kostas3650 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Πέρασα Πάτρα και μόλις τώρα ενεργοποιήθηκε η γραμμή dsl. Έκανα και σύνδεση σταθερού τηλεφώνου επειδή δεν είχε. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ τον κωδικό από το RAM (3 μήνες δώρο DSL) και κατεβάζω με 28kb/s ενώ δοκίμασα και τον κωδικό μου από forthnet που χρησιμοποιούσα στα Ιωάννινα και κατεβάζει με 32-33kb/s. Στα Ιωάννινα κατέβζα συνήθως με 38-40 kb/s. Μπορώ να πω στον ΟΤΕ να καθαρίσει τη γραμμή ή δεν οφελεί από τη στιγμή που είναι καινούρια;Μπορω να κάνω κάτι άλλο για να αυξηθεί η ταχύτητα; Μήπως φταίει το ότι το καλώδιο που συνδέω το modem στη γραμμή είναι 15 μέτρα;Δεν έχω τηλεφωνική πρίζα στο δωμάτιό μου και τραβάω από άλλο.
ntsili Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Όχι φίλε, δυστυχώς είναι καθαρά θέμα δικτύου ΟΤΕ... Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αναφέρεις βλάβη, αλλά και πάλι μην περιμένεις κάτι το ιδιαίτερο
JK81 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Παίζει ότως ρόλο η απόσταση πρίζας - υπολογιστή και όντως χάνει. Το ίδιο θα σου που και στο 1242, το help desk ADSL. Τώρα κάνε τα εξής πριν πάρεις στο 121, για να το δηλώσεις. Έλεγξε τον υπολογιστή για κανα dialer, γιατί στέλνουν δεδομένα και επηρεάζεται η ταχύτητα, κάνε το ADSL TEST στο adsltest.forthnet.gr χωρίς www. και φέρε έναν ηλεκτρολόγο ιδιώτη να σου τραβήξει πρίζα τηλεφώνου κοντά στο pc, γιατί από ΟΤΕ θα περιμένεις να κλείσουν ραντεβού κτλ κτλ.Αν δε διορθωθεί, θα καλέσεις μετά στο 121. Και να ξέρεις ότι το ADSL τώρα πάει στην επαρχεία και μέχρι να στρώσει λόγω και της παλαιότητας του δικτύου, τέτοια φαινόμενα θα είναι συχνά. Ελπίζω ειλικρινά να σε βοήθησα και με όλα αυτά χωρίς να καταφύγεις στο 121 να διορθωθεί. Καλή επιτυχία.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Το να φέρει την πρίζα κοντά κοντά στο pc τι κερδίζει? Το μήκος του καλωδίου το ίδιο δεν θα είναι?
kostas3650 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Ένας φίλος μου είπε ότι το μήκος του καλωδίου δεν παίζει ρόλο γιατί το ίδιο καλώδιο είναι και από τον ΟΤΕ μέχρι το σπίτι μου. Δηλαδή τα 15 μέτρα που έχω δεν είναι τίποτα μπροστά στην απόσταση του ΟΤΕ από το σπίτι μου αν πράγματι ισχύει το παραπάνω. Μπορώ να φωνάξω ηλεκτρολόγο και να μου βάλει τηλεφωνική μπρίζα στο δωμάτιο; Τι ακριβώς θα κάνει;θα τρυπήσει τοίχους;και πόσο θα κοστίσει;BASSstarlet εννοείται πως αν βάλω μπρίζα στο δωμάτιο θα πάρω και μικρότερο καλώδιο
kostas3650 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Έκανα το ΤΕΣΤ και μου έβγαλε τα παρακάτω: Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done running 10s outbound test (client to server) . . . . . 114.21Kb/s running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 208.74kb/s Your PC is connected to a Cable/DSL modem Information: Other network traffic is congesting the link Προσέξτε λίγο στο information,τι μπορεί να συμβαίνει; Γιατί το download έχει τόσο μεγάλη απόκλιση από το ονομαστικό (384) ενώ το upload όχι; Λέτε να τρέχει τίποτα από πίσω και να καταναλώνει bandwith;Το antivirus το έκλεισα για να κάνω το test και το automatic update των windows το έχω πάντα απενεργοποιημένο
hugelacky Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Αυτό που λέει ο _BASSstarlet_ πάντως είναι λογικό. Όπως επίσης και αυτό "Δηλαδή τα 15 μέτρα που έχω δεν είναι τίποτα μπροστά στην απόσταση του ΟΤΕ από το σπίτι μου" Πάτρα σε ποιά περιοχή είσαι? Εγώ πάντως είμαι κοντά στην πλατεία πυροσβεστίου και κατεβάζω με 40. Μήπως είναι fullarismeno το DSLAM εκεί που μένεις?
kostas3650 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 hugelacky μένω ψαροφάι,ξέρεις τίποτα για το dslam της περιοχής;
Costinio Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Παίζει ότως ρόλο η απόσταση πρίζας - υπολογιστή και όντως χάνει. Το ίδιο θα σου που και στο 1242, το help desk ADSL. Τώρα κάνε τα εξής πριν πάρεις στο 121, για να το δηλώσεις. Έλεγξε τον υπολογιστή για κανα dialer, γιατί στέλνουν δεδομένα και επηρεάζεται η ταχύτητα, κάνε το ADSL TEST στο adsltest.forthnet.gr χωρίς www. και φέρε έναν ηλεκτρολόγο ιδιώτη να σου τραβήξει πρίζα τηλεφώνου κοντά στο pc, γιατί από ΟΤΕ θα περιμένεις να κλείσουν ραντεβού κτλ κτλ.Αν δε διορθωθεί, θα καλέσεις μετά στο 121. Και να ξέρεις ότι το ADSL τώρα πάει στην επαρχεία και μέχρι να στρώσει λόγω και της παλαιότητας του δικτύου, τέτοια φαινόμενα θα είναι συχνά. Ελπίζω ειλικρινά να σε βοήθησα και με όλα αυτά χωρίς να καταφύγεις στο 121 να διορθωθεί. Καλή επιτυχία. Α-Κ-Υ-Ρ-Ο !!! Η απόσταση πρίζας υπολογιστή είναι πάρα πολύ μικρή για να παίξει ρόλο. Dialers ΔΕΝ υπάρχουν στην dsl!! Και τέλος η επαρχία δεν έχει καμία σχέση με τα πιταρισμένα dslam του οτε, που είναι η αιτία του χαμηλού download. kostas3650 όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι δεν μπορείς να κάνεις τπτ παρά να πάρεις στο 121 αλλά και πάλι μην περιμένεις να αλλάξει τπτ. Αν συνδέεσαι στο dslam Κωνσταντινουπόλεως, τότε αυτό απ'όσο ξέρω είναι πιταρισμένο. Μία λύση που θα σου κοστίσει 4 ευρώ το μήνα παραπάνω είναι να κάνεις τη γραμμή 512 εξακολουθώντας να χρησιμοποιείς την 384 συνδρομή του RAM. Εγώ αυτό έκανα και από κει που κατέβαζα με 15-25 kb πήγα στα 45 kb :wink: EDIT: Οκ καμία σχέση με το dslam Κωνσταντινουπόλεως εφόσον μένεις Ψαροφάι. Κι εγώ κοντά στο Ψαροφάι μένω πάντως και σερνόταν η 384...
random Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 to "Information: Other network traffic is congesting the link" μου το εβγαλε μια φορά που εκανα πειράματα. στο ρουτερ εχω 3 pc, και φυσικα, οταν κανω μετρηση, φροντιζω οι αλλοι 2 να ειναι κλειστοί ή τουλαχιστον να μην κανουν τιποτα αλλα προγράμματα καισ τους 3. για να τσεκαρω, μια φορά πηγα στο τεστ της 4νετ, βαζοντας αλλο πισι την ιδια ωρα να κατεβαζει ftp, και up/down torrents. δηλ. σιγουρα τα 20-30 down kai ta 5-9 up ηταν πιασμένα. και μου εβγαλε αυτο το ινφο. βαλε κανενα firewall (πχ to outpost free or pro), να σου δειξει ολα τα app που εχουν επικοινωνια εκεινη τη στιγμή, και ξανακανε το τεστ. κανονικά πρεπει να δειχνει μονο τον browser (και μερικα win services που ειναι απαραιτητα για να εχεις connection)
hugelacky Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 hugelacky μένω ψαροφάι,ξέρεις τίποτα για το dslam της περιοχής;Όχι, δεν γνωρίζω κάτι. Μήπως όμως δεν έχει dslam στο ψαροφάι και έρχεται η γραμμή από κέντρο, οπότε και γι αυτό η πτώση της??? Πάρε κανα τηλ τον οτε και ρώτα καλύτερα.
kostas3650 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Costinio το 121 είναι το service του ΟΤΕ;Αν πάρω στο 134; Για να αλλάξω την γραμμή από 384 σε 512 θα ξαναπληρώσω ενεργοποίηση;Θα πάρει ξανά 5 μέρες; Random θα δοκιμάσω το πρόγραμμα που είπες.
ntsili Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Θα πληρώνεις 5 ευρώ το μήνα παραπάνω, μπορεί να πάρει και αρκετά λιγότερο από 4-5 μέρες
Costinio Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 στο 121 δηλώνεις βλάβη στον οτε στο 134 θα πάρεις για να κάνεις τη γραμμή 512. εμένα μου πήρε 2 μέρες. δεν ξαναπληρώνεις τέλος ενεργοποίησης
kostas3650 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Θα πάρω τη Δευτέρα στον ΟΤΕ γιατί δεν νομίζω να λειτουργούν απόγευμα και αύριο Κυριακή. Προσευχηθείτε όλα να πάνε καλά!!Πάντως την προηγούμεηνη φορά που πήρα για ενεργοποίησει με έπρηξαν. Αυτή που μιλούσα μου είπε πάνω από 15 φορές "Μη με κλείσετε" "Μισό λεπτό μη κλείσετε" "Είστε ακόμα στη γραμμή;Μη κλείσετε!" και με ρώτησαν 3 φορές αν θέλω εξοπλισμό και με πήραν και την επόμενη μέρα και με ξαναρώτησαν αν θέλω εξοπλισμό. Εντωμεταξύ να τους λέω ότι έχω εξοπλισμό και δεν χρειάζομαι....εκεί αυτοί ντε και καλά να πάρω εξοπλισμό. Υ.Σ: Συγνώμη αλλά κάπου έπρεπε να τα πω! :-P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.