Προς το περιεχόμενο

Αγωγή κατά της Apple .


paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Apple ξεκίνησε την παραγωγή της φορητής συσκευής iPod Nano παρόλο που γνώριζε ότι ήταν ελαττωματική, υποστηρίζει Αμερικανός καταναλωτής που κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρείας. Αν και το Nano εντυπωσιάζει με το μικρό του μέγεθος, πολλοί αγοραστές παραπονούνται ότι η οθόνη είναι υπερβολικά ευαίσθητη.

 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι πράγματι υπήρχαν προβλήματα με μια συσγεκεριμένη παρτίδα της συσκευής, η οποία αντιστοιχούσε στο 0,1% των πωλήσεων μέχρι εκείνη τη στιγμή. Όμως τα παράπονα για εμφάνιση γρατζουνιών στην οθόνη συνεχίστηκαν.

 

Τώρα, ο Αμερικανός Τζέισον Τόμζακυποστηρίζει στην αγωγή που κατέθεσε σε περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνια ότι η Apple «απέκρυψε τη σχεδιαστική ατέλεια και συμβούλευσε τους αγοραστές να προμηθευτούν επιπλέον εξοπλισμό [θήκη] για να προστατεύσουν την οθόνη από τις υπερβολικές εκδορές».

 

Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, μεταδίδει το Reuters, η Apple υποβάθμισε την αντοχή της οθόνης στην προσπάθειά της να κάνει το Nano όσο λεπτότερο γίνεται. Τα πλήκτρα και η οθόνη βρίσκονται πίσω από μια επίστρωση ρητίνης πολύ πιο λεπτή από ό,τι σε άλλες συσκευές iPod.

 

Ο Τόμζακ ζητά να του επιστραφούν τα 25 δολάρια που έδωσε για να επιστρέψει το Nano του στην Apple και να πάρει καινούργιο, συν στο αρχικό κόστος της συσκευής καθώς και αποζημίωση.

 

Η αγωγή κατατέθηκε και «εκ μέρους όλων όσοι βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση», ωστόσο θα πρέπει να εξεταστεί από το δικαστήριο, πριν υπάρξει αίτηση επιβολής ασφαλιστικών μέτρων.

 

Οι συσκευές iPod αντιστοιχούν σήμερα στο ένα τρίτο των εσόδων της Apple και η μεγάλη τους απήχηση έχει εκτοξεύσει τη μετοχή της εταιρείας στα ύψη.

 

Πηγη

--

Η εισοδος μου στο φορουμ των μηλων , καλη μου αρχη και καλη σας συζητηση .

 

Αν δεν ειναι για τοπικ , μετακινηστε τη πλζ .

Θενκς .

  • Super Moderators
Δημοσ.

LOL! Ntaxei to xerame oti ta amerikanakia einai haza anyway! To eidan mikro, to ehwnan se tsepes sta tzhn klp kai perimenan na einai ...alexisfairo???

 

Epishs egw tou perasa ena heri me auto: http://www.ipodcleaner.com/products.html

kai egine opws th mera pou to agorasa!

 

Epishs deite kai auto: http://arstechnica.com/reviews/hardware/nano.ars/1

 

:)

Δημοσ.

Ποτέ δεν είναι κακό να βρίσκεται ένας "τρελαμένος" και να κάνει αγωγή σε μια εταιρία. Μπορεί στις USA να το παρακάνουν μερικές φορές, αλλά καλό θα είναι και στα μέρη μας να κυνηγάμε τις πάσης φύσεως εταιρίες-καταστήματα, όταν δεν εκπληρώνουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Δημοσ.

Aυτό που λές retzosd στέκει σε μεγάλο βαθμό...Αλλά οι περισσότεροι σκεφτόμαστε "Σιγά μωρέ, τι θα καταφέρω αν κάνω κάτι εναντίον της Philips, της Sony κτλπ"

Δημοσ.

giati re paidia .....oi othones tou nano mas ftaine mono?edo tini othoni tou photo mou tin gratzounisa me to nixi!!!!! ne ne me to nixi mou!opos episis gratzounithike me tin thiki tis body glove pou pira 15 euro apo plaisio.ti na po ego me auto to pragma eimai ekso frenon.

Δημοσ.

Είναι πραγματικότητα ότι βγήκαν nanos με ελλατωματικές οθόνες.

Και όσοι έκαναν μήνυση, έπραξαν ορθά (αν και καθούμενοι).

Δεν αφορά όμως όλες τις παρτίδες.

Ξέρετε συμβαίνει και "εις τας καλυτέρας των οικογενειών" :grin:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...