spasoklambania Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Βρήκα μια λειτουργία που έχει το bios μου και κάνει το εξής: ενεργοποιώ την λειτουργία να ανοίγει το pc μέσω του πληκτρολογίου αλλά όχι με το πάτημα οποιουδήποτε πλήκτρου. Ρυθμίζω έναν κωδικό (π.χ. 2222) και μόλις πατήσω το 2222 ανάβει το pc. Με το προηγούμενό μου πληκτρολόγιο που συνδέεται στην κλασσική θύρα για πληκτρολόγιο λειτουργεί άψογα. Με το καινούργιο όμως έχω πρόβλημα. Είναι ασύρματο (σετ με ασύρματο πληκτρολόγιο και ασύρματο ποντίκι) και ο δέκτης συνδέεται σε usb. Δεν είναι σαν κάποια ασύρματα (π.χ. το βασικό σετ της microsoft που το έχω και έσπασα και το πληκτρολόγιο και το ποντίκι) που ο δέκτης βγάζει ξεχωριστό καλώδιο για την λειτουργία πληκτρολογίου και ξεχωριστό για την λειτουργία ποντικιού (και τα οποία συνδέονται στις ανάλογες θύρες της motherboard) . Από το bios έχω ενεργοποιήσει την λειτουργία USB KEYBOARD SUPPORT γιατί προτού την ενεργοποιήσω δεν λειτουργούσε το πληκτρολόγιο στην εκκίνηση παρά μόνο όταν έμπαινε στα windows και έτσι είχα πρόβλημα γιατί δεν μπορούσα να μπω στα windows 2000 που έχω σαν δευτερέυων λετουργικό. Η ερώτηση είναι η εξής: υπάρχει τρόπος ώστε ακόμα και αν κάνω shutdown στο pc να πηγαίνει ρεύμα στις θύρες usb για να παίρνει ρεύμα ο δέκτης και κατά συνέπεια να λειτουργεί το πληκτρολόγιο; Έψαξα λίγο στις ρυθμίσεις του bios αλλά δεν βρήκα κάτι. Το motherboard μου είναι το gigabyte 7VT600-P-RZ . Αν το θέμα μου δεν ταιριάζει στο συγκεκριμένο forum μετακινήστε το στο κατάλληλο. Δεν μπόρεσσα να συμπεράνω σε ποιο forum να το φτιάξω και έτσι το έβαλα εδώ.
tolis86 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 de kserw apla rwtaw...an me adaptwra to valeis sti ps2?gia dokimase to...me usb pliktrologio de doulevai ayto to kolpaki etsi?
dali13gr Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 @tolis86 Den ginetai afto pou les giati opws leei o pompodektis exei mono ena usb kai gia ta dyo(keyboard kai mouse). Den kserw an yparxei kapoios antaptoras pou na vgazei 2 PS/2 vismata kai doulepsei etsi. Pantws gia revma stis USB me to pc kleisto xlwmo to vlepw. Filika
tolis86 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 e nai afou me ena usb doulevoun kai ta dio lew mipws doulevoun kai me ena ps2 adaptora.....apla lew de kserw....
billpeppas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Οι θύρες USB έχουν ρεύμα και με το PC κλειστό ( έχοντας κάνει shutdown / etc ) Το ότι δεν δουλεύει είναι θέμα BIOS/Keyboard Combo.
laskos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Skeftika na sou po na pareis ena self powered usb hub. bebea de nomizo oute afto na piasei kathoti o pompos tou keyb tha pernei revma alla o controller tou m/b oxi. dokimase to wake from s3 with usb device alla kai afto nomizo doulevei mono me hybernate i me suspend to ram den thimame. Steile kai mia erotisi sto dan's data letters.
georgeadams Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Όχι ρε παιδιά, απλά δε γίνεται με usb keyboard (ή τουλάχιστον όχι με αυτό)
tolis86 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 vasika giati se niazei toso?ama patas to koumpaki sou kanei kopo?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.