Προς το περιεχόμενο

Via ide busmaster Πως μπορει να σβηστει;

agribilos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από κάποιο update (δεν θυμάμαι πιο) εμφανίστικε στο device manager μαζί με τα ide controllers και ένα ide bus master controller. Υπάρχει τρόπος να σβηστεί. Εχω δοκιμάσει απεγκατάσταση αλλά μετα εμφανίζεται πάλι απο μόνο του. Για όσους έχουν την απορία γιατί θέλω να το βγάλω η απάντηση είναι οτι δεν δουλεύει με την παρουσία του το Starforce Nightmare. :grin:

Please help.

post-5220-129062925559_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Δεξί κλίκ update driver / install from a list or specific location ( advanced ) > NEXT / don't search . I will choose the driver to install > NEXT :

Εάν τικάρεις / ξε-τικάρεις την επιλογή show compatible software θα σου βγάλει λίστα διαφόρων εταιρειών , απο εκεί επιλέγεις τον controller που θέλεις και λογικά θα είσαι ΟΚ , αλλιώς κάτω δεξιά στο παράθυρο έχει την επιλογή να φορτώσεις οδηγούς απο Floppy Disk or CD .

Μια φορά που μου έτυχε ( συμπτωματικά και εμένα με VIA ενώ έχω INTEL ) φόρτωσα οδηγούς απο την λίστα .

Ελπίζω να πετύχει .

Edit: Δεν γίνεται να σβύσεις τον IDE MASTER CONTROLLER .

Δημοσ.

Μήπως εγκατέστησες τους IDE drivers της μητρικής σου?

Σε εμένα πάντως μετά από την εγκατάσταση τους είχε στο uninstall menu των windows και από εκεί πολύ απλά τους απεγκατέστησα.

Δημοσ.

Βασικά ποτέ δεν υπήρχε τιποτα εκτός από primary και secondary controller στη λίστα. Τεσπα θα κάνω ένα rollback με το acronis true image και θα βρω την υγειά μου...

Thanks πάντως.

Δημοσ.
agribilos ti ennoeis den douleuei?

autos einai o ide controller tis mitrikis sou.me mia apegkatastasi tha figei.

Δεν έχω κάποιο ιδιέτερο πρόβλημα με το pc μου. Απλά όπως είπα δεν δουλεύει το starforce nightmare λόγω της ξαφνικής εμφάνισης του via busmaster ide controller... Οταν το αφαιρώ απο την διαχείρηση ξαναεμφανίζεται στην επόμενη επανεκκίνιση. Απλά έψαχνα μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφύγω το rollback καθώς το image που έχω είναι απο αρχές Μαιου πράγμα που σημαίνει οτι θα πρέπει να κάνω πολλά προγράμματα install. Αλλά αποτι φαινεται την πάτησα.

Δημοσ.

Δοκίμασε με προσοχή το εξής:

Πήγαινε στο C:\WINDOWS\INF και κάνε search με text "VIA Bus Master".

Θα βρει ένα αρχείο OEMxx.INF το οποίο και πρέπει να σβήσεις.

Στη συνέχεια σβήνεις τον driver από την διαχείριση συσκευών και λογικά πρέπει να είσαι ΟΚ.

Δημοσ.
Δοκίμασε με προσοχή το εξής:

Πήγαινε στο C:\WINDOWS\INF και κάνε search με text "VIA Bus Master".

Θα βρει ένα αρχείο OEMxx.INF το οποίο και πρέπει να σβήσεις.

Στη συνέχεια σβήνεις τον driver από την διαχείριση συσκευών και λογικά πρέπει να είσαι ΟΚ.

To ekana auto pou mou les alla to mono pou katafera einai na mou to anagnorisei san standar pci ide controller kai to koufo einai oti kai argotera pou ekana format (oxi restore) mou to anagnorise pali san via ide busmaster controller. Eimai vevaios oti prin den ypirxe tipota allo stin diaxeirish ektos apo primary kai secondary controller kathos exo xrisimopoihsei to en logo programma polles fores sto parelthon me epityxia. H mhtrikh pou exo einai Gigabyte 7vt600 an voithaei.

Eyxaristo gia to xrono sas.

Δημοσ.

agribilos, υπάρχει περίπτωση να πέρασες service pack των XP και να το έχει ενσωματωμένο.

Η άλλη περίπτωση να πέρασες το CD από την μητρική και να το βρήκε.

Δημοσ.

Nai ta windows mou eixoun ensomatomeno service pack apla se osa format exo kanei os tora den mou anagnorize kanenan extra controller. To cd tih mitrikhs den tha to evaza me tipota... Einai aparxaiomeno... Tha kano kai ena test me ta prota xp (xoris service pack na do ti paizei)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...