kouloutouros Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 prin merikes meres agorasa kainourio cpu P4 2,4Ghz{533Mhz, 1024k, 0.09, S478}.to provlhma einai oti me ton pwlhth milhsame sto thl gia northwood kai otan to phga ekei aytos mou evale prescott xwris na me enhmerwsei.prosfata arxisa na asxoloume me overclock kai an mporeite na mou peite poios cpu einai kalhteros gia overclock (alla kai se genikes grammes) giati o prescott pou exw twra douleyei stous 51 va8mous(xwris na ton peira3w fantasteite na ton tsimphsw kiolas!!) kai o northwood apoti 3erw stous 33-35.a3izei na ton alla3w? euxaristw polu
plpapadopoulos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Ayth thn epoxh kainourio CPU se P4 2,4GHz mporeis na vreis mono Prescott kai NAI exei Bus 533MHz (KAI OXI 800) kai NAI exei cache 1MB anti 512K tou antistoixou Northwood. O pyrhnas Northwood P4 x.xC, exei kalyteres dinaotytes OC se anti8esh me ton pyrhna Prescott P4 x.xE (opou x.x einai h syxnothta se GHz px 3.0). Epomenws o ypallhlos sou edwse th CPU me ta xarakthristika pou sou eipe kia mallon la8os 8a katalaves esy, h' den hsoun swsta enhmerwmenos oti yparxei tetoio kommati apo thn Intel.
dimitris74 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 εχω την εντυπωση οτι o presΗΟΤ παει ποιο ψηλα σε oc απλα ειναι ποιο ζεστος, northwood παντως δεν νομιζω να βρεις σε καινουριο
verdilucas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Παιδιά, μακρυά από intel! Η τεχνολογία τους είναι 3 γενιές πίσω...! φιλικά, Verdi
plpapadopoulos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Παιδιά, μακρυά από intel! Η τεχνολογία τους είναι 3 γενιές πίσω...! Einai krima na ginei lock to topic de nomizeis? Allo einai to erwthma edw kai kapoioi xreiazontia voh8eia sto sygkekrimeno 8ema kai mono... Filika, Panagiwths.
StefxOup Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Παιδιά' date=' μακρυά από intel! Η τεχνολογία τους είναι 3 γενιές πίσω...! φιλικά, Verdi[/quote'] Opws swsta proanaferthike epixeirhmatologhse toulaxiston kai topothetisou panw sto thema...H boitheia einai shmantikh gia kapoion pou th xreiazetai...
Moderators Gi0 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Εχοντας περασει απο northie 2.4 800 fsb(ο οποιος ηταν καλο κομματι και πηγαινε stable με αερα 3.1)και τωρα δυστυχως με preshot 2.8(δεν ηταν επιλογη μου να αφησω τον northwood και να περασω σε preshot) χρειαστηκα watercooling για να δω θερμοκρασιες της προκοπης.Κ απο overclocking δεν ειδα πολλα πραγματα(..αλλα εκει μαλλον φταινε οι μνημες μου,οποτε μην το λαμβανεις πολυ υπ οψη). Με λιγα λογια northwood all the way απο μενα.
evansdimo Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Εχω Northwood 2.4 και τον δουλευω στα 2.6 ανετοτατα με θερμοκρασιες 30 idle και 41 full load. Εχει πανω του την Hyper 6 και εχει αυτες τις θερμοκρασιες. Με μαμα ψυκτρα ειχα 31 idle και ειχα δει μεχρι 52 full load. Παντα o/c στα 2.6 northie all the way αν βρεις.
Moderators Gi0 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 evansdimo ανεβασε το,ανεβασε το! Αν εχεις κατσει και σε καλο κομματι..!
dpolal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Εχω Northwood 2.4 και τον δουλευω στα 2.6 ανετοτατα με θερμοκρασιες 30 idle και 41 full load. Εχει πανω του την Hyper 6 και εχει αυτες τις θερμοκρασιες. Με μαμα ψυκτρα ειχα 31 idle και ειχα δει μεχρι 52 full load. Παντα o/c στα 2.6northie all the way αν βρεις. Mε μια καλή ψύκτρα ο 2.4 δουλεύει πολύ άνετα μέχρι τα 3.0... :wink:
evansdimo Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Mε μια καλή ψύκτρα ο 2.4 δουλεύει πολύ άνετα μέχρι τα 3.0... :wink: dpolal2 Για αεροψυξη πιστευω οτι η Hyper 6 ειναι αρκετα καλη ψυκτρα. Gi0 να τον ανεβασω βρε συ αλλα δεν ξερω με τα ρευματα τι να κανω. Τωρα δουλευει μεν 2.6 αλλα δεν του δινω ρευμα ακομα γιατι δεν ξερω ποσο. Επισης δεν ξερω με τις μνημες τι παιζεται (Timings...) Ποσο δηλαδη να τις βαλω ωστε να δουλευουν σταθερα. Να τους δωσω και ρευμα και αν ναι ποσο. Παντως τωρα οι θερμοκρασιες που βγαζει, με κανουν να τριβω τα ματια μου ειδικα σε full load αν αναλογιστει κανεις οτι δουλευει και σαν 2.6.
kalaeimaigr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Εμπειρια προσωπικη μου τωρα :εχω ενα Ρ4 2.4 northwood σε ενα media center pc aopen και παρολα τα γνωστα προβληματα ψυξης των μινι κουτιων εχει idle 32 full load 44 .Σ ενα αλλο εχω 3.0 με big water και idle 39 full 48.Κατ εμενα 2.4 northwood rulez-prescott is only for τα κουλουρακια της μαμας.
lionheart Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Exw 2,4 northwood den 8umamai stepping kai ton exw sta 3 na douleuei edw kai ena xrono xwris kanena problhma! 8ermokrasies den 8umamai giati fantaros edw kai 7 mhnes ta exw 3exasei! Pantws 7-8 apanwta 3dmark kanena problhma kai thnb default psuktra! Gia overclock apo oti 8umamai kaluteroi einai oi northwood. As milhsei kai kapoios eidikos sto overclocking!
dpolal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 dpolal2 Για αεροψυξη πιστευω οτι η Hyper 6 ειναι αρκετα καλη ψυκτρα. Gi0 να τον ανεβασω βρε συ αλλα δεν ξερω με τα ρευματα τι να κανω. Τωρα δουλευει μεν 2.6 αλλα δεν του δινω ρευμα ακομα γιατι δεν ξερω ποσο. Επισης δεν ξερω με τις μνημες τι παιζεται (Timings...) Ποσο δηλαδη να τις βαλω ωστε να δουλευουν σταθερα. Να τους δωσω και ρευμα και αν ναι ποσο. Παντως τωρα οι θερμοκρασιες που βγαζει' date=' με κανουν να τριβω τα ματια μου ειδικα σε full load αν αναλογιστει κανεις οτι δουλευει και σαν 2.6.[/quote'] ΔΕΝ υπάρχει λόγος να του δώσεις επιπλέον ρεύμα από τώρα... Καταρχήν μπορείς να τον ανεβάσεις σιγά σιγά και να τρέξεις ένα prime95 ¨η κάποιο άλλο για να δεις αν είναι σταθερός. Κλειδώσνεις agp,pci στα 66,66, 33,33 και είσαι εντάξη από αυτά και μετά είτε έχεις τις μνήμες 1:1 και όσο ανεβάζεις το FSB ανεβαίνουν και αυτές είτε τις κλειδώνεις σε κάποια συγκεκριμένη συχνότητα. ΑΝΑΛΟΓΑ πάντα με το μπόρντ που έχεις έτσι;;;;; Δεν είναι όλα το ίδιο. Aν σε ενδιαφέρει το άθλημα πάντως ξεκίνα από εδώ: Lab.gr o/c guide
evansdimo Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Πολυ καλο dpolal2 thanks. Εμαθα αρκετα πραγματα. Αναμονη για δοκιμες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.