winmik2kx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Guys please help είμαι να πάθω εγκεφαλικό. Το βύσμα που καταλήγει το καλώδιο ενός από τους πέντε δορυφόρους το βρήκα σήμερα κομμένο μέσα στο subwoofer και το καλώδιο φυσικά μόνο του κάτω. Όχι δεν κόπηκε μόνο του, ξέρω ότι κάποιος το βοήθησε. Τι μπορώ να κάνω? Έβγαλα το pin από το woofer, αλλά δε νομίζω να μπορώ να το κολλήσω. Καλύπτει η εγγύηση κάτι τέτοιο? Μπορώ να κόψω το καλώδιο και να βάλω καινούριο βύσμα? Φοβάμαι μην έχω απώλειες μετά. Δεν είμαι και ο πλέον σχετικός, οπότε παρακαλώ λίγο αναλυτικά οι οδηγίες όποιος μπορεί, θα του είμαι ευγνόμων... ούτε 3 μήνες δεν τα έχω...
spirosta Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Είναι βύσμα RCA? αν ναι τότε εύκολα κάποιος που ξέρει να χρησιμοποιεί κολητήρι μπορεί να βάλει ένα άλλο. Και αν έχεις ενδοιασμούς για τις επιδόσεις μπορείς κάλιστα να βάλεις ένα επίχρυσο βύσμα.
winmik2kx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Νομίζω RCA λέγεται, έβαλα και μια εικόνα.. Από πού μπορώ να αγοράσω βύσμα RCA?
winmik2kx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Αν κατάλαβα καλά χρειάζομαι ένα τέτοιο βύσμα?? Θα κόψω δηλαδή αυτό που υπάρχει και μετά πως θα κολλήσω το καινούριο?
Stratos2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Πηγαινε φιλαρακι στο ποιο κοντινο καραστημα της περιοχης που μενεις , με ηλεκτρικα-ηλεκτρονικα ειδη και παρε ενα RCA καλωδιο σαν και αυτο που σου κοπηκε ....Παρε σαν δειγμα και το υπαρχον καλωδιο κοντα σου....Αυτα συμβαινουν δεν υπαρχει προβλημα...
winmik2kx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δεν γίνεται αυτό, αφού το καλώδιο καταλήγει "φυτευτό" μέσα στο ηχείο, δεν ενώνεται με άλλο βύσμα. Μάλλον πρέπει να αλλάξω το βύσμα που κόπηκε, αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ και φοβάμαι μην έχει θόρυβο μετά το ηχείο ή απώλειες. Μπορεί κάποιος περιγράψει στα γρήγορα πώς θα το κάνω ή που μπορώ να βρω οδηγίες??
spirosta Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Καλύτερα βρες κάποιον που το έχει ξανακάνει. Δεν είναι δύσκολο αλλά αν είναι η πρώτη φορά.... Δεν θα έχει θόρυβο. Ούτε απώλιες. Απλά πάρε ένα που να είναι από χαλκό ή επίχρυσο και όχι σιδερένιο. Σε οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρονικά. (Αλήθεια πως το έκοψες έτσι?Θέλει πολύ προσπάθεια)
dtomgr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Sini8os ta hxeia gia na enw8oyn me tin kentriki monada, sti sigkekrimenh periptwsh soy sto kouti poy einai to subwoofer , xrisimopoioyn akrodektes RCA . Mporeis na toys promi8eyteis apo ena magazi me hlektronika eksartimata...se ekseftelistiko kostos... H topo8etish toy meta eksartate apo to poso pianoyn ta xeria soy. Kobeis to kalwdio oxi poly makria apo to visma, kai ksegimnweis to kalwdio.... to kalwdio 8a einai 2klono....diladi 8a exei 2 grammes sirmatwn... An anoikseis to RCA to kainourgio poy 8a pareis...8a deis oti exei 2 mikres epafes... kai 2 mikres tripoyles stis opoies prepei na perastoyn mesa ta apogimwnmena kalwdia kai na koli8oyn me kolitiri ! ennoeite den prepei na yparksei vraxikiklwma (epafh twn dio kalwdiwn) twra gia na eisai kai sigouros pio 8a valeis poy yparxoyn polla endexomena.... to kalwdio poy 8a kopseis na exei akomh ena mesa ....me aspro xrwma.... ayto 8a to valeis sthn mikri thn "lama" sto bisma.... (shma) enw to sirmataki poy einai ekswterika sthn megalh (giwsh) an einai ksexwrista ta kalwdio.....pali to aspro sthn mikrh kai to mayro sthn megali.... Elpizw na se diafwtisa :) good luck !
ataktos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Guys please help είμαι να πάθω εγκεφαλικό. Το βύσμα που καταλήγει το καλώδιο ενός από τους πέντε δορυφόρους το βρήκα σήμερα κομμένο μέσα στο subwoofer και το καλώδιο φυσικά μόνο του κάτω. Όχι δεν κόπηκε μόνο του' date=' ξέρω ότι κάποιος το βοήθησε. Τι μπορώ να κάνω? Έβγαλα το pin από το woofer, αλλά δε νομίζω να μπορώ να το κολλήσω. Καλύπτει η εγγύηση κάτι τέτοιο? Μπορώ να κόψω το καλώδιο και να βάλω καινούριο βύσμα? Φοβάμαι μην έχω απώλειες μετά. Δεν είμαι και ο πλέον σχετικός, οπότε παρακαλώ λίγο αναλυτικά οι οδηγίες όποιος μπορεί, θα του είμαι ευγνόμων... ούτε 3 μήνες δεν τα έχω...[/quote'] filaraki min anxonese siga ta pragmata sirma einai eftixos! sou dino mia simvouli pigenne stin antiprosopia tis logitech stin ellada kai anafere to provlima! to pio pithano einai na sou to allaxoune olokliro to eixosistima! stile kai ena email stin logitech sta kentrika grafia kai anafere to provlima pou exis tha se voithisoun parapoli !!! ypopsi sou apolia den tha exis alla gia kalo kai gia kako ase na to kanoun kapioi pio empiri sto idos tou.... an kai ta z-5500 den einai oti kai oti einai ena apo ta kalitera eixosistimata! kai to kalitero tis logitech....
winmik2kx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, και ιδιαίτερα τον φίλο dtomgr για την αναλυτική περιγραφή! Τελικά έκοψα από ένα άλλο καλώδιο RCA που είχα το βύσμα μαζί με λίγο καλώδιο, γύμνωσα και τα δύο καλώδια και τα ένωσα μεταξύ τους, τα μόνωσα και προς το παρόν δουλεύει μια χαρά. Αν δω προβλήματα στο μέλλον θα ακολουθήσω την "κανονική" μέθοδο αντικατάστασης, δε νομίζω να έχω όμως πρόβλημα. Σε λίγο testing που έκανα, δεν είδα διαφορά από πριν ούτε θόρυβο. Ηρέμησα τουλάχιστον, γιατί μου είχε πάει τρία κι ένα! Και πάλι ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
spirosta Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Αν θέλεις να είσαι εντός εγγύησης πήγαινε στην logitech πρώτα να δεις τι θα πούνε. Πέχτο τρελός ότι πήγες να το βγάλεις και έμεινε μέσα το κομμάτι. Α στην χειρότερη ξαναβάλε ένα μέσα. Λογικά θα αλλάξουν μόνοι τους το καλώδιο. Και την επόμενη φορά...Προσοχή
spirosta Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις' date=' και ιδιαίτερα τον φίλο dtomgr για την αναλυτική περιγραφή! Τελικά έκοψα από ένα άλλο καλώδιο RCA που είχα το βύσμα μαζί με λίγο καλώδιο, γύμνωσα και τα δύο καλώδια και τα ένωσα μεταξύ τους, τα μόνωσα και προς το παρόν δουλεύει μια χαρά. Αν δω προβλήματα στο μέλλον θα ακολουθήσω την "κανονική" μέθοδο αντικατάστασης, δε νομίζω να έχω όμως πρόβλημα. Σε λίγο testing που έκανα, δεν είδα διαφορά από πριν ούτε θόρυβο. Ηρέμησα τουλάχιστον, γιατί μου είχε πάει τρία κι ένα! Και πάλι ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! [/quote'] Τώρα το είδα.... Λοιπόν βρες ένα φίλο που ξέρει και πες του να το κάνει. Ενώνοντας έτσι απλά θα ψιλοέχεις απώλειες που δεν θα τις πιάνει το αυτί.
winmik2kx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Εγώ ο κακόμοιρος μια χαρά το προσέχω το hardware μου, δε θυμάμαι ποτέ να έχω σπάσει τίποτα... Αυτός που το έκανε τα άκουσε καλά πάντως..! Όσο για τις απώλειες πάντως μέχρι τώρα, επειδή είμαι ψιλοκολλημένος γενικά, θα το είχα προσέξει. Αν υπάρχουν και δεν τις καταλαβαίνω, ας υπάρχουν !! Ούτως η άλλως τα ηχεία εγώ τα χρησιμοποιώ αποκλειστικά. Αν έχω πρόβλημα στο μέλλον, θα το κόψω πάλι και θα το κάνω σωστά..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.