apoikos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Καλημερίζω την έταιρη (συμπαθέστατη) μειονότητα του forum Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό: θέλω να αγοράσω notebook και δη κάτι μικρό, ελαφρύ, αξιόπιστο και με μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας. Επειδή για κάποιο λόγο η wintel κοινοπραξία έχει αποφασίσει ότι φορητός = 15.4" οθόνη + 3 κιλά βάρος + ένας τοίχος με μία πρίζα παραδίπλα* εξετάζω τη λύση ενός iBook G4 12". Το έχω δει, το έχω δουλέψει, έχω κάνει κάμποσο administration σε έναν MacOS X server και έχω δει τα ωραία του OS X, ωστόσο θέλω να βεβαιωθώ για κάποια πράγματα προτού πάρω την τελική απόφαση, οπότε απευθύνω τις παρακάτω ερωτήσεις στους κατόχους του εν λόγω μηχανήματος: Ρεαλιστικά, με λογική χρήση (δλδ browsing, καμιά ταινιούλα, κανα mp3 κλπ) πόση ώρα κρατάει η μπαταρία του; To ελληνικό script δουλεύει σωστά, ή θα πρέπει να τα σκάσω στη Rainbow για να πάρω την ελληνική έκδοση; Έχει "βγάλει" προβλήματα; Έχει περάσει κανείς Linux πάνω του να πει εντυπώσεις; Ξέρω ότι προς το παρόν δε λειτουργούν μόνο το airport extreme (παρα μόνο μέσω MOL) και τα 3D γραφικά. (Παρακαλώ να μη σχολιαστεί το γεγονός ότι θέλω να περάσω Linux στο iBook, είναι βίτσιο Στη χειρότερη πάντως βολεύομαι και με το Fink). Σας παρακαλώ πολύ λοιπόν, πείστε με ότι είναι σωστό, πρέπον και σύμφωνο με τη συμπαντική τάξη το να πάρω ένα iBook * Κατά τ' άλλα το wireless μας μάρανε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 2. To ελληνικό script δουλεύει σωστά, ή θα πρέπει να τα σκάσω στη Rainbow για να πάρω την ελληνική έκδοση; Το MacOS X έχει εγγενώς υποστήριξη ελληνικών (unicode). Δεν χρειάζεται να περάσεις τίποτε απολύτως. Το freeware ελληνικό προγραμματάκι που κυκλοφορεί στο internet είναι για να κάνεις τα μενού του MacOS στα ελληνικά. Αν βολεύεσαι με τα αγγλικά μενού, δεν το χρειάζεσαι ούτε αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
as223 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Καλωσηρθες στον αληθινο κοσμο Ρεαλιστικά' date=' με λογική χρήση (δλδ browsing, καμιά ταινιούλα, κανα mp3 κλπ) πόση ώρα κρατάει η μπαταρία του;[/quote'] Ωπα κατσε, τα μπερδεψες λιγο Η ταινιουλα δεν ειναι λογικη χρηση!!! Εχω παρατηρησει πως με τη μπαταρια του iBook καταφερνω να δω κατι λιγοτερο απο 2 ταινιες, αντε ισως και 2 ολοκληρες αν δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλες. Απο 'κει και περα, αυτο που θα αποκαλουσα εγω "λογικη χρηση", δηλαδη browsing, μουσικουλα και κειμενα (mail συγκεκριμενα), τεσταρισμενο κραταει 4,5 ωρες, μπορει και 5 αν δεν κανεις απολυτως τιποτε αλλο! To ελληνικό script δουλεύει σωστά' date=' ή θα πρέπει να τα σκάσω στη Rainbow για να πάρω την ελληνική έκδοση;[/quote'] Οπως ειπωθηκε παραπανω, το Mac OS X εχει εγγενη υποστηριξη unicode ελληνικων. Το οποίο σημαινει πως εισαι 100% καλυμμενος σε καθε περιπτωση! Το patch της Rainbow, καθως και τα 2 freeware patches που κυκλοφορουν (XGreek και GrX) ειναι αφ' ενος για να εξελληνιζουν πληρως το λειτουργικο (μενου, παραθυρια κλπ) και αφ' ετερου για να προσθετουν αλλο ενα ελληνικο keyboard layout, το οποίο ειναι απαραιτητο μονο για την περιπτωση που δουλευεις κατι παναρχαιες carbon εφαρμογες. Πρακτικα δεν χρειαζονται σε τιποτε - εγω δεν εχω βαλει κανενα απο αυτα. Επισης η "ελληνικη εκδοση" που πουλαει η rainbow περιλαμβανει και αλλαγη πληκτρολογιου, σου βαζουν ενα που εχει εκτυπωμενα καί τα ελληνικα γραμματα στα πληκτρα - οπως καταλαβαινεις ειναι πολυυυυυυυυυυ χρησιμο Έχει "βγάλει" προβλήματα; Πολλα... Το μεγαλυτερο ειναι πως με εχει εθισει μεχρι αηδιας' date=' δεν μπορω πλεον να δουλεψω σε κανενα αλλο μηχανημα, φορητο ή σταθερο, μεγαλο ή μικρο!!! Επισης αν περασει λιγος καιρος και το συνηθισεις, καθε φορα που θα καθεσαι μπροστα σε οθονη με Windows θα αισθανεσαι σαν καθυστερημενος :D Για το linux δεν ξερω να σου πω, γιατι δεν ασχολουμαι. Και κατα τη γνωμη μου ουτε εσυ θα το χρειαστεις... Το Mac OS X ειναι αρκετα unixοειδες για να καλυψει καθε απαιτηση των (πρωην?) linuxαδων Σας παρακαλώ πολύ λοιπόν, πείστε με ότι είναι σωστό, πρέπον και σύμφωνο με τη συμπαντική τάξη το να πάρω ένα iBook Η υπογραφη του Παναγιωτη, του δημιουργου του macloaded τα λεει ολα: "And on the seventh day, God turned off his mac" :D Και ενα αλλο καλο που ειχα διαβασει: "Once a mac, u never go back" Η συνηθισμενη εκφραση των newbies, λιγες μερες μετα την αγορα των μηλαρακιων τους ειναι "ημουν τυφλος και βρηκα το φως μου!" Ουτε που να το σκεφτεσαι!!! Αντε ακομα εδω εισαι? ΤΡΕΧΑ ΡΕ! Σαββατο αυριο, θα κλεισει το Applestore!!!!!!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomx Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Ego prin apo 3 vdomades peripou pira to iBook G4 12'' kai ego pathei plaka. Ithela kati san auto pou thes kai edu: mikro, aksiopisto, megali diarkeia zois. Tora sto PC tis douleias ksinizo ti mouri mou! Krataei mexri 5:30 ores me keimeno mono (doc, excel, klp). Partoo! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2005 Σας παρακαλώ πολύ λοιπόν, πείστε με ότι είναι σωστό, πρέπον και σύμφωνο με τη συμπαντική τάξη το να πάρω ένα iBook Γιατί να σε πείσουμε? Μήπως θα μας δώσει ποσοστά η Apple αν σε πείσουμε να πάρεις ibook (ή αντίστοιχα η Microsoft αν πάρεις pc)? :p Η συνηθισμενη εκφραση των newbies, λιγες μερες μετα την αγορα των μηλαρακιων τους ειναι "ημουν τυφλος και βρηκα το φως μου!" Ε, εντάξει, ας μην τα παραλέμε κι όλας! Δουλεύω Windows για πολλά χρόνια. Δοκίμασα και το MacOS. Κάνει κάποια πράγματα καλύτερα και πιο εύκολα από τα Windows αλλά κάποια άλλα όχι. Εγώ δεν το βρήκα ικανό να με κάνει να παρατήσω εντελώς τα Windows. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να προτιμήσει το ένα ή το άλλο λειτουργικό. Αυτή είναι απλά η προσωπική μου, υποκειμενική άποψη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Μάλλον θα τσιμπήσω ένα με το που θα γυρίσω στο Ελλάντα (εδώ που είμαι είναι σαφώς ακριβότερα - ναι, υπάρχουν και ακριβότερα μέρη από την Ελλάδα :-P). @stathispap: Ξέρω πόσο UNIX-like είναι το MacOS X, απλά το Linux είναι "απαραίτητο": το έχω συνηθίσει, τα πηγαίνουμε πολύ καλά κλπ κλπ και θέλω να έχω τη δυνατότητα να τρέξω 100% OpenSource OS (κάποιοι το λένε βίτσιο :-P). @georgeadams: Δεν ξέρω, αλλά αν στείλεις ένα mail στην apple μπορεί να έχουν κάποιο κονδύλιο προσυλητισμού Άκουσα ότι κάνουν τα πάντα για να επεκτείνουν την αγορά τους. Στην τελική μπορεί να τους πείσεις μέχρι και να σου δώσουν franchise στην Ankh-Morpork, δίπλα στο Mended Drum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tharaleos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Φίλε, υπάρχει και σε wintel αυτό που ψάχνεις. Είμαι κάτοχος ενός Sony Vaio σειρά Τ. Έχει βάρος 1,4Kg DVD recorder και αυτονομία σε απλή χρήση 8ώρες τεσταρισμένα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Προφανώς και υπάρχει, αλλά δεν κάνει < 1100 ευρώ (για την ακρίβεια το TX1XP κάνει 2300+ ευρώ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Super Moderators Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Προφανώς και υπάρχει, αλλά δεν κάνει < 1100 ευρώ (για την ακρίβεια το TX1XP κάνει 2300+ ευρώ) Είναι αυτό που λέμε πληρωμένη απάντηση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomx Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Auta pou thes, stin timi pou thes mono to iBook ta kanei. Allios mporeis na vreis kai kati allo, alla tha einai ligo epifovi marka (Averatec) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaly13 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Εγώ προσωπικά δεν θα το προτιμούσα αυτό το Averatec.Mac και τα μυαλά στα κάγκελα!!!Το θέλω και εγώ αυτό το iBook.Βέβαια,είναι λίγο,πολύ λίγο τσιμπημένη η τιμή του,αλλά ΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(sorry για τα caps!!!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefkal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Όταν έρθεις Ελλάντα ρίξε μία ματιά και στην http://www.systemgraph.gr/ Περισσότερο συνεννοήσημοι, καλύτερο service, και πανω απ'όλα ξέρουν το αντικείμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.