Προς το περιεχόμενο

"Ο καιρός των Τσιγγάνων"

marios1957

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οφείλω να εφιστήσω την προσοχή σ' όποιον έχει ξεχαστεί (όπως εγώ λ.χ.) και δεν έχει δει το αριστούργημα του Κουστορίτσα (πριν αρχίσει να κοροϊδεύει τους Αμερικάνους),σε μουσική του (κατακλεμμένου) Μπρέγκοβιτς...

Μαζί με το "Γιούπι Ντου",ήταν η μόνη ταινία που κατάφερε να με δακρύσει...

• Super Moderators
Δημοσ.
thelw poly na to dw' date=' tha to noikiasw prosexws.

einai kalytero apo to underground, ti les?[/quote']

Είναι ίδια αισθητική αλλά άλλη 'συγκινησιακή' φόρτιση. Σαφώς προτείνεται (και απορώ πώς εσύ δεν το έχεις δει, σινεφίλ άνθρωπας, ντροπής πράγματα).

:)

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι ( Σορρυ για το οφτοπικ Μαριε1957 ) .

Το ονομα ειναι Κοστουριτσα ή Κουστοριτσα ?

Ηξερα οτι ειναι Κοστουριτσα αλλα οταν κοιταξα στο google , ειδα οτι υπαρχουν αποτελεσματα και με τις δυο εκδοχες .

Δημοσ.

Η (παραφθαρμένη) απόδοση στα σύγχρονα Γιουγκοσλάβικα(όταν παρατήσανε το Κηρυλλικό) είναι :"EMIR KUSTURICA".Τώρα,θα σε γελάσω,κάποιος που ξέρει Σλάβικα θα μας διαφωτίσει...

"Ντόμπρο Νταν"!(κάτι σαν χαίρεται,καλημέρα...).

Δημοσ.

Ο "Καιρός των Τσιγγάνων" είναι μια ταινία που χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά και στην ψυχή. Τουλάχιστον εγώ έτσι το είδα, εντελώς συναισθηματικά. Δεν έχει κάποιο φοβερό σενάριο, εἰναι όμως ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ταινία και υπέροχα γυρισμένη (η ταινία που έκανε γνωστό τον Kusturica αν δεν κάνω λάθος). Για μένα είναι ένα φαινόμενο σχεδόν 5 ωρών το οποίο ξεκινάς και το βλέπεις κι ενώ στην αρχή σου φαίνεται πεζό και δίχως ενδιαφέρον, σιγά σιγά θέλεις να δεις κι άλλο, κι άλλο, δεν ξεκολλάς και στο τέλος παθαίνεις σοκ.

Δημοσ.

Και μόνο που σε μια συνέντευξη του Θανάση Παπακωνσταντίνου είχα διαβάσει να λέει "Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να αισθανθούν όπως εγώ όταν είδα τον Καιρό των Τσιγγάνων", αυτή η ταινία είναι στις πρώτες μου επιλογές! Ο μόνος λόγος που δεν την έχω δει, είναι γιατί περιμένω να βρεθώ σε ιδανικές συνθήκες.

Δημοσ.
....γιατί περιμένω να βρεθώ σε ιδανικές συνθήκες.

Πρόσεξε λίγο,Μανωλιό μας,γιατί

"Όταν οι αντικειμενικές συνθήκες ωριμάσουν,τότε θα εκλείψουν οι υποκειμενικές δυνατότητες".

Τι θέλω να πω.

Προτείνω να δέχεται κάποιος τα ερεθίσματα όσο το δυνατόν σε νεαρώτερη ηλικία,γιατί αυτή είναι η υποθήκη του για το μέλλον και λειτουργεί σαν φίλτρο σε όλες του τις θεωρήσεις...

Mod_Lesson_Off.

Δημοσ.
Πρόσεξε λίγο' date='Μανωλιό μας,γιατί

[b']"Όταν οι αντικειμενικές συνθήκες ωριμάσουν,τότε θα εκλείψουν οι υποκειμενικές δυνατότητες".[/b]

Τι θέλω να πω.

Προτείνω να δέχεται κάποιος τα ερεθίσματα όσο το δυνατόν σε νεαρώτερη ηλικία,γιατί αυτή είναι η υποθήκη του για το μέλλον και λειτουργεί σαν φίλτρο σε όλες του τις θεωρήσεις...

Mod_Lesson_Off.

Χεχε! Thanx for the lesson man! Απλά δεν είμαι άνθρωπος που μπορώ να "καταναλώσω" πολλές θεωρίες και ιδέες σε λίγο χρόνο (δε βλέπω ταινίες μανιωδώς). Θέλω να δώσω σε κάθε μια (από αυτές που δέχομαι ως χρήσιμες για μένα) τον χρόνο τους και την αξία που πιστεύω ότι τους αξίζει. Όταν βρεθώ σε καταστάσεις όπου μου χρειάζονται απαντήσεις και το τρέχον φίλτρο που κουβαλάω δε λειτουργεί, τότε ανατρέχω σ'αυτά που άγγιξαν τους ανθρώπους που ζηλεύω. Οι ιδανικές μου συνθήκες λοιπόν θα είναι "όταν θα μου χρειαστεί".

Αν τα παραπάνω δε βγάζουν νόημα, τότε ξαναδιαβάστε τα...

Δημοσ.
Πρόσεξε λίγο' date='Μανωλιό μας,γιατί

[b']"Όταν οι αντικειμενικές συνθήκες ωριμάσουν,τότε θα εκλείψουν οι υποκειμενικές δυνατότητες".[/b]

Τι θέλω να πω.

Mod_Lesson_Off.

Z w g r a f i s e s...

Δημοσ.

Alli mia psifos gia ton Emir k apo emena eidika gi ayti tou tin tainia. To Underground para ton titlo tou mallon yperektimimeno vgike (einai k i politiki sti mesi opos panta)! Pragmatika mia apo tis tainies pou eno tin exo dei arketes fores pote de tha eixa provlima gia akoma mia! Toso o Kusturica oso k o Bregovic kanan kariera apo ayti tin tainia! Vevaia proteinetai i provoli k tis "Otac na Sluzbenom Putu" (O Mpampas Leipei se Taxidi gia Douleies) se syntomo xroniko diastima gia na mi xathei i aisthitiki tou Emir k gia ena olokliromeno aisthitiko apotelesma!

Kali Provoli!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...