Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να φτιάξω σε Access τη διαχείριση πελατών ενός ιατρείου.

Έχω δημιουργήσει ένα πίνακα ΠΕΛΑΤΕΣ με τα στοιχεία τους αναλυτικά και έναν πίνακα ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ με Ημερομηνία, Διάγνωση κ.α. και αναφορά στον ΚΩΔ_ΠΕΛΑΤΗ με σχέση 1 προς πολλά (ΠΕΛΑΤΕΣ -> ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ).

Ελπίζω μέχρι εδώ να είναι σωστός ο συλλογισμός μου.

Το θέμα είναι οτι σε κάθε επίσκεψη μπορεί να πρέπει να αντιστοιχιστούν 15 διαφορετικές εξετάσεις (πχ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΟΥΡΩΝ κ.α.) τις οποίες έχω περάσει σε δικούς τους πίνακες με τα στοιχεία που τις αφορούν. Πάλι μιλάμε για σχέση 1 προς πολλά με τον ΚΩΔ_ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ από τον πίνακα ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ. Πως θα γίνει όμως σε μια φόρμα ΠΕΛΑΤΕΣ να εμαφανίζεται λίστα με τις επισκέψεις του κάθε πελάτη και κάνοντας κλικ σε μια συγκεκριμένη επίσκεψη να εμφανίζονται όλες οι διαφορετικές εξετάσεις του;

Δεν ξέρω αν είμαι κατανοητός, αν χρειαστεί μπορώ να ανεβάσω κάπου και το αρχείο που έχω φτιάξει. Μάλλον κάτι πρέπει να κάνω με συμβάντα, υποφόρμες και μακροεντολές αλλά δεν έχω ιδέα τι...

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εγώ όταν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, να κρατάω ιστορικό του κάθε πελάτη αν κατάλαβα σωστά, όταν άνοιγα τον οδηγό δημιουργίας φόρμας επέλεγα τον πίνακα με τους πελάτες και μετά τον πίνακα με τα ιστορικά του κάθε πελάτη. Λόγω των σχέσεων που είχα ορίσει πριν για τους πίνακες έπαιρνα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ελπίζω να βοήθησα.

post-9592-129062925602_thumb.jpg

Δημοσ.

Firewalker ευχαριστώ για την πληροφορία.

Τελικά αντί να φτιάξω ξεχωριστούς πίνακες για κάθε είδος εξέτασης τις ενσωμάτωσα σε ένα γενικό πίνακα ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και μέσω φόρμας με πολλές καρτέλες βλέπω και καταχωρώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Τώρα δεν ξέρω ακόμα τι άλλο θα μου προκύψει στην πορεία.

Αν κάποιος έχει εμπειρία από τέτοια βάση ας μου πει τι άλλο πρέπει να προσέξω για να μην ξεκινήσω κάτι και στο τέλος βγει άχρηστο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Προσπαθώ να φτιάξω σε Access τη διαχείριση πελατών ενός ιατρείου.

Έχω δημιουργήσει ένα πίνακα ΠΕΛΑΤΕΣ με τα στοιχεία τους αναλυτικά και έναν πίνακα ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ με Ημερομηνία' date=' Διάγνωση κ.α. και αναφορά στον ΚΩΔ_ΠΕΛΑΤΗ με σχέση 1 προς πολλά (ΠΕΛΑΤΕΣ -> ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ).

Ελπίζω μέχρι εδώ να είναι σωστός ο συλλογισμός μου.

Το θέμα είναι οτι σε κάθε επίσκεψη μπορεί να πρέπει να αντιστοιχιστούν 15 διαφορετικές εξετάσεις (πχ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΟΥΡΩΝ κ.α.) τις οποίες έχω περάσει σε δικούς τους πίνακες με τα στοιχεία που τις αφορούν. Πάλι μιλάμε για σχέση 1 προς πολλά με τον ΚΩΔ_ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ από τον πίνακα ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ. Πως θα γίνει όμως σε μια φόρμα ΠΕΛΑΤΕΣ να εμαφανίζεται λίστα με τις επισκέψεις του κάθε πελάτη και κάνοντας κλικ σε μια συγκεκριμένη επίσκεψη να εμφανίζονται όλες οι διαφορετικές εξετάσεις του;

Δεν ξέρω αν είμαι κατανοητός, αν χρειαστεί μπορώ να ανεβάσω κάπου και το αρχείο που έχω φτιάξει. Μάλλον κάτι πρέπει να κάνω με συμβάντα, υποφόρμες και μακροεντολές αλλά δεν έχω ιδέα τι...

Ευχαριστώ![/quote']

Φίλε έχεις προσωπικό μήνυμα (pm)

• 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Άν και παλιό thread... έχετε βρει κάποιο δωρεάν λογισμικό για τη διαχείριση ιατρείου-ασθενών;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή μου ηρθε μηνυμα ότι διαγράφτηκε η ερωτησή ("Οι ασθενείς θα εξετάζονται δωρεάν?".) μου σε σχέση με το προηγούμενο μηνυμα ("δωρεάν λογισμικό για τη διαχείριση ιατρείου-ασθενών").

Γνωρίζουμε ότι πολλα δωρεαν προγράμματα έχουν ως όρο χρήσης ΜΗ-εμπορικό, διαφορετικά πληρώνεις κάποιο ποσό. Αυτό θέλησα να ρωτίσω ώστε να μην παραβιάσει κατά λάθος τους όρους χρήσης κάποιου δωρεαν λογισμικού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...