Προς το περιεχόμενο

Νέα iPod, νέα iMac, ίδιες τιμές!

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μα δεν έκραξα την Apple!!Ξέρω για τη Rainbow αλλά δεν νομίζω να έχει το δικαίωμα να πουλάει μόνο το ελληνικό!Δηλαδή κάνει επιλογές στο τι προϊόντα θα αντιπροσωπεύει;!

Και γιατί πουλάει σε όλα τα άλλα μοντέλα την αγγλική έκδοση και όχι στον iMac 17"(ίσως το πιο εμπορικό μοντέλο.....);Δεν είναι άλλη μία εκμετάλλευση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators
Μα δεν έκραξα την Apple!!Ξέρω για τη Rainbow αλλά δεν νομίζω να έχει το δικαίωμα να πουλάει μόνο το ελληνικό!Δηλαδή κάνει επιλογές στο τι προϊόντα θα αντιπροσωπεύει;!

Και γιατί πουλάει σε όλα τα άλλα μοντέλα την αγγλική έκδοση και όχι στον iMac 17"(ίσως το πιο εμπορικό μοντέλο.....);Δεν είναι άλλη μία εκμετάλλευση;

Δυστυχώς δεν έχεις δίκιο. :(

Η Rainbow έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Ακόμα και να ΜΗΝ πουλάει συγκεκριμένο μοντέλο.

Στο κάτω-κάτω, πουλάει το "ελληνικό" μοντέλο ως εξής: πουλάει το αγγλικό, με ελληνικό keyboard και εγχειρίδια και δίνει μαζί με τα άλλα CD κι ένα CD με το GrUpdate. Αν δεν θες, δεν το εγκαθιστάς (δεν το'χει εγκαταστήσει η Rainbow στον υπολογιστή).

Ωστόσο ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα Mac(ο iMac 233 Mhz Bondi που έχω έχει πλέον γεράσει) αλλά λέω να το αγοράσω σε ένα χρόνο που θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τα x86 και αυτά.

Είμαι μεταξύ PowerBook 15" και iMac 17" ή 20".

Τι μου προτείνετε;

• Super Moderators

Αν έχεις ανάγκη για φορητότητα, πηγαίνεις για τον φορητό.

Αλλιώς ο iMac είναι εκπληκτικός. :)

Θα έλεγα να κάνεις έναν προγραμματισμό.

Πρώτο δεδομένο: Εφόσον έχεις τον iMac Bondi, υποθέτω ότι έχεις αρκετό software για MacOS 9.x, το οποίο είναι αμφίβολο αν θα παίζει σε MacIntel μηχανήματα (τα οποία μάλλον δεν θα υποστηρίζουν Classic εφαρμογές). Υποθέτω ότι θέλεις να κρατήσεις το software αυτό.

Δεύτερο δεδομένο: Μέχρι τώρα η πολιτική της Rainbow συνιστάται στο χαμήλωμα των τιμών των παλιών μοντέλων όταν βγαίνουν καινούργια, για να αδειάσει το παλιό stock.

Οπότε, μόλις 'σκάσουν' μύτη οι MacIntel, η Rainbow θα ρίξει τις τιμές στους G4/G5, τσιμπάς ένα desktop iMac G5 για να'χεις συμβατότητα με τα προηγούμενα προγράμματα.

Μετά, κάποια στιγμή, παίρνεις φορητό MacIntel πλέον.

;)

Όσον αφορά το software δεν μπορώ να πω ότι έχω κάτι ιδιαίτερο(αν εξαιρέσεις ένα δύο εφαρμογές).Έτσι κι αλλιώς όμως σκοπεύω να τις ανανεώσω.

Σχετικά με τη φορητότητα θα ήταν καλό να είχα φορητό υπολογιστή αλλά δεν είναι αναγκαίο.Θα έχω αρκετές μετακινήσεις αλλά μπορώ να μην έχω υπολογιστή για κάποιες μέρες και σε κάθε περίπτωση αν τον έχω ανάγκη ο iMac είναι απλά μία οθόνη...Δεν θα είναι τόσο δύσκολο στη μεταφορά.

Μία ερώτηση κρίσεως πάντως.Πιο πολύ αξίζει η φορητότητα του Powerbook ή οι επιδόσεις του iMac;Να ληφθούν υπόψη και οι τιμές των μηχανημάτων...Αγγλικών μοντέλων πάντα.

Πάντως προτιμώ έναν G5 που τρέχει μόνο MacOS X παρά ένα MacIntel που επίσης τρέχει μόνο MacOS X.Για συναισθηματικούς λόγους....Άρα μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου φίλε paredwse... :P

P.S. είχα δει σε ένα test ότι ο Powerbook G4 ήταν εξίσου γρήγορος (λίγο πιο αργός)σε full mode από τον iMac G5.Είναι αλήθεια;;!

Η Rainbow είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Μας έβγαλαν την ψυχή για ένα πρόγραμμα. Δε θα το αναλύσω εδώ πέρα αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχει τρομερό πρόβλημα με αυτούς και ιδιίως καθώς είναι οι μόνοι σχεδόν που παρέχουν ελληνική υποστήριξη σε software για Apple.

Πάντως Apple rul3zzzzz. Πολύ καλή ποιότητα, design, και καταπληκτική σταθερότητα από το λειτουργικό.

• Super Moderators
Δυστυχώς δεν έχεις δίκιο. :(

Η Rainbow έχει δικαίωμα να κάνει ό' date='τι θέλει. Ακόμα και να ΜΗΝ πουλάει συγκεκριμένο μοντέλο.

Στο κάτω-κάτω, πουλάει το "ελληνικό" μοντέλο ως εξής: πουλάει το αγγλικό, με ελληνικό keyboard και εγχειρίδια και δίνει μαζί με τα άλλα CD κι ένα CD με το GrUpdate. Αν δεν θες, δεν το εγκαθιστάς (δεν το'χει εγκαταστήσει η Rainbow στον υπολογιστή).[/quote']

Ektos apo to cd me to Gr update, ta ypoloipa pou dinei einai gia gelia kai gia klammata! Milame gia software 5etias kai vale (h istoria tou ellhnikou athlitismou kai alles tetoies ...mpourdes).

Epishs gia kapoion pou xekinaei twra kai den ehei palia programmata ia mac klp, to Grupdate tou einai pantelws ahristo! Ektos kai an den mporei na dehtei ta agglika menus!

:)

• Super Moderators
Ektos apo to cd me to Gr update' date=' ta ypoloipa pou dinei einai gia gelia kai gia klammata! Milame gia software 5etias kai vale (h istoria tou ellhnikou athlitismou kai alles tetoies ...mpourdes).

Epishs gia kapoion pou xekinaei twra kai den ehei palia programmata ia mac klp, to Grupdate tou einai pantelws ahristo! Ektos kai an den mporei na dehtei ta agglika menus!

:)[/quote']

Δεν διαφωνώ καθόλου - άλλωστε και σε άλλο topic για εξελληνισμένο MacOS, προέτρεπα και προτρέπω υποψήφιους αγοραστές να μην κάνουν τη βλακεία να πάρουν το "ελληνικό" μοντέλο οποιουδήποτε Macintosh αφού και ελληνικά να θέλουν υπάρχει το XGreek που κάνει πολύ καλή δουλειά.

Paredwse μπορείς να μου απαντήσεις στο ερώτημα που έθεσα λίγο πιο πάνω;; :) :)

Δηλαδή αν αξίζει περισσότερο η φορητότητα του Powerbook ή οι επιδόσεις του iMac...

Ευχαριστώ!! :-P

Δηλαδή αν αξίζει περισσότερο η φορητότητα του Powerbook ή οι επιδόσεις του iMac...

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει ο καθένας μόνος του με βάση τις δικές του ανάγκες. Δεν υπάρχει μια και μοναδική απάντηση για όλους.

• Super Moderators
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει ο καθένας μόνος του με βάση τις δικές του ανάγκες. Δεν υπάρχει μια και μοναδική απάντηση για όλους.

Όντως, αυτή είναι η απάντηση. Προσωπικά, λόγω δουλειάς και λόγω μικρής μετακίνησης, βάζω πρώτα τις επιδόσεις του iMac και μετά την φορητότητα του iBook/PowerBook.

Όχι πως δεν μου αρέσει η φορητότητα και κάποια στιγμή θέλω να πάρω ένα iBook/PowerBook. Απλά δεν είναι η προτεραιότητά μου.

• 10 μήνες μετά...

παιδια ερωτηση. ειμαι παντελως ασχετος μς ipod και λοιπα, αυτα λοιπον παιζουν ταινιες και τα λοιπά?????????????? θελω μια απλη και κατανοητη ενημερωση επι του θεματος ευχαριστώΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...