Προς το περιεχόμενο

File sharing σε firewalled πανεπιστημιακό δίκτυο

NonLinear

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σωστή η παρατήρηση ότι τα 100Mbps είναι η ταχύτητα του LAN, αν και αυτό εννοούσα κι όχι τη σύνδεση στο Ιντερνετ. Η υψηλότερη ταχύτητα που έχω δει είναι 6,5 MB/sec οπότε δεν ξέρω σε τι ακριβώς αντιστοιχεί αυτό. Μέχρι στιγμής λίγα πράγματα έχουν γίνει με το filesharing εδώ και αν και χρήσιμες οι συμβουλές σας δεν έχει λειτουργήσει κάτι, ούτε LimeWire, BitComet, DC++, Shareaza ktl. Πάντως, το mIRC λειτούργησε και αν και δύσχρηστο για downloading μπορεί τελικά να καταλήξω εκεί. Θα παλέψω όμως και το DC++, που θα πάει δεν θα το βρω. Μια κοπέλα εδώ τα κατάφερε λέει πέρσυ αλλά είδαν μεγάλο όγκο δεδομένων να μετακινείται και μου την είπανε, γι αυτό λέει να είσαι συγκρατημένος στο downloading. Αν σε πιάσουνε σημαίνει αυτόματη διακοπή της πρόσβασης στο Ιντερνετ και banned. Not fair :-( Το θέμα είναι τι εστί συγκρατημένος; Ε ένα γιγαμπαιτ την ημέρα καλά δεν είναι;

Δημοσ.

Είχα το ίδιο πρόβλημα 2 χρόνια στην Αγγλία...Δοκίμασε DC++ σε passive, torrent (εγώ τότε είχα shareaza - το azureus δεν το ξέραμε τον καιρό εκείνο) και φυσικά ψάξε για http και ftp...

Δημοσ.
και φυσικά ψάξε για http και ftp...

Aυτή είναι η μοναδική λύση για να κατεβάζεις γρήγορα. Ευτύχως υπάρχουν αρκετά sites k servers κ μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα. Για dc++ υπάρχει το freedom k to http-tunnel (αυτά έχω χρησιμοποιήσει εγώ τουλάχιστον) αλλά αν θέλεις καλές ταχύτητες θα πρέπει να πληρώσεις. Αλλιώς θα πρέπει να συμβιβαστείς στα 5-7kb/s.

Δημοσ.

re seis ksekolate me to ti einai 100Mbps kai ti oxi. Stis perissoteres periptoseis einai i taxitita tou LAN, i taxitita sto diadiktio eksartatai apo ton server. Anyway, i pragmatiki taxitita einai stin ousia auti me tin opoia katebazeis (kai pali auto paizei). otan loipon katebazeis me 6-7 kb/sec xestikes posa mbit einai i grammi sou. An omos katebazeis apo megala sites me kalo bandwidth me taxitita peripou 6-7 Mb/sec tote briskeis pou antistoixei auto kai analoga katatasesai an kai ola auta einai sxetika mias kai to diktio xrisimopoieitai apo 400-500 atoma ki oxi mono apo sena ktl ktl. Opos kai na xei to thema mas auti ti stigmi einai pos tha liso to problima mou edo kai oxi ti einai 100 Mbps. Ki epeidi oso paei to pragma xlomeuei 8a protimousa na min iparxei oligoria me asxetes apantiseis. Allios tha empaina se chat room na psakso gia apantisi. Thx pantos genikotera gia kathe simbouli. C ya

Δημοσ.

Όντως από ftp και http έχει πολύ πράγμα και εγώ προσωπικά προτιμώ να ψάχνω εκεί για αρχή γιατί οι ταχύτητες πολλές φορές είναι καλυτερες και δε περιμένω με τις ώρες να βρω κανά χρήστη που να έχει αυτά που θέλω ή να περιμένω seeders. Ψάξε και εκεί και θα εκπλαγείς πόσα πράγματα μπορείς να βρεις. Από ότι έχω καταλάβει, αυτά τα site για να είναι καλυμμένα δεν έχουν κανένα είδος αρχείων στους servers τους, απλά οι διάφοροι χρήστες κάνουν upload τα αρχεία τους σε ftp και σε site τύπου rapidshare, megaupload κτλ και απλά δίνουν τα Link. Ουσιαστικά δηλ γίνεται sharing χωρίς τη βοήθεια κάποιου προγράμματος. To καλό της υπόθεσης είναι ότι μόνος σου κανεις upload μόνος σου και download οπότε συνήθως (ΟΧΙ πάντα) έχεις καλές ταχύτητες. Και φυσικά δε μπορεί να σου κάνει τπτ κανένα πανεπιστήμιο, κανένα firewall :).Εσύ απλά αρχεία κατεβάζεις

Όσο για το δίκτυο 100Mbps μπορεί να είναι και out αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΟ δίκτυο και δεν υπάρχει περίπτωση ένας υπολογιστής να έχει ποτέ αυτό το bandwidth (ακόμα και στην ιδανική περίπτωση που θα λειτουργούσε μόνος του). Όλο αυτό μοιράζεται εξίσου οπότε σε κάθε υπολογιστή αντιστοιχεί και ένα "μικρό" μέρος (το οποίο φυσικά είναι υπεραρκετό για προσωπική χρήση!).

Αυτά...

Δημοσ.

Ειχα και γω τα ιδια προβληματα με την γραμμη του πανεπιστιμιου.Ειχα χρησιμοποιησει το HTTP-Tunnel με συνδρομη αλλα και παλι δεν κατεβαζε με ταχυτητες πανω απο 10-15Κ, και αυτο σε καλες περιπτωσεις.

Επειδη πολλα P2P οπως το emule πχ δεν χρησιμοποιουν μονο ενα πορτ για in/out connections δεν παιζουν ακομα και αν χρησιμοποιησεις socks h proxy servers.Εκτος αν ειναι σετταρισμενοι για να υποστηριζουν π2π applications .

Ειχα κανει πειραματα με ολα τα π2π που παιζουν και με irc και κανενα δεν επαιζε σωστα .Το μονο που καταφερε να δουλεψει κατα περιεργο τροπο ηταν το ARES, για δοκιμασε το.

Δημοσ.

Ο haris mou pire tin apantisi mesa apo to stoma. Simera anakalipsa oti diathetoume kai Wi-Fi kai mias kai exo centrino ola kirile idi to setara. To problima einai oti stin estia den prepei na leitourgei, diladi prepei na eimai mesa sto uni. Pou simainei oti den tha kano to downloading me tin isixia mou sto spitaki mou, alla apo tin alli den peirazei nomizo. Sto metaksi kaneis den eipe oti iparxei kai wi-fi an den to skefftomoun monos mou kai den rotousa isos na min to mathaina kai pote. Pantos se mia proti dokimi pianei mikroteres taxitites apo oti to LAN, alla den me xalane katholou. Sigoura omos den endeiknitai gia downloading tainiwn mias kai pairnei pano apo ora, min po dioro gia na katebaso mia tainioula, eno me LAN katebasa to Fantastic Four se ena 4lepto peripou, to opoio einai apodekto xexexe

Δημοσ.

episis telika doulepse to http-tunnel alla to problima einai oti katebazo apo dc++ me 2 kb/sec opote den exei noima... ektos an bro bebaia to crack tis last ekdosis tou xexe.. an kapoios to kserei pm me :-) Asxeto alla to hopster egkathista to idonate.dll ston ipologisti kai en kairo gamiesai sto spyware, opote gia na exo apla to mirc na paizei den poliaksizei ton kopo mallon...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...