fonzi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Μόλις πήρα adsl γραμμούλα απο τον ΟΤΕ, και συνδρομή οτενετ, και linksys modem/router. Στο σπίτι έχω στην πρώτη πρίζα συνδεδεμένο το netmod. Αυτό συνδέεται με 4κλωνο καλώδιο με την πρίζα αυτή (τα 2 καλωδιάκια κανονικά και τα 2 έξτρα τα είχε βάλει μάγκας οτετζής να επιστρέφουν την 2η γραμμή που βγάζει το νετμοντ πάλι στην πρίζα και μέσα απο εκεί να συνδέονται σειριακά με όλες τις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού. Με αυτό τον τρόπο έχω 2 τηλέφωνα. Το ένα πάνω στο νετμοντ και το άλλο σε μια απομακρυσμένη πρίζα του σπιτιού. Ούτε μερεμέτια ούτε τίποτα... Μέχρι που σήμερα δοκίμασα να βάλω την adsl γραμμούλα και διαπίστωσα ότι το σπλιττερ που δίνει ο οτενετ για να μπει πριν το νετμοντ είναι 2κλωνο! Έτσι χαλάει την επιστρεφόμενη απο το νετμοντ γραμμή και με αφήνει με ένα τηλέφωνο. Πήρα λοιπόν στον οτε στη γραμμή 1242 να συνεννοηθώ. Ο συνομιλητής μου (ο δεύτερος διότι ο πρώτος δεν έπιανε γρι) ξεκίνησε όχι με καλημέρα αλλά λέγοντας "ο συνάδελφος μου είπε ότι έχετε βάλει χέρι και έχει γίνει ένα μπάχαλο" κλπ κλπ. Οσο και να του εξηγούσα το βιολί του αυτός... Λοιπόν εγώ ζητάω αν υπάρχει 4κλωνο σπλιττεράκι οπότε θα κάνω δουλειά μου όπως πριν. Ξέρετε αν υπάρχει;; Ή μήπως θα μπορούσα το νετμοντ να το βάλω σε άλλη πρίζα και όχι στην πρώτη που θα μπει το adsl μοντεμ/ρουτερ;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stehellas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 kita na deis tha sou to po me apla logia to spliter prhn to net mode to ena kalodio sto line meta kai to alo sto modem kai den exei tipota alo na kaneis kai kamia alh lisi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fonzi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Ετσι φίλε πως θα έχω τα τηλέφωνα που είχα πριν (εννοώ τη δεύτερη γραμμή που επέστρεφε το νετμοντ στην πρίζα); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Μια χαρά τα λέει ο stehellas, το Splitter πριν το NetMod, παίρνεις γραμμή για το router σου από την έξοδο για την Adsl, και το NetMod από το Line. Έτσι, ένα καλώδιο πήγαινε στο NetMod, ένα πάει και τώρα. Δεν κατάλαβα το πρόβλημα που έχεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fonzi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Oτι στη πρίζα πρέπει να έχω 4 καλώδια και όχι 2 που λέτε. Διότι το δεύτερο ζεύγος καλωδίων (που είναι μέσα στο 4κλωνο) το χρησιμοποιώ για να επιστρέψω απο το νετμοντ την 2η τηλεφωνική του γραμμή στην πρίζα ώστε να τροφοδοτήσω όλο το σπίτι... Το έκανα αυτό που είπατε και έχασα την δεύτερη γραμμή του σπιτιού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
urezin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 oute ego katalabaino pio einai to problhma. To splitter sthn kuria priza tha diaxvrisei tis suxnothtes metaxu adsl kai netmod sto disurmato kalodio sth thesh 2 kai 3 ths thlefonikhs prizas. Tora apo to netmod tha fugei ena kalodio rj 11 kai tha paei na enothei me ta kalodia stis theseis 1 kai 4 ths kurias thlefonikhs prizas ta opoia sundeontai me tis theseis 2 kai 3 stis upoloipes thl prizes tou spitiou auto einai kai h legomenh epistrofh Opos eipan kai ta paidia to splitter brisketai PRIN to netmod kai topotheteitai sto kalodio rj11-analogiko pou sundeei to netmod me thn kuria thlefonikh priza Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manik Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 fonzi θα βρεις ένα RJ-11 τηλεφωνικό μπριζάκι (αν δεν ξέρεις πάρε ηλεκτρολόγο) και θα συνδέσεις τα 2 καλώδια που φεύγουν για τα άλλα τηλέφωνα με αυτό και ακολούθως θα τα συνδέσεις στην μια αναλογική πόρτα του netmod και είσαι έτοιμος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fonzi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Aπό όσο κατάλαβα πρέπει να αλλάξω την πρίζα με μία που θα μου δώσει ξεχωριστά τα 2 ζεύγη: το νορμαλ και της επιστροφής απο το νετμοντ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fonzi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Tora apo to netmod tha fugei ena kalodio rj 11 kai tha paei na enothei me ta kalodia stis theseis 1 kai 4 ths kurias thlefonikhs prizas ta opoia sundeontai me tis theseis 2 kai 3 stis upoloipes thl prizes tou spitiou Τηλέφωνο δίνουν οι θύρες ab1 και ab2, βγαίνει κάποιο καλώδιο απο αυτές τις θύρες και το έχει γεφυρώσει με τα δυο ελέυθερα σύρματα του καλωδίου που πάει στην πρίζα. Ετσι τα έχω και τα 2 ζεύγη (απλό και επιστροφή) μέσα στο 4κλωνο καλώδιο που πάει απο την πρίζα στο νετμοντ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manik Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Θα αλλάξεις την υφιστάμενη με 2 άλλες για να σου δώσουν όπως είπες ξεχωριστά τα 2 ζεύγη. Η μία πάει στο splitter και η άλλη στην μία αναλογική πόρτα του netmod. :wink: :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fonzi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Ετσι καταλαβαίνω και εγώ. Υπάρχει ανταπτοράκι που να πηγαίνει στην πρίζα και να βγάζει χωριστά τα 2 ζεύγη καλωδίων; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fonzi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 ή μήπως 4κλωνο σπλιττεράκι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manik Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Τηλέφωνο δίνουν οι θύρες ab1 και ab2' date=' βγαίνει κάποιο καλώδιο απο αυτές τις θύρες και το έχει γεφυρώσει με τα δυο ελέυθερα σύρματα του καλωδίου που πάει στην πρίζα. Ετσι τα έχω και τα 2 ζεύγη (απλό και επιστροφή) μέσα στο 4κλωνο καλώδιο που πάει απο την πρίζα στο νετμοντ.[/quote'] Τώρα έγινες πιο συγκεκριμμένος... Λοιπόν η πρίζα που βρίσκεται κάτω από το Νetmod θα συνδεθεί στο splitter και το μπριζάκι που είναι στην αναλογική θύρα θα το αφήσεις ως έχει.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dias Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 mpleksame ta mpoutia mas..... ------->GRAMMI 1 OTE----->NETMOD ------->GRAMMI 2 tora tha gini : ------->GRAMMI 1 OTE----->SPLITTER------>NETMOD I ------->GRAMMI 2 I V ROUTER LINSYS tora ok? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fonzi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Ναι μόνο που οι γραμμες 1 και 2 που γράφεις στο πρώτο σχήμα βγαίνουν απο το νετμοντ. Η μία κατευθείαν και η άλλη μέσω του 4κλωνου (χρησιμοποιώντας το έξτρα ζεύγος που αυτό έχει). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.