Moderators Gi0 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Εχω δυο οθονες,μια philips 107B3 και μια Sony Hs95P(κυρια οθονη,στο DVI).Στα xp λειτουργουν και οι δυο μια χαρα με extended desktop. Στο suse η philips μου κανει νερα.Ενω την βλεπει σαν την μονδικη μου οθονη,η εικονα ειναι παραμορφωμενη(τα χρωματα ειναι σωστα) και χρειαζεται να ρυθμισω πλατος/μηκος..Σε περιπτωση που το κανω αυτο,θα πρεπει να την ξαναρυθμισω αν μπω στα windows.Το προβλημα υποθετω πως οφειλεται στο οτι στις ιδιοτητες της,ο ρυθμος ανανεωσης ειναι 0 και δεν μπορω να τον αλλαξω(ειναι η μοναδικη επιλογη).Μπορω με καποιο τροπο να κανω το αντιστοιχο των windows"force refresh rate"? Το περιεργο ειναι πως η sony(συνδεδεμενη στο dvi παντα)ειναι μια χαρα και την χρησιμοποιω σαν κυρια οθονη και ας μην την αναγνωριζει.Δεν με απασχολει να εχω extended desktop συγκεκριμενα.Το ιδιο desktop και στις δυο οθονες θα μου ηταν αρκετο. Καμια ιδεα? P.s. οι αναλυσεις και στις δυο οθονες ειναι 1280x1024
Moderators Gi0 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Υποθετοντας πως το προβλημα με το 0 ρυθμο ανανεωσης θα λυθει με εγκατασταση drivers για την καρτα,θελω να κανω τα παρακατω(παραθετω αυτουσιες τις οδηγιες που βρηκα) 1. Download the ATI Driver Installer (~56MB) from ATIʼs site 2. Switch to root (~> su) 3. # sh ./ati-driver-installer-8.xx.xx-i386.run –get-supported (this will show the supported OS, which in my case was SuSE/SUSE100-IA32) 4. # sh ./ati-driver-installer-8.xx.xx-i386.run –buildpkg SuSE/SUSE100-IA32 (this will create rpm installer for ATI drivers for your distro) 5. Now switch to init 3 (# init 3) 6. Log in as root and then install driver: 7. # rpm -Uhv fglrx_6_8_0_SUSE-8.xx.xx.1.i386.rpm 8. If you are running 64bit environment, then follow this, or skip to step 9 a. Download from SUSE FTP file called: fglrx64_6_8_0-8.xx.xx-1.x86_64.diff b. # cp fglrx64_6_8_0-8.xx.xx-1.x86_64.diff /usr/src/kernel-modules/fglrx c. # cd /usr/src/kernel-modules/fglrx d. # patch -p0 e. Then start again: # /usr/X11R6/bin/fglrx-kernel-build.sh 9. Once all this is completed, all that is left is to run sax2 to configure the driver: # sax2 -r -m 0=fglrx /usr/share/doc/packages/fglrx/sax2-profile 10. Accept the default changes or if you want to modify something then go and customize. 11. Now back to Desktop Environment by running the following command: # init 5 Απο τα πρωτα σταδια κιολας κολλαω..Στο 2 και με το –get-supported μου βγαζει πως οι μονες διανομες που υποστηριζει ειναι debian(καποιες εκδοσεις) και ubuntu(καποιες εκδοσεις και δω)και suse τιποτα!Ακομα ομως και οταν παω να φτιαξω το rpm me το –buildpkg για καποια απο τις διανομες που υποστηριζει,μου λεει πως η διανομη που διαλεξα δεν υποστηριζεται..Σιγουρα κατι κανω λαθος,αλλα τι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.