moshelas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Κύριοι , πρίν 1 μήνα αγόρασα το laptop IBM ThinkPad R51 2888WAW & Δώρο 3 Χρόνια Εγγύηση Intel Pentium M 725 1.6 GHz / 512MB SODIMM / 40 GB / 15'' TFT / Win XP Home Grk 970 euro http://www.edirect.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=47906 Αποφάσισα να γράψω αυτό το review της όλης διαδικασίας, των θετικών , των αρνητικών και των προβλημάτων που συνάντησα. Ίσως φανεί χρήσιμο σε κάποιον υποψήφιο αγοραστή...... Απο εδώ (forum) διάβασα ένα post κάποιου φίλου που απο εκεί είδα την προσφορά του laptop αυτού. Με τα 3 χρόνια εγγύηση. Το μαγαζί ήταν το edirect. Το παρήγειλα , το έστειλαν την επόμενη μέρα με αντικαταβολή και όλα οκ. Το πρόβλημα που προέκυψε είχε να κάνει με την εγγύηση. Τα 3 χρόνια της εγγύησης της IBM (μετά απο πολύωρες συζητήσεις με το τμήμα εγγυήσεων της IBM) είχαν αρχίσει να μετράνε την στιγμή που η εταιρία edirect αγόρασε τους υπολογιστές (8 μήνες πρίν). Ξεκίνησε τότε, για τον λόγο οτι η edirect αγόρασε απο άλλον προμηθευτή τα laptop και όχι απο την ίδια την IBM. Έτσι εγώ είμαι ο τρίτος της υπόθεσης και οχι ο δεύτερος (εάν ήμουν δεύτερος η εγγύηση θα μέτραγε απο την ημερομηνία αγοράς). Έτσι η εγγηση είναι 2,3 χρόνια Μετά απο πολλά καντίλια η edirect δεσμεύτηκε οτι θα καλύψει εκείνη την εγγύηση μέχρι τα 3 χρόνια απο την στιγμή που πήρα εγώ το μηχάνημα. Τώρα όσον αφορά τον υπολογιστή. Είναι πολύ στοιβαρό! Νιώθω οτι και να το πετάξω κάτω δεν θα πάθει τπτ!! (σε αντίθεση με άλλες μάρκες) Δέν έχει καθόλου design, είναι μαύρο κουτί (πράγμα που γουστάρω αφάνταστα!!!). Το καλό είναι οτι έχει και touchpad και έτσι δεν είμαι αναγκασμένος να βάζω την χοντροδαχτυλάρα μου σε εκείνη την άθλια μπίλια που έιναι ανάμεσα στα γράμματα του πληκτρολογίου. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι τα 40gb σκληρός. Το χειρότερο όμως είναι το σύστημα που έχει η IBM, να κρατάει ενα partition (8gb) που εκεί έχει αποθηκευμένο το λειτουργικό και όλα τα προγράμματα του συστήματος ώστε με ένα κουμπί να μπορεί ο χρήστης να εγκαθιστά τα πάντα απο την αρχή. Δεν πήρα κανένα cd στο χέρι , ούτε κάν τα XP που ουσιαστικά τα πλήρωσα. Συνεπώς ο δίσκος είναι 32gb και όχι 40. (βέβαια έχει DVD-RW) Επίσης η μπαταρία δεν φτάνει να δώ ολόκληρη ταινία DVD 120 λεπτών (δέν έχω άλλο μέτρο σύγκρισης για να σχολιάσω την μπαταρία). Αυτά! Συνοψίζοντας , θα ξανααγόραζα το laptop αρκεί να μην μου έσπαγαν τα νεύρα με την εγγύηση....... ελπίζω να μην σας κούρασα με το μακροσκελές κείμενο...
tonyp Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 moshelas συγχαρητηρια για την επιλογή σου.ειμαι υπερμαχος της IBM.Για την εγγυηση δεν νομιζω καν να σου χρειστεί μεχρι να αλλάξεις τον υπολογιστή.Τα IBM πραγματικα΄δεν παθαινουν τιποτα.μπορει να μην ειναι πολύ ομορφα,τρελα σε ταχυτητες αλλα ειναι υπερπεραξιοπιστα.δεν μπορεί να το αμφισβητησει κανεις αυτό.εγω έχω ενα Τ42 και ειμαι υπερευριστημενος.ειναι φοβερο εργαλειο.βεβαια εγω εδωσα αρκετα λεφτα αλλα πιστευω αξιζαν
billotos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 ennoei oti i Lenovo agorase tin IBM kai pleon ola ta laptop legontai IBM/LENOVO thinkpad.. ego exo to R50P me Pentium M 1.7, 1GB RAM, 60GB skliro, ATI FIREGL T2 128mb.. to exo arketo kairo kai eimai polu euxaristimenos. malista to kalokairi mou eixe kaei o CPU logo zestis (poios kserei ti egine to kalokairi, pano sto krevati me tis zestes?!). mporei na itan lathos mou pantos to kalipse i eggisi kai se 2 evdomades ton eixa piso opos prin.. tora douleuei mia xara kai poios me pianei! to kouti exeis dikio einai ogkodes kai nomizeis oti den tha spasei pote. pantos to mono pou me xalaei einai to DVDR to opoio einai 2x an den kano lathos to opoio omos den to xrisimopoio para mono se ektaktes periptoseis.. protimo to DVD tou desktop PC.. auta.. pantos IBM einai aristoi kai min anisixeis gia tin eggisi!
moshelas Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 . malista to kalokairi mou eixe kaei o CPU logo zestis (poios kserei ti egine to kalokairi, pano sto krevati me tis zestes?!). ! Κρεβάτι ? Παίζει ρόλο η επιφάνεια που ακουμπά; Ο αεραγωγός είναι στα πλάγια , αντίθετα απο άλλα laptop που τον έχουν στη βάση... Να μήν τον κρεβατώνω;;;;
gregdais Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 nop, oxi epifanies pou einai kaloi agogoi thermotitas kai sigratoun megales thermokrasies opws ufasmata, kouvertes, lastixa. oi kaliteres epifanies einai me diafora oi gialines gia laptop meta ta mdf i melaminenia grafeia pou exoun epifaniaki strosi kalis piotitas kai anthektiko.
moshelas Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2005 nop, oxi epifanies pou einai kaloi[/b'] agogoi thermotitas mhpws ennoeis kakoi ?
billotos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 koitakse na deis kai ego ton krevatono alla an ton exeis pano se krevati kalo einai na vazeis ena vivlio apo kato gia na eisai sigouros oti den tha zestathei.. oso gia ton aeragogo pou eipes den paizei toso rolo an exei megali thermokrasia.. mporei kiolas to sentoni na paei mprosta apo ton aeragogo.. pithanon na mou egine kati tetoio emena.. pantos genika an tous prosexeis den tha exeis pote provlima.. oso gia tin katastasi tis eggisis kati pou thimithika tora einai na pas sto ibm.com sto support section kai se kapoio simeio sou leei DETECT SYSTEM INFORMATION, opote katevazei plirofories gia to laptop kai sou anaferei ta panta sxetika me tin eggisi kai tin sinthesi, apo pou to agorases pote arxise i eggisi kai pote ligei! exei poli kalo support i ibm
orck Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 ποιος σου ειπε αυτες τις χαζομερες σχετικα με την εγγυηση; απλα θα το πας σε μια απο τις εταιριες που αναλαμβανουν επισκευη ΜΑΖΙ με το τιμολογιο σου (η την αποδειξη λιανικης) και θα σε καλυψουν κανονικα δες και αυτο http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/warranty/warranty.vm μεχρι την ημερομηνια που λεει σε καλυπτει η εγγυηση ΧΩΡΙΣ να πας στην αντ/πια κανενα χαρτι για μετα θα σε καλυψουν ΜΟΝΟ με την αποδειξη
orck Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 α και υποψην δεν καλυπτει η εγγυηση την μπαταρια πανω απο ενα χρονο (γιατι ειναι αναλωσιμο) και δεν καλυπτει ΚΑΘΟΛΟΥ το λογισμικο (γιατι μπορεις πολυ ευκολα να το καταστρεψεις)
pateliS Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 οι ibm ειναι σαν τα παπια ξερετε τωρα c50 GLX κλπ , ασχημα αλλα εργαλεια δουλευουν δουλευουν και ....... δουλευουν ......και ........
jimpan21 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2005 Πρόσφατα απέκτησα τον ThinPad R52 (Centrino M740 1.73, 80GB, 512 MB, DVDRW κλπ) και θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους φίλους όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής. Νιώθεις ότι δεν θα χαλάσει ποτέ. Το μόνο που με δυσκολεύει είναι η διάταξη των πλήκτρων και κυρίως το ότι πολλά πλήκτρα άλλα γράφουν και άλλα κάνουν. Πως το αντιμετωπίζετε αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.