Papajohn Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 I'm lucky, I'm lucky! Λοιπόν, μετα απο παρατήρηση του τροφοδοτικού τοι IBM διπίστωσα οτι μάλλον δεν είναι 185άρι. Συγκεκριμένα λέει "max +3,3V and +5V combined power should not exceed 185W". Πουθενα δεν αναφέρει το γενικό όριο παρεχόμενης ισχύος, μαζί με την +12V γραμμή η οποία χρησιμοποιείται απο την GPU. Ενδεικτικά το 300άρι τροφοδοτικό που δοκίμασα μόνο πάνω στην 6800 έλεγε μέγιστη +3,3Ω και +5V ισχύς τα 160W και για το 400άρι μοντέλι τα 190W. Οπότε το τροφοδοτικό της IBM μάλλον είναι κάτι μεταξύ 380-400W. Φιου.... Σε κάθε περίπτωση, δοκίμασα και το 300άρι πάνω στην 6800 μόνο και δεν είδα διαφορά με το εσωτερικό του IBM σε όλα τα παρακάτω, οπότε η τροφοδοσία μάλλον είναι μια χαρά. Έχουμε και λέμε λοιπόν σε σύστημα P4@2,4GHz, 512 RAM, 6800 128MB AGP: 3Dmark03: 6500 marks στα 1280 και 8500 sta 1024 με τα φιλτρα off. NFSU2: Το παιχνίδι με αφήνει να ανέβω μόνο μέχρι τα 1024. Εκεί, με τα πάντα στο high, ακόμα και ΑΑ/AF στο max, δεν πέφτει κάτω απο 20fps και συνήθως ισορροπεί στα <30fps. Άνετα playable. ΗL2: Ανάλυση 1280, όλα τα γραφικά στο high και AA/AF στο 2Χ both. To παιχνίδι πάει να τρέξει σωστα αλλά έχω ένα πρόβλημα. Κάθε φορά που πάει να ακουστεί κάτι, ομιλία, το τρένο που τροχοδρομεί στην αρχή, το παιχνίδι κολλάει στιγμιαία και κάνει "τσικ" "τσικ". Όταν ας πούμε αποβιβαστώ στην αποβάθρα και πάψουν όλοι να μιλάνε έχω 40fps, άριστα. Μόλις όμως κάποιο εφέ ακουστεί, τσικ τσικ συνέχεια και το παιχνίδι πάει μεταξύ 0 και 5fps. Έπαιξα με τις ρυθμίσεις του ήχου αλλά καμμία επίδραση. Επίσης το παιχνίδι το είχα τερματίσει τα χριστούγεννα με μια δανεική 9600 και δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Κάρτα ήχου μια SB Live Player. Ακόμη όταν βγαίνω απο την εφαρμογή κολλάνε τα win και θέλω restart... ΚΟΤΟR2: Μια ηλίθια ρύθμιση έφταιγε για όλα... Δεν θυμάμαι τωρα πως την λένε, κάτι σαν "pixel processing" και ξαφνικά έχω 60fps vsynced χωρις ορατή πτώση των γραφικών. Πως φαίνονται όλα αυτα για το σύστημα μου; Δυστυχώς είχα καιρό να ασχοληθώ με κάρτες γραφικών και παιχνίδια και δεν έχω μέτρο σύγκρισης. ΥΓ. Με αυτα και αυτα, η κάρτα μου φαίνεται ΟΚ αλλά η καινούρια μου 17' Samsung 173p (25ms) δείχνει τις ελλείψεις της... Το ghosting με υψηλά framerates κάνει μπάμ. Πάλι καλά που την πήρα σε καλή τιμή...
Panahs Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Αφού μου λες ότι ήταν φτηνό δεν χρειάζομαι ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Δεν είναι εγγυημένο ότι θα έχεις πρόβλημα' date=' απλά το ρισκάρεις. http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=26765 http://www.hecgroupusa.com/FLEX1.php?id=16[/quote'] Αυτό το ρίσκο είναι το σημαντικό. Υπάρχει κύνδυνος να κάψω κάποια συσκευή (πχ την κάρτα ή την μητρική)? Ομολογώ πως μετά από αυτή τη συζήτηση είμαι σε σοβαρή σκέψη να αγοράσω καινούριο τροφοδοτικό όταν θα πάρω και κάρτα.
Ailuros Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ τίποτα. Μπορώ μόνο να σου αντισταθμίσω το ρίσκο με την σιγουριά. Υπάρχει και άλλος τρόπος: να επενδύσεις τώρα σε ένα καλό και αρκετά δυνατό τροφοδοτικό όταν σου το επιτρέψουν τα οικονομικά σου και όταν μπορέσεις ξανά να πάρεις μια καινούργια κάρτα γραφικών. ΄Ενα δυνατό τροφοδοτικό ίσως σου κρατήσει και παραπάνω από μια κάρτα γραφικών σήμερα.
evansdimo Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Το ghosting με υψηλά framerates κάνει μπάμ. Πάλι καλά που την πήρα σε καλή τιμή... Τι ειναι το ghosting ρε παιδια?
Papajohn Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Τι ειναι το ghosting ρε παιδια? Η αδυναμία των TFT να ανταποκριθούν σε γρήγορες κινήσεις. Φαίνεται σαν "σκιές" σε γρήγορα κινούμενους χαρακτήρες αλλά εγω θα το έλεγα καλύτερα ως "παστελοποιήση" της εικόνας όταν έχουμε γρήγορη κίνηση. Και άλλη μια ερώτηση απο μένα παιδιά, το softmod απο το Riva Tuner είναι 100% soft? Αν μετά απο αυτό το σύστημα δεν μπουτάρει τότε πως επανερχόμαστε στην προηγούμενη κατάσταση?
Ailuros Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Η αδυναμία των TFT να ανταποκριθούν σε γρήγορες κινήσεις. Φαίνεται σαν "σκιές" σε γρήγορα κινούμενους χαρακτήρες αλλά εγω θα το έλεγα καλύτερα ως "παστελοποιήση" της εικόνας όταν έχουμε γρήγορη κίνηση. Και άλλη μια ερώτηση απο μένα παιδιά' date=' το softmod απο το Riva Tuner είναι 100% soft? Αν μετά απο αυτό το σύστημα δεν μπουτάρει τότε πως επανερχόμαστε στην προηγούμενη κατάσταση?[/quote'] 100% Soft-Mod είναι. Δεν μου έχει τύχει να μην ξεκινήσει μηχάνημα ως τώρα. ΄Η δεν θα ξεκλειδώσει καθόλου μονάδες ή θα παρουσιάζουν artifacts. Ίσως και το λέω με κάθε επιφύλαξη μιας και δεν μου έτυχε, αν συμβεί κάτι τέτοιο να χρειάζεται απλά εισαγωγή σε safe mode και απεγκατάσταση του Rivatuner. Λογικό δεν είναι φυσικά να συμβεί μιας και οι μονάδες δεν έχουν καμία σχέση το integrated RAMDAC.
gregdais Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 opa tsakaloi min ta kanete toso athoa ta pragmata, makari gia olous mas kai emena na itan simvati i kathe 8xagpvga me 4xagp mobos, akouste: xtes piga kai agorasa mia 6800le tou plaisiou gia na poroso enan pelati pou ithele soni kai kala na paizei to aom3 se full epidoseis me ena systima : p4 2.66 kai 1024mb ddr3200 kai ola gamata sto game alla se mavres othones etreme i eikona me kati kokines grammes, pou me rotise o allos tin einai kai petaksa gia na kalifthe tin mparoufa tou oti einai thema drivers. i mitriki einai 4x agp.den einai omws to monadiko mou paradeigma, se ena pc pou exw spiti p3 evala mia fx5200 pou doulevei apsoga kai einai 8x kai mou ekane kai emena nera stin eikona, meta dokimasa mia palia vga agp 4x gfmx400 kai ola ok. mallon apoti fenetai kapoia chipset palia den ipostirizoun sosta tis 8x kartes i merikes kartes den goustaroun me tpt ta agp4x...tora eimai se apognosi min mou tin pei o pelatis mou alla tha prospathisw na tou agorasw mia mobo tis prokopis me kaan865 chipset kai tha einai mia xara.
gregdais Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 me 350w psu kai mono enan disko, ena cd-r kiai floppy, panw den nomizw na min xortanei apo trofodosia i 6800le pou tin eide kai kiria
gregdais Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 ola ta problems pou anaferw stin eikona ginontai akoma kai kata to boot screen opote den exeis sxesi me os kai drivers
Ailuros Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 me 350w psu kai mono enan disko, ena cd-r kiai floppy, panw den nomizw na min xortanei apo trofodosia i 6800le pou tin eide kai kiria Εξαρτάται πόσα amper βγάζει το 12-βολτο. Τα καινούργια 350-άρια τροφοδοτικά βγάζουν πολύ περισσότερα amper από τα παλιότερα. opa tsakaloi min ta kanete toso athoa ta pragmata, makari gia olous mas kai emena na itan simvati i kathe 8xagpvga me 4xagp mobos, akouste: xtes piga kai agorasa mia 6800le tou plaisiou gia na poroso enan pelati pou ithele soni kai kala na paizei to aom3 se full epidoseis me ena systima : p4 2.66 kai 1024mb ddr3200 kai ola gamata sto game alla se mavres othones etreme i eikona me kati kokines grammes, pou me rotise o allos tin einai kai petaksa gia na kalifthe tin mparoufa tou oti einai thema drivers. i mitriki einai 4x agp.den einai omws to monadiko mou paradeigma, se ena pc pou exw spiti p3 evala mia fx5200 pou doulevei apsoga kai einai 8x kai mou ekane kai emena nera stin eikona, meta dokimasa mia palia vga agp 4x gfmx400 kai ola ok. mallon apoti fenetai kapoia chipset palia den ipostirizoun sosta tis 8x kartes i merikes kartes den goustaroun me tpt ta agp4x...tora eimai se apognosi min mou tin pei o pelatis mou alla tha prospathisw na tou agorasw mia mobo tis prokopis me kaan865 chipset kai tha einai mia xara. Ασυμβατότητες ενδέχεται να βρεις και σε hardware που τυπικά τουλάχιστον πληρεί τις προυποθέσεις. ΄Αλλο η διαφορά εύρους μνήμης μεταξύ των πρωτοκόλλων και η επιπτώσεις στις επιδόσεις και άλλο οι κάθε τυχών ασυμβατότητες μεταξύ εκάστοτε μητρικής και κάρτας γραφικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.