geokok1981 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Αποφάσισα να κάνω αυτό το post με αφορμή την είδηση για την κυκλοφορία της έκδοσης 2.0 του Open Office. Είμαι οπαδός του ανοιχτού λογισμικού (αν και κάποιες φορές οι εμπορικές λύσεις απλά είναι σε άλλη κατηγορία,,,,) και είχα δουλέψει με το ΟΟο 1.1 στο παρελθόν. Καλό, δεν λέω, αλλά αναγκάστηκα να το εγκαταλείψω γιατί καλώς ή κακώς ΟΛΟΙ δουλεύουν με MS Word. Κάθε φορά λοιπόν που έπρεπε να μετατρέψω ένα αρχείο σε doc, πολύ απλά απογοητευόμουν γιατί τα αποτελέσματα το καθιστούσαν άχρηστο..... Ποιά είναι η γνώμη σας για την έκδοση 2.0? Θα μπορεί να συνεργαστεί με το office? Θα υπάρχουν στοιχεία όπως το solver του Excel? Aκόμα και αν είναι μια καλή σουίτα, αξίζει τον κόπο ή μετάβαση αν δεν μπορεί να δουλέψει ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ με το office?
subdee Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 χτες το κατέβασα και επειδή χρησιμοποιώ OpenOffice απο την έκδοση 1.1.2, δεν θυμάμαι αρκετά να κάνω μια έγκυρη σύγκριση. ωστόσο, η νέα έκδοση με έχει ευχαριστήσει αρκετά θα μπορούσα να πώ. γνώμη μου, μια μετάβαση δεν θα είναι πλέον τόσο οδυνηρή όπως ήταν παλιά, αλλά για όσους δεν έχουν ή δεν μπορούν να αποκτήσουν τα M$ Office, τα OpenOffice είναι ιδανικά!
geokok1981 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Αυτό που μου κάνει προσωπικά εντύπωση είναι ο αριθμός των ατόμων που είδαν το post σε σύγκριση με αυτούς που απάντησαν. Από αυτό δύο συμπεράσματα μπορούν να προκύψουν. 1. Ή δεν τους άρεσε το post 2. Ή δεν χρησιμοποιούν το ΟΟο, κάτι που θα ήταν απογοητευτικό αν ήταν αυτή η αιτία.
nucleuspower Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Αν και υποστηρίζω κι εγώ το ανοιχτό λογισμικό, η προηγούμενη έκδοση του open office δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Πρέπει να δοκιμάσω την καινούργια έκδοση. Ελπίζω να έχει βελτιωθεί αρκετά. Το σημαντικό είναι όμως ότι σχεδόν όλοι έχουν μάθει το word και αρνούνται πεισματικά να χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε άλλο (και με το δίκιο τους, γιατί εφόσον κάνουν ότι χρειάζονται γιατί να μάθουν κάτι άλλο)...
sotos65 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Χρησιμοποιώ αρκετό διάστημα τώρα μία beta του OOo 2, σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ικανοποιημένος και μάλιστα προσωπικά θεωρώ ότι η διαφορά από την έκδοση 1.x είναι αρκετά μεγάλη προς το καλύτερο εννοείται. Θα δούμε σιγά-σιγά και τη final τώρα.
or1onas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Dystyxws to open office einai dwrean. 8a eprepe na exei student/standard/professional versions me timh +30/+50/+200e apo tis antistoixes versions tou ms office k tote isws kapoios na to lambane pio sobara. Einai idia periptwsh me thn patata k ton kapodistria.. Bebaia, stin timh ekeinh, oloi 8a to epsaxnan sto internet crackarismeno.... K symfwnw oti to ms office kanei papades, alla sygnwmh, 8/10 xrhstes den xrhsimopoioun oute to 1/20 apo tis dynatothtes ths souitas. To OO 8a tous kalypte k me to parapanw... Na pw kleinontas pws to OO to xrhsimopoiw ta teleutaia 2 xronia proswpika k to exw balei k sto grafeio mou dioti h etairia mou paizei mono me microsoft products (dekto) alla mou exei balei office xp small business pou den exei powerpoint k access. Opote me to Impress k th Base kanw tis douleies mou, OSO auto einai dynato.
gerontas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Αυτό που μου κάνει προσωπικά εντύπωση είναι ο αριθμός των ατόμων που είδαν το post σε σύγκριση με αυτούς που απάντησαν.Από αυτό δύο συμπεράσματα μπορούν να προκύψουν. 1. Ή δεν τους άρεσε το post 2. Ή δεν χρησιμοποιούν το ΟΟο' date=' κάτι που θα ήταν απογοητευτικό αν ήταν αυτή η αιτία.[/quote']Αυτά που ζητάς στο πρώτο σου μήνυμα είναι (βασικά) στοιχεία ενός review κι ακόμη δεν τόχουμε δει καλά-καλά. Πάντως, η 1.9.79 που δουλεύω τώρα τελευταία, δεν μου έχει δημιουργήσει και κανένα σοβαρό πρόβλημα. Κατά τ' άλλα μια χαρά είναι το θέμα που άνοιξες και μακάρι να συνεχιστεί η κουβέντα εδώ, αντί ν' ανοίξουν μερικές δεκάδες ακόμη παρόμοια.
neofix Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Μπορω να πω παντος οτι η ορθογραφια του δε με ενθουσιασε και τοσο πολυ (ουτε κι εσας η δικια μου ξερω )
geokok1981 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Βασικά αν θα μπορούσε να καλύψει με επιτυχία το θέμα της συμβατότητας μεταξύ των εγγράφων του με του ms word δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα (αν μπορεί κάποιος χωρίς solver και σχετικά...). Αλλά άλλο να σώνεις και άλλο να σου βγαίνει μετά (έκδοση 1.1 μιλάω πάντα) ε εντάξει είναι απαράδεκτο....
Dikemou Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Koita na deis, pou molis proxhes katebasa kai installarisa to 2beta, kai na pou tora bike to final Ante pali...! Pantos to xrisimopoio ki ego apo ti v1.1 monimo kai re paidia, den eixa kai TOSA problimata sto import ton .doc.... dil me merikes psiloallages to eferna sta isa tou. Apo tin 1.9 beltiothike poli i ipostiriksi ton .doc pantos.... Den katalavaino giati sonei kai kala tha prepei oi openofficades na kathontai na apokriptografoun ta proprietary formats tis MS, kai otan den to kanoun me 100% epitixia, na tous krazoume kiolas! Stin teliki, oti theleis to soszeis se pdf kai to dineis kai stous ametanoitous...
or1onas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Koita na deis' date=' pou molis proxhes katebasa kai installarisa to 2beta, kai na pou tora bike to final Ante pali...![/quote'] K gw to idio akrivws epa8a..To katebasa thn Pempth k htan beta... Pantos to xrisimopoio ki ego apo ti v1.1 monimo kai re paidia' date=' den eixa kai TOSA problimata sto import ton .doc....[/quote'] K symfwnw episis k se auto. Den 8elei da k TOSES polles allages. Ligo ta margins mou bgainoun diaforetika alla einai douleia 1 leptou...
geokok1981 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 ok για ένα απλό κείμενο συμφωνω ότι οι αλλαγές μπορεί να μην είναι τρομακτικές. Γράψτε όμως την πτυχιακή σας που είναι σχεδόν κάθε σελίδα και τύπος και πείτε μου μετά αν πειράζει ή όχι.
Dikemou Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2005 ok για ένα απλό κείμενο συμφωνω ότι οι αλλαγές μπορεί να μην είναι τρομακτικές. Γράψτε όμως την πτυχιακή σας που είναι σχεδόν κάθε σελίδα και τύπος και πείτε μου μετά αν πειράζει ή όχι. an egrapses tin ptixiaki sou se word, tote de sou ftaiei kanenas allos! kai sigoura oxi to ooo! kai stin teliki, akoma kai na to ekanes se word, giati na theleis na to kaneis "import" sto ooo?
geokok1981 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δεν κατάλαβες φίλε μου..... Σε ΟΟο την έκανα αλλά την θέλανε σε word σώνει και καλά από την σχολή για τον απλό λόγο πως αλλιώς δεν μπορούσαν να την ανοίξουν. Από ΟΟο σε MS ήταν η μετατροπή μιλάμε για μεγάλη πίκρα..... Εκτός αυτού ήθελα και εγώ να το κάνω σε word τελικά γιατί αντιμετώπιζα πρόβλημα με το ΟΟο, με φωτό που χωρίς λόγο απλά εξαφανίζονταν μετά από λίγο (έβγαινε το πλαίσιο στην θέση της φωτό με ένα ωραίο χ όπως στις σελίδες web όταν δεν φορτώνει μια φωτό.....) Γενικά επειδή όλοι έχουν ms πρέπει να είσαι σε θέση να τους δώσεις το ανάλογο αρχείο (το pdf δεν είναι πάντα επιλογή, αν πχ πρέπει να δωθεί για επεξεργασία...). Αν λοιπόν δεν μπορεί να τα μετατρέψει σωστά τότε μου είναι ...άχρηστο....
Dikemou Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 ti na po.... ntropi tous! tetoio ntabatziliki.... dil de ftanei pou kataferes na ksekolliseis apo MS, ekei na se xosoun ta panepistimia pali mesa! Poia? Ta panepistimia pou tha eprepe na proagoun ti diaforetikotita, to OS kai tin epilogi.... :/ Alla anyways, ptixiakes kai eidika me tipous ktl, panta se tex
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.