GrafeioTeleton Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 512 ΜB ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ISO Κλπ;;;;;;;;; Σχεδόν τίποτα(μόνο το ιso νομίζω χωράει σε μια 512).Για αυτό έδωσα 35ε παραπάνω και σήμερα περίμενω μια sandisk 1gb(110e) απο e-shop :grin:
telegamesvg Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Σχεδόν τίποτα(μόνο το ιso νομίζω χωράει σε μια 512).Για αυτό έδωσα 35ε παραπάνω και σήμερα περίμενω μια sandisk 1gb(110e) απο e-shop :grin: Και σε αυτη υπαρχουν πολλα iso Που δεν χωρανε
Rising1980 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Απορία δυνητικού αγοραστή PSP : Άκουσα ότι τα προβλήματα με τα καμμένα pixels, το χαλαρό κουμπί (τετράγωνο αν θυμάμαι καλά) κτλ έχουν διορθωθεί στο λευκό PSP. Αληθεύει αυτό ή θα περιμένω να πάρω κάποια βελτιωμένη έκδοση που σίγουρα θα βγει στο μέλλον;
mantzas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 :? PANAGIA MOU!! blepo nomous .. oloklires ektheseis.. gia to PSP se oti kai an agorasoume iparxei kai to problima.. 200e plironoume ti einai stin simeron imera? an ekane 400 tha legate oti einai poli akrivo Prosopika to exo to exo balei kai sto amaxi na akouo mp3.. diavazo agglika biblia se pdf.. kai blepo video (ta paixnidia ennoeite apo memory card ) ta kamena pixel einai sxetiko exete antilifti poses xiliades polounte se olo ton kosmo kathimerina... o erotisi einai mipos gia alli mia fora stin ellada ferame 2 kai kai 3 seiras proonta.. ego den eixa kammeno pixel oute meta apo 2 eleftheres ptoseis .. .............filika mantzas
magma Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 για τα πιξελ, πάντως νομίζω οτι δεν γίνεται η εταιρία εκ των προτέρων να ξέρει αν κάποια πίξελ θα είναι καμμένα. Ίσως με ποιοτικότερη διαδικασία παραγωγής (μεγαλύτερο κόστος) να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καμμένων πίξελ. Επίσης δεν πάει γραμμικά το κάψιμο. δλδ αν έχει 3 καμμένα πίξελ΄, δεν σημαίνει οτι σε 6 μήνες πχ θα έχει άλλα 3. Και τέλος να επαναλάβω αυτό που είπε φίλος πιο πάνω, οτι κάποιες εταιρίες δίνουν 0 πίξελ εγγύηση (και πουλάνε το Α λάπτοπ 2000 ευρώ πχ) και άλλες 10 πίξελ εγγύηση και πουλάνε το ίδιο λάπτοπ 1500 ευρώ. Ότι πληρώσεις παίρνεις. Θα μπορούσε η σονυ να βγάλει psp με 0 πίξελ εγγύση στα 350 ευρώ όμως. Θα το παίρνατε?
ANEMOS-V Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 ego tha to paro tou xronou.. tha eine kai pio ftino leme...tora mia aporia ta game like doom pezonte eukola? dil..pos odigeis to oplo? eukola i se pedeuei?
Rising1980 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Μισό λεπτό βρε παιδιά. Δηλαδή 270 ? για φορητή κονσόλα είναι αμελητέο ποσό; Ή παραλογίζομαι όταν περιμένω πως το PSP που θ' αγοράσω δεν θα έχει ΟΥΤΕ 1 καμμένο pixel;; Σύμφωνοι, υπάρχει πρόβλημα στην κατασκευή TFT οθονών. Ναι αλλά εάν έχω πχ 3 καμμένα pixels στη μέση της οθόνης τί κάνω; και μη μου πείτε "έλα μωρέ..." γιατί μιλάμε για το απόλυτο ΞΕΝΕΡΩΜΑ. Και το πιο σημαντικό: Δεν είναι μεμονωμένες οι περιπτώσεις καμμένων pixels. Εδώ μιλάμε πως αν κάποιος ΔΕΝ έχει καμμένα pixels, πάει και κάνει τάμα στην Παναγιά της Τήνου :Ρ Foul και μάλιστα τεράστιο από την πλευρά της Sony. Βλέπεις όμως, το έχει πλασάρει τόσο καλά που στο τέλος θα θεωρηθεί και πλεονέκτημα !! "Καίγονται τα pixels για να μην αναβοσβήνουν συνέχεια ώστε να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία !!" :Ρ Φυσικά και υπερβάλλω. Απλά εγώ τελικά θα περιμένω το PSP 2nd edition. PS. κάτι ακούγεται για επεξεργαστή Cell Micro...
Pantelis51 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Τα 270 ευρώ είναι ΣΟΒΑΡΟ χρηματικό ποσό για μια φορητή παιχνιδομηχανή και ας μην κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά σε τρία σημαντικά γεγονότα πως 1) ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ παιχνίδι (ούτε καν demo!) άρα χρειάζομαι άλλα 50 ευρώ για να το πάω ως δώρο στον ανιψιό μου και πως 2) στις χώρες όπου δίνεται "ΔΩΡΟ" το παιχνίδι wipeout ή η ταινία SPIDERMAN 2 κατα ένα παράδοξο τρόπο 3) στοιχίζει φτηνότερα!!! Κάποια στιγμή στο μέλλον ας δούμε και το φαινόμενο του φακελώματος από τη sony, γιατί δηλαδή προκειμένου να αποκτήσω αυτό το Spiderman 2 UMD που έχουνε αποκτήσει όλες οι υπόλοιπες χώρες ΜΑΖΙ με το πακέτο του PSP είμαι υποχρεωμένος πέρα από πρακτική διαδικασία να υπογράψω ηλεκτρονικά αποδοχή ορών, χρήσης στοιχείων μου από τρίτες εταιρίες συμφερόντων κλπ κλπ κλπ Τέλος είναι ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗ και αναλύοντας τη λέξη σημειολογικά βρίσκουμε την αλήθεια είναι πως προορίζεται για... παιδιά! Τώρα το εάν μερικοί ενήλικες "παράνομα κατά sony" έτρεξαν περίεργες εφαρμογές για να διαβάσουνε βιβλία κλπ είναι ένα άλλο θέμα! Γιατί στη τελική είναι σαν να λέμε παίρνω δύο τουμπελέκια, βάζω και από πάνω ένα κόντρα πλακέ και έτσι έχω και τουμπελέκι και τραπέζι! Αυτό δεν σημαίνει πως είναι. Το θέμα της εξομοίωσης είναι άλλο θέμα... Ναι αυτή η συζήτηση για μερικούς φαίνεται περίεργη. Γιατί; Μα γιατί γράφουμε υπεύθυνα, αξιόπιστα (εξαιτίας της εμπειρικής και όχι εμπορικής μας διάστασης), με αναλύσεις και πράγματα τα οποία δεν πρόκειται να διαβάσουμε Π Ο Υ Θ Ε Ν Α αλλού σε χώρους όπου παίζονται οικονομικά συμφέροντα με περιοδικά, διαφημίσεις, εταιρίες, χορηγούς κλπ Και τέλος για να δώσω απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα που έθεσα, η SONY με το Memory Stick ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ τους υποψήφιους αγοραστές της, γράφοντας τη τιμή χωρητικότητας των memory card της με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!! Τι σημαίνει αυτό;;; Πως ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ το memory stick που γράφει πάνω 1.0GB ή 512MB δεν έχει τη χωρητικότητα που ξέρουμε και είναι γνωστή από τους σκληρούς δίσκους σας, τον όγκο δεδομένων των mp3 σας κλπ. Έτσι εάν έχετε φτιάξει μια λίστα με mp3s χωρητικότητα 470MB και θέλετε να τα περάσετε σε μια memory stick που ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΕΞΩ 512 τότε... καλύτερα να το ξεχάσετε!!! Γιατί; Μα γιατί το 512 έχει χωρητικότητα 468 ΜΒ!!! Το ίδιο συμβαίνει και για όλα τα υπόλοιπα Memory Stick! Και αν τους ρωτήσετε θα σας πούνε πως το ένα γίγα έχει χωρητικότητα 1.24 GB. Ωραίο κόλπο έτσι;;; Θα μου πείτε πως σε αυτή τη ζωή είναι ωραίο αυτό το άτιμο χρήμα...
ababapanos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2005 katevasa to SeiPSPTool omos den xerw pos doulevei , mporei na mou exigisei kapios? giati ida oti den ine arhio pou ektelite mesa apo to psp ala apo to pc... efharistw kai ali mia aporia ginete stin V 1.50 , na valoume kai enan web broswer monoi mas san programa kai na serfaroume sto internet? psahnw ala den vriskw kati
NIK.KAT. Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Γεια χαρά σε όλους μιας και που αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που αφήνω στο σύστημα.. Πρόσφατα έγινα μπαμπάκας ενός λατρεμένου Sony PSP και θα ήθελα να γράψω μερικά πράγματα που δεν έχω διαβάσει μέχρι στιγμής καθώς και να πω τη γνώμη μου. Καταρχήν το επιβλητικότερο συστατικό του PSP είναι η ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ! Είναι πεντακάθαρη και μπορεί να απεικονίσει μέχρι 19 εκ. χρώματα! Για τους καινούργιους που θέλουνε να το αποκτήσουνε, για να το καταλάβουνε αυτό, αρκεί να αναφέρω πως μπορεί το XBOX μου να έχει σαφώς καλύτερα γραφικά ΟΜΩΣ η απλή τηλεόραση που έχω και χρησιμοποιώ (και που έχει η πλειοψηφία) το αδικεί πλήρως! Και αυτό το κατάλαβα όταν έπαιξα για πρώτη φορά με το PSP! ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ της οθόνης είναι το γνωστότατο ΕΛΑΤΤΩΜΑ των καμένων pixel. Από τη πρώτη στιγμή είχε καμένα και συνέχισε να μου καίει. Φυσικά επειδή δεν είμαι ο μόνος με καμένα pixel, εσείς που θέλετε να το αγοράσετε να περιμένετε αυτό το φαινόμενο! ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κυκλοφορεί ένα «μαγικό» εικοσάλεπτο βίντεο στο internet όπου… σου ανασταίνει τα καμένα Pixel! Προσωπικά δεν μου ανάστησε κανένα. Η απόδοση του ήχου είναι φοβερή και η καλύτερη που έχει υπάρξει σε φορητή παιχνιδομηχανή. ΟΜΩΣ είναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟΣ! Προσωπικά πιστεύω πως η Sony δεν εφάρμοσε ιδρυβικό ενισχυτή ήχου μιας και που πρώτων θα ανέβαζε το κόστος παραγωγής και δεύτερων θα έπρεπε να είναι υψηλής ποιότητας οπότε και… θα ανέβαζε το κόστος παραγωγής. Άντε και ένα τρίτο θα ανέβαζε την ενεργειακή κατανάλωση της συσκευής η οποία θα απέκλειε από αυτή του… DS! Υπόψη άλλο κόστος ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και άλλο ΠΩΛΗΣΗΣ. Και το μικρότερο ευρωλεπτό για αυτούς είναι… χρήμα και το θέλουνε για μια coke παραπάνω! Οπότε εσείς που θα θέλετε να το αγοράσετε ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ να το απολαύσετε έξω στο δρόμο μιας και που δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε το παραμικρό, εκτός κι αν ανεβείτε στο τελευταίο δάσος της Ελλάδος όπου δεν υπάρχει ψυχή. ΜΑΛΙΣΤΑ ακόμα και με τη χρήση των ακουστικών ηχείων η ένταση είναι το ίδιο … αν και από προσωπική εμπειρία ο ήχος από τα εξωτερικά ηχεία μου φαίνεται δυνατότερος από ότι αυτών των ακουστικών αλλά… η χρήση των ακουστικών «ξεκλειδώνει» περισσότερα μπάσα και πλουσιότερο ήχο. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ BUG!!! (*Με κάθε επιφύλαξη, τουλάχιστον στο δικό μου αποτελεί φαινόμενο) Έχω παρατηρήσει πως όταν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού πατήσω PAUSE και αφήσω τη κονσόλα για αρκετή ώρα, όταν ο ήχος επανέρθει ακούγεται ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ και για να τον επαναφέρω αρκεί να θέσω το μηχάνημα σε κατάσταση αναμονής (ναι το PSP έχει και αναμονή!). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μερικά websites αναφέρουν πως ο ήχος του PSP είναι 5.1!!! ΛΑΘΟΣ! Ο ήχος του PSP είναι στερεοφωνικός! (Κρίμα σε αυτά τα websites που είναι και ηλεκτρονικά καταστήματα…) Φτάνουμε στην ενεργειακή κατανάλωση. Προσωπικά από ότι φαίνεται παίζω παιχνίδια που δεν έχουνε μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις μιας και που μπορώ και παίζω άνετα για ένα εξάωρο. Γιατί όμως εγώ οι απόψεις είναι τόσο διαφορετικές όσο αφορά αυτό το θέμα; Προσωπικά θεωρώ πως οφείλετε σε κάτι που δε σκέφτηκαν πολλοί να σκεφτούν… Από πού λοιπόν τρέχετε τα παιχνίδια σας; Από το UMD που θέτει και σε λειτουργία τον ενεργειοφάγο κύριο μοτέρ ή μήπως από την ψηφιακή και μικροσκοπική μνήμη memory stick? Όποιος κατάλαβε κατάλαβε! Κάτι που με ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ ιδιαίτερα είναι η αξιολύπητη κατασκευή του πλήκτρου με σύμβολο το τετράγωνο. Υποτίθεται πως αυτό θα διορθωνότανε στα Ευρωπαϊκά μοντέλα. Από ότι φαίνεται το είπανε για να καθησυχάσουνε τους αγοραστές κα να πουλήσουνε περισσότερα τεμάχια ή με άλλα λόγια εξαπάτησαν το υποψήφιο αγοραστικό κοινό για να βγάλουνε περισσότερα φράγκα. Κάτι που δεν γνωρίζω είναι αν αντιμετωπίζουνε και άλλοι είναι πρόβλημα με το πλήκτρο κατεύθυνσης ΚΑΤΩ. Στο δικό μου δεν πατιέται καλά. Τέλος ένας μικρός επίλογος ή η γνώμη μου για τις PSP ομάδες που κυκλοφορούν. Προσωπικά πιστεύω πως αν δεν υπήρχανε αυτές οι ομάδες το PSP δεν θα γνώριζε την επιτυχία που έχει σήμερα. Πέρα από τη πειρατεία που αποτελεί τεράστιο θέμα προς συζήτηση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βγει άκρη, κάπου διάβασα σε μια επίσημη ανακοίνωση της Sony πως η εταιρία δεν θα προχωρήσει σε δίωξη αυτών των ανθρώπων που φτιάχνουνε home made games, ftp κλπ κλπ κλπ. Πιστέψτε με έφριξα γιατί δεν εννοούσανε psp hacking αλλά τα προγράμματα που ιδρώνουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο για να φτιάξουν και τα οποία δίνουν ελεύθερα μαζί με το πηγαίο κώδικα, και τα οποία έχουνε ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ τη συσκευή! Για όποιον γνωρίζει τα νομοθετικά πλαίσια αλλά και για την απλή κοινή λογική αυτό που ειπώθηκε είναι παράλογο! Είναι σαν να σου απαγορεύω πως στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σου θα βάλεις προγράμματα μόνο της εταιρίας μου και καμίας άλλης! (παρεμπιπτόντως είναι για γέλια αλλά μου το είχανε πει σε γνωστότατη αλυσίδα καταστημάτων) Όπως και να ʽχει ακόμα δεν έχω συναντήσει πουθενά στο διαδίκτυο κάποιο πρόγραμμα που να αντιγράφει ΈΣΤΩ μια γραμμή κώδικα της Sony (σε αντίθεση πχ. με XBOX SDK DASHBOARDS). Γιατί με βάση τις όποιες γνώσεις έχω πάνω στα ηλεκτρονικά υπολογιστικά συστήματα και τον προγραμματισμό (και σε παιχνιδομηχανές ακόμα) το πιο απλό που θα μπορούσε να κάνεις κάποιος για να ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ την έκδοση από 2.0 ή 2.01 ή 100.1 σε 1.5 ΕΙΝΑΙ να παρέμβει στο κώδικα που έχει δώσει επισήμως η sony και να αλλάξει εκείνα τα VERSION STAMPS σε μεγαλύτερα, έτσι ώστε το πρόγραμμα να τρέξει, να δει πως (υποτίθεται) η έκδοση του update είναι πιο σύγχρονη και να αντικαταστήσει αυτό της FLASH. Επίσης ειπώθηκε κάτι για την εγγύηση, πως σε περίπτωση που κάποιος κατεβάσει και χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα αυτομάτως ακυρώνεται η εγγύηση. Κάτι που θα έπρεπε να γίνει γνωστό είναι ότι υπάρχει ένας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ νόμος όπου λέει πως μηχάνημα που πωλείται εντός Ευρώπης, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΠΑΘΕΙ (όχι βέβαια να το πάρεις και να το σπάσεις) μέσα σε ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ από την ημερομηνία αγοράς του, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΥΠΑΡΧΕΙ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ! Οπότε, για να επιστρέψω και στο θέμα των καμένων pixel που η εταιρία υποστηρίζει από πέντε ή εφτά και πάνω γίνεται (ξέρουνε πολύ καλά τι λένε βάση στατιστικών στοιχείων) αντικατάσταση δώστε τους μια μεγάλη μούτζα! Καίγονται κύριε μου τα pixel του μηχανήματος που στο κάτω – κάτω της γραφής χρυσοπλήρωσες (για να μην αναφέρω πως το πρόβλημα όχι μόνο είναι γνωστό αλλά… προσπαθούν να το ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥ και στο Manual!!!!) και αγόρασα εγώ το μηχάνημα πριν μια εβδομάδα ή μέσα στο χρονικό διάστημα των έξι μηνών; Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό νόμο ΑΠΑΙΤΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Αυτά προς το παρόν. Περιμένω τις απαντήσεις και τα σχόλια σας! Ελπίζω κάθε άλλο να μην σας κούρασα και να βοήθησα κατά κάποιο τρόπο. Γεώργιος Μ. Εγώ έχω το psp μου 3 χρονια και δεν έχει ούτε ένα καμένο pixel, ούτε κανένα απο τα προβληματα που αναφέρατε!!!!(άσχετα αν τα "τιναξε" απο αναβαθμιση σε 3.71 Μ33...).
Sadman Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 με ολα αυτα που διαβασα αρχιζω να πιστευω πως καλυτερα ειναι να μην παρω psp. Παντως στο psp ενος φιλου μου μεχρι τωρα(οταν πρωτοβγηκανε το πηρε)δν εχει ουτε 1 καμενο πιξελ και δν μπορω να καταλαβω τι εννοειτεο οτι το [] εχει προβληματα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.