Προς το περιεχόμενο

Systoixia Sata Raid

goloum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

XAIRETE

8ELW NA KANW MIA SYSTOIXIA RAID.

TO SYSTHMA APOTELEITAI APO :

EPEXERGASTI PENTIUM 3,6 Ghz , mobo P5 AD2 E premium , KAI 4 HDD SATA STA 200 Gb EKASTOS.

TI EINAI KALYTERO ???

A)SYSTOIXIA RAID 10 ???

B)SYSTOIXIA RAID 0+1 ???

SAS EYXARISTW . . .

Δημοσ.

Για raid 10 μάλλον χλωμό έως κατάχλωμο να το υποστηρίζει το μπόρντ σου...

Το πιθανότερο να έχεις επιλογές για 0, 1, 0+1 και JBOD.

Καλύτερα επέλεξε 0+1 όπου συνδυάζει την μεγάλη ταχύτητα του 0 και την ασφάλεια του 1.

Υπολόγισε βέβαια ότι θα χάσεις το μέγεθος των μισών δίσκων σου έτσι.

Δημοσ.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΣΚΩΝ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ , ΘΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ 400 Gb .

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ Board , ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ .

ΑΠΛΩΣ , ΕΛΠΙΖΑ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Forum ΜΕ ΣΥΣΤΟΙΧΙΑ Sata Raid , ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ .

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ . . .

Δημοσ.

Λοιπόν κοίτα εδώ για RAID 10

και εδώ για RAID 0+1

Καλύτερη και ποιό περιεκτική περιγραφή δεν έχω βρει αλλού.

Από ότι είδα συμφέρει το raid 10 αν και τελικά το τί θα κάνεις ακριβώς καθορίζει και την επιλογή σου.

(γράφε με μικρά γράμματα, τα κεφαλαία σημαίνουν ότι φωνάζεις... ;) )

Δημοσ.

Πράγματι πολύ καλά link. Τα είχα βρει κι εγώ παλιότερα.

Παρόλαυτά, δεν καταλαβαίνω την ουσιαστική διαφορά των δυο αυτών RAID.

Στο RAID 0+1 αν σκάσει ένας δίσκος, λειτουργεί το άλλο ζευγάρι δίσκων ως RAID 0; Ενώ αν είναι σε RAID 10 λειτουργούν το ένα ζευγάρι και ο ένας απο το δεύτερο ζευγάρι;

Κατάλαβα καλά ή λέω βλακείες; Μπορεί κάποιος με απλά λόγια να μου εξηγήσει;

Α! Επίσης στο RAID 0 λέει:

Best performance is achieved when data is striped across multiple controllers with only one drive per controller

Δηλαδή εγώ έχω κάνει βλακεία που έχω βάλει τους δυο δίσκους μου στο ίδιο IDE; Θα ήταν καλύτερα να ήταν και οι δύο MASTER στο IDE 1 και IDE 2 αντίστοιχα;

Δημοσ.
Πράγματι πολύ καλά link. Τα είχα βρει κι εγώ παλιότερα.

Παρόλαυτά' date=' δεν καταλαβαίνω την ουσιαστική διαφορά των δυο αυτών RAID.

Στο RAID 0+1 αν σκάσει ένας δίσκος, λειτουργεί το άλλο ζευγάρι δίσκων ως RAID 0; Ενώ αν είναι σε RAID 10 λειτουργούν το ένα ζευγάρι και ο ένας απο το δεύτερο ζευγάρι;

Κατάλαβα καλά ή λέω βλακείες; Μπορεί κάποιος με απλά λόγια να μου εξηγήσει;[/quote']

Το γράφει καθαρά : «Under certain circumstances, RAID 10 array can sustain multiple simultaneous drive failures»

Kάτι που δεν γίνεται στο 0+1 αφού: «A single drive failure will cause the whole array to become, in essence, a RAID Level 0 array»

Δεν χάνεις στοιχεία δηλαδή ΑΛΛΑ αν χαλάσει και άλλος δίσκος τότε έχεις ολική απώλεια δεδομένων...

Συνήθως σε σοβαρά συστήματα ΠΑΝΤΑ υπάρχει ένας ή παραπάνω δίσκοι spare...

Αυτό σημαίνει ότι ο δίσκος είναι συνδεδεμένος πάνω στον Raid controller ΑΛΛΑ ΔΕΝ είναι μέρος του array, δηλαδή είναι άδειος.

Μόλις το σύστημα διαπιστώσει βλάβη δίσκου από το array αυτόματα ενεργοποιεί τον spare και τον «κτίζει» φορτώνοντας τα δεδομένα του χαλασμένου που μαζεύει από τους υπόλοιπους δίσκους.

Ο spare γίνεται κομμάτι του array πλεόν και όταν αργότερα αντικατασταθεί ο χαλασμένος ο καινούργιος που μπαίνει αυτόματα ορόζεται σας spare.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...