DeathDeal Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Έχω τον εν λόγω dvd-r 1,5 χρόνο. Ανέκαθεν έγραφε οκ και cd και dvd. Εν τούτοις εδώ και μερικές μέρες μου βγάζει πολλά κακογραμμένα και συνεπώς άχρηστα δισκάκια. Αρχικά το παρατήρησα με dvds. Πρώτη παρατήρηση που έκανα σε αυτά είναι πολλές διαφορετικές περιφέρειες στην επιφάνεια του δίσκου, ενδεχόμενα λόγω διαφορετικής ταχύτητας εγγραφής ή και έντασης του laser κατά αυτή. Ανοίγω λοιπόν το dvd-r καθαρίζω το μάτι του laser, με πιεστικό αέρος γενικά αποβάλλω όλη την σκόνη, και ξαναδοκιμάζω. Ενώ αρχικά έβγαζε καλά δισκάκια, πάλι άρχισε τα ίδια και πλέον ΚΑΙ στα cd!!! Δοκίμασα διαφορετικά προγράμματα εγγραφής και είχα πάλι παρόμοια αποτελέσματα. Μερικά δισκάκια βγαίνουν τέλεια άλλα βγαίνουν άχρηστα. Δεν πρέπει να οφείλεται σε buffer underrun, καθότι σε μια εγγραφή προκάλεσα κίνηση στο δίσκο και πτώση συνεπώς του buffer προς το τέλος της εγγραφής, και τα σφάλματα βρέθηκαν στην αρχή αυτής!!! Δισκάκια χρησιμοποίησα sony, philips, για dvd και traxdata για cd. Any ideas? Or should i buy a new one?
mpentenis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 exw to idio akribws, meta apo polla peiramata kateliksa oti mono ta taiyo yuden moy grafontai xwris problhmata....ektote, den allaksa marka, apla agorazw 50ada gia na exw....kai sto 1300 (prohg. montelo) esteila pisw ena stin NEC, logo asymbatothtas...apo ta 10 poy dokimasa, 1 grafotan kanonika, ta alla tpt!
Z3R@tuL Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 έχω κι εγώ το ίδιο dvd-rw εδώ και 1 και κάτι χρόνο περίπου. του έχω κάνει firmware update σε 2510 για να γράφει και dual layer και όλα μία χαρά! μέχρι στιγμής τα cd/dvd που του έχω βάλει για γράψιμο και δεν υπήρχε prob είναι: sony, philips, thats, traxdata, tdk, princo και κάποια noname της πλάκας και όλα μια χαρά... δε ξέρω τι έχει πάθει το δικό σου πάντως εγώ τη nec για την τιμή που τα δίνει και την ποιότητα που προσφέρει (όχι η καλύτερη αλλά από τις αρκετά καλές) σ' αυτή την εμπιστεύομαι 100%.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.