Nosiropouleriko Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Αγόρασα εκτές την MSI K8N FSR και έχω το εξής πρόβλημα:Όταν πάω να κάνω format στον σκληρό κάνει πολλή ώρα.Παλιότερα έκανε μόλις κάτι δευτερόλεπτα ενω τώρα κάνει κανα 15 λεπτο για 80 gb!Αυτό το κάνει και αν παω να κάνω format μέσω windows.Έχω έναν σκληρό 200αρη sata.Φταίει η μητρική γι αυτό λετε?
billpeppas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Κάποιο πουλάκι μου είπε πως δεν έχετε βάλει τους drivers του Chipset ( Motherboard ) ,και ότι το drive λειτουργεί σε PIO Mode. --> Device Manager -> IDE & ATAPI Controllers και check the drive mode
Nosiropouleriko Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Τους έχω βάλλει.Primary chanel έχει βρει τον σκληρό και είναι τικαρισμένο το "Let bios select transfer mode" ακριβώς πάνω μου λέει serial dma που είναι η ρύθμιση του bios.Πριν βάλλω τους drivers η μπάρα των xp έκανε 23 βόλτες(ναι τις μέτρησα) για να φορτώσει τα windows.Tώρα κάνει 2.5.Μήπως να δοκιμάσω να βάλλω τα τελευταία drivers μητρικής(έβαλα αυτά που είχε το cd) ή δεν παίζει να είναι αυτό το πρόβλημα?
shumi_m Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 koitakse sto bios tis epiloges "serial ata dma enabled"
Nosiropouleriko Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Είναι enebled και είναι και το κανάλι που χρησιμοποιείται από τον σκληρό για μεταφορά δεδομένων.
georgeadams Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Μήπως παλιά έκανες Quick Format και τώρα Full Format και γι' αυτό βλέπεις διαφορά στον χρόνο?
Nosiropouleriko Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Όχι πάντα το άλλο format έκανα.Το πρόβλημα είναι ότι μου κάνει πολύ χρόνο ακόμα και αν κάνω format μέσω των windows που έχω την εντύπωση ότι γίνεται πολύ γρήγορα.Έτσι δεν είναι?
georgeadams Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Και μέσα από τα windows σου δίνει επιλογή για full ή quick format. Κοίτα και την εικόνα που επισυνάπτω: Δοκίμασε να κάνεις μια φορά format έχοντας τσεκάρει το "Perform a quick format" (θα τελειώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα) και μετά χωρίς να το τσεκάρεις και θα δεις πως θα κάνει πολύ περισσότερη ώρα.
Nosiropouleriko Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Nαι αυτό το ξέρω αλλά έχω την εντύπωση ότι με την παλιά μητρική και το quick και το full format γίνοντουσαν μέσα σε δευτερόλεπτα.Είμαι σχεδόν σίγουρος γι αυτό.Τεσπα θα δω αν με τα καινούργια drivers της μητρικής που κατέβασα απο ένα internet καφέ φτιάξουν κάποια προβληματάκια με το agp και αν φτιάξουν ας κάνει όσο κάνει για το format.
geovard Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Αγόρασα εκτές την MSI K8N FSR και έχω το εξής πρόβλημα:Όταν πάω να κάνω format στον σκληρό κάνει πολλή ώρα.Παλιότερα έκανε μόλις κάτι δευτερόλεπτα ενω τώρα κάνει κανα 15 λεπτο για 80 gb! Μα καλά format τον είχες βάλει να κάνει τότε η να τρέξει τα εκατό μέτρα στούς Ολυμπιακούς?
georgeadams Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Full format μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε σκληρούς δίσκους ΔΕΝ γίνεται Μήπως το είχες δει σε καμιά κάρτα μνήμης?
Nosiropouleriko Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Τι να σου πω.Έτσι θυμάμαι και μάλιστα έκανα τακτικά format.Τώρα φόρτωσα και κάτι storage drivers από μια δισκέτα πριν την εγκατάσταση(πριν φόρτωνα μόνο τα sata raid drivers) και έγιναν όλα πολύ πιο γρήγορα,ακόμα και το format.Μια τελευταία ερώτηση:Αν κάνω bios update δεν σπάει η εγγύσηση έτσι?
georgeadams Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Όχι, δε σπάει. Αν όμως κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια του update και μετά δε δουλεύει το motherboard, μπορεί να σου αρνηθούν την εγγύηση (αν καταλάβουν πως το πρόβλημα οφείλεται σε λάθος κατά τη διάρκεια του update).
deathlok Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Όχι, δε σπάει. Αν όμως κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια του update και μετά δε δουλεύει το motherboard, μπορεί να σου αρνηθούν την εγγύηση (αν καταλάβουν πως το πρόβλημα οφείλεται σε λάθος κατά τη διάρκεια του update). afto pote den to katalava diladi ama gini mamakia (pou kata pasa pithanotita tha fteei i dei as poume) ti na to kaneis to mobo to drive ktl meta??(aftoi nomizo boroun na ta strosoun se emas omos einai paliosidera meta)
Nosiropouleriko Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Ok.Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.