Προς το περιεχόμενο

φορολογικος μηχανισμος

kalaeimaigr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοιγω το topic εδω αν ειναι λαθος παρακαλω να μεταφερθει.

Εδω και δυο χρονια εχω ενα φορολογικο μηχανισμο casio με ενα προγραμμα καποιας εταιριας signature(πηγαινε πακετο).Μεχρι τωρα λογο αναγκων συστηματος δουλευα σε win 98.Αυτη τη στιγμη θελω να περασω σε xp.Η εταιρια που το υποστηριζε μαλλον εκλεισε.Γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποιος τροπος να βρω οδηγους για xp και πως να περασω τα αρχεια του φορολογικου μητρωου z στα δυο συστηματα και να μην εχω προβληματα με την εφορια?(χωρις να αγορασω καινουργιο μηχανισμο και soft που για 600 euro στη δουλεια που χρησιμοποιειτε ειναι απλως τυπικο).

Καθε βοηθεια θα ειναι ευπροσδεκτη ,ευχαριστω.

Δημοσ.

Τα αρχεία θα τα βρείς μέσα σε κάποιον φάκελλο στο πισί με τα win98...

Aν δεν ξέρεις πού είναι κάνε αναζήτηση αρχείων *.a , *.b και *.c...

Είναι ascii αρχεία (ανοίγουν με notepad, write, word, κλπ κλπ κλπ) και αν τα κάνεις και zip θα χωρέσουν ακόμα και σε δισκέττα...

ΚΡΑΤΗΣΕ TA ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ BACKUP ΟΜΩΣ (cd rom, dvd, usb, άλλον δίσκο κλπ)..... με την εφορία δεν παίζουμε...

Για το προγραμμα τώρα κοίτα όταν το είχες αγοράσει στο σιντί εγκατάστασης αν υπάρχουν τίποτα drivers για ΧΡ. (λογικά θα έχει αφού τα ΕΑΦΔΣΣ είναι καινούργιο φρούτο).

Aν όχι ψάξε στο site της εταιρείας (χλωμό βέβαια αν έχει κλείσει).

Ή ρώτα ποιός έχει αναλάβει την υποστήριξη στην ίδια την CASIO....

Εκεί θα ξέρουνε να σου συστήσουν άλλη εταιρεία.

Αν πιάνουν τα χέρια σου και η άλλη εταιρεία έχει καλή υποστήριξη μέσω νέτ θα μπορέσεις να κατεβάσεις τους drivers και να τους εγκαταστήσεις εσύ. (ΜΟΝΟ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ , don't try this at home αν έχεις αφμιβολίες ;) )

Στο τέλος και αν δεν γίνεται τίποτα το πολύ πολύ να αναγκαστείς να αγοράσεις πάλι ΜΟΝΟ το s/w και όχι καινούργιο μηχανισμό.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Αν έχεις απορίες ρώτα με.

Δημοσ.

Και κάτι ακόμα...

ΔΕΝ χρειάζεται να μεταφέρεις τα αρχεία στο νέο πισί απαραίτητα αν τα έχεις σε cd, dvd, floppy ΚΛΠ...

Αν βέβαια θέλεις να τα έχεις απλά φτιάξε έναν φάκελο και βάλε τα μέσα. (απλό copy, paste) ;)

Δημοσ.

Σ' ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου .θα δοκιμασω να βρω καποιον απο την casio,γιατι θυμαμαι οτι ειχα παει μαζι με το pc για να μου βαλουν αυτο που λεω εγω καρουλι.θυμαμαι οτι στο πρωτο install γραφανε ενα σωρο πραγματα για να βγει το Ζ και να το εμπεδωσει το προγραμμα που ελεγχει και ολουσ τους εκτυπωτες.Μπορει να ξερω καποια πραγματα απο computer αλλα θα βαλω καποιον αλλο να το κανει γιατι μονο και μονο η λεξη εφορια μου προκαλει απο ανατριχιλα ως αναφυλαξια .Σ ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

Από όσα λες καταλαβαίνω ότι το πρόγραμμα δούλευε με Driver A και όταν στο εγκατέστησαν πέρασαν τους τύπους των παραστατικών που εκδίδεις για να ξέρει το πρόγραμμα πού να δίνει ψηφιακή υπογραφή και πού όχι, header καταστήματος κλπ...

Καλύτερα να στο φτιάξει κάποιος που ξέρει τότε γιατί είναι λίγο μπέρδεμα.

Πιθανότατα επίσης το πρόγραμμα να λειοτυργεί και σε ΧΡ όπως είναι.

Τσέκαρε και το cd εγκατάστασης να δεις τί λέει για να μην σε πιάσουν κορόϊδο και σε χρεώσουν διπλά. ;)

Δημοσ.

Ακριβως γιατι ελεγχει ποτε εκτυπωνονται ( με ενα driver) τετραπλοτυπα δελτια αποστολης και παροχης υπηρησιων και τουσ δινει αριθμηση καθε φορα ,εκτος που τυπωνει και το καρουλι του αυτοματα.Μεσα στο cd εχει driver για win 2000 και με προβληματιζει αν βαλω win xp pro τα profiles που φτιαχνουν τα xp μην το μπερδεψουν.

Οντως αυτο που λες ειναι σωστο γιατι το καρουλι ειναι ρυθμισμενο να πιανει οταν κανω εκτυπωση τιμολογιου αποδειξης αλλα οχι οταν μεσα απο το ιδιο προγραμμα κανω προεκτυπωση ΔΠΥ-ΔΑ

το καταστημα που το αγορασα δεν το υποστηριζει πια,αλλα βρηκα ενα σε μια διπλανη πολη που εχει τον ιδιο μηχανισμο με αλλο software .θα παω να δω αν μπορει να φτιαξει το δικο μου,η' το πολυ πολυ θα backup τα στοιχεια μου και θα παρω το νεο λογισμικο.Και παλι σ ευχαριστω.

Δημοσ.

καταρχας ο μηχανισμός που έχεις είναι ο πιο βολικός απ' όλους , γιατί δεν έχει drivers απλά ένα πρόγραμμα επικοινωνίας με τον υπολογιστή !!!

ακου τι θα κανεις :

εφόσον έχεις τα win98 ακόμα , απο το πρόγραμμα του φορολογικού μηχανισμού κάνε EXPORT ή ΕΞΑΓΩΓΗ των ρυθμίσεων και θα αποθηκευτούν σε ένα αρχείο αυτό το αρχείο το κρατάς!!

στα win-xp κάνεις εγκατάσταση του προγράμματος του φορολογικού μηχανισμού και κάνεις 2πλο κλίκ πάνω στο αρχείο που κράτησες απο την εξαγωγή πριν απο λίγο!!!

και έτσι είσαι έτοιμος με win-xp φορολογικό μηχανισμό και ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις με τα win98 και χωρίς να χρειαστείς να πληρώσεις κανένα τεχνικό !!!

το παραπάνω το ξέρω είναι δοκιμασμένο γιατί εγώ το έκανα σε έναν πελάτη και δεν έχει κανένα πρόβλημα !!! Και εγώ τεχνικός είμαι !!!

αααα

και όσο για τις υπογραφές του φορολογικού μηχανισμού το πρόγραμμα έχει μέσα μια λειτουργία την οποία την ονομάζει επαναφορά υπογραφών , γιατί ο φορολογικός μηχανισμός κρατάει όλα αυτά τα στοιχεία μέσα του οπότε και μπορείς να τα επαναφέρεις όποτε θές , ακριβώς όπως και η εφορία αν τυχόν κάνει έλεγχο σε ένα μαγαζί με Φ.Μ. (μακριά απο εμάς)

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ γιατι ηδη ετοιμαζομουνα οτι θα τα σκασω παλι .θα το δοκιμασω σε ενα δευτερο pc, και αν ολα πανε καλα (και οπως φαινεται θα πανε αλλα για το φοβο των ιουδαιων)μετα format και περασμα xp.

Aσχετο τωρα καλα ειμασταν με τα διατρητα και οχι και καλα τελειωσε η μπαταρια του μηχανισμου και κανε backup καθε μερα και κρατα το καρουλι για δεκα χρονια και μακρια απο υγρασια γιατι σβηνει....Παντως σας ευχαριστω για ολα.

Δημοσ.
αααα

και όσο για τις υπογραφές του φορολογικού μηχανισμού το πρόγραμμα έχει μέσα μια λειτουργία την οποία την ονομάζει επαναφορά υπογραφών ' date=' γιατί ο φορολογικός μηχανισμός κρατάει όλα αυτά τα στοιχεία μέσα του οπότε και μπορείς να τα επαναφέρεις όποτε θές , ακριβώς όπως και η εφορία αν τυχόν κάνει έλεγχο σε ένα μαγαζί με Φ.Μ. (μακριά απο εμάς)[/quote']

Μία ένσταση εδώ φίλε...... :grin: :grin: :grin:

O μηχανισμός κρατάει μόνο της ψηφιακές υπογραφές, από όσο ξέρω, δηλαδή τα αρχεία «*.b».

Τα αρχεία «*.a», που είναι τα ίδια τα παραστατικά αποθηκεύονται στο πισί και πρέπει να κάνεις κάποιο καθημερινό backup

Δημοσ.

Ανοιγω το topic εδω αν ειναι λαθος παρακαλω να μεταφερθει.

Εδω και δυο χρονια εχω ενα φορολογικο μηχανισμο casio με ενα προγραμμα καποιας εταιριας signature(πηγαινε πακετο).Μεχρι τωρα λογο αναγκων συστηματος δουλευα σε win 98.Αυτη τη στιγμη θελω να περασω σε xp.Η εταιρια που το υποστηριζε μαλλον εκλεισε.Γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποιος τροπος να βρω οδηγους για xp και πως να περασω τα αρχεια του φορολογικου μητρωου z στα δυο συστηματα και να μην εχω προβληματα με την εφορια?(χωρις να αγορασω καινουργιο μηχανισμο και soft που για 600 euro στη δουλεια που χρησιμοποιειτε ειναι απλως τυπικο).

Καθε βοηθεια θα ειναι ευπροσδεκτη ,ευχαριστω.

1. στο παλιο Η/Υ παρε ολο τον καταλογο c:\signpro μαζι με τους υποφακελους του ( εαν υπαρχουν )

2. παλι στο παλιο Η/Υ regedit --- > HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ και κανεις export ολο το κλειδι EFFECTIVE και το ονομαζεις signpro.reg

3. στο νεο Η/Υ κανεις εγκατασταση πρωτα τον εκτυπωτη σου ( εαν ειναι dot matrix ) βαλε οδηγο γενικης χρησης (generic text only) μια χαρα δουλευει.

4. κανεις εγκατασταση το προγραμμα του φορολογικου μηχανισμου απο το cd του ( λογικα θα εχεις παλια εκδοση του προγραμματος αφου λες οτι το εχεις κανα δυο χρονια, εαν θες στειλε μου PM για να σου δωσω την νεα εκδοση ).

5. πριν ξεκινησεις την εφαρμογη κανε Import το signpro.reg απο το παλιο Η/Υ για να σου επαναφερει ολες τις ρυθμισεις.

6. ξεκινα την εφαρμογη και θα εισαι ΟΚ ( λογικα )

Υ.Γ θα πρεπει να προσεχεις με την εφορια και το βιβλιο συντηρησης του φορολογικου μηχανισμου γιατι κανονικα θα πρεπει να συμπληρωσει και να υπογραψει εξουσιοδοτημενος πιστοποιημενος τεχνικος οτι εγινε η εγκατασταση και δοκιμη μετα απο αλλαγη Η/Υ.

για οποια απορια εχεις σε αυτο το θεμα ειμαι στην διαθεση σου ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...