Pantelis51 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Γεια χαρά σε όλους μιας και που αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που αφήνω στο σύστημα.. Πρόσφατα έγινα μπαμπάκας ενός λατρεμένου Sony PSP και θα ήθελα να γράψω μερικά πράγματα που δεν έχω διαβάσει μέχρι στιγμής καθώς και να πω τη γνώμη μου. Καταρχήν το επιβλητικότερο συστατικό του PSP είναι η ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ! Είναι πεντακάθαρη και μπορεί να απεικονίσει μέχρι 19 εκ. χρώματα! Για τους καινούργιους που θέλουνε να το αποκτήσουνε, για να το καταλάβουνε αυτό, αρκεί να αναφέρω πως μπορεί το XBOX μου να έχει σαφώς καλύτερα γραφικά ΟΜΩΣ η απλή τηλεόραση που έχω και χρησιμοποιώ (και που έχει η πλειοψηφία) το αδικεί πλήρως! Και αυτό το κατάλαβα όταν έπαιξα για πρώτη φορά με το PSP! ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ της οθόνης είναι το γνωστότατο ΕΛΑΤΤΩΜΑ των καμένων pixel. Από τη πρώτη στιγμή είχε καμένα και συνέχισε να μου καίει. Φυσικά επειδή δεν είμαι ο μόνος με καμένα pixel, εσείς που θέλετε να το αγοράσετε να περιμένετε αυτό το φαινόμενο! ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κυκλοφορεί ένα «μαγικό» εικοσάλεπτο βίντεο στο internet όπου… σου ανασταίνει τα καμένα Pixel! Προσωπικά δεν μου ανάστησε κανένα. Η απόδοση του ήχου είναι φοβερή και η καλύτερη που έχει υπάρξει σε φορητή παιχνιδομηχανή. ΟΜΩΣ είναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟΣ! Προσωπικά πιστεύω πως η Sony δεν εφάρμοσε ιδρυβικό ενισχυτή ήχου μιας και που πρώτων θα ανέβαζε το κόστος παραγωγής και δεύτερων θα έπρεπε να είναι υψηλής ποιότητας οπότε και… θα ανέβαζε το κόστος παραγωγής. Άντε και ένα τρίτο θα ανέβαζε την ενεργειακή κατανάλωση της συσκευής η οποία θα απέκλειε από αυτή του… DS! Υπόψη άλλο κόστος ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και άλλο ΠΩΛΗΣΗΣ. Και το μικρότερο ευρωλεπτό για αυτούς είναι… χρήμα και το θέλουνε για μια coke παραπάνω! Οπότε εσείς που θα θέλετε να το αγοράσετε ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ να το απολαύσετε έξω στο δρόμο μιας και που δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε το παραμικρό, εκτός κι αν ανεβείτε στο τελευταίο δάσος της Ελλάδος όπου δεν υπάρχει ψυχή. ΜΑΛΙΣΤΑ ακόμα και με τη χρήση των ακουστικών ηχείων η ένταση είναι το ίδιο … αν και από προσωπική εμπειρία ο ήχος από τα εξωτερικά ηχεία μου φαίνεται δυνατότερος από ότι αυτών των ακουστικών αλλά… η χρήση των ακουστικών «ξεκλειδώνει» περισσότερα μπάσα και πλουσιότερο ήχο. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ BUG!!! (*Με κάθε επιφύλαξη, τουλάχιστον στο δικό μου αποτελεί φαινόμενο) Έχω παρατηρήσει πως όταν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού πατήσω PAUSE και αφήσω τη κονσόλα για αρκετή ώρα, όταν ο ήχος επανέρθει ακούγεται ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ και για να τον επαναφέρω αρκεί να θέσω το μηχάνημα σε κατάσταση αναμονής (ναι το PSP έχει και αναμονή!). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μερικά websites αναφέρουν πως ο ήχος του PSP είναι 5.1!!! ΛΑΘΟΣ! Ο ήχος του PSP είναι στερεοφωνικός! (Κρίμα σε αυτά τα websites που είναι και ηλεκτρονικά καταστήματα…) Φτάνουμε στην ενεργειακή κατανάλωση. Προσωπικά από ότι φαίνεται παίζω παιχνίδια που δεν έχουνε μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις μιας και που μπορώ και παίζω άνετα για ένα εξάωρο. Γιατί όμως εγώ οι απόψεις είναι τόσο διαφορετικές όσο αφορά αυτό το θέμα; Προσωπικά θεωρώ πως οφείλετε σε κάτι που δε σκέφτηκαν πολλοί να σκεφτούν… Από πού λοιπόν τρέχετε τα παιχνίδια σας; Από το UMD που θέτει και σε λειτουργία τον ενεργειοφάγο κύριο μοτέρ ή μήπως από την ψηφιακή και μικροσκοπική μνήμη memory stick? Όποιος κατάλαβε κατάλαβε! Κάτι που με ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ ιδιαίτερα είναι η αξιολύπητη κατασκευή του πλήκτρου με σύμβολο το τετράγωνο. Υποτίθεται πως αυτό θα διορθωνότανε στα Ευρωπαϊκά μοντέλα. Από ότι φαίνεται το είπανε για να καθησυχάσουνε τους αγοραστές κα να πουλήσουνε περισσότερα τεμάχια ή με άλλα λόγια εξαπάτησαν το υποψήφιο αγοραστικό κοινό για να βγάλουνε περισσότερα φράγκα. Κάτι που δεν γνωρίζω είναι αν αντιμετωπίζουνε και άλλοι είναι πρόβλημα με το πλήκτρο κατεύθυνσης ΚΑΤΩ. Στο δικό μου δεν πατιέται καλά. Τέλος ένας μικρός επίλογος ή η γνώμη μου για τις PSP ομάδες που κυκλοφορούν. Προσωπικά πιστεύω πως αν δεν υπήρχανε αυτές οι ομάδες το PSP δεν θα γνώριζε την επιτυχία που έχει σήμερα. Πέρα από τη πειρατεία που αποτελεί τεράστιο θέμα προς συζήτηση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βγει άκρη, κάπου διάβασα σε μια επίσημη ανακοίνωση της Sony πως η εταιρία δεν θα προχωρήσει σε δίωξη αυτών των ανθρώπων που φτιάχνουνε home made games, ftp κλπ κλπ κλπ. Πιστέψτε με έφριξα γιατί δεν εννοούσανε psp hacking αλλά τα προγράμματα που ιδρώνουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο για να φτιάξουν και τα οποία δίνουν ελεύθερα μαζί με το πηγαίο κώδικα, και τα οποία έχουνε ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ τη συσκευή! Για όποιον γνωρίζει τα νομοθετικά πλαίσια αλλά και για την απλή κοινή λογική αυτό που ειπώθηκε είναι παράλογο! Είναι σαν να σου απαγορεύω πως στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σου θα βάλεις προγράμματα μόνο της εταιρίας μου και καμίας άλλης! (παρεμπιπτόντως είναι για γέλια αλλά μου το είχανε πει σε γνωστότατη αλυσίδα καταστημάτων) Όπως και να ‘χει ακόμα δεν έχω συναντήσει πουθενά στο διαδίκτυο κάποιο πρόγραμμα που να αντιγράφει ΈΣΤΩ μια γραμμή κώδικα της Sony (σε αντίθεση πχ. με XBOX SDK DASHBOARDS). Γιατί με βάση τις όποιες γνώσεις έχω πάνω στα ηλεκτρονικά υπολογιστικά συστήματα και τον προγραμματισμό (και σε παιχνιδομηχανές ακόμα) το πιο απλό που θα μπορούσε να κάνεις κάποιος για να ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ την έκδοση από 2.0 ή 2.01 ή 100.1 σε 1.5 ΕΙΝΑΙ να παρέμβει στο κώδικα που έχει δώσει επισήμως η sony και να αλλάξει εκείνα τα VERSION STAMPS σε μεγαλύτερα, έτσι ώστε το πρόγραμμα να τρέξει, να δει πως (υποτίθεται) η έκδοση του update είναι πιο σύγχρονη και να αντικαταστήσει αυτό της FLASH. Επίσης ειπώθηκε κάτι για την εγγύηση, πως σε περίπτωση που κάποιος κατεβάσει και χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα αυτομάτως ακυρώνεται η εγγύηση. Κάτι που θα έπρεπε να γίνει γνωστό είναι ότι υπάρχει ένας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ νόμος όπου λέει πως μηχάνημα που πωλείται εντός Ευρώπης, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΠΑΘΕΙ (όχι βέβαια να το πάρεις και να το σπάσεις) μέσα σε ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ από την ημερομηνία αγοράς του, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΥΠΑΡΧΕΙ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ! Οπότε, για να επιστρέψω και στο θέμα των καμένων pixel που η εταιρία υποστηρίζει από πέντε ή εφτά και πάνω γίνεται (ξέρουνε πολύ καλά τι λένε βάση στατιστικών στοιχείων) αντικατάσταση δώστε τους μια μεγάλη μούτζα! Καίγονται κύριε μου τα pixel του μηχανήματος που στο κάτω – κάτω της γραφής χρυσοπλήρωσες (για να μην αναφέρω πως το πρόβλημα όχι μόνο είναι γνωστό αλλά… προσπαθούν να το ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥ και στο Manual!!!!) και αγόρασα εγώ το μηχάνημα πριν μια εβδομάδα ή μέσα στο χρονικό διάστημα των έξι μηνών; Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό νόμο ΑΠΑΙΤΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Αυτά προς το παρόν. Περιμένω τις απαντήσεις και τα σχόλια σας! Ελπίζω κάθε άλλο να μην σας κούρασα και να βοήθησα κατά κάποιο τρόπο. Γεώργιος Μ.
elalekom Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 geia sou Giorgo. endiaferontes oi provlimatismoi sou panw sto psp. paroti den to exw piasei kan sta xeria den mporw na pw oti den tha ithela ena. to simeio pou me provlimatise emena einai to thema me ta kammena pixels. den xerw pws to xeirizetai i etairia, den xerw an to dikaiologei kan. to zitoumeno einai na min exeis apogoiteumenous pelates.nai men mporei na kaneis tin kardia sou petra kai na peis : de **mietai to ypoloipo einai fovero ase ta 5 pixels, alla den tha einai to idio pistevw. isws na einai k enas apo tous logous pou tha me apotrepsoun otan exw tin dynatotita na to apoktisw.
Pantelis51 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Καλημέρα elalekom ! Ειλικρινά χαίρομαι που έχουμε την ίδια άποψη "περι απογοητευμένων πελατών" γιατί το σύστημα αγοράς όπως είναι αυτό της Sony (αλλά και των περισσοτέρων αγορών) είναι ένα ανοιχτό και όχι κλειστό σύστημα και περιλαμβάνει αυτό που ονομάζουμε ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ή περισσότερο γενικά "Ευχαριστημένο πελάτη == άρα θα μας ξανα προτιμήσει". Όσο αφορά την "δικαιολογία" του manual το αναφέρει στη σελίδα 117 (FAQ) ως "ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ, ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΟΙ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΥΚΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ". Θα μου πείτε γιατί το έχω ονομάσει δικαιολογία; Μα γιατί δίνουν απάντηση του στυλ "Οι οθόνες LCD κατασκευάζονται με τεχνολογία υψηλής ακριβείας ΑΛΛΑ σε ορισμένες περιπτώσεις... μπλα μπλα μπλα" μου δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για απολογία!". Πως διαφορετικά θα μπορούσαμε να γράψουμε αυτήν την άκρως κατατοπιστική απάντηση της Sony;; Είμαι βέβαιος πως το έχετε ξανακούσει ως "ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ... ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ!" Και γιατί αφού κάνανε από μόνοι στους εαυτούς τους μια ερώτηση δεν φρόντισαν και να την απαντήσουν ευθέως; Γιατί, άλλωστε τόσο μαζόχες είναι ή μήπως θέλουνε να σε καθ ησυχάσουνε; Και δηλαδή έστω αν κάποιος πειστεί (σύμφωνα πάντα με το manual) πως αυτές οι ΚΟΥΚΙΔΕΣ*** προκλήθηκαν από κακή χρήση πχ. έπαιξα στον ήλιο (Hello! Φορητή παιχνιδομηχανή δεν είναι; Που ακριβώς έπρεπε να παίζω, στο υπόγειο με τα ποντίκια;; τότε αυτομάτως το 99.9% εμάς που έχουμε καμένων pixel θα έπρεπε να μας φωνάζουν βιαστές και όχι gamers!!! Από περιέργεια και μόνο θέλω να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ αυτό που μου πέρασε από το μυαλό, πως δηλαδή όταν η sony σου λέει "από 7 καμένα και πάνω" σημαίνει πως έχει προκύψει βάση στατιστικών στοιχείων και σαφώς δεν θέλει, δεν έχει την όρεξη και δεν γουστάρει στη τελική να κάνει αυτό που οφείλει και σε βλέπει ως ένα ακόμα αριθμό για να μην πω νούμερο. Για αυτό λοιπόν θέλω όλοι οι πατεράδες ή οι μαμάδες των PSP να μου γράψουνε πόσα καμένα pixel έχουνε για να συγκρίνουμε βάση στατιστικών στοιχείων. Την αρχή κάνω εγώ και σας γράφω πως έχω 4 καμένα Pixel και όλο κι όλο το έχω 5 μέρες!!! Γράφω και τη σχέση: 4 καμένα Pixels < 7 καμένα pixels. *** Και τώρα έρχομαι στα PIXELS ή ΚΟΥΚΙΔΕΣ ή Φωτεινά σημεία και θέλω να κάνω μια ερώτηση. Γιατί στο ίδιο το manual τη μία όταν θέλουνε να σου μιλήσουνε για τη τεχνολογία του PSP σου αναφέρουνε τα pixels ως PIXEL (=τεχνολογικός όρος, σημείο αυθεντίας) και όταν πρόκειται για δυσλειτουργία (όχι, για τη Sony είναι απλά το ότι οι οθόνη κατασκευάστηκε με τεχνολογία ακριβείας!!!) ως ΚΟΥΚΙΔΕΣ ή ΦΩΤΕΙΝΑ Η ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ;; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Συγνώμη για το ιδιαίτερο ύφος γραφής μου. Απλώς θυμήθηκα ένα τραγούδι που λέει «στο τέλος θα μας πουν και μαλ***ς» ότι δηλαδή πως θα ζητήσουν και τα ρέστα! Το θέμα των εταιριών είναι γενικότερο και όσο δεν ακούγεται η αντίδραση και οι φωνές μας θα συνεχίζεται και θα κληρονομείται, όπως συμβαίνει και στην πολιτική…
telegamesvg Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Παντως το δικο μου εδω και 1 εβδομαδα που το εχω ΔΕΝ εχει ουτε ενα καμενο pixel , αλλα ουτε και το προβλημα με στο κουμπακι με το συμβολο του τετραγωνου .... Ας ελπισουμε οτι δεν θα εχω και στο μελλον ...!!
GrafeioTeleton Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Το ίδιο τυχερός είμαι και εγώ.1 καμμένο pixel και αυτό κάτω κάτω στο μέρος της οθόνης .Πάντως Παντέλη σε βρισκώ πολύ ενημερώμενο και θα ήθελα στο μέλλον να δω και άλλες πληροφορίες απο σένα.
ANEMOS-V Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 sygnomi telika se posa kamena pixel to allazoun? an exetei 4-5-6 kai perimenete ta 7 gia allagi..pou isos den kaei kapio allo ti ginete? kai an kegonte se ekthesi ston ilio i pezontas gia 10 oro synexeia .. giati den to afinete na liaaaazete mipos kai maurisi pio poli i na to afisete mera nyxta anoixto na pezei ?
clairvoyant Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κυκλοφορεί ένα «μαγικό» εικοσάλεπτο βίντεο στο internet όπου… σου ανασταίνει τα καμένα Pixel! Προσωπικά δεν μου ανάστησε κανένα. Το εργαλείο ανασταίνει pixel που απλώς έχουν κολλήσει. Αν καεί το pixel δεν επανέρχεται με οποιονδήποτε τρόπο. Η απόδοση του ήχου είναι φοβερή και η καλύτερη που έχει υπάρξει σε φορητή παιχνιδομηχανή. ΟΜΩΣ είναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟΣ!...ΜΑΛΙΣΤΑ ακόμα και με τη χρήση των ακουστικών ηχείων η ένταση είναι το ίδιο … Όπως έχουμε ήδη αναφέρει' date=' τα ακουστικά που έρχονται μαζί με το PSP έχουν περιορισμό στην ένταση. Με οποιοδήποτε ζευγάρι αξιόλογων ακουστικών το πρόβλημα λύνεται. Φτάνουμε στην ενεργειακή κατανάλωση. Προσωπικά από ότι φαίνεται παίζω παιχνίδια που δεν έχουνε μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις μιας και που μπορώ και παίζω άνετα για ένα εξάωρο. Προφανώς παίζεις από memory stick. Η πλειοψηφία θα παίξει παιχνίδια UMD και εκεί η διάρκεια της μπαταρίας είναι 2.5-3.5 ώρες. Κάτι που με ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ ιδιαίτερα είναι η αξιολύπητη κατασκευή του πλήκτρου με σύμβολο το τετράγωνο. Υποτίθεται πως αυτό θα διορθωνότανε στα Ευρωπαϊκά μοντέλα. Από ότι φαίνεται το είπανε για να καθησυχάσουνε τους αγοραστές κα να πουλήσουνε περισσότερα τεμάχια ή με άλλα λόγια εξαπάτησαν το υποψήφιο αγοραστικό κοινό για να βγάλουνε περισσότερα φράγκα. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε (τουλάχιστον έτσι λένε) στο λευκό PSP. Όπως και να ‘χει ακόμα δεν έχω συναντήσει πουθενά στο διαδίκτυο κάποιο πρόγραμμα που να αντιγράφει ΈΣΤΩ μια γραμμή κώδικα της Sony (σε αντίθεση πχ. με XBOX SDK DASHBOARDS). Γιατί με βάση τις όποιες γνώσεις έχω πάνω στα ηλεκτρονικά υπολογιστικά συστήματα και τον προγραμματισμό (και σε παιχνιδομηχανές ακόμα) το πιο απλό που θα μπορούσε να κάνεις κάποιος για να ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ την έκδοση από 2.0 ή 2.01 ή 100.1 σε 1.5 ΕΙΝΑΙ να παρέμβει στο κώδικα που έχει δώσει επισήμως η sony και να αλλάξει εκείνα τα VERSION STAMPS σε μεγαλύτερα, έτσι ώστε το πρόγραμμα να τρέξει, να δει πως (υποτίθεται) η έκδοση του update είναι πιο σύγχρονη και να αντικαταστήσει αυτό της FLASH. Η Sony δεν έχει δώσει κανενώς είδους "κώδικα". Αν εννοείς να κατεβάσει κάποιος το update και να πειράξει τα version stamps, είναι το 1ο πράγμα που δοκιμάζει οποιοσδήποτε ασχολείται με το θέμα και -πολύ απλά- δεν λειτουργεί. Οπότε, για να επιστρέψω και στο θέμα των καμένων pixel που η εταιρία υποστηρίζει από πέντε ή εφτά και πάνω γίνεται (ξέρουνε πολύ καλά τι λένε βάση στατιστικών στοιχείων) αντικατάσταση δώστε τους μια μεγάλη μούτζα! Καίγονται κύριε μου τα pixel του μηχανήματος που στο κάτω – κάτω της γραφής χρυσοπλήρωσες (για να μην αναφέρω πως το πρόβλημα όχι μόνο είναι γνωστό αλλά… προσπαθούν να το ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥ και στο Manual!!!!) και αγόρασα εγώ το μηχάνημα πριν μια εβδομάδα ή μέσα στο χρονικό διάστημα των έξι μηνών; Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό νόμο ΑΠΑΙΤΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Θα ήταν χρήσιμο να βρούμε ένα αντίγραφο του συγκεκριμένου νόμου Κατα τ'άλλα, η τακτική της Sony στις οθόνες είναι γνωστή.. υποτίθεται ότι δίνει έμφαση στην ποιότητα κατασκευής και -για να κρατήσει το κόστος σε λογικά επίπεδα- σε "ρίχνει" στην εγγύηση.
nlambros22 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 ego exo sinolika 9 kamena pixel ek ton opoion ta 2 apeikonizontai kokkina stin mauri othoni. to videaki pou kikloforei sto internet to dokimasa epi 1 mera sinexomena alla den ekane tipota apolitos to provlima me to koumpi den to exo ego. milisa me sony kai me esteilan se mia etaireia pou sinergazontai. milontas me autous mou eipan oti an ksepernas ta 6 kamena pixel tote to ferneis kai paei gia antikatastasi "AMESH" apo oti mou eipan. to ameso simainei xeri me xeri to pairnoun sou dinoun allo stoixeia etaireias : vasileos georgiou 11 xalandri tilefono 2106824564
Pantelis51 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Sorry prokatabolika gia to greeklish alla den exw xrono. NLAMBROS22 endiaferon ayto poy les gia thn amesh antikatastash kai tha ithela poly na mas peis ti egine, an sto allajane, ti sou zitisane (apo taytotita mexri deltio apostolhs) klp. Parempiptontos h Sony se mia anakoinosh ths eipe pws ean "etrejes" esto kai to pio paramikro homemade programma, diladi otidipote ektos SONY tote... XANEIS THN EGGYHSH SOY! Tora to pws kai ena tha to katalaboune einai allo thema. Proxthes sto diko mou kaike akoma ena pixel! Eleos diladi! Olo ki olo to exw fortisei 3 fores, thn trith exthes!!!! Tora etsi opws pame tha parakalame na mas kaigontai gia na proxoraei se amesh antikatastash... h mhpos oxi? Poia ekdosh logismikou nomizete pws tha periexei to neo mixanima? Mipos thn 2.5? Mipos sth telikh prokyptei kati allo? clairvoyant den antilegw, me diaforetika akoustika nai men akougete dynatotera omws h entash den einai katholou ikanopoihtikh (panta gia leitourgia os mp3, etsi?). O hxos twn paixnidiwn h twn umd an thelete einai ipsiloteros apo oti twn mp3. Prosopika otan eimai ejw sto dromo kai exei fasaria den akouw tipota se antithesh px. me to disc-mp3 mou h akoma kai me to kinito mou. Oso afora to nomothetiko plaisio pou anefera eixa katebasei kapote ena pdf. Otan to brw tha to anebasw na to exete ki eseis.
StefxOup Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Endiaferon post Pantelis51...Sigoura tha oi ypopshfioi agorastes (san ki emena p.x) tha prepei na to diabasoun...Poly kalh h topothetisi sou se sygxairw kai prepei na omologhsw oti arxisa na skeftomai orthologikotera thn agora enos PSP.
clairvoyant Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Όπως είχα αναφέρει και σε ένα άλλο θέμα συζήτησης, έχω κι εγώ πολλάααααα καμμένα pixels. Κάθε φορά που τα μετράω καταλήγω σε διαφορετικό αριθμό, όμως είναι σίγουρα πάνω από 9 (έχω σπάσει κάθε ρεκόρ ). Μιλώντας με τη Sony με είχαν πληροφορήσει για την εταιρία στο Χαλάνδρι (Κόμετρον Ηλεκτρονική) όμως επειδή ήθελα τουλάχιστον 1.5 ώρα για να πάω εκεί, το άφησα. Όταν τελικά κυκλοφόρησε το firmware 2.5 κατάλαβα πως θα μείνω με το PSP μου ως έχει για αρκετό καιρό ακόμη, γιατί δεν αξίζει το ρίσκο.. Αν "πέσει" και το φρούριο του 2.5 θα το πάω για αλλαγή στη στιγμή Πάντως αν κάποιος κάνει αλλαγή σύντομα ας μας ενημερώσει ποια έκδοση firmware έχει το καινούριο του μηχάνημα.
nlambros22 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 tha to pao ego mallon aurio i tin deutera. an exei kai 2.50 firmware den nomizo na iparxei provlima na to katevasoume se 1.5 tha sas enimeroso amesa.
Innersense Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το ολίγον off-topic post μου, αλλά διάβασα για video το οποίο ανασταίνει τα κολλημένα Pixel (βοηθάει τα αναποφάσιστα να πάρουν την τελική απόφαση θα έλεγα) και δεν άντεξα. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τις TFT οθόνες των υπολογιστών; Προ καιρού το συζήταγα το θέμα για κάτι περίεργα pixel που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην οθόνη του ACER laptop μου και δεν ήξερε κανένας. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει ας στήνει κάποιο pm αν και πιστεύω ακόμα και ένα link δεν θα είναι παράνομο εφόσον δεν πρόκειται για copyrighted προϊόν, ή κάνω κάπου λάθος. Σε περίπτωση που έχει ξανασυζητηθεί το θέμα απλά ένα link με το thread αρκεί γιατί εγώ με search δεν μπόρεσα να βρω τίποτα. Pantelis51, πολύ ωραίο το κείμενο σου. Είναι ωραίο πράγμα να διαβάζουμε ειλικρινά, ξεκάθαρα, αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τις γνώμες για οποιοδήποτε από τα high tech προϊόντα που μας κατακλύζουν...
S2Katana Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Θα ήταν χρήσιμο να βρούμε ένα αντίγραφο του συγκεκριμένου νόμου Κατα τ'άλλα' date=' η τακτική της Sony στις οθόνες είναι γνωστή.. υποτίθεται ότι δίνει έμφαση στην ποιότητα κατασκευής και -για να κρατήσει το κόστος σε λογικά επίπεδα- σε "ρίχνει" στην εγγύηση.[/quote'] Aν και δε δινονται λεπτομερειες, φανταζομαι οτι λεγοντας ''ευρωπαικο νομο'' εννοειτε τον ελληνικο Ν.2251/1994 Περι Προστασιας του Καταναλωτη οποιος ταυτιζεται ουσιαστικα με το Ευρωπαικο Κοινοτικο Δικαιο.Παραθετω το αρθρο το οποιο ουσιαστικα μας ενδιαφερει: Άρθρο 5: Εξυπηρέτηση μετά την πώληση 1. Σε κάθε πώληση ο προμηθευτής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή γραπτώς, στην ελληνική γλώσσα ή με σύμβολα διεθνώς καθιερωμένα, σαφείς οδηγίες για την ασφαλή χρήση, διατήρηση, συντήρηση και πλήρη αξιοποίηση του προϊόντος. και ενημέρωση για τους κινδύνους κατά τη χρήση και διατήρησή του. Εξαιρούνται τα απλά κατά την κατασκευή , τη χρήση και τη συντήρηση προϊόντα. 2. Κατά την πώληση, ο προμηθευτής οφείλει να ενημερώνει τον καταναλωτή για την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος. Πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος είναι ο εύλογα αναμενόμενος χρόνος κατά τον οποίο το προϊόν θα μπορεί να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τον προορισμό του, έστω και έπειτα από επισκευή ή αντικατάσταση ανταλλακτικών, ωσότου η φθορά από την τακτική χρήση καταστήσει το προϊόν άχρηστο ή την περαιτέρω χρήση του οικονομικά ασύμφορη. 3. Σε περίπτωση προμήθειας καινούργιων προϊόντων με μακρά διάρκεια (διαρκών καταναλωτικών αγαθών), ο προμηθευτής υποχρεούται να παρέχει στον καταναλωτή γραπτή εγγύηση στην ελληνική γλώσσα, η οποία να αναφέρει τουλάχιστον την επωνυμία και τη διεύθυνση της επαγγελματικής εγκατάστασης του προμηθευτή, το δικαιούχο, το προϊόν στο οποίο αναφέρεται η εγγύηση, το ακριβές περιεχόμενό της, την ημερομηνία έναρξης και τη διάρκειά της. Η εγγύηση πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες της καλής πίστης και να μην αναιρείται από υπερβολικές ρήτρες εξαιρέσεων. Η διάρκεια της έντασης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ειδικά για τα προϊόντα τεχνολογίας αιχμής, η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με το χρόνο κατά τον οποίο αναμένεται ότι θα παραμένουν σύγχρονα από την άποψη της τεχνολογίας, αν ο χρόνος αυτός είναι συντομότερος από την πιθανή διάρκεια της ζωής τους. 4. Αν κατά τη διάρκεια της εγγύησης εμφανισθεί στο προϊόν ελάττωμα και ο προμηθευτής αρνείται την επισκευή ή βραδύνει υπερβολικά, ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την αντικατάσταση του προϊόντος με νέο ή την αναστροφή της πώλησης. Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια για το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό. 5. Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσεται η εφαρμογή των διατάξεων του Αστικού Κώδικα για την ευθύνη του πωλητή Μα πραγματικά ελαττώματα του πράγματος. Εκ των προτέρων παραίτηση του καταναλωτή από την προστασία του κατά τις διατάξεις αυτές είναι άκυρη. 6. Ο προμηθευτής καινούργιων διαρκών καταναλωτικών αγαθών οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές τη συνεχή παροχή τεχνικών υπηρεσιών για τη συντήρηση και επισκευή τους για χρονικό διάστημα ίσο με την πιθανή διάρκεια της ζωής τους. Επίσης, οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές την ευχέρεια προμήθειας των ανταλλακτικών και άλλων τυχόν προϊόντων, που απαιτούνται για τη χρήση τους σύμφωνα με τον προορισμό τους, για όλη την πιθανή διάρκεια της ζωής τους.
Pantelis51 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Innersense θα ήθελα να γίνω περισσότερο συγκεκριμένος όσο αφορά το θέμα με τα “καμένα” και “κολλημένα” pixels. Καταρχήν ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κάθε pixel της TFT οθόνης (του PC στη περίπτωση σου, του PSP στη δική μας) διαθέτει τρία υπο-pixel, το κόκκινο το πράσινο και το μπλε (*Μήπως έχετε ξανακούσει τον τεχνολογικό όρο RGB; = Red, Green, Blue) Το κάθε υπο-pixel οδηγείται με ένα μικροσκοπικό ηλεκτρονικό εξάρτημα, το τρανζίστορ. Τώρα σε περίπτωση που ένα από αυτά τα εκατομμύρια στη κυριολεξία τρανζίστορ καεί ή πεισμώσει τα λειτουργήσει σωστά, τότε το σχετικό υπο-pixel παύει να ακτινοβολεί όμως το pixel στο οποίο ανήκει μπορεί να φωτοβολήσει χρωματικούς συνδυασμούς που προκύπτουν από τα υπόλοιπα δύο υγιέστατα. Έτσι αν κολλήσουν ή καούν δύο από τα τρία υπο-pixel τότε φωτοβολείται μόνο το χρώμα του υγιούς. Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως ένα τρανζίστορ μπορεί να κολλήσει τόσο σε φάση ON όσο και σε OFF. Αυτό σημαίνει πως αν κολλήσουνε όλα τα υπο-pixel σε φάση ON τότε το pixel αυτό θα φαίνεται στην οθόνη μου ως άσπρο και αν σε OFF ως μαύρο. Το φαινόμενο των κολλημένων pixel ανήκει στην ομάδα φαινομένων με το κωδικό όνομα «pixel anomaly». Υπάρχουνε δύο τρόποι αντιμετώπισης ή επιδιόρθωσης αν θέλετε. Σας τους γράφω με κάθε επιφύλαξη αν και έχουνε γραφτεί σε διάφορα ενδιαφέροντα βιβλία όπως το PowerBook: Pixel Anomalies on Active Matrix LCD Panels. Ο ΠΡΩΤΟΣ και ο πιο απλός είναι να ενεργοποιήσετε ΜΟΝΟ ένα υπο-pixel τη φορά, σε ένα εναλλασσόμενο κύκλο των τριών. ΔΗΛΑΔΗ ουσιαστικά να απεικονίσετε στην οθόνη σας το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε χρώμα με γρήγορο ρυθμό και πρακτικά για αρκετή ώρα. Αυτή η αποκλειστικότητα λειτουργίας του sub pixel ανεβάζει την τάση στο συνδεδεμένο τρανζίστορ (σύμφωνα με το νόμο του Ohm) και υπάρχει πιθανότητα ανάστασης. ΠΩΣ ΟΜΩΣ θα παίξετε αυτό το παιχνίδι με τα χρώματα;;; Μα φυσικά κατεβάζοντας ένα ανάλογο βίντεο όπου θα το προβάλλεται σε FULL SCREEN και δεν είναι τίποτε άλλο από συρραφή κόκκινων, πράσινων και μπλε εικόνων. ΤΟΝΙΖΩ πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αλλά ΒΙΝΤΕΟ!!! Αν είσαστε χρήστες του PSP δοκιμάστε το Dead Pixel Cleaner και το Stuck Pixel Fixer. Πρόκειται για απλό βίντεο, κωδικοποιημένο στο πρότυπο MPEG FOUR (mp4). Το αποθηκεύετε στο directory MS:/MP_ROOT\100MNV01 και το αναπαράγετε με το media player του PSP σας. Για τους χρήστες διαφορετικών υπολογιστικών συστημάτων ΜΠΟΡΕΙΤΕ να χρησιμοποιήσετε το ίδιο βίντεο ΑΡΚΕΙ να διαθέτετε τον ανάλογο player ή πχ. mp4 codec (αποκωδικοποιητή) για το Windows Media Player. Τέλος για τους ενδιαφερόμενους (Innersense για σένα το γράφω) μπορούν να ρίξουν μια ματιά στη τοποθεσία http://www.nearside.com/EkimSW/LCDtest/index.html Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ τρόπος και ο περισσότερο «ριψοκίνδυνος» είναι με ένα μαλακό πανάκι να τρίξετε τη περιοχή όπου βρίσκεται το προβληματικό pixel. Εάν η πραγματική TFT οθόνη «προστατεύεται» από γυαλί τότε θα πρέπει να το αφαιρέσετε. clairvoyant γνώμη μου είναι να το πας το συντομότερο δυνατό για αλλαγή. Κάποιοι μπορεί να γελάσουνε με αυτό που θα γράψω αλλά να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να ΜΗΝ γίνει αναβάθμιση firmware. Δεν γνωρίζω αλλά θέλω να πιστεύω πως οι καινούργιες συσκευές το πολύ να διαθέτουνε λειτουργικό έκδοσης 2.0 και πως απλά άλλαξαν τα DEMO DISCS τα οποία και σου κάνουνε την αναβάθμιση σε νεότερη. Πχ. το δικό μου είχε 1.5 και με το που έβαλα το DEMO DISC μου προτάθηκε να την αναβαθμίσω σε 2.0 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που καταφέρουνε οι psp hackers να βρούνε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν downgraber ή να «τρέξουν» κάποιο homemade τότε να είσαι σίγουρος πως την επόμενη κιόλας μέρα η Sony θα δημοσιεύσει κάποια υποδιέστερη έκδοση που θα καλύπτει τα συγκεκριμένα κενά ασφαλείας, οπότε μην περιμένεις να «σπάσει» πρώτα. Αναφορικά σας λέω η τελευταία έκδοση 2.5 περιέχει «ιδιαίτερα» στοιχεία που οδηγεί τους psp-hackers σε ένα περίεργο χαμόγελο. Περισσότερα θα δείξει το ίδιο το μέλλον! Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας γράψω για ακόμα ένα ΣΟΒΑΡΟ ελάττωμα του PSP που με έχει στεναχωρήσει. Ο λόγος για τη γνωστότατη και χρησιμότατη κίνηση ΠΑΝΩ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ του σταυρού κατεύθυνσης που «πιάνει» εξαιρετικά πολύ δύσκολα και σπάνια! Τι σημαίνει αυτό; Πως αν γουστάρετε να παίξετε ένα από τα χιλιάδες παιχνίδια που τη χρησιμοποιούν πχ. Street Fighter (μέσω emulator) ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ να κάνετε τις φοβερές κινήσεις που το χρησιμοποιούν! Θέλω να τονίσω πως αυτό το πρόβλημα έχει τουλάχιστον το δικό μου και μερικά άλλα PSP. ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ πουθενά κάποιος να λέει πως στο δικό του λειτουργεί, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορεί και να μην συμβαίνει. Αν μπορεί κάποιος ας το δοκιμάσει και ας μας πει μιας και που πρόκειται για κάτι το πολύ σοβαρό! Τέλος μια «συμβουλή» ή κάτι επιπλέον για να εξακριβώσει το τίτλο που έδωσα σε αυτό το topic. Όλοι εσείς που είχατε ή θέλετε να αλλάξετε το ελαττωματικό σας PSP με κάποιο άλλο… ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ να καταχωρήσετε το σειριακό αριθμό του καινούργιου μηχανήματος σας στο http://www.yourpsp.com . Τι σημαίνει αυτό; Πως θα αποκτήσετε και δεύτερο UMD SPIDERMAN 2 εντελώς δωρεάν!!!! Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.