Προς το περιεχόμενο

Είμαι ένας νόμιμος χρήστης WIN XP

aneleitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2 λέξεις: Βάλτε UNIX-οειδές.

Για να λέμε του στραβού το δίκιο το να βάλεις ένα UNIX σε ρίχνει σε μια μακρόχορονη πορεία "μετανάστευσης" από τα windoze σε κάτι με τελείως διαφορετική λογική.

Επίσης πολλές φορές εφαρμογές ενός συγκεκριμμένου τύπου λείπουν από αυτά τα συστήματα. Αλλά ποιός φταίει γι' αυτό; Εμέις που καθόμαστε και πρηζόμαστε με λειτουργικά που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Ας σημειωθεί εδώ ότι τα συστήματα UNIX δεν έιναι μόνο κάτι αρχαίες εκδόσεις χωρίς γραφικό περιβάλλον. Μερικές μορφές τους είναι linux,BSD,Solaris ακόμα και το καταπληκτικό Mac OS X (και δεν το λέω επειδή μόλις απέκτησα μάκη).

Τα συστήματα τύπου UNIX έχουν ένα μοντέλο ασφάλειας που αποτρέπει πολλά από τα σφάλματα των windoze , στον τομέα της ασφάλειας αλλά και της αξιοπιστίας.

Η προσωπική μου άποψη έιναι ότι αυτά τα συστήματα πολύ σύντομα θα αποτελέσουν το μέλλον και η M$ θα μας αφήσει χρόνους (αμήν & πότε). Καθώς το UNIX είναι ένα σύστημα που έχει στην πλάτη του 30 χρόνια ύπαρξης και προορίστηκε εξαρχής για μεγάλες εγκαταστάσεις αλλά και δικτύωση μεγάλης κλίμακας είναι λογικό να αποτελεί την πιο ασφαλή και αξιόπιστη λύση.

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για να λέμε του στραβού το δίκιο το να βάλεις ένα UNIX σε ρίχνει σε μια μακρόχορονη πορεία "μετανάστευσης" από τα windoze σε κάτι με τελείως διαφορετική λογική.

Επίσης πολλές φορές εφαρμογές ενός συγκεκριμμένου τύπου λείπουν από αυτά τα συστήματα. Αλλά ποιός φταίει γι' αυτό; Εμέις που καθόμαστε και πρηζόμαστε με λειτουργικά που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Ας σημειωθεί εδώ ότι τα συστήματα UNIX δεν έιναι μόνο κάτι αρχαίες εκδόσεις χωρίς γραφικό περιβάλλον. Μερικές μορφές τους είναι linux' date='BSD,Solaris ακόμα και το καταπληκτικό Mac OS X (και δεν το λέω επειδή μόλις απέκτησα μάκη).

Τα συστήματα τύπου UNIX έχουν ένα μοντέλο ασφάλειας που αποτρέπει πολλά από τα σφάλματα των windoze , στον τομέα της ασφάλειας αλλά και της αξιοπιστίας.

Η προσωπική μου άποψη έιναι ότι αυτά τα συστήματα πολύ σύντομα θα αποτελέσουν το μέλλον και η M$ θα μας αφήσει χρόνους (αμήν & πότε). Καθώς το UNIX είναι ένα σύστημα που έχει στην πλάτη του 30 χρόνια ύπαρξης και προορίστηκε εξαρχής για μεγάλες εγκαταστάσεις αλλά και δικτύωση μεγάλης κλίμακας είναι λογικό να αποτελεί την πιο ασφαλή και αξιόπιστη λύση.[/quote']

Για εμενα το ιδανικο ειναι να εχεις 2 pc,ειτε το ενα με Win και το αλλο με Linux ή ειτε ενα κανονικο pc και ενα Mac.Κανεις οτι δουλεια δε γινεται σε Mac και Linux στο pc με τα Win και οταν χαλασουν τα Win χρησιμοποιεις τα αλλα 2.

Δημοσ.

Θεωρώ πως μονο σε 2 περιπτώσεις μπορω να δικαιολογήσω την μ*****α να εχεις original OS : 1ον να σου τα φόρτωσαν μαζι με το λαπτοπ ή 2ον να εχεις μαγαζι. Εγω ειμαι ο μ*****ς της 1ης κατηγορίας ;)

Για ολες τις αλλες περιπτώσεις υπάρχει λύση και τη λένε nero ;) ε ναι λοιπον ας μην φτιάξει φέτος 28η βίλα στο LA ο Μπιλάκος , δεν θα χαλαστει ....

Δημοσ.

Έπειτα επειδή πολλοί από εσάς είστε gamers, στείλτε mail στους game developers, να σας δώσουν τα source files, etc, να κάνετε port & recompile :D

Δημοσ.

Όχι και να δώσουν και sources, απλά να παίζουν natively σε Linux,

όπως το quake IV

το Serious Sam 2

το DOOM3.

Kι αυτή η πουτ@7Α η ΑΤΙ να βγάλει σωστούς drivers για linux επιτέλους, το έχουν ξεφτιλίσει με αυτή τη κατάσταση.

ΥΓ: κάτσε να δούμε πως θα πηγαίνει το linux στο PS3 και μετά τα ξαναλέμε...

Δημοσ.

Τελικά ρε γμτ δεν είναι λογικό να έχει κάποιος γνήσια ένα λειτουργικό καί ένα antivirus?Δεν νομίζω πως θα φτωχήνει αγοράζοντας τουλάχιστον αυτά τα δύο.Κατά τα άλλα τα βάζουμε με τον Gates και δεν ξέρω με ποιόν άλλο.Γιά πείτε μου σας παρακαλώ ποιός από σας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του?Δεν μού λέτε ποιός είναι ο απώτερος στόχος των μικρών εταιριών?Απλά να κάτσουν άμα μπορέσουν στη θέση της microsoft.Μη μού πείτε τώρα ότι οι μικρές εταιρείες κόπτονται γιά τους καταναλωτές ενώ οι μεγάλες είναι αδίστακτες

Φυσικά καί εγώ δεν βλέπω με καλό μάτι τα μονοπώλια και ευτυχώς πού η microsoft πιέζεται έστω καί λίγο καί δεν αποθρασύνεται τελείως.

Κάποια στιγμή είπα και γω να μην ξαναχρησιμοποιήσω software τού Gates πήγα καί αγόρασα τότε το suse το 8 αλλά είχα αρκετές δυσκολίες με drivers ,web κ.λ.π. απογοητεύτηκα δεν είχα καί χρόνο.Το αγόρασα γιατί απλά δεν είχα τότε γρήγορη σύνδεση.Είναι μιά συλογή από 6 η 7 cds αν θυμάμαι καλά όποιος θέλει τού το δίνω.

Δημοσ.

re paidia yparxei mia siwphlh simfwnia, h microsoft kserei pws oi aploi xrhstes exoun kata 99% peiratika antigrafa twn windows (afou eksalou den exei valei kai kapoia prostasia) apla oi epagelmaties kai oi epixeirhseis einai ypoxrewmenes na exoun authentika leitourgika logw oikonomikwn elegxwn. apla ta pragmata.

Δημοσ.
Τελικά ρε γμτ δεν είναι λογικό να έχει κάποιος γνήσια ένα λειτουργικό καί ένα antivirus?Δεν νομίζω πως θα φτωχήνει αγοράζοντας τουλάχιστον αυτά τα δύο.

geovard, για συναισθηματικούς λόγους ρωτάς; μηπως βρε κι εσυ κλαις τα λεφτάκια σου που τα έδωσες στο original OS & στο antivirus;; :D :D :D

Δημοσ.

Θα είμαι μάλλον εκτός θέματος, αλλά θέλω να κάνω μια παρατήρηση και μένω εκεί.

Για την πλειοψηφία των χρηστών, για το "μέσο χρήστη" (μέσα σ'αυτούς είμαι και εγώ) δεν θεωρώ ότι οι...παραδοσιακές προτάσεις του στυλ:

"Βάλε Linux"

είναι ρεαλιστικές. Για διάφορους λόγους, οι περισσότεροι προφανείς. Ίσως κάποτε το Linux χτυπήσει στα ίσια τη Microsoft, αλλά μάλλον θα αργήσει λίγο ακόμα και δεν έχουν όλοι τη διάθεση να κάνουν τους...beta testers (σίγουρα πάντως όχι οι "μέσοι χρήστες").

Όχι ότι τα Windows δεν έχουν προβλήματα...

Αλλά εγώ ο Τάδε θέλω το PC για τη δουλειά μου και για να παίζω manager και Flight simulator. Τα έχει το Linux? Όχι.

Συνεπώς δεν μου χρειάζεται. Σε άλλους με άλλες ανάγκες χρειάζεται πιο πολύ απ'οτιδήποτε άλλο και μπράβο στα παλικάρια που το χρησιμοποιούν!

Θα το θέσω ως εξής και ας παρεξηγηθώ (μάλλον θα φάω κράξιμο):

"Aφού κάποιον τον παίρνει να βάλει το...όχι και τόσο original λειτουργικό συγκεκριμένης εταιρίας γιατί να μπλέκει με Linux ή οτιδήποτε άλλο?"

Ας υπερβάλω και λίγο:

"Δεν βλέπω τροχονόμο και βιάζομαι, με παίρνει να περάσω με κόκκινο κι ας είμαι ολίγον τι παράνομος? Ας το κάνω."

Να δώσω παράδειγμα με το γνωστό παιχνίδι Silent Hunter 3. Δεν υπήρχε cr*ck για το update (λόγω Starforce) και πολλοί "αναγκάστηκαν" να το πάρουν original. Αν δηλαδή ερχόταν ο μπάρμπας τους και τους το έδινε fully working με 5-10 ευρώ, θα έλεγαν "Thanx μπάρμπα, αλλά θα δώσω 30 να το πάρω αυθεντικό"?

(Προσωπικά έδωσα 60 ευρώ για το SH3, γιατί το 1o dvd ράγησε από μόνο του μέσα στο dvd-rom και πήγε στα σκουπίδια!)

Υπάρχει μια νοοτροπία που -για καλό ή κακό- διαιωνίζεται ως εξής:

- Αν δουλεύω στη Microsoft, είναι αλήτες και απατεώνες όλοι οι πειρατές γι'αυτό και γι'αυτό το λόγο.

- Αν δεν έχω άμεσο κέρδος από κατασκευή/πώληση αυθεντικού λογισμικού ή αν θέλω φτηνό λειτουργικό ή δεν γουστάρω να πληρώσω (επειδή με παίρνει και είμαι κι από την Μάνη/Κρήτη/Μακεδονία και δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου), λέω ότι είναι αλήτες οι της Microsoft (και όχι μόνο) γιατί έτσι κι έτσι κι αλλιώς".

Και οι δύο θα αντιτάξουν εξαιρετικά επιχειρήματα.

Κατ'εμέ -αν το δω ρεαλιστικά- και οι δύο είναι και θα είναι σωστοί.

(Φυσικά παραδέχομαι ότι όσο δεν δουλεύω στη Microsoft ή σε κάποιο άλλο software house, συμπαθώ περισσότερο τους μεν από τους δε, δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου)

Φυσικά ο περισσότερος κόσμος διαφωνεί ριζικά. Γι'αυτό όλοι έχουν τα πάντα original και στα p2p προγράμματα μεταφέρονται μόνο εργασίες από πανεπιστήμια, αρχεία κειμένου κλπ.

Δημοσ.

geovard λογικό μπορεί να είναι,αλλά είσαι εκτός θέματος.

Ο Ανελέητος ακολούθησε την "λογική", και τώρα που θέλει να κάνει format για πολλοστή φορά, πρέπει να πάρει τηλέφωνο και να εξηγήσει τα ανεξήγητα.

Δηλαδή ταλαιπωρούνται οι νόμιμοι κάτοχοι και οι μη νόμιμοι όχι?

Και κερατάς και δαρμένος.

Δημοσ.

Πιστευω οτι το ολο θεμα με την ταλαιπωρια των χρηστων γνησιων windows ειδικα στην αρχη με τις πολλες ασυμβατοτητες του λειτουργικου και τα απανωτα format εξοργιζει αυτους που χτισαν τις βιλες του gates αλλα δεν φαινεται επι του παροντος θα φανει μαλλον (αν και πιστευω οτι η microsoft ειναι εξυπνη και θα δυναμωσει τισ genuine protections )απο την πορεια που θα χουν τα επομενα λειτουργικα ,αν και αυτο δεν ειναι απολυτο,γιατι η microsoft παταει πανω σε corporate packages .

Παντως ειναι δικαιωμα του καθενος η originality η οχι και δεν νομιζω οτι οποιαδηποτε ταλαιπωρια θα βγαλουν το μεγαλο ποσοστο απο το στενο τους παραθυρο σε κατι πιο εξευγενισμενο. Ας μην ξεχναμε οτι στη ζωη φωναζουμε για τα παντα αλλα δυσκολα πεταμε το παπουτσι που μας σφιγγει τον καλο (υπαρχουν και εξαιρεσεις).

Και για να μην ξεχνιωμαστε macedonia is greek ρε .....

Δημοσ.

Kill Bill!!.Kill Bill!!.Kill Bill!!.Kill Bill!!.Kill Bill!!.Kill Bill!!.Kill Bill!!.Kill Bill!!.Kill Bill!!.Kill Bill!!.

Kill Bill!!.Kill Bill!!.Kill Bill!!.Kill Bill!!.Kill Bill!!.Kill Bill!!.Kill Bill!!.Kill Bill!!

Δημοσ.
emena den me anagase kaneis na ta agorasw, alla oute mou apagorefse kaneis na ta agorasw se kopia, paidia den eimaste sto uk coolarete me ta gnisia os

ΕP82 rulesss!!! Ασχετο για τους αλλους,σχετικο για μας!! ;-) (κατοχος starlet)

Δημοσ.

Ο Ανελέητος ακολούθησε την "λογική"' date=' και τώρα που θέλει να κάνει format για πολλοστή φορά, πρέπει να πάρει τηλέφωνο και να εξηγήσει τα ανεξήγητα.

[/color']

Καί ποιός φταίει δηλαδή γι αυτό? Πάλι ο Μπίλης?Πριν να αγοράσει ας ρώταγε τούς όρους χρήσης.

Άμα εσύ βάλεις φράκτη στο σπίτι σου θα πρέπει εγώ να θυμώσω γιατί προσπαθείς να προστατευτείς?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...