Προς το περιεχόμενο

Τι motherboard να αγοράσω?

nikosfa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μου πει καποιος ποια motherboard να αγοράσω.P4 s775, η καρτα γραφικών να είναι pci-express, να εχει 4 θεσεις για RAM και 3-4 pci slots. Δεν με χαλάει να είναι και sli. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

h gnomh mou einai asus .

pistevo oi intel douleyoun kalitera me asus mobo (xoris problimata)

kai analogos me tis anages sou tha protina me intel chipset (o teleios sindiasmos).

ean me boithiseis ligo perisotoro me merikes plirofories pou thelo tha sou po kai modelo

pio cpu?

posa euro?

ti xrish?

Δημοσ.

File mou egw tha sou elega to exis mhn ahonese kai min akous oti sou lene o kaliteros tropos gia na min tin patiseis panw sta pc einai na morfotheis panw se ayta diladi filaraki kane mia swsti ereyna agoras mathe sto ti kanei kathe pragmataki panw sto motherboard kai meta des ti xreiazese pragmatika etsi kai ta lefta den petas kai ton xrono sou ependieis sosta kai morfonese.

Etsi tha exeis gnwseis kai gia to mellon kai den tha mporei na se koroidepsei kaneis... panw sta pc

Δημοσ.

θα συμφωνήσω με τον Made In Crete! απλά αμα δεν γνωρίζεις και πολλά σου παραθέτω μερικές βασικές πληροφορίες όσο αναφορά τις μητρικές!!!

1ον) ανάλογα με τον επεξεργαστή (Intel ή AMD) καλό είναι να προτιμάς τα αντίστοιχα chipset ώστε να έχεις σταθερό και γρήγορο σύστημα. Δηλαδή για Intel επεξεργαστή προτίμησε Intel Chipset και για AMD επεξεργαστή nForce 4 chipset.

2ον) Μιλάμε στάνταρ για PCI - Express ώστε στο μέλλον αν χρειαστείς να αλλάξεις κάρτα γραφικών να μην έχεις πρόβλημα!

3ον) Όσο αναφορά το SATA II. Διαφορές με το SATA I δεν θα δείς. Επειδή όμως το SATA II είναι πιο καινούργιο απο το SATA I και επειδή οι σκληροί δίσκοι SATA II έχουν ίδια τιμή με τους SATA I προτίμησε SATA II.

4ον)Μην σε παραπλανεί το γεγονός οτι μια μητρική έχει ενσωμέτη κάρτα ήχου,κάρτα δικτύου ,firewire κτλ. Αυτά τα πράγματα σήμερα είναι στάνταρ όμως αν θέλεις να φτιάξεις ένα σύστημα αξιοπρεπές αξίζει να επενδύσεις λίγα χρήματα παραπάνω σε μία ξεχωριστή κάρτα ήχου (~50?) ,μία ξεχωριστή κάρτα δικτύου (~10?).

5ον) καλό είναι μία μητρική να έχει πολλές θέσεις για μνήμη (τουλάχιστον 4) και να μπορείς να κάνεις τις μνήμες να δουλεύουν DUAL. Το DUAL είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο υποτίθεται έχει πιο καλές επιδόσεις όσο αναφορά τις μνήμες!!! Η αλήθεια είναι οτι είναι κάτι θετικό όμως δεν θα δείς και τις τρελές διαφορές αυτό είναι στάνταρ!

6ον) και τελευταίο σε ένα ποσοστό της τάξης του 90% ισχύει το "ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ". Δηλαδή δύο μητρικές με ίδια χαρακτηριστικά πάνω κάτω αλλά με διαφορά στην τιμή το σίγουρο είναι οτι η πιό ακριβή είναι και πιο καλή!!! Απο προσωπική εμπειρία στους υπολογιστές σου λέω ένα πράγμα:Επειδή η μητρική είναι η ΒΑΣΗ του υπολογιστή όσα πιο πολλά δώσεις τόσο πιο ευχαριστημένος θα μείνεις (μην το παρακάνεις όμως αν δεν είσαι τρελαμένος με του υπολογιστές) Εγώ προσωπικά για μητρική δεν δίνω λιγότερα απο 150? και πίστεψέ με έχω βγεί κερδισμένος με τον τρόπο που σκέφτομαι!

Ελπίζω να βοήθησα....

Δημοσ.

και πώς την βγάζεις αυτήν την σχέση φίλε μου ? Απο τα περιοδικά? Σε πληροφορώ οτι την μητρική μου την έχω δεί σε ένα το πολύ δύο συκγριτικά και μου έβγαζαν κατι μητρικές χειρότερες οτι και καλά αξίζουν τα λεφτά τους...

πραγματικά εγώ δεν πιστεύω περιοδικά τα οποία τα παίρνουνε απο τις εταιρίες

απλά ο καταναλωτής θα κοιτάξει να πάρει κατι που θα του μείνει και δεν θα του παρουσιάσει πρόβλημα μετά απο λίγο καιρό. ξέρεις τί είναι να παίρνει ένας φίλος μου υπολογιστή και να του βάζουνε μητρική ASROCK πολύ ακριβή για αυτά που σου έδινε και κάθε λίγο και λιγάκι να μην του αναγνωρίζει CD-ROM και σκληρό δισκό? κάναμε δοκιμή με την δικιά μου μητρική και όλα δούλευαν ρολόι....

τέσπα...απλά εγώ ανέφερα την προσωπική μου άποψη για τις μητρικές και για το ρόλο που παίζει μια καλή μητρική στο σύστημα,,,,η τελική επιλογή είναι του καταναλωτή....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...