτε αυτό γίνει με το virtualdub είτε με το premiere,moviemaker κτλ...
anti Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Κοριφαιο προγραμμα για κοψιμο-ραψιμο χωρις σχεδον καθολου επανασυμπιεση ειναι το TMPGEnc MPEG Editor -> http://www.pegasys-inc.com/en/index.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.