Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με backup ταινιών

kastel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
de tha to elega' date=' eidika gia ta tayio yaden nomizo simfonoun oloi oti ine ta korifaia

ego egrapsa ena iso arxeio 4 giga kai graftike epityxhmena se 5 diskakia.

Se pliroforo oti telikos epeze olokliromena MONO sto tayio yaden !

Ola ta alla eno fainotan ok otan ekanes install epo eikoniko drive xtipouse.

Dokimasa copy paste sto disko apo to dvd kai pali xtupouse.

To mono pou ta ekane OLA TELEIA itan to tayio yaden

Ayto itan ena aplo paradeigma,mporo na sou anafero kai alla..[/quote']

Έλπίζω τα συμπεράσματα σου να μη βασίζονται σε τέτοιου είδους στατιστικές γιατί είναι λίγο σαν τα πετάς στον τοίχο και όποιο δε σπάσει να το λες καλύτερο. Αν το έκανες 30 φορές (ίσως και με διαφορετικά writers για επιβεβαίωση)θα σου έλεγα μαγκιά σου και έχει αξία το αποτέλεσμα. Η 1 φορά είναι εντελώς αναξιόπιστη οπότε είτε το έκανες είτε όχι το ίδιο μου κάνει. Καλό είναι βασίζεις τα συμπεράσματα σου για την ποιότητα των Dvds σε στατιστικώς ορθά tests.

Για τα τάγιο συμφωνώ όπως και πάρα πολύ άλλοι ότι είναι πολύ καλά.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ωρίστε και οι αποδείξεις σου...

Για να ειναι αξιοπιστο το test και να μπορεις να συγκρινεις τα αποτελεσματα θα πρεπει να γραψεις την ιδια ποσοτητα δεδομενων και στα δυο δισκακια...

Το δισκακι που εγραψες με χ2,4, ειναι στο οριο(4482 Mb) και ειναι λογικο να εχει περισσοτερα errors, γιατι οι τελευταιοι sectors ειναι εξαιρετικα ευαισθητοι...

Για αυτο τον λογο αλλωστε, το ασφαλες οριο εγγραφης ειναι ~4465 Μb...

Και εξηγησε μας, τι απεικονιζουν τα γραφηματα που παρουσιαζεις...

Δημοσ.
Για να ειναι αξιοπιστο το test και να μπορεις να συγκρινεις τα αποτελεσματα θα πρεπει να γραψεις την ιδια ποσοτητα δεδομενων και στα δυο δισκακια...

Το δισκακι που εγραψες με χ2' date='4, ειναι στο οριο(4482 Mb) και ειναι λογικο να εχει περισσοτερα errors, γιατι οι τελευταιοι sectors ειναι εξαιρετικα ευαισθητοι...

Για αυτο τον λογο αλλωστε, το ασφαλες οριο εγγραφης ειναι ~4465 Μb...

Και εξηγησε μας, τι απεικονιζουν τα γραφηματα που παρουσιαζεις...[/quote']

Σοβαρολογείς βρε φίλε! Μιλάς για διαφορά 60 ΜΒ στα 4+ GIGA BYTE. Αλλά για πες μου: Στο υπόλοιπο μέρος του δίσκου δε βλέπεις καμιά διαφορά; Α ξέχασα! Δεν ξέρεις τι απεικονίζουν τα γραφήματα! Ξέρεις όμως να κρίνεις αν κάποιο δισκάκι είναι καλά γραμμένο!

Έλεος! Τι κάθομαι και ασχολούμε ο μ@λ@κ@ς με τους άσχετους!

Δημοσ.
Σοβαρολογείς βρε φίλε! Μιλάς για διαφορά 60 ΜΒ στα 4+ GIGA BYTE. Αλλά για πες μου: Στο υπόλοιπο μέρος του δίσκου δε βλέπεις καμιά διαφορά; Α ξέχασα! Δεν ξέρεις τι απεικονίζουν τα γραφήματα! Ξέρεις όμως να κρίνεις αν κάποιο δισκάκι είναι καλά γραμμένο!

Έλεος! Τι κάθομαι και ασχολούμε ο μ@λ@κ@ς με τους άσχετους!

Oχι δεν μιλαω για την διαφορα των 60 mb...

Απλως σου λεω, οτι οι τελευταιοι sectors που βρισκονται στην ακρη του δισκου, ειναι εξαιρετικα ευαισθητοι...

Για αυτο τον λογο, τα περισσοτερα προγραμματα αφηνουν ενα περιθωριο 20 Mb κενο, για λογους ασφαλειας και αξιοπιστιας...

Στα screenshot που δημοσιευσες, δεν αναφερεται πουθενα το τι απεικονιζει ακριβως, το καθε γραφημα...

Για αυτο σε ρωταω...

Δεν εχω χρησιμοποιησει το συγκεκριμενο προγραμμα ποτε...

Απλως σου λεω οτι για να κανεις ενα συγκριτικο τεστ πρεπει να ολες οι παραμετροι που μπορει να επηρεασουν το αποτελεσμα, να ειναι ιδιες...

Δημοσ.
Oχι δεν μιλαω για την διαφορα των 60 mb...

Απλως σου λεω' date=' οτι οι τελευταιοι sectors που βρισκονται στην ακρη του δισκου, ειναι εξαιρετικα ευαισθητοι...

Για αυτο τον λογο, τα περισσοτερα προγραμματα αφηνουν ενα περιθωριο 20 Mb κενο, για λογους ασφαλειας και αξιοπιστιας...

Στα screenshot που δημοσιευσες, δεν αναφερεται πουθενα το τι απεικονιζει ακριβως, το καθε γραφημα...

Για αυτο σε ρωταω...

Δεν εχω χρησιμοποιησει το συγκεκριμενο προγραμμα ποτε...

Απλως σου λεω οτι για να κανεις ενα συγκριτικο τεστ πρεπει να ολες οι παραμετροι που μπορει να επηρεασουν το αποτελεσμα, να ειναι ιδιες...[/quote']Στα δικά μου τουλάχιστον Taiyo Yuden όταν τα γράφω σε 8x δεν υπάρχει αύξυση λαθών ούτε καν στο τελευταίο ΜΒ.

Το πρώτο πλαίσιο αντιστοιχεί στα PI errors (όριο 280) και το δεύτερο στα PI failures (όριο 4). Κάτω κάτω είναι συγκεντρωμένα τα στατιστικά που αφορούν σε κάθε είδος λαθών.

Όσο για τις συνθήκες (παράμετροι) στις οποίες έγιναν τα τεστ αυτές είναι ίδιες (εγρραφή με nec 3500 2.TG και σκαναρισμένα με nec 3540 σε 5x και 1 ECC block).

Δημοσ.
Βγάλε μας απ' την πλάνη μας,ω φωτεινέ μας ήλιε....

Εσένα ποιος σου μίλησε; Αναφέρθηκα σε σένα και δεν το κατάλαβα;

Δεν κοιτάς τι γράφω μήπως και μάθεις κάτι αντί να κοροϊδεύεις;

Δημοσ.
Εσένα ποιος σου μίλησε; Αναφέρθηκα σε σένα και δεν το κατάλαβα;

Δεν κοιτάς τι γράφω μήπως και μάθεις κάτι αντί να κοροϊδεύεις;

Είσαι αρκετά προσβλητικός προς τους συνομιλητές σου.

Φρόντισε να διορθώσεις τον τρόπο σου(και το post σου),για σένα περισσότερο και όχι για μένα...

Εφ' όσον υφίσταμαι σαν παρατηρητής,υπάγομαι και εγώ στους άσχετους.Αν επιμένεις στον χαρακτηρισμό σου,λυπάμαι... ;-)

Υ.Γ.Δεν έχεις τπτ να μου δείξεις μ' αυτό τον τρόπο...

Δημοσ.
Στα δικά μου τουλάχιστον Taiyo Yuden όταν τα γράφω σε 8x δεν υπάρχει αύξυση λαθών ούτε καν στο τελευταίο ΜΒ.

Το πρώτο πλαίσιο αντιστοιχεί στα PI errors (όριο 280) και το δεύτερο στα PI failures (όριο 4). Κάτω κάτω είναι συγκεντρωμένα τα στατιστικά που αφορούν σε κάθε είδος λαθών.

Όσο για τις συνθήκες (παράμετροι) στις οποίες έγιναν τα τεστ αυτές είναι ίδιες (εγρραφή με nec 3500 2.TG και σκαναρισμένα με nec 3540 σε 5x και 1 ECC block).

Οταν λεω ιδιες παραμετρους, εννοω και την ιδια ποσοτητα δεδομενων...

Αν θες δοκιμασε το και δωσε μας τα αποτελεσματα που θα βγαλεις...

Παντως, η εγγραφη δεδομενων στα ορια τη χωρητικοτητας του δισκου δεν αποτελει σωστη πρακτικη και δεν προσφερει και ουσιαστικο κερδος, αφου τα επιπλεον 20-30 Μb αποτελουν μονο ενα ποσοστο 0,5% της συνολικης χωρητικοτητας...

Δημοσ.

nautilus7 αφού έχεις ασχοληθεί που έχεις ασχοληθεί αν μπορείς γράψε μας μικρή λίστα με συγκεκριμένα dvd media απ το καλύτερο προς το χειρότερο

Δημοσ.
Οταν λεω ιδιες παραμετρους' date=' εννοω και την ιδια ποσοτητα δεδομενων...

Αν θες δοκιμασε το και δωσε μας τα αποτελεσματα που θα βγαλεις...

Παντως, η εγγραφη δεδομενων στα ορια τη χωρητικοτητας του δισκου δεν αποτελει σωστη πρακτικη και δεν προσφερει και ουσιαστικο κερδος, αφου τα επιπλεον 20-30 Μb αποτελουν μονο ενα ποσοστο 0,5% της συνολικης χωρητικοτητας...[/quote']

Δεν είναι μόνο ίδια ποσότητα είναι και από ίδια πηγή, που ξέρω εγώ αν η διάνοια αυτού που τεστάρει έκανε το πρώτο test με αρχείο που υπάρχει στον σκληρό και το άλλο με αρχείο που υπάρχει ξερώ γω σε dvd (αν είχαν ίδιο μέγεθος δε θα είχα υποψίες). Καλό είναι όταν κάνεις κάποιο πείραμα να το κάνεις με τις ίδιες συνθήκες για να έχει αξία. Όπως το έκανε ο nautilus7 ή πρέπει να μας πει τι ακριβώς έγραψε κάθε φορά και από που, αλλιώς χαλάει τσάμπα τα δισκάκια του. (εκτός αν μου διαφεύγει εμένα κάτι σημαντικό)

P.S. Επίσης μια κουβέντα για τη λέξη "άσχετους" του nautilus7, εσύ και γενικά τύποι σαν εσένα που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα εκνευρίζουν εμάς που πραγματικά τα ξέρουμε, τι να πω... ROFL

Δημοσ.
Δεν είναι μόνο ίδια ποσότητα είναι και από ίδια πηγή' date=' που ξέρω εγώ αν η διάνοια αυτού που τεστάρει έκανε το πρώτο test με αρχείο που υπάρχει στον σκληρό και το άλλο με αρχείο που υπάρχει ξερώ γω σε dvd (αν είχαν ίδιο μέγεθος δε θα είχα υποψίες). Καλό είναι όταν κάνεις κάποιο πείραμα να το κάνεις με τις ίδιες συνθήκες για να έχει αξία. Όπως το έκανε ο nautilus7 ή πρέπει να μας πει τι ακριβώς έγραψε κάθε φορά και από που, αλλιώς χαλάει τσάμπα τα δισκάκια του. (εκτός αν μου διαφεύγει εμένα κάτι σημαντικό)

P.S. Επίσης μια κουβέντα για τη λέξη "άσχετους" του nautilus7, εσύ και γενικά τύποι σαν εσένα που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα εκνευρίζουν εμάς που πραγματικά τα ξέρουμε, τι να πω... ROFL[/quote']

Εννοείς πως εσκεμένα έκανα εγγραφή από διαφορετική πηγή για να βγουν περισσότερα λάθη; Για κάντο λιανά...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί νομίζετε ότι αυτή η ελάχιστη διαφορά στον όγκο των δεδομένων μπορεί να είναι σημαντική ώστε να επιρεάζει την ποιότητα και στο υπόλοιπο του δίσκου, στο οποίο η διαφορά είναι τουλάχιστον εμφανής!

Όσον αφορά στη λέξη "άσχετους"... Έχεις διαβάσει το υπόλοιπο thread; Κατάλαβές τι μου είπε το παλικάρι (zavlakas); Ζήτησε αποδείξεις για την ποιότητα εγγραφής και χωρίς να ξέρει καν να ερμηνεύει το screen του CD-DVD speed, τις διέψευσε! Αν είναι δυνατόν!

Τώρα αν "νομίζω ότι τα ξέρω όλα" (που δεν είπα κάτι τέτοιο) φαίνεται από αυτά που γράφω για τα οποία ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δημοσ.
nautilus7 αφού έχεις ασχοληθεί που έχεις ασχοληθεί αν μπορείς γράψε μας μικρή λίστα με συγκεκριμένα dvd media απ το καλύτερο προς το χειρότερο

1. Taiyo Yuden 8x (YUDEN000 T02, TYG 02) (πιο καλά τα that's, χειρότερα τα disc impex logo)

2. Verbatim 16x (MCC 004, MCC 03RG20) (8x δεν υπάρχουν πλέον)

3. Maxell

4. Ricoh

5. TDK

6. Ritek, CMC, κτλ (made in taiwan)

Δημοσ.

Ευχαριστώ nautilus7 για τι λίστα (5α τα TDK! θα το πάθω το εγκεφαλικό!),

Αυτό που εννοώ και δεν ξεκαθαρίζεις εσύ στο tests σου είναι το εξής απλό:

1. Γιατί δεν είναι ίδιο μέγεθος το αρχείο?

2. Πρόκειται για το ίδιο αρχείο?

3. Η πηγή αντιγραφής είναι ίδια (μπορεί να είπες ρε παιδί μου, ας αντιγράψω και το dvd που εχω στον εξωτερικό σκληρό να το έχω μην χαλάω τσαμπα dvdakia)?

Συνεπώς, δεν υπονοώ τίποτα (δηλαδή υπονοώ αλλά με την καλή έννοια όχι ότι έκανες κάτι επίτηδες), ζητάω περισσότερες πληροφορίες για το test σου για να ξέρω αν μπορώ να το εμπιστευτώ. Να είσαι σίγουρος ότι αν ήταν το ίδιο μέγεθος τα αρχεία δε θα είχα καμμία απ τις 3 ερωτήσεις. Το ότι είναι διαφορετικό όμως μου χτυπάει λίγο στο μάτι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...