CyberWalker Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Καλημέρα φίλοι insomniacs! Από προχτές (που δοκίμασα να φτιάξω σε backup κάτι Audio CDs μου) αντιμετοπίζω το εξής πρόβλημα! Τα προγράμματα που έχω για audio rip δεν βλέπουν τα CD-ROMs μου! Δοκίμασα με Exact Audio Copy (AEC v0.95b3), με Audio Catalyst v2.1, με Audio Grabber v1.81.2, με Razor Lame Win32 v3.92 και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ η συμπεριφορά ήταν η ίδια :arrow: κανένα από τα παραπάνω δεν μπορεί να δει τις φυσικές μου συσκευές CD-ROM! Βλέπουν μόνο τις 3 virtual CD-ROMs που έχω. (1 από το Nero και 2 από τα Daemon Tools v3.41) Εκτιμώ ότι το πρόβλημα δεν είναι στα προγράμματα αλλά δεν ξέρω που. Το ASPI μοιάζει να λειτουργεί κανονικά. Έχω Windows XP SP2 και οι φυσικές συσκευές μου (που κατά τα άλλα λειτουργούν θαυμάσια) είναι δύο DVD Recorders, ένα της LG και ένα της NEC. Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να παίζει...;;;!!! :neutral:
Dark_son20 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 kane mia dokimi kai rikse to "WNASPI32.DLL" apo ton fakelo tou nero mesa sto system32
blackwar Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Λοιπόν φίλε στο παρελθόν την είχα πατήσει και εγώ για το ίδιο ακριβώς λογω! Και υστερα από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα ότι φταίγανε τα εικονικά drives για αδιευκρίνιστους λογους που ποτέ δεν μπόρεσα να μάθω! Και λύθηκε μονο με προσωρινό σβήσιμο των virtual. Δοκίμασε να απεγκαταστησεις τα εικονικά drives και ίσως λυθεί το πρόβλημα!
CyberWalker Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Dark_son, δοκίμασα να κάνω αυτό που είπες (κρατώντας φυσικά και ένα backup). Θα ενημερώσω για το πως πάει... Blackwar, το πρόβλημα που είχες εσύ παίζει να ήταν και επειδή τα drive letters δεν είχαν αποδεσμευτεί για κάποιο λόγο. Μου έχει τύχει να μου κάνουν οι virtual συσκευές αυτό που λες (πολύ παλιότερα) αλλά το διόρθωσα από το Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Removable Storage > Libraries... Ρίξε μια ματιά. Αν εκεί έχουν μείνει συσκευές με 'X' πάνω τους μπορείς να τις σβήσεις ώστε τα drive letters τους να ανατεθούν σε άλλες συσκευές. (Ίσως αυτή η λύση που σου προτείνω να σε απάλασε από το να απενεργοποιήσεις τα virtual drives...Ίσως!)
blackwar Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 CyberWalker πανέ τώρα δυο χρόνια που είχα αντιμετωπίσει αυτό το προβληματάκι, Και διότι εκείνη την περίοδο έτυχε να αλλάξω δίσκο και αναγκαστικά ξαναπέρασα το λειτουργικό, και μετά στην καινούργια εγκατάσταση με τα ίδια εικονικά drives λύθηκε το πρόβλημα! Πάντως δεν σου προτείνω και φόρματ για να λυθεί αυτό! (γιατί έχω ακούσει πολλά κουλά) Αν δεν πιάσει η λύση του Dark_son20 δοκίμασε έστω να τα επεγκαταστησεις προσωρινά για να δεις αν θα λειτουργήσουν τα προγράμματα για τα mp3!
SpY Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 CyberWalker to Nero sou leitourgei? An nai tote eisai mia xara kane ta rip apo ekei:) egw xronia ta mp3 mou apo to nero ta kanw xwris kanena problima
CyberWalker Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Καλά, format δεν παίζει να κάνω με ΤΙΠΟΤΑ! Μόνο αν σκάσει ο σκληρός (κούφια η ώρα) θα ξαναεγκαταστήσω windows! Έχω στο γραφείο συνολικά 4 μηχανηματάκια, όλα φορτωμένα με λειτουργικά καιι εφαρμογές που και εδώ και 3 χρόνια με τόσες τόσες ρυθμίσεις και παραμετροποιήσεις που τους έχω κάνει, δεν έχω σκοπό να τα παρατήσω γιά κάτι τόσο απλό! :| Πάντα τα προβλήματά μου επιλέγω να τα λύνω με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Προτιμώ βέβαια να τα λύνω ουσιαστικά. Απλά θέλει υπομονή και επιμονή. Που θα πάει, θα το βρούμε κι αυτό...! Το dll δεν βοήθησε (είχα κρατήσει κι ένα backup καλού κακού) αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Τελικά φίλε μου SpY, θα καταλήξω να κάνω αυτό που είπες (που άλλωστε είναι συμπτωματικά κι ο τρόπος με τον οποίο σήμερα δούλεψα για ένα rip των Prodigy) μιας και δείχνει να λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά. Δοκίμασα και με διάφορα plug-ins άλλων προγραμμάτων (όπως του winamp και του sound forge 7) αλλά προτιμώ το Nero που είναι μια προσέγγιση all-in-one από το rip, μέχρι την αντιγραφή του CD και την εκτύπωση των εξωφύλλων. Μόνο το θέμα ποιότητας με απασχολεί λίγο, αλλά έβαλα lame οπότε... Αν έχετε πάντως καμιά άλλη ιδέα, για το πώς θα λυθει και το αρχικό πρόβλημα, πείτε! Σας ευχαριστώ όλους που με βοηθήσατε! ΥΓ : Μόλις πριν λίγο βρήκα ένα πρόγραμμα που δεν χρειάζεται καν εγκατάσταση και δεν αντιμετοπίζει το αρχικό μου πρόβλημα! Είναι το CDex v1.50. :grin:
giorgos th. Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 ena allo pou eixa dokimasei kai mou doulepse itan na apegkatastiso ta winaspi.dll kai wowpost.exe ta opoia telika mou fainetai pos den xreiazontai se XP.
CyberWalker Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 μήπως έχεις VIA ide drivers? Όχι, έχω μια Gigabyte που ολοκληρώνει τους NVidia nForce2 IDE drivers (που BTW είναι θεικοί!) :smile: Ωστόσο το σκέφτηκα ότι θα μπορούσαν αυτοί να μου κάνουν τη ζημιά (γιατί παλιότερα είχα αντιμετοπίσει ένα προβληματάκι σε μια version τους), αλλά από τους ελέγχους που έκανα πρόσφατα μάλλον μια χαρά συμπεριφέρονται... Σε ότι αφορά τα ASPI Γιώργο, πράγματι τα XP εν γένει δεν τα χρειάζονται, αλλά μη ξεχνάς ότι πχ. η Adaptec βγάζει κατά διαστήματα όλο και καλύτερες εκδόσεις... οπότε, πάντα αξίζει ένας έλεγχος και εκεί.
giorgos th. Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 oxi prosekse,den sou milao gia olo to paketo ASPI alla mono gia ta 2 auta arxeia. ta ASPI32.sys kai WNASPI32.dll xreiazontai stis perissoteres periptoseis.
Bougas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2005 emena prin 2 xronia eixe faei flasia ta win apo mona tous kai mou eksafanise ta cdroms,kai ekena to eksis,deksi klik sto c: idiotites kai anoiksa kathe siskeyi dvd cd cd-r kai tin ekana enabled,mou tis eixe kanei disabled mono tou,ekana epanekinisi kai lithike to problima
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.