Panahs Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Τα Watt είναι αδιάφορα. Kοίτα αν βγάζει 17Α στο +12V rail και τότε και μόνο θα είσαι μέσα. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό, γιατί δεν κατάλαβα τίποτα?
Ailuros Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Φίλε μου δεν ξέρω τι έχεις κάνει' date=' πάντως το KOTOR μπορούσα να το παίξω εγώ καλά με GF4200Ti σε ανάλυση 1024*768 και με λίγο antialiasing. Η 6800 θα έπρεπε να το έχει για πλάκα![/quote'] Αν δεν κάψει την μητρική ή την κάρτα γραφικών θα είναι πολύ τυχερός. Είδες ότι λέει 185W τροφοδοτικό; Είναι τόσο παλιό που το amperage αποκλείεται να επαρκεί για να λειτουργήσει η κάρτα όπως πρέπει.
Ailuros Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Μπορείς να μου εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό, γιατί δεν κατάλαβα τίποτα? :oops: Tα τροφοδοτικά έχουν προδιαγραφές και το συνολικό wattage είναι λιγότερο σημαντικό για τις GPU αυτές, όσο το amperage στο συγκεκριμένο rail. Tα τροφοδοτικά έχουν +3.3, +5 και +12Volt rails, εκ των οποίων το τελευταίο πρέπει να βγάζει τουλάχιστον 17Α για να δουλέψει σωστά η κάρτα. Δες τον πίνακα εδώ για παράδειγμα: http://www.tr2tt.com/products/psu/w006970/w006970.htm ***edit: με άλλα λόγια ανέτρεξε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή του τροφοδοτικού σου και δες αν αναφέρει πόσα amper βγάζει στο 12-βολτο.
Panahs Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Φίλε Αίλουρε, είδα αυτό που μου είπες και κάτω από το +12V βγάζει 16Α! Την κάτσαμε??
Ailuros Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Φίλε Αίλουρε, είδα αυτό που μου είπες και κάτω από το +12V βγάζει 16Α! Την κάτσαμε?? ΄Οχι απαραίτητα. Τι μάρκα είναι;
Panahs Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 CODEGEN 450W, Μάλλον μούφα είναι, το είχα πάρει φτηνά. Να σου γράψω όλα τα χαρακτηριστικά που γράφει το πινακάκι?
Ailuros Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 CODEGEN 450W, Μάλλον μούφα είναι, το είχα πάρει φτηνά. Να σου γράψω όλα τα χαρακτηριστικά που γράφει το πινακάκι? Αφού μου λες ότι ήταν φτηνό δεν χρειάζομαι ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Δεν είναι εγγυημένο ότι θα έχεις πρόβλημα, απλά το ρισκάρεις. http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=26765 http://www.hecgroupusa.com/FLEX1.php?id=16
Panahs Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Για του λόγου το αληθές: [+3.3v]------[+5v]-----[+12]-----|------[-5V]-------[-12V]-----[+5VSB] [20A]--------[22A]-----[16A]-----|------[0.5A]------[0.8A]-----[2A] [130W Max]-----------------------|-----[9.6W Max]------------------- AC Input:-------[115/230VAC 10A/5A 50/60Hz] AC Output:-----[115/230VAC 1A/0.5A 60/50Hz] Αν και ήταν ψυχρολουσία αυτό τώρα... Κυρίως το πήρα αυτό το τροφοδοτικό από ανάγκη γιατί μου είχε προβλήματα το προηγούμενο.
Papajohn Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δεν ξέρω τι ακριβώς έχεις κάνει με το τροφοδοτικό' date=' πάντως αν η κάρτα παίρνει λιγότερο ρεύμα όχι μόνο δεν θα συμπεριφερθεί όπως πρέπει, αλλά κινδυνεύει να καεί και κάποια στιγμή. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές για κάθε κομμάτι hardware και οι 6800 θέλουν δυνατό τροφοδοτικό.[/quote'] Λοιπόν, θα περιγράψω λίγο την οδύσσεια μου... Αρχικά αγοράζω την 6800 χωρίς να σκεφτώ ιδιαίτερο το τροφοδοτικό του ΙΒΜ (αναφέρει με μικρά γράμματα total power should not exceed 185watts)... Το τροφοδοτικό αυτό δίνει 2 καλώδια με molexs: ->το ενα με 3 molexes που πάει σε 2 IDE συσκευές και ένα δίσκο ->το άλλο με ένα κανονικό molex που πάει στον primary master δίσκο και στην δισκέττα. Αρχικά συνδέω την 6800 στο πρώτο κανάλι του τροφοδοτικού και καθως δεν είχα ελεύθερα molexes αποσυνδέω τα CD/DVD drives. Αποτέλεσμα; Μπλέ οθόνες στην εκκίνηση των win, μερικές φορές το μηχανημα ούτε καν POSTαρε. Αποσυνδέω το molex της GPU, το μηχανημα δεν ανοίγει και η 6800 σφυρίζει. Αγοράζω έναν διακλαδωτήρα και έτσι συδνέω την 6800 στο δεύτερο κανάλι που είναι ο primary master και το FDD. Το μηχάνημα ανοίγει κανονικά, εγκαθιστώ τα πάντα, 2 οθόνες, όλα ΟΚ. 3Dmarks03: 6500 σε 1280χ1024 και 8500 σε 1024χ768. Εγκαθιστώ το KOTOR2 και προσπαθω να κάνω το ίδιο με το HL2, αλλα το CD που είχα πρέπει να έχει γίνει corrupted. Τρέχω το KOTOR2 λοιπόν και απογητεύομαι, 15fps βία 20. Κατεβάζω σε 1024χ768 και η βελτίωση είναι μηδαμινή, τώρα ίσως να πλησιάζω περισσότερο τα 20fps. Τι να κάνω τι να κάνω, υποπτεύομαι πως παρότι φαίνεται να λειτουργεί, το τροφοδοτικό ίσως δεν της δίνει σωστό ρεύμα. Παίρνω το τροφοδοτικό της IBM και το πάω σε ένα Πλαίσιο. Το βλέπουν και με κοιτάνε σαν εξωγήινο, "είναι πολύ μικρό" που λένε, δεν έχουμε κάτι παρόμοιο. Λύση που μου προτείνουν; Νέο κουτί. Αλλά πιθανόν το mobo της IBM δεν κολλάει σε άλλο κουτί οπότε η λύση απορρίπτεται... Γυρνάω σπίτι.... Τι να κάνω, τι να κάνω, έχω βρήκα ενα παλιό μηχάνημα με ένα τροφοδοτικό 100W. Του παίρνω το τροφοδοτικό και περνάω μέσα στο κουτί του IBM μου ένα molex για την 6800. Δυνδέω την 6800 στο "εξωτερικό" τροφοδοτικό μου και φτιάχνω έναν αυτοσχέδιο διακόπτη για το τροφοδοτικό. Το PC και πάλι ανοίγει κανονικά, αλλα οι επιδόσεις στο KOTOR απογοητευτικές, καμμια διαφορά με το onboard τροφοδοτικό. Any ideas παιδία; Δεν μπορεί P4 2,4 με 6800 να δυσκολεύεται να βγάλει παιχνίδι 2 ετών με μηχανή γραφικών 3ετίας... ΑΠp την άλλη δεν έχω κάποιο άλλο σύγχρονο παιχνίδι να δοκιμάσω (ήμουν με την VGA του mobo 2 χρόνια...) και δεν ξέρω τι να κάνω. Να δοκιμάσω να βρω κανένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό να το βάλω μόνο του πάνω στην 6800; Το μικρούλι των 100w που δοκίμασα δεν νομίζω να είναι τόσο ανεπαρκές όταν χρησιμοποιείται μόνο για την vga... Είμαι απογοητευμένος... :???:
random Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Papajohn επειδη εχεις καινουρια καρτα με εγγυηση απο μαγαζι, πρεπει να τη δοκιμασεις σε ενα pc που εγγυημενα εχει ενα trofodotiko που να την καλύπτει. πηγαινε την σε ενα φιλο σου για τεστ. αυτο για να σιγουρευτεις οτι δεν ειναι ελλατωματική. Επισης να δοκιμαστει και με αλλα παιχνιδια, και με το 3dmark2005 που ειναι πολυ βαρύ. σε μερικες σκηνες σέρνονται ΟΛΕΣ οι καρτες (δηλ, αν το βγαζεις αυτό, και η καρτα δεν κολλήσει απο έλλειψη ρευματος... τι να πώ; ..). Μου κανει εντυπωση που σου τρεχει κανονικα το 3dmark03, και εχει προβλημα να σερνεται ενα παιχνιδι. Ειχα την εντυπωση οτι αν υπαρχει προβλημα τροφοδοσιας, θα επρεπε να βλεπεις το προβλημα αμεσως, με την εισοδο στα windows, ¨η να μην μπαινεις καθολου στο λειτουργικό. Λαθος που πηρες τετοια καρτα με psu 185w. εγω θα πηγαινα στο καταστημα, να πω οτι η καρτα για καποιο λογο (πχ μητρική, ή οτι αλλο ) ειναι ασυμβατη με το μηχανημα σου, δεν εχεις χρημα τωρα για αλλες αναβαθμισεις, και αν γινεται να την αλλαξεις με κατι αλλο ή να παρεις ενα πιστωτικό. Μπορει αν πεσεις σε συζητησιμους, να το πετυχεις. ----------------------------------------- επι του αρχικου ερωτηματος Cartman, δες μια προσφατη συζήτηση ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΑΝΤΕΧΕΙ? http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=121041 psu 360w, 4 hd, dvdrw, 6600gt fine and running. στα τεστ του συγκεκριμενου τοπικ, προσθέστε Black & White 2, quake 4, FEAR
Ailuros Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Αν και είναι καλή η συμβουλή του random να την δοκιμάσεις σε άλλο PC και πάλι δεν μου εμπνέει σιγουριά η λύση που βρήκες. Αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, πάρε το φθηνότερο κουτί που θα βρεις και ένα τροφοδοτικό. Παράδειγμα: http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=26784 http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=26765 Ξέρω ότι τα 60 ευρώπουλα επιπλέον δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά έπρεπε να είχε γίνει ευθύς εξ΄αρχής.
Ailuros Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Το μικρούλι των 100w που δοκίμασα δεν νομίζω να είναι τόσο ανεπαρκές όταν χρησιμοποιείται μόνο για την vga... Τα ποιοτικά τροφοδοτικά των 250W που θυμάμαι εγώ από το παρελθόν βγάζανε 12Α στο 12-βολτο. Το αποκλείω παντελώς να βγάζει αρκετά amper έστω και αν τροφοδοτεί μόνο την GPU.
Papajohn Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδία... 1) Το να πάρω νέο κουτί μου είναι δύσκολο γιατι πιθανότατα το microatx mobo της IBM δεν μπαίνει σε φυσιολογικό κουτί ενω σκέφτομαι και το χρήμα... 2) Τώρα θα δοκιμάσω το NFSU2 καθως και ένα άλλο "εξωτερικό" τροφοδοτικό 300W απο έναν P3 μόνο για την GPU. ΑΝ και πάλι τα ίδια θα την πάω σε φίλο να δούμε μηπως είναι προβληματική. Ως τότε, wish me luck!
Ailuros Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Ξέρεις τι διαστάσεις της μητρικής μήπως και υπάρχει κάποια λύση; Το οικονομικό είναι απολύτως κατανοητό, εδώ δεν γίνεται δυστυχώς τίποτα.
Giannnni Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 re paidia na rwthsw kati sxetiko me to thema? egw pira ena chieftec apo to plaisio 350watt kai sta specs grafei +12v1 10A kai +12v2 15A -12v 0.5A, giati exei dio +12v??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.