Προς το περιεχόμενο

Είμαι μεταξύ 3 Mobo. Ποιά να πάρω?

Snip

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα.

Ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα καινούριο μηχανάκι και βρίσκομαι σε ένα τρίλημα (!!) για την μητρική.

Ο υπολογιστής που θέλω να φτιάξω είναι

CPU: INTEL PENTIUM 4 PRESCOTT M2 640 - 3,2GHz - LGA775 - 800 - BOX

Mobo:MSI 945P NEO-F

RAM: 1x1024 ή 2x512, PC4200 533Mhz (αλήθεια, τί είναι καλύτερο, νομίζω 2x512, ε; )

VGA: Αναποφάσιστος (PCI-E)

Το πρόβλημά μου είναι ότι λόγω κάποιας άκρης, πέρα απο την mobo που γράφω πιο πάνω, προέκυψαν και άλλες 2. Αυτές είναι:

P5GD2 Deluxe

P5AD2 Premium

Ποιά απο τις 3 προτείνετε να επιλέξω? Ποιά θεωρείτε καλύτερη?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας :wink:

Δημοσ.

Εντελώς προσωπική μου γνώμη από τις 3 θα έπαιρνα την msi λόγω του 945 τσιπ + παίρνει καλύτερες μνήμες + sata II + dual core cpu.Για μνήμες πάρε 2 Χ 512 μόνο άμα είναι dual chanel.Άσχετο,γιατί δεν παίρνεις με τσιπάκι 955;

Δημοσ.
Άσχετο,γιατί δεν παίρνεις με τσιπάκι 955;

Η GD2 μου πάει στα 80 ? (τιμή για μένα)

Η AD2 μου πάει στα 100 ? (επίσης τιμή για μένα)

Η MSI είναι στα 130 ?

Δεν το έχω ψάξει πάρα πολύ, αλλά δεν είχα βρεί κάτι σε αυτή την τιμή. Έχεις υπόψη εσύ κάτι?

Δημοσ.

Μπα το πιο φθηνό 955 που είδα είναι στα 153 ευρώ την Gigabyte GA-8I955X Pro αλλά σε γερμανικο μαγαζί.Αν σε ενδιαφέρει http://www.mindfactory.de και http://www.snowgard.de από τα πιο φτηνά που ξέρω με την msi που θέλεις στα 107 ευρώ.Για το 955 το είπα σε περίπτωση που ήθελες να δώσεις κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

Καταρχάς σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Απο κεί και πέρα, δεν θέλω να ανέβω πολύ σε τιμή. Η αλήθεια είναι ότι η MSI μου φάνηκε, αν όχι η καλύτερη, μιά απο τις καλύτερες επιλογές σε αυτά τα λεφτά. Δεν ήξερα όμως τί να κάνω με τις ASUS.

Σαν χαρακτηριστικά, μου φαίνονται κάπως καλύτερα της MSI αλλά αναρωτιέμαι για πιο λόγο έχουν τέτοια διαφορά τιμής, αφού η MSI πάει στα 130 ενώ οι ASUS παίζουν στα 160 περίπου (άσχετα αν μπορώ να τις πάρω φθηνότερα). Μήπως δηλαδή έχουν κάτι που δεν βλέπω εγώ. Μήπως είναι όντως καλύτερες, γι'αυτό και πιο ακριβές?

Δημοσ.

Πιστεύω για τις asus ή είναι του ύψους ή του βάθους.Υπάρχουν πολλοί χρήστες της που έχουν πολλά παράπονα.Ένας και εγώ με μητρική και κάρτα γραφικών που δεν με ικανοποίησαν.Ίσως είναι πιο ακριβές για τα πιο πολλά έξτρα που έχουν. Π.χ. ασύρματο δύκτιο.Εγώ προσωπικά από τις 3 θα διάλεγα την msi για το καλύτερο τσιπάκι που έχει μιας και είναι πιο αναβαθμίσημο μελλοντικά. :confused:

Δημοσ.

egw pantos tha elega gia asus, h microstar einai ligo fthiniarikh etairia kai ta bios updates pou vgazei einai gia ta mpaza entelos, xarakthristiko paradeigma ena 865 chipset pou eixa parei kai htan ellatwmatiko to kalwdio tou floppy... (eleos).

Δημοσ.

egw eimai enas eytyxis katoxws mias asus p5gd2 deluxe i mobo einai korifi!! alla exei 915 chipset....pou simenei pws pernei mexri intel tis seiras 6xx opote an theliseis na valeis dual core......den sou kanei...ths kati se 945.....msi mou fenetai pws einai kali etairia....twra an eixe elatwmatiko kalwdia floppy....einai mallon atyes gegonos....teteia simvainoun kai stis kaliteres oikogenies... :P an sou vgei kati elatomatiko to alazeis me tin eggiisi sou opote.....

Δημοσ.

file mou otan kollaei p.x. sto boot tou ypologisth epeidh sinedeses enan skliro disko ide, kai gia na mporesei na leitourgisei pali o ypologisths prepei ypoxrewtika na kaneis forced bios flash apo disketa ths opoias to kalwdio einai elattwmatiko! fantasou poses trixes apo to kefali mou exasa (exoun meinei kai liges...) lol. apo ekei kai pera o kathenas sxhmatizei thn gnwmh tou gia kathe etairia.

Δημοσ.

Ego tha sou protina tin MSI.kata tin gnomi mou kales kai statheres motherboard xoris na sou mporoun to kati parapano....se antithesi me tis Asus oi opoies einai allote kales kai allote xalia alla plin afto exoun xaraktiristi poli kales apo overclockers.I epilogi diki sou.Kai kati akoma...min pairneis motherboard me tin skeptiki oti tha xrisimopoiisis kapia apo tis dinatotites tis sto mellon i kai katholou.pistevo pos mia mobo me 100e peripou einai ok gia enan "standard" xristi.filika...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...