gremlin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Καλημερα σε ολους. Μετα απο ενα χρονο στο εξωτερικο κ μετα απο την εμπειρια του -ασυγκριτα φθηνοτερου- ADSL εκει, πηρα την μεγαλη αποφαση να βαλω ADSL και στην Ελλαδα. Θα ηθελα λοιπον μια συμβουλη αναφορικα με τον παροχο υπηρεσιων Internet. Καταρχην να πω οτι δεν προκειται να ασχοληθω με πακετα ondsl kit, dsl-in-a-box κ οσα ακομα κυκλοφορουν για δυο λογους. 1) γιατι θελω να βαλω ενα wireless router επιλογης μου με σκοπο να εχω ενα ασυρματο δικτυο κ 2) γιατι η περιπτωση αλλαγης provider στο μελλον θα οδηγησει παλι σε νεα τελη ενεργοποιησης που δεν εχω καμια ορεξη να τα ξαναπληρωνω. Επομενως συντομα (ισως κ σημερα) θα παραγγειλω στον ΟΤΕ το upgrade της γραμμης μου απο ISDN σε ADSL. Ταχυτητα θα επιλεξω μεταξυ 384 κ 512 (πανω τα mbit του λονδινου). Τελος ενεργοποιησης στον ΟΤΕ ειναι 41,65 τελικη τιμη. Για 384 το παγιο στον ΟΤΕ (ISDN+ADSL) βγαινει τελικη 37,25 κ για 512 βγαινει 42. Αυτα τα πληρωνω στον ΟΤΕ καθε μηνα οπως κ να εχει. Απο εκει και περα ειμαι σε αναζητηση provider. Θα κανω συνδεση αοριστου χρονου μιας κ δεν θελω να προπληρωνω ετησιες συνδρομες. Εδω θα ηθελα την συμβουλη σας στο θεμα provider καθαρα. Εννοωντας αξιοπιστια, ποιοτητα συνδεσης /ταχυτητας. Εχω καταληξει μεταξυ των ΟΤΕΝΕΤ, VIVODI και TEE (ειμαι μηχανικος οποτε εχς φθινοτερες χρεωσεις στο ΤΕΕ). Ακουω λοιπον σχολια επ' αυτων. Να σημειωσω πως το ΤΕΕ εχει μονο 6-μηνα κ 12-μηνα πακετα που οπως ειπα κ προηγουμενως δεν τα πολυγουσταρω. Το θεμα ειναι πως επειδη ειμαι νεος μηχανικος εχω 3 μηνες δωρο με το 6-μηνο κ 6 μηνες δωρο με το 12-μηνο...γιαυτο αλλωστε το σκεφτομαι. Ενδεικτικα οι τελικες τιμες παροχης internet ανα μηνα ειναι (για το ΤΕΕ εχω κανει αναγωγη ανα μηνα υπολογιζοντας τους μηνες που ειναι δωρο, δηλαδη 6-μηνη συνδρομη δια 9): 384 (παγιο 37,25): ΟΤΕΝΕΤ: 22,49 VIVODI: 20,11 TEE 6+3: 15,21 ΤΕΕ 12+6: 13,55 512 (παγιο 42): ΟΤΕΝΕΤ: 35,58 VIVODI: 28,44 TEE 6+3: 21,82 ΤΕΕ 12+6: 19,83 Για να καταλαβετε τελος που κινουμαι με την τρεχουσα ISDN 64 που εχω σας λεω οτι πληρωνω 18,33 παγιο στον ΟΤΕ, 20 το μηνα για ΟΤΕΝΕΤ και περιπου 35 ευρω για ΕΠΑΚ κλησεις. Σουμα περιπου 75 ευρω τελικη τιμη... (οσο δηλαδη η πιο ακριβη επιλογη μου...ADSL 512, OTENET: 42+35,58=77,58...να γιατι συμφερει το ADSL) Ακουω προτασεις λοιπον...Θελω μονο γνωμες για τους providers αυτους καθεαυτους (αντε κ καμια προταση για αλλον provider). Οπως προειπα ετοιμα κουτια δεν με ενδιαφερουν. Ευχαριστω, νικος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris74 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 φιλε μου αν εξασκησεις το επαγγελμα του μηχανικου καλυτερα να διαλεξεις τεε μιας και εχουν και καποιες υπηρεσιες, βιβλιοθηκες, κλπ που αν χρειαστεις θα πρεπει να κανεις συνδεση εστω Pstn για να τις δουλεψεις, οποτε στο κοστος της κανονικης σου συνδεσης υπολογισε και το εχτρα αυτο, αν βεβαια μπορει καποιος να σου δωσει κωδικους τοτε κοιτα για κατι αλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gremlin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 σιγουρα ειναι ενα συν το οτι με ΤΕΕ θα εχω προσβαση σε online υπηρεσιες της τραπεζας πληροφοριων, αλλα δεν με απασχολει αμεσα το θεμα. Δεν ξερω τι θα κανω στο προσεχες μελλον...ισως ξαναφυγω εξωτερικο για διδακτορικο. Το internet θα μεινει ομως στον αδερφο κ τους γονεις μου που το χρειαζονται ουτως η αλλως. Οποτε απλως με απασχολει η συνεπεια κ η αξιοπιστια των εταιριων που προτεινα (η εστω των εταιριων που ισως προτεινετε) αναφορικα με τις υπηρεσιες που προσφερουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gremlin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Ρε παιδες? Δεν ξερει κανεις να μου πει για το αν ειναι αξιοπιστη η συνδεση με ΤΕΕ???? Δεν μπορει να μην ξερει καποιος..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris74 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 demo den exoun na sou dosoun? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dim_b Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Μιά απορία... την Forthnet γιατί την απέρριψες; :roll: Είναι και φθηνή και αξιόπιστη. 20,11 η 384 (15,59 γιά 3+1 μήνες και 15,07 γιά 6+2) και 32,01 η 512 (24,81 γιά 3+1 και 23,99 γιά 6+2). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gremlin Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Δεν την απερριψα...γνωμες περι αξιοπιστιας ζηταω βασικα, μιας κ σε μια περιπου εβδομαδα η γραμμη θα εχει ενεργοποιηθει απο τον ΟΤΕ, οποτε πια μου μενει η επιλογη provider.... Forthnet ή ΟTENET??? Forthnet ή VIVODI??? μηπως ΤΕΕ??? ή μηπως κατι αλλο??? απλα ερωτηματα στα οποια ψαχνω απαντηση με κριτηρια (κατα σειρα προτεραιτοτητας) 1) αξιοπιστια, ποιοτητα συνδεσης 2) τιμη Οσο για το αν το ΤΕΕ παρεχει demo, νομιζω πως η απαντηση ειναι αρνητικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lordeco Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Πάντως με HOL HOME AnyAccess 300 (προπληρωμένη βέβαια) και ενεργοποίηση μέχρι 31-10-2005 έχεις κόστος 12,97 το μήνα με ΦΠΑ για 384 και για 12+8=20 μήνες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eliask Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 1.FORTHNET OTENET KAI VIVO nomizo pos pleon einai sta idia epipeda .! Isos i vivo na ysterrei ligo se sxesi me tis alles 2 alla oxi poli... 2.H timi einai opos ta les .Ara efosos den xero ti ginetai me tin syndesi ton TEE dialegeis tin poio oikonomiki Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.