Προς το περιεχόμενο

CPU Fan ~~ to 4pin Molex?

Giannnni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω μια απορία, έχω ένα fan από παλιό cpu το οποίο έχει 3 καλωδιάκια, 1 green, 1 black, 1 yellow, και θέλω να το συνδέσω κατευθείαν σε 4 pin molex σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες στροφές για να είναι αθόρυβο. Μήπως μπορεί κάποιος χριστιανός (και οι μουσουλμάνοι ευπρόσδεκτοι) πως θα συνδέσω τα καλώδια γατί τα έχω μπλέξει και δεν βγάζω άκρη με τον googlh?? Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Για να έχεις χαμηλές στροφές σύνδεσε το ως εξής:

Το πράσινο του ανεμιστήρα στο κίτρινο του molex.

Το μαύρο του ανεμιστήρα στο κόκκινο του molex.

Έτσι θα τροφοδοτείς το ανεμιστήρι με 7volt και θα έχεις χαμηλές στροφές.

Το κίτρινο του ανεμιστήρα είναι ο αισθητήρας στροφών. Άστο στον αέρα.

icon4.gif Βέβαια θα πρέπει να σιγουρευτείς πως το ανεμιστήρι λειτουργεί κανονικά με 12 volt και πως το πράσινο-μαυρό είναι η τροφοδοσία του.

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά, έχω μια απορία, έχω ένα fan από παλιό cpu το οποίο έχει 3 καλωδιάκια, 1 green, 1 black, 1 yellow, και θέλω να το συνδέσω κατευθείαν σε 4 pin molex σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες στροφές για να είναι αθόρυβο. Μήπως μπορεί κάποιος χριστιανός (και οι μουσουλμάνοι ευπρόσδεκτοι) πως θα συνδέσω τα καλώδια γατί τα έχω μπλέξει και δεν βγάζω άκρη με τον googlh?? Ευχαριστώ.

loipon my dear edo boudistis an fes sou leo to kitrino sto kitrino to mayro sto mayro to alo poufena ...

Δημοσ.

φίλε kx5 δεν δούλεψε με αυτή την συνδεσμολογία το ανεμιστηράκι, θα δοκιμάσω τη συμβουλή του φίλου Montana και θα ξαναποστάρω, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

να ρωτήσω και κάτι άλλο φίλε μοντανα, παίζει ρόλο πιο από τα δύο μαύρα καλώδιο που βγαίνουν από το 4pin θα χρησιμοποιήσω;;

Δημοσ.

από το ανεμιστηράκι βγαίνουν με αυτή την σειρά Κίτρινο-Μαύρο-Πράσινο αλλά στην κατάληξη του 3 pin είναι Μαύρο-Κίτρινο-Πράσινο. :D Σορρυ αν σας τα έχω πρήξει.

Δημοσ.

Και τα δύο μαύρα το ίδιο πράγμα είναι.

Δοκίμασε αν το πράσινο-μαυρο ή το κίτρινο-μαυρο είναι η τροφοδοσία του ανεμιστήρα.

Μετά προσάρμοσε με βάση αυτά που σου είπαμε.

Δημοσ.

doc protimhsa thn pio aplh lish, ennonoume ta kommena kalwdia kai vazoume monotikh, giati na pernw antaptorakia kai vlakeies. telikws einai mauro apo cpufan-->mauro molex kai twra an sindeseis kitrino cpufan-->kitrino molex exeis 12v(full speed) sto anemisthraki, an sindeseis prasino cpufan-->kitrino molex exei (nomizw) 7v opote einai sto relanti. Euxaristw gia thn voithia sas. Cheers!

Δημοσ.

Τελικά ήταν το κίτρινο η τροφοδοσία...

Giannnni από τι υπολογιστή ήταν το ανεμιστηράκι?

Δημοσ.

Μα καλά δεν μπορεί να το συνδέσει κανονικά και μέσο του speedfan να χαμηλώσει τις στροφές; Για επειδή είναι παλιό έχει διαφορετική σύνδεση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...