Georgema Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Αποφάσισα να φτιάξω ένα HTPC. Θα βασίζεται σε ένα AMD dual 4000 ή 4200. Μπορείτε να μου προτείνετε mobo και κάρτα γραφικών? Θα ήθελα η mobo να έχει WiFi ή bluetooth (θα το προτιμούσα αλλά όχι δεσμευτικό), ήχο 8.1. Γιά κάρτα σκέφτομαι κάτι σε Χ700-Χ800. Αν γίνεται να μου προτείνετε συγκεκριμένες μάρκες που έχετε δοκιμάσει ακόμα και γιά μνήμες ή σκληρούς. Γιά σκληρούς σκέφτομαι να ξεκινήσω με ένα 80ρη γιά το λειτουργικό και ένα 250ρη γιά μουσική-ταινίες κλπ. Γιά μνήμη ξεκινάω από 1Gb και βλέπυμε. Συνολικά δε θέλω να δώσω πάνω από 1000-1200? χωρίς την οθόνη (δε θα πάρω ετσι κι αλλιώς) αλλά μαζί με το κουτί (έχω δει το ThermalRock Mystic case http://www.thinkcomputers.org/beta/home.php?x=reviews&id=264&page=2 γύρω στα 100). Τέλος από προγράμματα τι προτείνετε? Πιστεύετε ότι το Linux θα μου κάνει? (με τη έννοια ότι δεν έχω ασχολεηθεί μαζί του ποτέ αλλά τα πάντα βρίσκονται εύκολα και κυρίως φτηνά) Ευχαριστώ πόλύ όποιον ασχοληθεί και απαντήσει καθώς και όποιον δεν ασχοληθεί
petesoulis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Κοίτα, με 600 ? για κουτί και CPU σου μένουν άλλα 600 μάξιμουμ για mobo, Vga, σκληρούς, ram, σοβαρή ψύξη και τροφοδοσία για όλα αυτά, οπότε χλωμό σε κόβω... 1. Κατέβαινε στη CPU, δε χρειάζεσαι κάτι τέτοιο, με έναν Α64 3500 είσαι κομπλέ. 2. Αν το PC συνδεθεί με ενισχυτή A/V δε χρειάζεσαι ούτε 8.1, ούτε 20.1 ούτε τίποτα παρά μόνο Spdif. Τη δουλειά όλη θα την κάνει ο A/V και μάλιστα πολύ καλύτερα από την onboard soundcard. 3. Bluetooth ---> περιττό + ανεβάζει το κόστος πολύ. 4. Για κάρτα γραφικών, όσο δυνατότερη τόσο καλύτερα (ειδικά αν βλέπεις σε προβολέα και παίζεις κανα παιχνιδάκι ;-) ), αλλά και με μια 9600 θα κάνεις τη δουλειά σου. Υποχρεωτικά πάντως με DVI για σύνδεση με προβολέα (τώρα ή μελλοντικά) 5. Για linux δεν μπορώ να σου πω, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι επιλογές είναι περιορισμένες, με την έννοια ότι ο κλασικός συνδυασμός προγραμμάτων powerstrip+zoomplayer+dscaler+ffdshow δεν παίζει σε πιγκουίνο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο εξίσου καλό ή καλύτερο. Αλλο αξιόλογο πρόγραμμα για ταινίες είναι το TheaterTek, σε νέα κιόλας έκδοση.
npapagri_xtra Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Εγω θα σου προτεινω μονο κουτι. το εχει ενας φιλος μου και το εχει βαλει σε μια 42αρα plasma. για lan εχει μια wifi και για δορυφορικα μια skystar. Το μοντελο ειναι το Accent HT 400. link h**p://www.checkmate.gr/products.php?cid=30 . Καπως ακριβο αλλα πολυ καλο.
206CC Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 ean paragileis ayta pou zitas apo eksoteriko nomizo tha pas sto problepomeno poso
dimitris74 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 nomizo exeis xasei tin mpala oson afora to HTPC, thes na valeis korifaia xaraktiristika pou mpainoun mono se destop, to htpc einai mikro se diastaseis kai me mia karta grafikon tetoias katigorias, me dio sklirous, tha sto psinei kai o thorivos tha einai apisteytos. prepei na apofasiseis ti thes na kaneis me to pc sou, an to thes gia htpc prepei na doseis varos allou.
Georgema Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Το συγκεκριμένο κουτί λέει ότι παίρνει ATX άρα μάλλον από χώρο καλό είναι. Τώρα γιά wi-fi και bluetooth δεν καίγομαι κιόλας. Ούτε φυσικά γιά εξόδους 8.1. SPDIF μου κάνει. Μάρκες έχετε να προτείνετε? Σας ευχαριστώ όλους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.