Προς το περιεχόμενο

Οι Καλύτερες κινηματογραφικές ταινίες όλων των εποχών

Affectuoso31

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έψαξα μέσα στο forum για να βρώ ένα σχετικό θέμα με την κατα τη γνώμη μας Top List ταινιών που μας εντυπωσίασαν και όσα χρόνια και να περάσουν θα ξαναβλέπαμε πολλές ακόμα φορές .

Δεν βρήκα κάποιο σχετικό θέμα εκτός και αν ώς νέο μέλος δεν έπεσε στην αντίληψη μου.Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο ας μεταφερθεί το topic απο τους αρμόδιους .

Βλέπω πως πολλοί προτίνουν κάποιες ταινίες και κάνουν κριτικές πάνω σε αυτές αλλά οι περισσότερες είναι το λιγότερο της τελευταίας πενταετίας.

Εδώ λοιπόν ας αναφέρουμε τις καλύτερες ταινίες που είδαμε ποτέ , σε μορφή απλώς λίστας αναγράφοντας τον σκηνοθέτη.

Η δική μου λίστα.....(Αναφέρω όλες τις ταινίες με τον διεθνή τους τίτλο, γιατί πολλές φορές η ελληνική απόδοση είναι αν μη τι άλλο αποτυχής!)

One Flew the Cuckoo’s Nest ( Milos Forman)

La Vitta e Bella (R.Begnini)

My Fair Lady (George Cukor)

Gone with the wind ( Victor Fleming)

Ben Hour( William Wyler)

Lowrence of Arabia ( David Lean)

Alexis Zorbas (Μ. Κακογιάννης)

The Godfather ( F.F. Coppola)

Out of Africa (Sydney Pollack)

Ran (Akira Kurosava)

The Deep Hunter (Michael Cimino)

Midnight Express(Alan Parker)

Gandhi (Richard Attenborough)

Merry Christmas Mr. Lawrence (Naghisa Oshima)

Belly Of An Architect (Peter Greenaway)

Platoon (Oliver Stone)

The Sheltering Sky ( B. Bertolucci)

My Beautiful Laundrette (Stephen Frears)

Breaking Waves ( Lars von Trier)

The English Patient ( Anthony Mingela)

Piano Lessons (Jane Campion)

Shine ( Scott Hicks)

Braveheart (Mel Gibson)

Dead Poet’s Sociaty ( Peter Weir)

The Silence of the lambs ( Jonathan Demme)

Rain Man ( Barry Levinson)

Schindler΄s List(Steven Spielberg)

Traffic(Steven Soderbergh)

Pulp Fiction (Quentin Tarantino)

Titanic (James Cameron)

Crouching Tiger, Hidden Dracon (Ang Lee)

Hable con Ella (Pedro Almodovar)

The Butterfly effect ( Mackye Gruber)

Δημοσ.
, pws mporoun na oristoun poies einai oi kaluteres, ktl. .

Μα όπως ανέφερα στην εισαγωγή μου βάση του προσωπικού αισθητικού κριτηρίου. Λίστες με ψηφοφορίες για τον κινηματογράφο μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές στο νετ αλλά δεν αναφερόμουν στην καταγραφή αυτών.

Δημοσ.

νομίζω ότι ο Pablo_Hasan αναφέρει τις ταινίες που έχει ο ίδιος βάλει τον καλυτερο βαθμό.

neway παραθέτω κάποιες αγαπημένες μου : ran, casablanca, dark city, donnie darko, pi, Being John Malkovich, Mononoke-hime, Yojimbo, Crouching tiger, Hero, The Party και δεν μπορώ να αφήσω το Lost in Translation

Δημοσ.

λοιπον, κατι pc's που ειχα ενα "φεγκαρι" σκοτωσαν το tarasque με ενα τροπο που πραγματικα βρηκα θαυμασιο, ο μαγος τους εκανε Polymorph self σε μυγα, το tarasque τον εφαγε και μεσα στο στομαχι του εκανε discard το ξορκι, με αποτελεσμα να εχεις ενα μαγο μεσα στο στομαχι του big T οπου αρχισε να του πεταει magic misiles και δεν συμαζευεται.

παιθανε ο μαγος αλλα σακατεψε αρκετε το tarrasque ωστε να το σκοτωσουν οι υπολοιποι του Party.

μετα ανακαλυψα οτι τα κωλοπαιδα το ειχαν διαβασει σε ενα dragon (της TSR ακομα) και τους εκοψα το κολο για να μαθουν αλλη φορα να μην ειναι πρωτοτυποι

αγαπημενες ταινιες:

kids

One Flew Over the Cuckoo's Nest

eyes wide shut (μου αρεσε, ξεκωλατε)

2001 a space odysey

και ο βασηλιας Lear στην εκδοση του godar (dont even start ξερω τη παραφιλολογια του, εμενα μου αρεσε)

πραγματικα αγαπημενες ταινιες (και ειμαι σχετικα σιγουρος οτι αυτες ειναι των περισοτερων...)

star wars IV a new hope

Jurasic Park

toy story

Indiana Jones and the last crusade

apolo 13

μπορω να τα δω 1.000.000 φορες...

Δημοσ.

Φίλτατε epote

Βλέπω πως τελικά έκανες τον κόπο να προσθέσεις μετά την τελευταία επεξεργασία του κειμένου σου και κάποιες ταινίες. Χαίρομαι....

Το σχόλιο που έκανα περί μπαχαλέματος του θέματος ήταν βλέπεις πριν προσθέσεις τις επόμενες γραμμές σου από εκεί που λέει αγαπημένες ταινίες και κάτω....

Για την ιστορία, αν κάνεις τον κόπο να δείς το profile μου θα παρατηρήσεις πως είμαι φίλτατη και όχι φίλτατος.

Τέλος δεν βρίσκω νόημα στα links που μου παραθέτεις για να επιχειρηματολογήσεις ίσως ,περί της διάθεσης μου για μπαχάλεμα των παραπάνω θεμάτων μιας και ουδέποτε έγραψα εκεί....

Κάποια από αυτά έχουν σχέση με το θέμα που άνοιξα αλλά λογικά πρέπει να ήταν πολύ βαθιά θαμμένα και να έκανες αρκετό κόπο να τα ξεθάψεις. Υέλς να σε διαβεβαιώσω πως άν έπεφταν στην αντίληψη μου δεν θα είχα λόγο να ανοίξω ακόμα ένα ίδιο θέμα.

Όπως έγραψα λοιπόν στην πρώτη μου καταχώρηση σε αυτό το θέμα "Δεν βρήκα κάποιο σχετικό θέμα εκτός και αν ως νέο μέλος δεν έπεσε στην αντίληψη μου. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο ας μεταφερθεί το topic από τους αρμόδιους "

Ως αρμόδιος λοιπόν κατά πως φαίνεται να είσαι, θα ήταν πολύ εύκολο να μεταφέρεις το θέμα παρά να ψάχνεις με τις ώρες να παραθέσεις παρόμοια θέματα και τα link τους.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Για την ιστορία, αν κάνεις τον κόπο να δείς το profile μου θα παρατηρήσεις πως είμαι φίλτατη και όχι φίλτατος.

whatever

Ως αρμόδιος λοιπόν κατά πως φαίνεται να είσαι, θα ήταν πολύ εύκολο να μεταφέρεις το θέμα παρά να ψάχνεις με τις ώρες να παραθέσεις παρόμοια θέματα και τα link τους.

συνηθεια...

Κάποια από αυτά έχουν σχέση με το θέμα που άνοιξα αλλά λογικά πρέπει να ήταν πολύ βαθιά θαμμένα και να έκανες αρκετό κόπο να τα ξεθάψεις.

σχεση?

ειναι απολυτος ιδια!

εχουμε ενα τετοιο τοπικ την βδομαδα και ο μονος λογος που δεν το βρησκεις ειναι γιατι ο καθε ενας βαζει το δικο του αλοπροσαλο τιτλο

συνεπως εισαι δικαιολογημενη

αλλα παλι:

whatever

Δημοσ.

OK! epote....καταλάβαμε....Τώρα λοιπόν μπορείτε να ενωσετε τα ίδια ακριβώς (κατα την προσωπική σας άποψη )θέματα ώς καλός και εργατικός moderator η administrator .

Η μήπως δεν είστε τίποτε απο αυτά και έκανα ακόμα ένα τραγικό λάθος?

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Loipon kata thn gnwmh mou merikes apo tis kalyteres tainies pou exo dei einai oi

1) Face off , travolta & cage

2) LOTR The Return Of the King & LOTR The Two Towers

3) The Rock

4) The Mask, JimCarrey oxi aparaithta kalh alla mou aresei apeira.kai polles alles

Δημοσ.

Ξεκινάμε...

1. Star Wars Episodes IV, V, VI (θρησκεία γαρ)

2. Lord of the Rings

3. Moulin Rouge

4. Dark City

5. Mulholland Drive

6. The Matrix

7. Spirited Away

8. Saving Provate Ryan

9. The Nightmare Before Christmas

10. Ghost in the shell

11. Akira

12. Cinema Paradiso

13. Amelie

14. O καιρός των τσιγγάνων

15. Amadeus

16. Immortal Beloved

17. Shine

18. Sin City

.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...