Προς το περιεχόμενο

US Robotics 9108 - Τρέξτεεεεεεε

gremlin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον το φλασάρισμα ειναι απο ευκολο εως πανευκολο...αρκει ο how to οδηγος που εδωσε ενας "ειδικος" του θεματος στο adslgr.com και ειναι εδω http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=379411&postcount=246

γενικα στο συγκεκριμενο post http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=17890 θα βρειτε απειρες πληροφοριες για το 9108...το οποιο αποτι εχω κ εγω διαβασει στα πολλα connections σε p2p εφαρμογες, οχι μονο δεν μπουκωνει αλλα σε κανει να απορεις με την ανεση του...εγω να πω την αληθεια μου ακομα δεν το εχω φορτωσει με p2p προγραμματα...ενα DC++ τρεχω με λιγα σχετικα connenctions...να σημειωσω παντως πως εχω πανω του 2 ethernet pc και 2 wifi και δεν μασαει μια..

οτι θελετε ρωτηστε

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε gremlin το έχω διαβάσει όλο το monster post για το 9108. Αυτό που με προβληματίζει είναι το Wi-Fi part του με μια μόνο antenna (το 9106 με δυο ήταν διαμάντι στο εύρος του ασύρματου δικτύου) αλλά το κυριώτερο είναι τα diy flashαρίσματα για να το κάνεις Annex B.

Εσύ τι σήμα έχεις στα ασύρματα PC/laptop σου και σε πόση απόσταση είναι από το routerάκι, σε παρακαλώ περιέγραψε με αριθμό τοίχων/bird sight distanc, ώσ?τε να έχουμε μια εικόνα. Προσωπικά ενδιαφέρομαι να το χρησιμοποιώ το πολύ 2-3 τοίχους μακριά στον ίδιο όροφο (μπετόν 10-11m max) αλλά το σημαντικότερο σε διαφορετικό όροφο (μπετόν 4-6m max). Τι λες θα έχω πρόβλημα;

Για το flashάρισμα πάντως σίγουρα δε θα είναι κάτι το τρελό να το κάνεις αλλά ίσως, όπως έχω πει παραπάνω, υπάρχουν και άλλοι router με εξίσου σημαντικά και πλήρη configs και μάλλον θέλει έρευνα αγοράς πρωτού πέσει ο κόσμος με τα μούτρα (προσωπική μου εντύπωση) σε ένα συγκεκριμένο router. Αυτό το Speedtouch 585i μου έχει κινήσει την περιέργεια (πες το company loyalty πες το ότι θες αλλά κοιτάζω αν μπορώ να το αγοράσω για τον OTE, η Vivodi είδα ότι το δίνει ήδη).

Δημοσ.

λοιπον φιλε Anexann εχουμε κ λεμε:

εχω 2 pc που δουλευουν σε wifi και τα δυο με pci Netgear 54mbps

1) στον ιδιο οροφο, σε point-to-point αποσταση περιπου τα 8 μετρα με 2 τοιχους ενδιαμεσα κ το pc χωμενο σε βιβλιοθηκη (δηλαδη η κεραια του ειναι στο πισω μερος της βιβλιοθηκης)

router διπλα σε τοιχο---4m----τοιχος---4m---βιβλιοθηκη με pc

το σημα ειναι 4 με 5 με μεγιστο 8 στο software της netgear...σημερα ο αδερφος μου επαιζε world of warcraft για ωρες χωρις το παραμικρο προβλημα

2) στον επανω οροφο αλλα οχι στο ακριβως πανω δωματιο. σχηματικα οσο μπορω ειναι:

δωματιο με pc ---δωματιο

----------------------------------οροφος

δωματιο----------δωματιο με router

κοινως σε αυτη την περιπτωση το σημα δεν περναει καθετα την πλακα του οροφου αλλα διαγωνια με αποτελεσμα το τμημα της πλακας που εξασθενει το σημα να μην ειναι οσο η διατομη της αλλα μεγαλυτερο. Ακομα δεδομενου οτι το pc δεν ειναι στο ακριβως πανω δωματιο αλλα σε διπλανο, το σημα αναγκαζεται να περασει κ απο τον τοιχο μεταξυ των δυο διπλανων δωματιων...τελος παντως ισως σε μπερδεψα...σε αυτη την περιπτωση η point-to-point αποσταση ειναι περιπου 7 με 8 μετρα με 1 τοιχο κ 1 πλακα οροφου ενδιαμεσα.

το σημα στο software του netgear φτανει συνηθως τα 2 με 3 (στα μεγαλα κεφια 4) απο τα 8. Πολυ σημαντικο ομως σε καθε περιπτωση ειναι οτι η συνδεση εχει κοπει ελαχιστες φορες για να μην πω 2-3 φορες μονο εδω κ μια εβδομαδα.

Απο εκει και περα το φλασαρισμα ειναι παιχνιδι πραγματικα...δηλαδη που λεει ο λογος κ αρχαριος να εισαι το κανεις....ποσες πια γνωσεις χρειαζεται να κατεβασεις ενα αρχειο, να ανοιξεις μεσω dos ενα telnet και να πατησεις μιαμιση εντολη......

Τελος δεν λεω οχι στα διαφορα αλλα μηχανηματα της αγορας...απλα εγω ακουγα παντου καλα λογια για το 9106 (ο προκατοχος του 9108 ) και απο εκει κ περα για την επιλογη μου επαιξε σημαντικοτατο λογο ο print server που φερει επανω του ο 9108...πλεον ολα τα pc εχουν προσβαση σε εναν printer...ουτε share ουτε τιποτα...κ ολα αυτα με 110 ευρω...η επιλογη δικη σου...

οτι αλλο θες ρωτας.

Δημοσ.

Ήσουν κατατοπιστικότατος φίλε. Αυτά ακριβώς ήθελα να μάθω. Στον ίδιο όροφο έιμαι σίγουρος πως δε θα έχω πρόβλημα. Τώρα σε διαφορετικό όροφο ήθελα να σε ρωτήσω ορισμένα πραγματάκια. Φαντάζομαι από τις κάρτες Wi-Fi που έχεις το PC στον άλλο όροφο πρέπει να είναι επιτραπέζιος. Εγώ θα έχω laptop (Acer κατά πάσα πιθανότητα με διπλή antenna built-in [signalUp]). Σαν απόσταση η δικιά μου περίπτωση είναι σαν τη δικιά μου όσν αφορά τις παρεμβολές αλλά, αν σηκώσω το router στον τοίχο, η απόσταση θα είναι λίγο μικρότερη.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν το άτομο στο διαφορετικό όροφο με το router μπορεί να σερφάρει στο Internet χωρίς κανένα πρόβλημα. Σίγουρα μόλις επιλέξω router θα το τεστάρω και μόνος μου με το Network Stumbler αλλά σε ρωτάω έτσι για να ξέρω περίπου τι θα με περιμένει.

Το δικό μου setup για το δίκτυο θα είναι 2 laptops (Wi-Fi, ένα ίσως και Ethernet) και ένα παλιό desktop που θα του βάλω W2K ίσα-ίσα για να μη το σουτάρω (μάλλον θα το δωρίσω/ανακυκλώσω μέχρι το καλοκαίρι). Ελπίζω να μην κούρασα...

Δημοσ.

παιδια αυτα τα wireless παιζουν μονο αμα βαλεις και κεραια στα pc η παιζουν και ενσυρματα?

γιατι αν ειναι να αγορασεις και 2 καρτες για τα pc ξεφευγει σε τιμη...

Δημοσ.

predator δυστυχως ναι...ο router εκπεμπει και τα pc πρεπει καπως να ακουνε...οποτε εχεις ενα παραπανω κοστος για την ασυρματη pci καρτα ή για ενα usb stick που κανει το ιδιο πραγμα αλλα εγω δεν το πολυεμπιστευομαι...αμα ειναι να παρεις κατι δωσε 10 ευρω παραπανω κ παρε την καρτα κ οχι το stick...απο εκει κ περα σκεψου οτι με το wifi κερδιζεις λεφτα απο καλωδια που καλως η κακως θα τρεχουν στα δωματια απο εδω κ απο εκει κ σου δινει κ περιορισμενη ελευθερια στην μετακινηση του pc εαν καποτε κανεις καποια αναδιαταξη χωρου. η μοναδικη περιπτωση που δεν χρειαζεται να αγορασεις καρτα ειναι εαν το motherboard σου εχει embedded καρτα wifi...ξερω οτι καποια καινουργια μοντελα της asus (P5LD2 deluxe wifi edition, P5WD2 deluxe wifi edition) εχουν μαζι καρτα wifi αλλα η τιμη τους ξεπερναει ακομα κ τον συνδιασμο mb χωρις wifi + καρτα wifi...η επιλογη δικη σου...

τελος οταν λες ανα αυτα τα wireless παιζουν και ενσυρματα μαλλον με μπερδεψες...wireless ειναι η ασυσματη συνδεση... σε καθε περιπτωση οι περισσοτεροι (για να μην πω ολοι) οι wireless routers του εμποριου σου δινουν την δυνατοτητα να συνδεσεις πανω τους ενσυρματα (ethrenet) 4 μοναδες (δηλαδη ειναι 4-port switch στην ουσια) και πολλες πολλες περισσοτερες ασυρματα.

φιλε Anexann η μια απο τις δυο μοναδες που εχω ενσυρματα συνδεδεμενες ειναι το laptop μου που τυγχανει να ειναι acer με ενσωματομενο wifi...απλα ειμαι διπλα στο router και δεν εχει νοημα να ειμαι κ εγω ασυρματα συνδεδεμενος...επειδη το router το εχω λιγοτερο απο εβδομαδα, εχω περασει αυτες τις μερες σεταροντας το δικτυο...επομενο μελημα μου ειναι να παρω το laptop και να κανω βολτες μεσα στο σπιτι για να δω την ποιοτητα σηματος σε διαφορα αλλα σημεια (π.χ. στον κατω οροφο απο τον router)...με το συγκεκριμενο laptop ημουνα εναν χρονο στην αγγλια σε wifi δικτυο που ειχα κ εκει στο σπιτι με τον συγκατοικο μου και σου λεω οτι δεν μασαει μια!!! σε καθε περιπτωση καιρος να το τσεκαρω κ ελλαδα που εχουμε σωστους τοιχους...γιατι οι αγγλικοι τοιχοι ειναι σχεδον χαρτονια (αμα δεν εισαι σεισμογενης περιοχη δεν ασχολεισαι...)

οποτε αναμενεις για νεα!

Δημοσ.

καλα ολα αυτα που λες αλλα δεν νομιζω οτι δικαιολογει το κατα αρκετα μεγαλυτερο κοστος απο το 9107 μονο για το ασυρματο.

ειδικα με τις καρτες ξεφευγει πολυ, τα καλωδια που λες ειναι αστεια φτηνα.

εγω ειδικα που ειμαι σε μια μικρη γκαρσονιερα τι να το κανω το wireless?

εδω ολο μου το σπιτι ειναι 5-6 μετρα θελω και ασυρματο δικτυo?:razz:

Δημοσ.

Το ασύρματο δίκτυο έχει ουσία ύπαρξης μόνο σε μεγάλους χώρους όπου δεν υπάρχει δομημένη καλωδίωση και η πραγματοποίηση της είναι από δύσκολη έως αδύνατη και σε περιπτώσεις όπου θέλουμε να έχουμε στο δίκτυο μας Η/Υ σε διαφορετικούς ορόφους. Με ένα ασύρματο ADSL Modem/Router έχουμε το εξής κέρδος. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε 3 διαφορετικές καταστάσεις:

1)Μόνο ασύρματα με συμβατό hardware.

2)Μόνο ενσύρματα μέχρι 4 Η/Υ στα περισσότερα μοντέλα της αγοράς (ή περισσότερα με προσθήκη ενός έξτρα switch).

3)Και ενσύρματα και ασύρματα αξιοποιώντας ταυτόχρονα και την υπάρχουσα δομημένη καλωδίωση που πιθανός υπάρχει σε έναν χώρο καθώς και την δυνατότητα να έχουμε H/Y από άλλους ορόφους/πολυκατοικίες με το κατάλληλο hardware φυσικά που καθιστά εφικτή την επικοινωνία τους.

Δημοσ.

φιλε predator αν εισαι σε μια γκαρσονιερα ξεχνα το 9108...πεταμενα λεφτα...εγω δεν μπορουσα να κανω αλλιως...οπως λεει και ο overclocker επρεπε να στησω δικτυο 4 υπολογιστων που βρισκονται σε διαφορετικα δωματια κ ορόφους χωρις καμια καλωδιωση στο χωρο...επελεξα λοιπον καμια 100στη ευρω συνολο παραπανω παρα να τρεχουν καλωδια στα πατωματα λες κ ειμαι καμια αποθηκη...τωρα αν εισαι μονος σου πηγαινε κ δωσε τα λεφτα σε καμια καλυτερη καρτα γραφικων, φατα στα μπουζουκια, στις γυναικες αλλα να παρεις 9108 + καρτα απλα για να λες οτι εχει wifi ξεχνα το..no reason...

Δημοσ.

9108 kai "ξερο ψωμι" . Εεεεε κατι παραπανω σε τιμη απο 9107 , αλλα ποτε δεν ξερεις .... (καποιο laptop θα "περασει περαστικο" να μην το "τραταρεις" με λιγο Ιντερνετ - ετσι για κανα updates - πού να ψαχνεις τωρα για καλωδια ......? οταν εχεις την "πολυτελεια" του wireless....

Δημοσ.

Σε λίγες ώρες θα το έχω στα χέρια μου. Το Speedtouch 585i τελικά δεν το βρήκα να πωλείται πουθενά αλλού εκτός από Vivodi και από ότι είδα σε ένα συνάδελφο που το έχει στο κέντρο της Αθήνας το cli console παραμένει όπως το θυμάμαι με το παλιό καλό 510v4. Ήταν το deal-breaker για μένα όπως λένε και οι μεσίτες.

Δημοσ.

Λοιπον σκεφτομαι να αγορασω το 9108 απο εδω: http://www.shop21.gr//product/product.computers.asp?pfid=23443&prid=23603

και να το συνδεσω ασυρματα με το λαπτοπ μου με αυτη τη καρτα:

http://www.shop21.gr//product/product.computers.asp?pfid=23501&prid=23690

Ερωτηση: Θελω επισης να συνδεσω στο ιντερνετ και τον δεκτη μου (dreambox 7020s) ο οποιος εχει εξοδο usb. Μπορειτε να μου δωσετε μερικες προτασεις για το τι ακριβως usb stick/wifi μπορω να αγορασω;

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ερωτηση: Θελω επισης να συνδεσω στο ιντερνετ και τον δεκτη μου (dreambox 7020s) ο οποιος εχει εξοδο usb. Μπορειτε να μου δωσετε μερικες προτασεις για το τι ακριβως usb stick/wifi μπορω να αγορασω;

Ευχαριστω.

xtes diavaza se ena forum(http://sat-industry.net/forums/) gia ta symbata me ton dreambox usb wirless,den 8ymame pou akrivws omws .

xreiazete kai ena plugin gia na doulepsei kai na to dei o dream.

me ligo diavasma 8a ta breis pistevw

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...