Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για σχολή χορού...

Bigi444444

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

Θα ήθελα να με βοηθήσετε να κάνω κάτι, το οποίο πραγματικά το θέλω εδώ και καιρό, αλλά δεν το έχω καταφέρει και αμφιβάλλω αν τελικά θα το καταφέρω (μακάρι πάντως!).Λοιπόν, για να μην πλατιάζω, θέλω να μάθω να χορεύω σε ρυθμούς breakdancing!Ναι μη γελάτε καθόλου!Γενικά Μου αρέσει πολύ η κίνηση και ο χορός, αλλά ειδικά με το breakdancing ξεφεύγω!Με τρελαίνει η ιδέα να μπορώ και εγώ να χορεύω σε τέτοιο στυλ!Δεν είμαι τόσο της κουλτούρας αυτής, αλλά μου αρέσει πολύ να βλέπω τέτοια χορευτικά (ακόμα καλύτερα φυσικά να τα έκανα και εγώ :) ).

Δεν έχω βρει όμως κάποια σχολή που να κάνει τέτοια μαθήματα, ούτε μέσω διαδικτύου ούτε κάπως αλλιώς.Μόνο βίντεα έχω κατεβάσει για το πως να τα καταφέρεις μόνος σου, αλλά το θεωρώ αδύνατον κάτι τέτοιο.Όποιος λοιπόν ξέρει κάποια τέτοια σχολή ή έχει γενικά κάποια πληροφορία που θα μπορούσε να με βοηθήσει, θα είναι ο ήρωάς μου! :grin:

Σε οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας αν υπάρχει σχολή θα είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Ελπίζω να βγει κάτι καλό!

Σας ευχαριστώ εκ βαθέως και εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Χαχαχα!Ωραίος!

Δε νομίζω πάντως ότι θα κάτσεις και σε αναπηρικό καροτσάκι!Εντάξει θέλει προσοχή και ζέσταμα πριν το σαλτοπήδημα, αλλά αν είναι λίγο συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια και με λίγη προσοχή δε θα έχεις πρόβλημα πιστεύω.Δεν θέλω να πηγαίνω σε τουρνουά κιόλας, πιο νορμάλ πράγματα!

Δημοσ.

Σχολή για breakdancers δεν ξέρω...Αυτό που ξέρω όμως και

ίσως να σε βοηθήσει είναι το εξής:

(Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά...)

το πρώτο που θα πρέπει να κάνεις(αν βέβαια δεν κολλάς),είναι

να μπορέσεις να έρθεις σε επαφή με κάποιον''καρεκλά''...

Είδος χορού είναι για όσους δεν το γνωρίζουν.... ;-)

Ρώτα...μπαμπά,μαμά,θείους...μπορεί να εκπλαγείς...Λοιπόν τα...''καρεκλάδικα''είναι οι προκάτοχοι του break...Τα χόρευα κι εγώ με τον άντρα μου... :smile:

Είμαι σίγουρη πως αν πετύχεις κάποιον τέτοιο τύπο δεν θα χρειαστείς τίποτα παραπάνω,εκτός από σκληρή δουλίτσα... :?

Λοιπόν...

σου εύχομαι να βγει τ' όνειρό σου πραγματικό....

Και καλή τύχη ,όσον αφορά στο ψάξιμο.... :razz:

Δημοσ.

Πρώτη φορά, είναι η αλήθεια, ακούω για καρεκλάδες σχετικά με χορό!Tους μόνους καρεκλάδες που ξέρω είναι αυτούς που πέρναγαν πιο παλιά στο χωριό μου και επισκεύαζαν ή έπαιρναν παλιά έπιπλα!

Το πρόβλημα είναι όμως το εξής rasmi: όπως μόλις είπα, είμαι από επαρχία.Δεν είμαι από την Αθήνα.Είμαι 20 χρονών και είμαι εδώ για σπουδές.Δεν έχω επίσης εδώ συγγενικά πρόσωπα.Άρα η πρότασή σου μάλλον είναι δύσκολο να εφαρμοστεί.Θέλω να πω δηλαδή, πως εφόσον δεν έχω τέτοιες γνωριμίες και είμαι αποκομμένος, είναι δύσκολο να γνωρίσω τέτοια άτομα (να σου πω και την αλήθεια δεν κατάλαβα ακριβώς τι είναι οι καρεκλάδες κιόλας!).Μακάρι να μπορούσα, αλλά δεν ξέρω πως μπορεί αυτό να γίνει.Το πιο απλό θα ήταν να υπήρχε μία σχολή χορού που να διδάσκει και breakdancing, αλλά που...

Πάντως έθεσες μια ιδέα που δεν μπορούσε φυσικά να περάσει από το μυαλό μου και αυτό δεν είναι άσχημο!Σε ευχαριστώ!

Κρίμα πάντως που υπάρχει ελάχιστος κόσμος στην Ελλάδα που ασχολείται με breakdancing και γενικά υπάρχει μια σχετικά υποτιμητική στάση του κόσμου απέναντι σ' αυτό.Προσωπικά ώρες-ώρες σε μερικούς ανθρώπους ντρέπομαι όταν τους λέω ότι θέλω να μάθω breakdancing, ακόμα και συνομηλίκους μου!Κρίμα...

Δημοσ.
rasmi[/b'] όταν λες "καρεκλάδες" τι ακριβώς εννοείς??? Έχει σχέση με Κρητικό χορό???

Αν προσέξεις παραπάνω,θα δεις ότι λέω,πως τα

''καρεκλάδικα'' είναι ο ''ας πούμε'' o προκάτοχος του break...

Σαν χορός έχει τις ίδιες περίπου κινήσεις(τα ρομπτικά όπως τα λένε)

αλλά με περισότερη κίνηση σε χέρια και πόδια...Έτσι έχουμε...

έντονες κινήσεις χέρια+πόδια

+robotic+copoira(αφρικάνικος χορός,που δεν ήταν κανονικά χορός αλλά πολεμική τέχνη,που λόγω ''σκλαβιάς την περνούσαν από γενιά σε γενιά σαν χορό''βλέπε endy tekken'')=breakdance

sorry Bigi444444 για την ''πληροφόριση'' και που βγήκα εκτός topic....

Eιλικρινά λυπάμαι,και ελπίζω να βρεις κάποια άκρη....αφού σου αρέσει τόσο πολύ...

Δημοσ.

Δε νομίζω rasmi ότι υπάρχει λόγος να απολογείσαι για κάτι.Ο καθένας δίνει μια πληροφορία, που νομίζω ότι είναι ευπρόσδεκτη όσο και να βοηθάει.

Το πρόβλημα είναι πως δεν γνωρίζω γενικά καθόλου άτομα που να ασχολούνται πιο εκτεταμένα με το θέμα αυτό και αμφιβάλλω αν μπορώ να βρω εύκολα.Αν γνώριζα τέτοια άτομα θα ήταν σαφώς πιο εύκολα τα πράγματα.

Επίσης η έρευνα μέσω δικτύου για τέτοια θέματα, είναι εντελώς άκαρπη για τα ελληνικά δεδομένα και μένει μόνο η έρευνα με το <<συμβατικό>> τρόπο.Το ερώτημα είναι -και γι' αυτό άνοιξα και το εν λόγω θέμα- πώς να κάνω αυτή την έρευνα;Να βγω στους δρόμους δηλαδή και να ρωτάω τον καθένα που θα βρίσκω μπροστά μου αν ξέρει κάτι; :grin:

Εδώ θέλω τη βοήθεια αν κάποιος γνωρίζει.

Αλήθεια, ξέρει κάποιος αν υπάρχει κάποιο ελληνικό <<σχήμα>> από breakers που να λαμβάνει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς και meetings;

Δημοσ.

Nα 'μαι και πάλι!!!

Αυτό ''http://www.breakdance.com/'' το είδες?

Έτσι....έρικσα μια ματιά και είδα αυτό!

Από το τίποτα...καλό και το καθόλου που λένε!!!!

Θα κοιτάξω και για τίποτα καλύτερο!!!

Και ελπίζω πως και άλλοι θα προσπαθήσουν να σε βοηθήσουν...

Μην απελπίζεσαι...!

Στο...''INSOMNIA''είσαι!!!!

Δημοσ.

Έχω ψάξει πάρα πολλές ώρες για σχετικά θέματα στο νετ.Αυτό δεν το είχα δει, παρόλο που είναι οφθαλμοφανές.Φαίνεται ενδιαφέρον πάντως.Έχω βρει βέβαια και άλλα μεγάλα σε διάρκεια βίντεο της κατηγορίας <<καν' το μόνος σου>>.Απλά για λόγους ασφαλείας στο ξεκίνημα αν θα με ρωτούσε κάποιος θα ήθελα να μάθω από κάποιον γνώστη που είναι δίπλα μου και όχι από βίντεος.Νομίζω θα είναι και πιο γρήγορα τα αποτελέσματα.Θα αρχίσω όμως να το προσπαθώ έτσι, μπας και βγάλω καμιά άκρη.

Τώρα για το τελευταίο τι να πω;

Να έβλεπες μόνο ένα σαρδόνιο χαμογελάκι που έβγαλα μόλις το διάβασα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...