mjmj Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Απογοητευση? Αν ηταν για στοκατζιδικα πηγαιναμε κι αλλου...
EPa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Εχω πάει στο Saturn (Μediamarkt) Βερολίνου (πλατεία Αλεξαντερπλατς) Το Βερολίνο έχει 7 Saturn (http://www.saturn.de) και 11 Media Markt (http://www.media-markt.de). Είναι όμως διαφορετικές αλυσίδες καταστημάτων.
Gary_Kokkin Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Γιατί τα ίδια προιόντα δεν πουλάνε όλα της ίδιας φίρμας ? -Στην ίδια αλυσίδα ανήκουν ,αλλά μπορεί να υπάρχουν και discount markets,γνωρίζεις κάτι περισσότερο ? -Στην Αλεξαντερπλατς,σάυτό που πήγα, το ισόγειο του κτιρίου είναι Μediamarkt ,και το υπόγειο Saturn, με προιόντα της σειράς ,τίποτε ιδιαίτερο σε ειδικές τιμές.
eliask Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 opos kai na exei tha doume . apla pisteyo pos tha prepei na kanoun dynamiki eisodo sthn agora oste na travixoun ton kosmo . opote as perimenoume kati kalo . Meta o adagonismos tha doulepsei pros ofelos tou katanaloti .me ti moni diafora oti pleon to paixnidi paei sta xeria ton polyethnikon kotsovolos mediamarkt ) kai tha doume tous ellines na ypoxoroun .....
palawiaris Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Εγώ έχω την εντύπωση ότι τα saturn και τα mediamarkt εδώ στην γερμανία οι κομπιουτεράκηδες τα αποφεύγουν γιατί είναι ακριβά με εξαίρεση τις προσφορές.Εγώ πάντως για πι/σι πάντα από κομπιουτεράδικο αγοράζω και σε αυτά μόνο καμία ψηφιακή κάμερα ή για τηλεοράσεις ή και κανένα home cinema λένε.Πάντως το services τους είναι αψογότατο.Πάντα χωρίς μα και μου και τυπικότατοι.Αλλά από τιμές για πι/σι είναι γενικώς χάλια
Gary_Kokkin Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Οπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο post , τα περιθώρια είναι μικρά στην Ελλάδα,λόγω μικρού όγκου αγοράς ,αγοραστικής δύναμης,κόστους πωλήσεων (εργασίας κλπ) Το φυλλαδιο τους που κυκλοφόρησε, αυτό δείχνει, εκ πρώτης όψεως από value for money
DR JUDGE Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Πάντως εγώ προτιμώ τον Αλέκο από τον Von Mediamarktung. Δεν ξέρω αν έχει β διαλογής προιόντα αλλά σίγουρα μετά την πρώτη εβδομάδα θα είναι στις τιμές όπως όλοι. Αλλωστε διάβασε σε άλλο site οτι στην Γαλλία έχει τρελά προβλήματα με τον FNAC όπως και στην Αγγλία με τον Dixxon.Οπότε δεν ξέρω τι θα καταφέρει εδώ, Ασε που μου την δίνει η διαφημιση που μιλάει ο τύπος τόσο αυταρχικά , λες και μίλάει σε ζώα. Και τα χρήματα που θα κερδίζει θα μένουν στην Ελλαδα μας ή θα πηγαίνουν στην Γερμανία?? Τελωσπάντων δεν ξεκίνησαν καλά την επικοινωνία και θα το πληρώσουν αυτό . Είμαι σίγουρος. Γειά σου Αλεκο μεγάλε δείξ' τους ποιος είναι καλύτερος ηλεκρικατζής. (γιατί ο Media Markt αυτό είναι!!!)
EPa Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Γιατί τα ίδια προιόντα δεν πουλάνε όλα της ίδιας φίρμας ? -Στην ίδια αλυσίδα ανήκουν ' date='αλλά μπορεί να υπάρχουν και discount markets,γνωρίζεις κάτι περισσότερο ? -Στην Αλεξαντερπλατς,σάυτό που πήγα, το ισόγειο του κτιρίου είναι Μediamarkt ,και το υπόγειο Saturn, με προιόντα της σειράς ,τίποτε ιδιαίτερο σε ειδικές τιμές.[/quote'] Media Markt στην Alexanderplatz δεν υπάρχει. Υπάρχει Saturn σε ισόγειο και υπόγειο, και στον 1ο Galeria Kaufhof (ρούχα). Τι πάει να πει "τα ίδια προϊόντα όλα της ίδιας φίρμας" πουλάνε; Πουλάνε ό,τι θες. Και sony και fujitsu και dell και siemens και bosch και hoover και phillips και υπολογιστές και κουζίνες και μίξερ και γνωστές και άγνωστες μάρκες, ό,τι γουστάρεις. Επειδή και οι δύο αλυσίδες το κάνουν αυτό, δεν σημαίνει ότι είναι μία και η αυτή. Κατά τα άλλα ισχύει ό,τι ακριβώς είπε ο palawiaris.
Gary_Kokkin Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Εγραψα πριν ότι "Γιατί τα ίδια προιόντα δεν πουλάνε όλα της ίδιας φίρμας....?" και εννοώ ότι οι φίρμες ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιριών και πουλάνε τα ίδια πράγματα σε όλα τα καταστήματα-Εαν υπάρχουν ξεχωριστά στοκατζίδικα δεν το γνωρίζω- Μάλλον δεν αναφέρεσε στο συγκεκριμένο κατάστημα,εκτός αν άλλαξε επωνυμία από το Πάσχα 2004 που είχα πάει -Επίσης το Kaufhof δίπλα στο ίδιο οικοδομικό συγκρότημα (υπάρχει επίσης και πολυώροφο ξενοδοχείο) δεν είναι 1 όροφος αλλά 5 όροφο πολυκατάστημα (πουλά και ΗΥ κλπ ηλεκτρονικά)
Gary_Kokkin Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Λοιπόν,είχα πέρασμα από Kηφισίας ,είχα την υπομονή να μπώ να δώ τι "παίζει". Χονδρικά οι τιμές στο 90% των κανονικών προιόντων είναι από 5-20% (max) φθηνότερες από άλλες αλυσίδες (αυτή την στιγμή) Η εξυπηρέτηση απαράδεκτη ,στριμωγμένα προιόντα να τα δείς άνετα (έψαχνες σε λαβύρινθο), άσχετοι Ελληνες πωλητές κατά τα άλλα είχε αυστηρές προδιαγραφές σαν προσόντα, να δουλέψεις εκεί (και αρκετοί Γερμανοί σαν προιστάμενοι...) Πολλά προιόντα είναι δικής τους εισαγωγής,έχουν Ευρωπαική εγγύηση (πιθανόν όχι origιnal ή και καθόλου Ελληνικές οδηγίες χρήσης) Οι διάφορες προσφορές είναι παλαιότερα μοντέλα και η έκπτωση αρχίζει από 25% Σε κάθε περίπτωση δεν πουλά όλη την γκάμα των προιόντων μια φίρμας ακόμα και σ'ένα είδος (πχ camera), άσχετα αν διαφημίζει ότι έχει όλα τα μοντέλα και σειρές των προιόντων ,αλλά απουσιάζουν και αρκετές φίρμες, και στην θέση τους έχει άγνωστες φίρμες. -Τέλος η διαθεσιμότητα των προιόντων που αναφέρεται στην έκδοση του φυλλαδίου προσφορών,δυστυχώς ισχύει και για τα υπόλοιπα προιόντα (ανεπίσημα),κοινώς ότι βρείς το παίρνεις αν σε συμφέρει,γιατί δεν ξέρεις αν θα ξανάρθει στην ίδια τιμή ή και καθόλου. -Ψηφίζω καταστήματα τύπου eshop λοιπόν ,παράδωση στο χώρο μου ,φθηνότερες τιμές ,ενημερωση για διαθεσιμότητα ....εκτός αν οι αλυσίδες της γειτονιάς μου,γίνουν τύπου Mediamarkt και βελτιωθούν εκεί που το "γνήσιο" πονά, και χωρίς την supermarket "χύμα" λογική !
eliask Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 kala tin proti mera leitourgias ti perimenes ??? fadasou me vroxi kai ormixan oi BARBAROI mesa xamos .6 to apogeyma eixe sta tameia oura 30 metra .Kala tha pane pisteyo tha ofelisei tous katanalotes to katastima ayto . o adagonismos pada kati exei na dosei .as perimenoume kai tin apadisi apo to THEMALLATHENS simera ..Logika tha exoume apadisi apo kotsovolo plaisio multirama fnac etc etc .Mahi tha ginei paides
manoula Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Και γιατι δεν πατε στο ΜALL σημερα που εχει εγκαινεια? Παρτε κοσμε το MEGA κωτσοβολος προσφερει : DVD player jcv μονο με 9 E {JCV λεμε οχι JVC μην μπερδευτειτε} MATSUI φουρνο μικροκυματων 17 Ε funai Τηλεοραση 20" tft lcd 299 Ε Lexmark εκτυπωτη z617 19 Ε. Μονο για 25 Νοεμβρη και σε περιορισμενα τεμαχια {ποιος τα μετραει αραγε} Για να μην ξεχνιομαστε δλδ. σχετικα με ποιοτητα/τιμες... --------------------
polaki Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Παιδιά μην μπερδέυεστε.... Τί σχέση εχει το The Mall με το MediaMarkt??? Το ενα ειναι ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, και το αλλο ειναι ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Το τί εταιρίες έχει μεσα το The Mall είναι τελείος διαφορετικό πραγμα! Αν καποιο μαγαζί έχει προσφορά, αφορά το συγκεκριμένο κατάστημα και οχι το ΕΜΠΟΡΙΚΟ.... Το λεω γιατι λενε πολλοί ας δούμε και το The Mall τί ανταγωνισμό θα κάνει.... Σα να λέτε "ας δούμε και το νέο Πλαίσιο στη (πχ) Βούλα τί θα κάνει...." Αλλο αν ο Κωτσόβολος ΜΕΣΑ ΣΤΟ The Mall εχει προσφορές....
Gary_Kokkin Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 To Mega Kωτσόβολος του αεροδρομίου έχει (από τότε που άνοιξε) μόνιμα καθημερινές προσφορές μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων,και τις καλύτερες τιμές στην περίοδο των εκπτωσεων σε σχέση με τα άλλα καταστήματα της εταιρίας.Είναι πολιτική marketing καθε εταιρίας -Δεν μπορεί να κυνηγαμε τις προσφορές αν δεν εχουμε ανάγκη ,και αν αξίζει το κόπο από αξία (πχ το αεροδρόμιο και η Μediamarkt είναι μακριά για κάποιους,για να κερδίσει τελικά κανείς το πολύ 20%,στα νέα προιόντα )
mjmj Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Gary_Kokkin εισαι ο πρωτος insomniac που πηγε στο Media Markt!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.